Forum » Loža » Bog ne daj da ti crkne danes ram ali ssd v garanciji
Bog ne daj da ti crkne danes ram ali ssd v garanciji
mrTwelveTrees ::
Bog ne daj da ti danes crkne kakšen ddr5 32gb ali 64gb v garanciji ali ssd 2, 4 ali več TB
sploh če je star kakšno leto , dobiš samo denar nazaj novega pa si ne moreš privoščiti.
Kam smo prišli.
sploh če je star kakšno leto , dobiš samo denar nazaj novega pa si ne moreš privoščiti.
Kam smo prišli.
Vem da so ponorele, ampak fora je v tem da ti arikla niti ne zamenjajo več. Nimajo robe za RMA.

Bellator ::
Bolje, kot če ti crkne po pretečeni garanciji.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
starfotr ::
mrTwelveTrees je izjavil:
Bog ne daj da ti danes crkne kakšen ddr5 32gb ali 64gb v garanciji ali ssd 2, 4 ali več TB
Kam smo prišli.
Zato pa kupiš v Sloveniji in ti morajo menjat, če to hočeš.

mtosev ::
Slovenija je draga, če jo primerjaš z Nemčijo. Amazon de, computer universe.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Morajo ? Ne, če ni dobavljivo dobiš denar nazaj.
Jah, glej. Če bi hotel koga vleči za prašnike, bi že dobil.
Sej imajo prioritete, tisti ki kupujejo samo po kosih zadeve, je zamenjava na nizki prioriteti.
Če pa je v računalniku (kupljen kot sestavljen) je pa druga pesem.
Če pa je v računalniku (kupljen kot sestavljen) je pa druga pesem.
ZveeZ ::
A so cene res tako visoke "da si novih ne moremo privosciti"?
2tb je cca 250€. Ce to pomeni imeti delujoc pc ali ne, pac placas oz si privoscis 500gb ali manj.
Ce pa potrebujes 10x, 100x 2tb pa ti to nosi denar in si potemtakem lahko privoscis. Le neto zasluzek bo nizji.
2tb je cca 250€. Ce to pomeni imeti delujoc pc ali ne, pac placas oz si privoscis 500gb ali manj.
Ce pa potrebujes 10x, 100x 2tb pa ti to nosi denar in si potemtakem lahko privoscis. Le neto zasluzek bo nizji.
Ne gre se zato.
kupil si pred letom dni 32gb ddr5 dobiš denar nazaj v garanciji, za isti denar danes ne dobil 32gb.
kupil si pred letom dni 32gb ddr5 dobiš denar nazaj v garanciji, za isti denar danes ne dobil 32gb.
beta1 ::
Kam smo prišli.
Meni je januarja letos crkno Corsair 32GB kit 6000mhz expo, sam od sebe. BSODi in 1000če errorjev v memtestu.
Kupil jih marca 2024 za 120eur na amazonu.
Ce bi naredil RMA na amazonu, bi dobil samo kupnino nazaj.
Obrnil sem se na Corsair support in tam naredil RMA. Sem dobil free return label. Dobil sem nove Corsair rame expo1.1. Sem pa cakal 5 tednov da sem jih dobil. Friski iz fabrike. Production date 6week 2026.
Huawei LTE CPE master.

