Forum » Problemi človeštva » Cona 30
Cona 30

WizzardOfOZ ::
Ne ampak zato, ker se je celotna infrastrukturo od tvojega woopa do kina preselila v trgovske centre.
Spet se motiš. Kot vedno fašisti pojma nimate. Mularija je raje na parkplacih v BTC, kot pa v centru ljubljane. Tudi če bi v centru bilo kaj zanimivega, nebi hodili tja. Ne moreš z avtom.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
blay44 ::
V glavnem, modre glave naj zrihtajo podzemno/nadzemno železnico kot v drugih
modernih zahodnih mestih. A moremo res vedno biti najbolj zahojen južni del Evrope.
Majkemi, zdaj že vlaki vozijo 30. Skisal se je tem strokovnjakom.
modernih zahodnih mestih. A moremo res vedno biti najbolj zahojen južni del Evrope.
Majkemi, zdaj že vlaki vozijo 30. Skisal se je tem strokovnjakom.

A moremo res vedno biti najbolj zahojen južni del Evrope.
A kdaj to ni držalo?
Zaradi takih, kot je krepelce, ne moremo niti ven iz tega. Nočejo nobene spremembe na boljše, samo za lastno rit skrbijo.

Pithlit ::
Zate k imaš avtomobil za luksuz je pač svet tko lepo črnobel.
Za vse ostali ki jim je avtomobil eksistencialnega pomena, pa stvari niso tako lepo enostavne.
In ne, ne govorim o temu da je treba mulce po šolah razvozit pa štruco kruha kupit - čeprav po nekaterih občinah drugače ne gre ker se enostavno vse ukinja (banke, lekarne, šole...).
In ja, jaz se Ljubljane izogibam kot hudič križa. Ravno zaradi teh črnobelih pogledov na svet.
Pa lep dan želim.
Enako bi lahko napisal tebi.
Ampak zdravje 350.000 prebivalcev je vseeno bolj pomembno od prevoza 150.000 prebivalcev z avtomobilom po Ljubljani.
Ker imaš druge možnosti na voljo, pa se vam jebe za naše zdravje in vam je več do osebnega komforta.
In ne vidim popolnoma nobenega razloga, da ne bi bili še v Ljubljani egoistični, če ste egoistični sami, zato vam z veseljem ukinem komfort v imenu
lastnega zdravja, hkrati pa vem pomagam do službe priti hitreje in manj moteče za okolico.
Lep dan tudi tebi.
Ajde da te vidimo.... Pridi v Staro Selo (Hiša Franko) izključno z uporabo javnega prevoza (in seveda tudi nazaj domov). Pa potem poročaj o izkušnji. Pa nam butlom razloži kako imamo druge možnosti.
In jaz tvojemu zdravju škodim precej, precej manj kot ti sam. Tako da si ta argument lahko nekam vtakneš.
Life is as complicated as we make it...
p1nky ::
Cone 30 pri solah in vrtcih, okej.
Drugje totalno brezveze.
V naseljih, kjer je cel kup otrok, je cona 30 čisto O.K.
Bo pač nekdo 10 sekund kasneje prišel iz naselja ven...
Ej, meni se zdi malo hitro. Mislim, da avto tam ne bi smel voziti hitreje, kot ce gre clovek pes, to je 5km/h.
Kaksen divjak si!!!!!
Zate k imaš avtomobil za luksuz je pač svet tko lepo črnobel.
Za vse ostali ki jim je avtomobil eksistencialnega pomena, pa stvari niso tako lepo enostavne.
In ne, ne govorim o temu da je treba mulce po šolah razvozit pa štruco kruha kupit - čeprav po nekaterih občinah drugače ne gre ker se enostavno vse ukinja (banke, lekarne, šole...).
In ja, jaz se Ljubljane izogibam kot hudič križa. Ravno zaradi teh črnobelih pogledov na svet.
Pa lep dan želim.
Enako bi lahko napisal tebi.
Ampak zdravje 350.000 prebivalcev je vseeno bolj pomembno od prevoza 150.000 prebivalcev z avtomobilom po Ljubljani.
Ker imaš druge možnosti na voljo, pa se vam jebe za naše zdravje in vam je več do osebnega komforta.
In ne vidim popolnoma nobenega razloga, da ne bi bili še v Ljubljani egoistični, če ste egoistični sami, zato vam z veseljem ukinem komfort v imenu
lastnega zdravja, hkrati pa vem pomagam do službe priti hitreje in manj moteče za okolico.
Lep dan tudi tebi.
Ajde da te vidimo.... Pridi v Staro Selo (Hiša Franko) izključno z uporabo javnega prevoza (in seveda tudi nazaj domov). Pa potem poročaj o izkušnji. Pa nam butlom razloži kako imamo druge možnosti.
In jaz tvojemu zdravju škodim precej, precej manj kot ti sam. Tako da si ta argument lahko nekam vtakneš.
Kreprlce se bo po potrebi peljal 6 ur v eno in 6 v drugo smer, delal 8 ur, aja spal bo pa ups potem 4, ce gre samo spat, brez hrane umivanja itd. Pac lj, to ne more biti izgovor za to, da se zastruplja otroke. Za otroke gre!
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()

