» »

Nestrpnost v Sloveniji

Nestrpnost v Sloveniji

1 2
3
»

Thomas ::

Ne bo šlo takole. V Alžiriji se bodo šli Islamijo, ker bodo rezultati kilavi, se bodo pa selili v Evropo, kjer se bodo še naprej hoteli iti Islamijo. No way. Lepo naj v Alžiriji nehajo z Islamijo, sprejmejo kapitalizem in demokracijo, pa bo pretoko ljudi lahko svoboden in obojesmeren. Za začetek naj se Džamahariji odrećejo tisti, ki jih je Evropa že sprejela. Lahko kuhajo svojo hrano, molijo k Allahu ... ampak zmerno. Naj se raje asimilirajo. Rasizem? Ne - kulturalizem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Vecina musilmanov itak ze zivi cisto asimilirano in so cisto OK. So pa ljudje nestrpni do njih, o tem ni dvoma: ce je treba ocitne znake religije prepovedat v solah, potem je treba prepovedat tudi ogrlice s krizem in zidovske kapice - pa jaz nisem za to. Tista muslimanska ruta mene cisto nic ne moti in v civiliziranih drzavah ljudje ne gledajo na to kar je na glavi, ampak kaj je v njej. Pri nas imajo ljudje tudi pomisleke v zvezi z gradnjo Dzamije. Bedarija. Ce si jo sami zgradijo z istimi papirji kot jih rabis za vsak drug objekt, potem naj si jo. Nekateri namigujejo naj bi drzava financirala take projekte, kar je seveda absurdno. Tudi ce to ze pocne, se mi zdi nadvse butasto kakorkoli podpirat katerokoli versko skupnost, ker to lahko spodbuja samo nestrpnost med religijami.

Pa ce so ameriska podjetja iskala nafto v Somaliji to se ne pomeni, da je bilo tisto posredovanje zgreseno, seveda pa ni nobenega dvoma o tem, da jih je drago stalo. Ampak naredili so korak, ki bi ga morali tudi v Iraku - pocakat na podporo zdruzenih narodov. Brez tega je bila ta vojna zelo podobna Iraskemu vdoru v Kuvajt - iz ekonomskih interesov so okupirali drzavo, ki ima nezanemarljivo kolicino naravnih virov in poslovnih priloznosti. Barbari, kot se temu rece (in ne, ne sanjam o tem da zdruzeni narodi funkcionirajo tako kot bi morali, mi je pa jasno, da tako ne gre - ameriska iniciativa daje legitimnost Kitajskim teznjam po zatiranju osamosvojitvenih gibanj na Tajvanu).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Rasizem okoli nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7610967 (833) Zero0ne
»

Izbrisani Todorović dobil odškodninsko tožbo proti državi (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
52122510 (11905) Zheegec

RE: ZMAGO prireja koncert....prides? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
644103 (2919) OwcA
»

Smo Slovenci nestrpni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
553299 (2353) Poldi112

Več podobnih tem