IL_DIAVOLO ::
Vem da so ponorele, ampak fora je v tem da ti arikla niti ne zamenjajo več. Nimajo robe za RMA.
Zeli ti povedati, da ze obstaja tema za to.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
joez7 ::
Odvisno od trgovine. Men nekak najbližja trgovina, mi je zavrnila sprejem artikla v reklamacijo. Njihov odgovor - mi sam prodajama, reklamacijo pa rešujte s generalnim uvoznikom.
Mam pa dobro izkušnjo s trgovino v Lj. klub temu, da nisem našel or. računa, mi je kot staremu kupcu vzel SSD v RMA, po tednu dni, pa me obvestil - artikla ni več v proizvodnji, na izbiro kupnina nazaj ali simbolično doplačilo za novejši SSD. Marsikaj se da, če je volja. Verjetno bodo zarad tega postali moj glavni diler, sam mal so mi z rok (ne gre s kolesom)
.
Mam pa dobro izkušnjo s trgovino v Lj. klub temu, da nisem našel or. računa, mi je kot staremu kupcu vzel SSD v RMA, po tednu dni, pa me obvestil - artikla ni več v proizvodnji, na izbiro kupnina nazaj ali simbolično doplačilo za novejši SSD. Marsikaj se da, če je volja. Verjetno bodo zarad tega postali moj glavni diler, sam mal so mi z rok (ne gre s kolesom)
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
chuck ::
Odvisno od trgovine. Men nekak najbližja trgovina, mi je zavrnila sprejem artikla v reklamacijo. Njihov odgovor - mi sam prodajama, reklamacijo pa rešujte s generalnim uvoznikom.
Mam pa dobro izkušnjo s trgovino v Lj. klub temu, da nisem našel or. računa, mi je kot staremu kupcu vzel SSD v RMA, po tednu dni, pa me obvestil - artikla ni več v proizvodnji, na izbiro kupnina nazaj ali simbolično doplačilo za novejši SSD. Marsikaj se da, če je volja. Verjetno bodo zarad tega postali moj glavni diler, sam mal so mi z rok (ne gre s kolesom).
To je zato ker prodajalec z garancijo nima nič (razen če je stvar sam uvozil). Preprosto rečeno smatraj ga kot poštarja, ki prestavil robo iz skladišča uvoznika do tebe.
Ne glede na povedano ima prodajalec še kako veze z garancijo. Prodajalec je zavajal, da nima nič s tem.
c23po ::
Ne glede na povedano ima prodajalec še kako veze z garancijo. Prodajalec je zavajal, da nima nič s tem.
Če odmislimo obveznost kupcu izročiti garancijski list in seznam servisov, kakšne zveze še ima prodajalec z garancijo?
Računalniki nimajo spominov.
feryz ::
Včasih smo dajali za 100 Gb SSD 500 evrov. Plače so bile pol manjše.
Pa nismo toliko jamrali kot danes.
Pa nismo toliko jamrali kot danes.
Seba982 ::
Z grancijo nima prodajalec nič več, ko je uredil papirje za prodano blago. Odgovornost za garancijo nosi proizvajalec. Tudi če ti gre prodajalec na roko, da pošlje izdelek v garancijo na servis, začnejo zakonski roki teči šele, ko izdelek prejme serviser/proizvajalec.
Pinzl ::
Z grancijo nima prodajalec nič več, ko je uredil papirje za prodano blago. Odgovornost za garancijo nosi proizvajalec. Tudi če ti gre prodajalec na roko, da pošlje izdelek v garancijo na servis, začnejo zakonski roki teči šele, ko izdelek prejme serviser/proizvajalec.
od kdaj?
Garancijo lahko uveljavljate za tiste izdelke, za katere je garancija obvezna, in pa za tiste, za katere je bila dana prostovoljna garancija. Obrnete se na garanta (proizvajalca, uvoznika ali prodajalca) oziroma na enega od pooblaščenih servisov, ki je naveden na garancijskem listu.
https://www.zps.si/pravni-nasveti/pravi...
c23po ::
Pinzl: na prodajalca samo v primeru, če le-ta da komercialno garancijo - tisto prostovoljno, ki si jo omenil.
Računalniki nimajo spominov.
delavec44 ::
Ne, prodajalec mora sprejeti izdelek v garancijsko popravilo in ga poslati na servis. Če niso kaj spremenili.
Seba982 ::
Sem šel člen pogledat:
89. člen
(opredelitev)
(1) Garancija je vsaka obveznost, ki jo prodajalec ali proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.
(2) Garancija je prostovoljna (tržna) ali obvezna.
Kakor jaz berem je samo za skladnost odgovoren prodajalec ne pa za garancijo? Kakšno mnenje? Moram še ostale člene prebrat, da bom lahko bolj pameten. Nisem pa pravnik.
89. člen
(opredelitev)
(1) Garancija je vsaka obveznost, ki jo prodajalec ali proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.
(2) Garancija je prostovoljna (tržna) ali obvezna.
Kakor jaz berem je samo za skladnost odgovoren prodajalec ne pa za garancijo? Kakšno mnenje? Moram še ostale člene prebrat, da bom lahko bolj pameten. Nisem pa pravnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Seba982 ()
GupeM ::
Tako je. Stvarno napako (skladnost) uveljavljaš izključno pri prodajalcu. Garancijo uveljavljaš pri garantu. To pa je lahko prodajalec, uvoznik ali proizvajalec. Odvisno od tega, kdo ti je izdal garancijski list.
Lahko imaš celo več garancij na en izdelek. Proizvajalec recimo da 2 leti garancije, prodajalec pa z doplačilom (ali brez doplačila) kar 5 let. V prvih dveh letih torej garancijo lahko uveljavljaš pri enem ali drugem, od drugega do petega leta pa samo pri prodajalcu.
Lahko imaš celo več garancij na en izdelek. Proizvajalec recimo da 2 leti garancije, prodajalec pa z doplačilom (ali brez doplačila) kar 5 let. V prvih dveh letih torej garancijo lahko uveljavljaš pri enem ali drugem, od drugega do petega leta pa samo pri prodajalcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Magic1 ::
Če ti 64Gb crkne niti ni tak problem. Vzameš nedelujočo palčko ven in normalno furaš 32Gb dalje. RMA uveljavljaš le na nedelujočo. Sej tudi v primeru 32GB se da živet le s 16GB. Samo tedaj bo že treba malo pazit, kaj imaš vse naenkrat odprto.
Magic
karafeka ::
Sicer imam linux, ampak 16gb mi dela ok. Pač browsanje, pa youtube, tu pa tam blender pa freecad, 1080p x265 filmi. Pri kakih llm modelih pa rodiš zraven... Pa to je ddr3 še. Sam laptop oz. čipovje je pa iz 2012 se mi zdi, sodeč po intelovih specifikacijah.
tikitoki ::
Super cas za prodajo. SAm prej si zagotovi 32 Gb in preveri koliko dobis za rabljenih 64.
GupeM ::
Pa saj on ima 64 GB, če prav razumem. 2 x 32 GB. On bi eno palčko prodal, ker ne rabi 64 GB.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 49808 (25333) | Furbo |
| » | Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18218 (15890) | kratos |
| » | Rok garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15642 (12760) | solatko |
| » | GarancijaOddelek: Loža | 4388 (3314) | Šimpanz |
| » | Nočejo reklamirat diska - ponudili so mi dobropis (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15212 (11320) | amigo_no1 |