Me ne briga a se vozi 1 uro ali pa 1 dan. Sam naj to stori pa naj nam pove kako je šlo. In potem pametuje o alternativah. Pričakujem step by step poročilo. Vključno s cenami.
Aja, zarad mene gre lahko s tistim k hoče, sam da ni osebno vozilo. Tudi peš. Al pa s helikopterjem.
Aja, zarad mene gre lahko s tistim k hoče, sam da ni osebno vozilo. Tudi peš. Al pa s helikopterjem.
p1nky ::
Lj taki ti lepo povejo: pa se preseli
Sva ze imela boj, ker sem jaz pol kot odmev govorila: pa se ti preseli.....
Ampak nisva nikamor prisla. Brezveze. Folk itak gleda sam se nase vecinoma, povsod
Tamle v temi o nasi vladi pa se posebej
Sva ze imela boj, ker sem jaz pol kot odmev govorila: pa se ti preseli.....
Ampak nisva nikamor prisla. Brezveze. Folk itak gleda sam se nase vecinoma, povsod
Tamle v temi o nasi vladi pa se posebej
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
GenZNPC ::
Cone 30 pri solah in vrtcih, okej.
Drugje totalno brezveze.
V naseljih, kjer je cel kup otrok, je cona 30 čisto O.K.
Bo pač nekdo 10 sekund kasneje prišel iz naselja ven...
Kje ti vidis naselja z celimi kupi otrok na cesti?
Bodi realen, ni vec 1990, da otroci na cesti zogo brcajo, ko niso v soli ali vrtcu. Ceste so dobesedno prazne, prave ghost ulice so dandanes.
skibidi
urke710 ::
Dejstvo je, da bo v LJ vedno gužva. Ker predimenzioniranje cest za pokrivanje konic ni ekonomsko vzdržno. Zato se že in se bodo še izvajali ukrepi, kot jih je naštel Krepelce. Več P+R, več javnega prevoza, oteževanje vožnje osebnim vozilom na mestih zgostitve (center in podobno). Tak način bo za VEČINO prinesel boljše pogoje. Nikoli ne bo dobro za vse.
d.i.g.
Gregor P ::
Če bi se vsaj to z več in boljšim javnim prevozom uresničilo, bi bila že zmaga ... po več desetletjih čakanja na to
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
krepelce ::
[
A to je spet stara dobra fora fašistov, ko postavite slamnato strašilo in ga začnete pretepati?
Pa dajva:
- pripeljal se bom do roba Starega Sela s svojim avtomobioom, po državni cesti. Druge možnosti verjetno nimam, ker ste kmetje 40 let uničevali javni prevoz z neuporabo.
- tam bom upošteval željo občine in se usedel na javni vaški prevoz (verjetno vol in vprega) ali pa se tistih 500m sprehodil do destinacije. Mogoče pridem s kolesom.
- če to ne bo mogoče, sploh prišel ne bom, tako ali tako je hipotetično, ne vidim nobenega razloga, zakaj bi hodil v "Staro Selo".
Kje vidiš ta strašen problem?
Naredi enako, parkiraj na P+R, usedi se lepo na subvencioniran avtobus in se odpelji na destinacijo. Tisih 2x na nekaj let, ko rabiš pa zdravstveno oskrbo, se pa le odpelji z avtom. Saj nočem nič več od tega.
Mimogrede, koliko subvencije dobim na vozovnico za volovsko vprego, bi probal enkrat še slovensko, azijsko že poznam. Pravzaprav pridem samo zaradi nje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()

[
A to je spet stara dobra fora fašistov, ko postavite slamnato strašilo in ga začnete pretepati?
Pa dajva:
- pripeljal se bom do roba Starega Sela s svojim avtomobioom, po državni cesti. Druge možnosti verjetno nimam, ker ste kmetje 40 let uničevali javni prevoz z neuporabo.
- tam bom upošteval željo občine in se usedel na javni vaški prevoz (verjetno vol in vprega) ali pa se tistih 500m sprehodil do destinacije. Mogoče pridem s kolesom.
- če to ne bo mogoče, sploh prišel ne bom, tako ali tako je hipotetično, ne vidim nobenega razloga, zakaj bi hodil v "Staro Selo".
Naredi enako, parkiraj na P+R, usedi se lepo na subvencioniran avtobus in se odpelji na destinacijo. Saj nočem nič več od tega.
Mimogrede, koliko subvencije dobim na vozovnico za volovsko vprego, bi probal enkrat še slovensko, azijsko že poznam. Pravzaprav pridem samo zaradi nje.
Ne, ne boš se. Rekel si, oziroma napisal si, da imamo izbiro. Da ne rabimo avtomobilov. Zdaj pa izvoli izvest to.
Ker jaz sem že večkrat zapisala da v Ljubljani, kadar pač grem tja, avto parkiram in grem potem okoli peš ali s trolov ali whatever. Pa si me kljub temu napadel kot stekel pes.
Torej, iz Ljubljane do hiše Franko izključno z uporabo javnega prevoza. Ali pa shut the fuck up. Pa nehaj vsakega sogovornika s fašisti obkladat ker izpadeš navadna pičkica breze enega argumenta (in kupom žaljivk). Challenge je tak kot je. Nimaš kaj premikat golov. Če ti uspe, pridigaj. Se ti bomo vsi klanjali.
[
Pa dajva:
Naredi enako, parkiraj na P+R, usedi se lepo na subvencioniran avtobus in se odpelji na destinacijo. Saj nočem nič več od tega.
Ne, ne boš se. Rekel si, oziroma napisal si, da imamo izbiro. Da ne rabimo avtomobilov. Zdaj pa izvoli izvest to.
Ker jaz sem že večkrat zapisala da v Ljubljani, kadar pač grem tja, avto parkiram in grem potem okoli peš ali s trolov ali whatever. Pa si me kljub temu napadel kot stekel pes.
Torej, iz Ljubljane do hiše Franko izključno z uporabo javnega prevoza. Ali pa shut the fuck up. Pa nehaj vsakega sogovornika s fašisti obkladat ker izpadeš navadna pičkica breze enega argumenta (in kupom žaljivk). Challenge je tak kot je. Nimaš kaj premikat golov. Če ti uspe, pridigaj. Se ti bomo vsi klanjali.
Se praviš, oglašaš se off topic, povedal sem ti, da pridem mogoče s kolesom. Kobarid je en tak lep izlet iz Ljubljane, pravzaprav si mi dala lepo idejo, že kar nekaj ćasa nisem kolesaril v tiste konce, kaj pa praviš, glede sceničnosti, naj grem čez Vršič?
Ne vem kje imaš težavo, razen z bralnim razumevanjem in pretepanjem strašil.
Sicer ste si pa za medmestne povezave sami krivi, ste bili preveč komfortni z avtomobilom, pa so izginile, ker niso bile ekonomične, ali pa so postale obupno počasne, ker avtobus obrede še vse stranske vasi, da ja nabere nekaj potnikov.
Zdaj je pa problem medmestni promet, ne vaša lenoba.
Zgodovina sprememb…

Torej raje kot da narediš nekaj... boš s prsti po tipkovnici opletal in pametoval. Klasičen veleumni slabič torej. Glumi naprej.
... skratka najprej desetletja ščijete v veter, ker je momentalno topel občutek, potem pa jamrate, da vas ljudje menjajo za kitajxe in pravijo,
da smrdite.
Ampak kljub sprenevedanju, je jasno, kaj sem povedal in to, da si me spomnila na lepo traso za izlet, nima nobene veze s temo.
Ja, ja, saj vemo, da imaš težavice z razumevanjem. Pridem. Pa ne zaradi tebe in niti centa vam ne bom pustil. Sicer lepi kraji ampak očitno
metalno moteni ljudje. No... vsaj en tranvestit, ne bom vseh sodil po enem desničarskem izmečku.
da smrdite.
Ampak kljub sprenevedanju, je jasno, kaj sem povedal in to, da si me spomnila na lepo traso za izlet, nima nobene veze s temo.
Torej raje kot da narediš nekaj... boš s prsti po tipkovnici opletal in pametoval. Klasičen veleumni slabič torej. Glumi naprej.
Ja, ja, saj vemo, da imaš težavice z razumevanjem. Pridem. Pa ne zaradi tebe in niti centa vam ne bom pustil. Sicer lepi kraji ampak očitno
metalno moteni ljudje. No... vsaj en tranvestit, ne bom vseh sodil po enem desničarskem izmečku.
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
Kje ti vidis naselja z celimi kupi otrok na cesti?
Bodi realen, ni vec 1990, da otroci na cesti zogo brcajo, ko niso v soli ali vrtcu. Ceste so dobesedno prazne, prave ghost ulice so dandanes.
Doma...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
feryz ::
Ena prigoda.
Sem bil včeraj v Neaplju. Niti ne vprašajte, kako je tja noter iti z zafiro. Moraš biti posebej nor, da se tega lotiš.
Sicer so vsa italijanska mesta podobna, nabasana, preozka, s preveč avti.
Ampak tam pa zmagajo brez konkurence.
Brez pretiravanja, prometnih znakov kot da ni. Voziš po glavni ulici, s stranskih uletavajo kot da imajo oni prednost, stop znak je samo za okras. Če se ne ustaviš, se bodo zabili vate.
Po ulici gresta dva pasova v vsako smer, po nekem čudežu oni spravijo na to površino 4 kolone v vsako smer. Če se pol ure prej ne razvrstiš, se ne boš prebil na drugo stran, da bi zavil kakor želiš. Potem se pa pred rondojem guzijo nazaj v dve vrsti, kar je svojevrsten dosežek.
Aja, v to godljo potem uleti od strani še avtobus in zablokira totalno vse. 15 ali 20 minut traja, da se vse skupaj odvozla. Skratka take norišnice v prometu pa še nisem videl. Dobesedno grozljivka, ko smo čakaš iz katere strani bo počilo. Ni čudno da so popolnoma vsi avti potumbani.
Dobro uro smo kruzali in zaman poskušali najti karkoli podobnega parkingu, porabili še dobro uro, da smo se prebili ven in nato parkirali na obrobju.
Res, kdor misli, da je Ljubljana slaba za promet, naj gre malo ven. Bo videl, kaj je to milina.
Pred tem sem bil v Rimu. Ni luksuz, ampak se vsaj da voziti. In najti parking v centru. Itak da v garažni hiši. Kar zna biti tudi problem, ker so uvozi prilagojeni italijanskim avtom. Se pravi žepnim verzijam avtomobilov. Ko sem se guzil v eno, je bilo na vsaki strani 2 cm prostora do ramp. Brez zajebancije, tako na knap še nisem šel z avtom.
Brez nezgode seveda ni šlo. Šopamo skozi tunel v mestu, dva pasa. In z desnega skoči predme en podrt kombi. Brez žmigovca, seveda in z vsaj 5x manjšo brzino. Zafira nagazi bremzo na polno in prižge vse 4 utripalke.
Ne glede na žmigavce, sem točno vedel, kaj se bo zgodilo naslednji trenutek. Od zadaj useka, kot bi nekdo z macolo opalil po avtu.
Un kombijaš jo takoj zbriše, jaz in špagetarček za mano, se odpeljeva počasi iz tunela in parkirava na prvi možni lokaciji.
Mlad mulc, nova alfa, ven je prišel presran do konca.
Gledava zafiro, nikjer nič, gledava še alfo, par praskic. Kot da se ne bi nič zgodilo. Torej rečem mulcu da je vse ok in da lahko greva vsak v svojo stran.
Ne more verjeti in me še parkrat vpraša, če je res vse ok. Ja, pravim, res, briši.
Še nekaj zamomlja, da bi mu bilo neskončno žal, če bi poškodoval zafiro in je srečen da ji nič ni, dava si roke in čao.
Ja, pestro je pri naših sosedih.
O tutorju pa kdaj drugič. Zdaj moram malo počakati, da vidim če dela. Če ja, potem zna priti ogromno pošte.
Sem bil včeraj v Neaplju. Niti ne vprašajte, kako je tja noter iti z zafiro. Moraš biti posebej nor, da se tega lotiš.
Sicer so vsa italijanska mesta podobna, nabasana, preozka, s preveč avti.
Ampak tam pa zmagajo brez konkurence.
Brez pretiravanja, prometnih znakov kot da ni. Voziš po glavni ulici, s stranskih uletavajo kot da imajo oni prednost, stop znak je samo za okras. Če se ne ustaviš, se bodo zabili vate.
Po ulici gresta dva pasova v vsako smer, po nekem čudežu oni spravijo na to površino 4 kolone v vsako smer. Če se pol ure prej ne razvrstiš, se ne boš prebil na drugo stran, da bi zavil kakor želiš. Potem se pa pred rondojem guzijo nazaj v dve vrsti, kar je svojevrsten dosežek.
Aja, v to godljo potem uleti od strani še avtobus in zablokira totalno vse. 15 ali 20 minut traja, da se vse skupaj odvozla. Skratka take norišnice v prometu pa še nisem videl. Dobesedno grozljivka, ko smo čakaš iz katere strani bo počilo. Ni čudno da so popolnoma vsi avti potumbani.
Dobro uro smo kruzali in zaman poskušali najti karkoli podobnega parkingu, porabili še dobro uro, da smo se prebili ven in nato parkirali na obrobju.
Res, kdor misli, da je Ljubljana slaba za promet, naj gre malo ven. Bo videl, kaj je to milina.
Pred tem sem bil v Rimu. Ni luksuz, ampak se vsaj da voziti. In najti parking v centru. Itak da v garažni hiši. Kar zna biti tudi problem, ker so uvozi prilagojeni italijanskim avtom. Se pravi žepnim verzijam avtomobilov. Ko sem se guzil v eno, je bilo na vsaki strani 2 cm prostora do ramp. Brez zajebancije, tako na knap še nisem šel z avtom.
Brez nezgode seveda ni šlo. Šopamo skozi tunel v mestu, dva pasa. In z desnega skoči predme en podrt kombi. Brez žmigovca, seveda in z vsaj 5x manjšo brzino. Zafira nagazi bremzo na polno in prižge vse 4 utripalke.
Ne glede na žmigavce, sem točno vedel, kaj se bo zgodilo naslednji trenutek. Od zadaj useka, kot bi nekdo z macolo opalil po avtu.
Un kombijaš jo takoj zbriše, jaz in špagetarček za mano, se odpeljeva počasi iz tunela in parkirava na prvi možni lokaciji.
Mlad mulc, nova alfa, ven je prišel presran do konca.
Gledava zafiro, nikjer nič, gledava še alfo, par praskic. Kot da se ne bi nič zgodilo. Torej rečem mulcu da je vse ok in da lahko greva vsak v svojo stran.
Ne more verjeti in me še parkrat vpraša, če je res vse ok. Ja, pravim, res, briši.
Še nekaj zamomlja, da bi mu bilo neskončno žal, če bi poškodoval zafiro in je srečen da ji nič ni, dava si roke in čao.
Ja, pestro je pri naših sosedih.
O tutorju pa kdaj drugič. Zdaj moram malo počakati, da vidim če dela. Če ja, potem zna priti ogromno pošte.
Gregor P ::
Meni so bili tam najhujši tisti mali motorini, ki samo nenadoma pičijo iz leve in desne, ne glede na semafor ali znake; in pa itak voziš po levem ali desnem pasu, črta vmes je sam za okras.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
modernih zahodnih mestih.
Z veseljem pričakujemo tvoje 4 miljard donacije, za najbolj osnoven križ (stroški so sicer nekje 100-250 miljonov na kilometer). Boš naredil SEPA nakazilo?
Pa ne pozabit mariborske butnskale prepričat, naj se ne pritožujejo zaradi 4 miljard, ker so glasni že zaradi Emonike (300 miljonov), čeprav bo pravzaprav zgrajeno bolj za njih kot za Ljubljno.
Tistih 15 let, ko boš čakal na prvo funkcionalno linijo, bomo pa lepo cestnino uvedli, da se boš prestavil na LPP. Pravzaprav, daj mi razloži kakšna je razlika med podzemno in LPP ob predpostavki, da vsak dan ni na 150.000 avtomobilov na ljubljanskih cestah. Razen, da si vmes zbil enormne količine denarja na geološko zajebanem področju.
Nadzemno si pa lahko nad posteljo narediš, tega ne bo nihče gledal.
Zgodovina sprememb…

LPP ni funkcionalen. Linije so narejene za neke druge čase in se niso posodobile že leta. Manjkajo krožne linije, ki te pripeljejo bližje centru in ne linije, ki gredo čez celo mesto iz enega konca do drugega.
Recimo krožne linije:
- črnuče - šentjakob - šmatinska - dunajska - črnuče in obratno
- črnuče - gameljne - brod - celovška - dunajska - črnuče in obratno
- šentjakob - zalog - zaloška - šmartinska - šentjakob in obratno
To so recimo 3 take linije, ki bi pripeljale ljudi bližje centru. Pa verjamem, da so bolj funkcionalne, kot ena linija, ki pelje od črnuč do dolgega mostu.
Recimo krožne linije:
To so recimo 3 take linije, ki bi pripeljale ljudi bližje centru. Pa verjamem, da so bolj funkcionalne, kot ena linija, ki pelje od črnuč do dolgega mostu.
Za te proge niti ni cest...
Kaj šele da se bo ena trola tam vozila...
Tudi po tujini ni javnega prometa do vsake bajte...
Folk hodi tudi 15, 20 minut do prve postaje...
c23po ::
Z veseljem pričakujemo tvoje 4 miljard donacije,
...
Ravnokar si človeku rekel "pa si vzemi migranta domov v posteljo, če ga imaš rad".
Če se vrnemo na Cono 30: kako rešiti problem 150.000 dnevnih migrantov, če Ljubljana premore niti 2.700 parkirnih mest na P+R parkiriščih? Kakšna bi bila tvoja donacija v smeri rešitve, da bi Ljubljana ostala to kar si želi biti: prijazna do prebivalcev, vozačev in voznikov?
Računalniki nimajo spominov.

Kje ni prostora? Vse te linije, ki sem jih jaz naštel, so prevozne z LPP avtobusi brez problema.
Jazon ::
Da boste razumeli, kako stara je zasnova P+R vam prilagam link do članka v Urbanističnem izzivu.
Na 5.stranki članka je karta mesta, s predlagano traso mestne železnice, P+R točke,..
https://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:...
(Desno na linku je dostop do PDF datoteke)
Strokovne podlage za mestno železnico so bile dokončane v letih 1988/1989. Vzporedno s tem tudi nadgradnja in uvedba novih linij hitre železnice, ki bi povezal letališče na Brniku z mesti kot so Kransterdam, Trzin, Lublana,...
Po seriji obupnih županov in mrku na oddelku za urbanizem in še kje, je prišel Zoki, in z njim urbanist Janez Koželj, ki sta se na temo mestne železnice nekaj matrala, tudi prostorski izvedbeni akti so bili sprejeti,... Kako je zdaj ne vem, ker je vmes Ljubljana izven strogega centra postala šithole, jaz pa sem migriral v bolj ugodno podnebje.
Na 5.stranki članka je karta mesta, s predlagano traso mestne železnice, P+R točke,..
https://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:...
(Desno na linku je dostop do PDF datoteke)
Strokovne podlage za mestno železnico so bile dokončane v letih 1988/1989. Vzporedno s tem tudi nadgradnja in uvedba novih linij hitre železnice, ki bi povezal letališče na Brniku z mesti kot so Kransterdam, Trzin, Lublana,...
Po seriji obupnih županov in mrku na oddelku za urbanizem in še kje, je prišel Zoki, in z njim urbanist Janez Koželj, ki sta se na temo mestne železnice nekaj matrala, tudi prostorski izvedbeni akti so bili sprejeti,... Kako je zdaj ne vem, ker je vmes Ljubljana izven strogega centra postala šithole, jaz pa sem migriral v bolj ugodno podnebje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jazon ()

cvalsr ::
Če se vrnemo na Cono 30
Ja, prosim. In ni tema 150 000 avtov.
Kam / na koga / kako vplivati, da bodo cone 30 bolj vidno označili (če že res?? morajo biti)?
V prid varnosti, ne inkasantstva.
Po cestah vidimo vso možno pobarvanost, ki je niti ni v nobenih zakonih in pravilnikih. Cone30, kjer ti zlahka vzamejo vozniško in pol plače pa so hinavsko označene z neko majceno, slabo vidno, narobe postavljeno tablico.
(Vsi pametnjakoviči, ki nameravate napisati naj gledam prometne znake, da so po predpisih, da naj vrnem vozniško, hodim peš, ... - hvala, nikar, neproduktivno nabijanje ni potrebno.)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cvalsr ()
WizzardOfOZ je izjavil:
LPP ni funkcionalen. Linije so narejene za neke druge čase in se niso posodobile že leta. Manjkajo krožne linije, ki te pripeljejo bližje centru in ne linije, ki gredo čez celo mesto iz enega konca do drugega.
Recimo krožne linije:
A podzemna je kaj boljša rešitev? :D
LPP se bo optimiziral, ko bodo pogoji za to, pogoj pa je, da se najprej uvede cestnine, da ga ljudje sploh začnejo uporabljati,
sicer bodo, tako kot ti, ves čas iskali razloge, zakaj ni vredu in zakaj se ne da.
Če se vrnemo na Cono 30
Ja, prosim. In ni tema 150 000 avtov.
Kam / na koga / kako vplivati, da bodo cone 30 bolj vidno označili (če že res?? morajo biti)?
Tema je točno o teh 150.000 avtomobilov. Zakaj misliš, da se postavljajo cone 30 in sistemi enosmernih cest?
Zato, ker je avtomobilov preveč in se jim nalašč otežuje premikanje skozi mesto, dokler ne bo tako zateženo in časovno
zamudno, da bodo vozniki avtomobilov raje uporabili druga transportna sredstva.
Recimo Vodnikova v Šiški, zakaj misliš, da so postavili omejitev 30 in zakomplicirali okoliške ulice z enosmernimi,
da se jih ne da več uporabljat kot "obvoz" Vodnikove, čeprav ni na njej nobene šole.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ je izjavil:
Kje ni prostora? Vse te linije, ki sem jih jaz naštel, so prevozne z LPP avtobusi brez problema.
Kdo iz Črnuč se bo do centra vozil preko Gameljn ?????
Gameljne imajo svojo linijo... Me prav zanima koliko folka gre gor.

LPP se bo optimiziral, ko bodo pogoji za to, pogoj pa je, da se najprej uvede cestnine, da ga ljudje sploh začnejo uporabljati,
sicer bodo, tako kot ti, ves čas iskali razloge, zakaj ni vredu in zakaj se ne da.
Ne, podzemna ni najboljša rešitev za ljubljano. Mogoče samo za center (ampak je premajhen). Del ljubljana je namreč postavljen na polje in pod tem poljem je ogromno podtalnice. Drugi del pa je postavljen na močvirje in poplavno območje, kjer ne boš podzemne delal (razen če delaš kanale za "podvodni" vlak).
LPP se ne bo niti približno optimiziral dokler bo zoki na oblasti, ker je to strošek in za stroške ni interesa. Če bi bila investicija, kjer bi se dobil še "10% prispevek", bi bil interes in bi bilo to že zdavnaj urejeno.
WizzardOfOZ je izjavil:
Ne, podzemna ni najboljša rešitev za ljubljano. Mogoče samo za center (ampak je premajhen). Del ljubljana je namreč postavljen na polje in pod tem poljem je ogromno podtalnice. Drugi del pa je postavljen na močvirje in poplavno območje, kjer ne boš podzemne delal (razen če delaš kanale za "podvodni" vlak).
LPP se ne bo niti približno optimiziral dokler bo zoki na oblasti, ker je to strošek in za stroške ni interesa. Če bi bila investicija, kjer bi se dobil še "10% prispevek", bi bil interes in bi bilo to že zdavnaj urejeno.
Ne skrbi, LPP se izboljšuje ves čas in bo doživel drastični razcvet, takoj, ko bo financiran iz cestnin in ga bodo zaradi cestnin začeli lastniki avtomobilov uporabljati.
Zoki je tukaj, da ostane. Desni pokvarjenci, ne zmorejo v celi Sloveniji enega človeka, ki bi mu segel do podplatov. Boh mu daj zdravje.
(ja prepričan sem, da marsikaj zbaše v svoj žep, ampak za razliko od ostali za to tudi kaj naredi in dokler je so alternativa samo desni
nesposobni lopovi, ki bi samo kradli - alternative ni)
Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:
Kdo iz Črnuč se bo do centra vozil preko Gameljn ?????
Gameljne imajo svojo linijo... Me prav zanima koliko folka gre gor.
Če moraš iz Gameljn v BTC, trenutno rabiš iti iz Gameljn čez brod, Vižmarje čez gužvo po celovški do centra in tam prestopit in potem se gužvaš še iz centra do BTC.
S krožno linijo ne rabiš rinit v center prideš do BTC-ja. Greš iz Gameljn na bus do Črnuč, od tam pa preko Šentjakoba do BTC.
In to je tudi poanta teh krožnih linij. Krožne linije dobro povežejo obrobje. Kar bi morala biti prioriteta, da ne rinemo vsi skozi center, če hočemo prit nekam na drug konec mesta.
WizzardOfOZ je izjavil:
Ne skrbi, LPP se izboljšuje ves čas in bo doživel drastični razcvet, takoj, ko bo financiran iz cestnin in ga bodo zaradi cestnin začeli lastniki avtomobilov uporabljati.
Zoki je tukaj, da ostane. Desni pokvarjenci, ne zmorejo v celi Sloveniji enega človeka, ki bi mu segel do podplatov. Boh mu daj zdravje.
(ja prepričan sem, da marsikaj zbaše v svoj žep, ampak za razliko od ostali za to tudi kaj naredi in dokler je so alternativa samo desni
nesposobni lopovi, ki bi samo kradli - alternative ni)
Še tole:
- Od leta 2006 je LPP skoraj v celoti zamenjal stare dizelske avtobuse. Danes velik del flote poganja stisnjen zemeljski plin (CNG), kar bistveno zmanjšuje emisije delcev in hrup v mestu.
- Nizkopodna vozila: Danes so praktično vsi avtobusi nizkopodni, kar je ključno za dostopnost gibalno oviranih oseb in staršev z vozički.
- Vodikova prihodnost: Ljubljana je že začela z uvajanjem avtobusov na vodik, kar predstavlja vrhunec trenutne tehnologije v javnem prometu
- Namesto zastarelih žetonov in gotovine je bila uvedena enotna mestna kartica, ki omogoča brezplačno prestopanje v 90 minutah.
- Nova mobilna aplikacija: Leta 2023 je bila posodobljena aplikacija Urbana, ki omogoča plačilo preko Bluetootha, načrtovanje poti in spremljanje prihodov v realnem času.
- Brezstično plačevanje: Uvedena je bila možnost plačila vožnje neposredno s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard).
- Povezava s sosednjimi občinami: LPP se je močno razširil izven meja Ljubljane. Danes linije segajo v več kot 15 okoliških občin (npr. Grosuplje, Medvode, Škofljica, Vrhnika, Domžale), kar omogoča dnevnim migrantom dostop do mesta brez avtomobila.
- Sistem P+R (Park and Ride): Izgrajena so bila velika parkirišča na obrobju (Dolgi most, Stanežiče, Barje), kjer cena parkiranja vključuje vožnjo z LPP, kar razbremenjuje mestno središče.
- Kavalir: Uvedba brezplačnih električnih vozil v zaprtem centru mesta, ki so postala nepogrešljiva za starejše in turiste
- Za hitrejši pretok avtobusov so bili na ključnih vpadnicah (npr. Celovška, Dunajska) uvedeni rumeni pasovi, ki avtobusom omogočajo obvoz zastojev.
- Selitev LPP v Stanežiče: Načrtovana je selitev celotne remize in infrastrukture LPP na obrobje, kar bo sprostilo prostor v centru za nove zelene površine.
Število prepeljanih potnikov v zadnjem desetletju kljub investicijam nekoliko upadlo (iz cca 40 milijonov leta 2013 na cca 34 milijonov leta 2023), kar pripisujejo spremenjenim potovalnim navadam in rasti uporabe osebnih avtomobilov.
Tako, da ne nabijajte. Ko se dnevne migrante prepriča, da uvoz znotraj obvoznice ni ekonomsko upravičen, bo LPP odlično opravljal svojo nalogo.
Zgodovina sprememb…

LPP se nič ne izboljšuje. Je ostal v letu 1989 po progah, edino kar jih daljšajo. To je pa tudi vse.
(ja prepričan sem, da marsikaj zbaše v svoj žep, ampak za razliko od ostali za to tudi kaj naredi in dokler je so alternativa samo desni nesposobni lopovi, ki bi samo kradli - alternative ni)
Samo da je naš, pa ni važno, če dela kar se mu zazdi in krade ko sraka.
Kva ste eni patetični debili. Namesto, da bi vse, ki hočejo krast zaprli, jih raje podpiramo, da slučajno nebi kdo drug prišel gor.
Mogoče je pa poleg desnih še kak sredinski, ki bi tudi rad kaj za ljubljano naredil.
WizzardOfOZ je izjavil:
LPP se nič ne izboljšuje. Je ostal v letu 1989 po progah, edino kar jih daljšajo. To je pa tudi vse.
(ja prepričan sem, da marsikaj zbaše v svoj žep, ampak za razliko od ostali za to tudi kaj naredi in dokler je so alternativa samo desni nesposobni lopovi, ki bi samo kradli - alternative ni)
Samo da je naš, pa ni važno, če dela kar se mu zazdi in krade ko sraka.![]()
Kva ste eni patetični debili. Namesto, da bi vse, ki hočejo krast zaprli, jih raje podpiramo, da slučajno nebi kdo drug prišel gor.
Mogoče je pa poleg desnih še kak sredinski, ki bi tudi rad kaj za ljubljano naredil.
Zaradi mene lahko še 100x ponoviš laž, zgoraj imaš dejstva. https://slo-tech.com/forum/t853085/p876...
In ne, nima veze ali je "naš", ni alternative. Kaj misliš, da bo kdo Hojsa volil? Si nor?
Zato pa skrajni desničarji tako kampanija vodijo proti njemu. Ker vedo, da sicer nimajo osnovnih šans stegovati svoje kradljive kremplje po MOLu.
Zgodovina sprememb…

- Od leta 2006 je LPP skoraj v celoti zamenjal stare dizelske avtobuse. Danes velik del flote poganja stisnjen zemeljski plin (CNG), kar bistveno zmanjšuje emisije delcev in hrup v mestu.
- Nizkopodna vozila: Danes so praktično vsi avtobusi nizkopodni, kar je ključno za dostopnost gibalno oviranih oseb in staršev z vozički.
- Vodikova prihodnost: Ljubljana je že začela z uvajanjem avtobusov na vodik, kar predstavlja vrhunec trenutne tehnologije v javnem prometu
- Namesto zastarelih žetonov in gotovine je bila uvedena enotna mestna kartica, ki omogoča brezplačno prestopanje v 90 minutah.
- Nova mobilna aplikacija: Leta 2023 je bila posodobljena aplikacija Urbana, ki omogoča plačilo preko Bluetootha, načrtovanje poti in spremljanje prihodov v realnem času.
- Brezstično plačevanje: Uvedena je bila možnost plačila vožnje neposredno s plačilnimi karticami (Visa, Mastercard).
- Povezava s sosednjimi občinami: LPP se je močno razširil izven meja Ljubljane. Danes linije segajo v več kot 15 okoliških občin (npr. Grosuplje, Medvode, Škofljica, Vrhnika, Domžale), kar omogoča dnevnim migrantom dostop do mesta brez avtomobila.
- Sistem P+R (Park and Ride): Izgrajena so bila velika parkirišča na obrobju (Dolgi most, Stanežiče, Barje), kjer cena parkiranja vključuje vožnjo z LPP, kar razbremenjuje mestno središče.
- Kavalir: Uvedba brezplačnih električnih vozil v zaprtem centru mesta, ki so postala nepogrešljiva za starejše in turiste
- Za hitrejši pretok avtobusov so bili na ključnih vpadnicah (npr. Celovška, Dunajska) uvedeni rumeni pasovi, ki avtobusom omogočajo obvoz zastojev.
- Selitev LPP v Stanežiče: Načrtovana je selitev celotne remize in infrastrukture LPP na obrobje, kar bo sprostilo prostor v centru za nove zelene površine.
Nepomembno, čisto nepomembno. Busi se menjajo, ker so stari preveč iztrošeni da bi se jih splačalo popravljat.
Problem so linije, ker ostajajo patetične in neumno postavljene, da moraš za vsak obisk sosednjega dela mesta skozi center.
WizzardOfOZ je izjavil:
Nepomembno, čisto nepomembno. Busi se menjajo, ker so stari preveč iztrošeni da bi se jih splačalo popravljat.
Problem so linije, ker ostajajo patetične in neumno postavljene, da moraš za vsak obisk sosednjega dela mesta skozi center.
Se boš že prilagodil. Če lahko jaz pridem kamorkoli z busom, boš tudi ti.
Ali boš pa pač plačeval s cestninami urejanje LPPja drugim, tudi vredu.
Zgodovina sprememb…

Ne bom se jaz prilagajal. Ljubljana se bo meni. Jaz se bom še vedno vozil z avtom po Ljubljani. S SG tablico na avtu. Pa nič mi ne bo treba plačat. 

Po moje si bom še dizla omislil. Takega 40 let starega, da bom smradil po centru. Al pa kakega ameriškega dizla.
Po moje si bom še dizla omislil. Takega 40 let starega, da bom smradil po centru. Al pa kakega ameriškega dizla.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ je izjavil:
Ne bom se jaz prilagajal. Ljubljana se bo meni. Jaz se bom še vedno vozil z avtom po Ljubljani. S SG tablico na avtu. Pa nič mi ne bo treba plačat.
Po moje si bom še dizla omislil. Takega 40 let starega, da bom smradil po centru.
Prav, saj ni nobenega problema, bo tvoj denar od kazni dobrodošel drugim.
Dizla pa podpiram, pa čimveč se vozi mimo ljudi, da te zavohajo, na tak način boš odlično pomagal spremembi zakonodaje,
da se začne izpuste preverjati s strani policije, na cesti, kar bi moralo biti urejeno že davno.
Čimveč takih, delaj kroge okrog parlamenta, lepo te prosim, skrajni čas je, da se zadevo zaostri do toliko, da se polovi
vse tiste s preluknjanim katalizatorjem. Vidiš saj razumeš delo za skupno dobro, če se potrudiš.
Zgodovina sprememb…
link_up ::
avto ti vse pove na dashboardu ... itak ti je pa jasno, da v naselju his nimas kaj 50 furat ... tega ni vec.
In and Out

Če lahko jaz pridem kamorkoli z busom, boš tudi ti.
Boš ti kaj podprl te svoje trditve al boš sam nabijal?

Prav, saj ni nobenega problema, bo tvoj denar od kazni dobrodošel drugim.
Dizla pa podpiram, pa čimveč se vozi mimo ljudi, da te zavohajo, na tak način boš odlično pomagal spremembi zakonodaje,
da se začne izpuste preverjati s strani policije, na cesti, kar bi moralo biti urejeno že davno.
Čimveč takih, delaj kroge okrog parlamenta, lepo te prosim, skrajni čas je, da se zadevo zaostri do toliko, da se polovi
vse tiste s preluknjanim katalizatorjem. Vidiš saj razumeš delo za skupno dobro, če se potrudiš.
Zakaj bi kaj plačal? Kot prebivalec ljubljane ne bom nič plačeval.
Si bom pa verjetno omislil kakega ameriškega dizla s 7 litrskim V8 motorjem. Tam je vse po reglcih z izpusti.
In zakaj okol parlamenta? Tam ni haska. V parlamentu ne morejo zavohat tega, ker sami preveč zaudarjajo. Med bloki, da ljudem smrdi.
Se boš že prilagodil. Če lahko jaz pridem kamorkoli z busom, boš tudi ti.
Zakaj bi se vozil uro in več z busom iz črnuč do centra in iz centra do BTC, če pa se lahko zapeljem iz črnuč do BTC-ja z avtom v parih minutah? 8 minut vožnje je to z avtom. Z busom pa 30 minut do centra in 25 minut od centra do BTC. Če bi obstajala krožna linija, kot sem zgoraj napisal, bi rabil mogoče 15 minut, da se bus še čez Šentjakob zapelje.
Spet prednost krožnih linij, ki povežejo obrobje mesta in slabost trenutne konstalacije LPP.
Zgodovina sprememb…
blay44 ::
Z veseljem pričakujemo tvoje 4 miljard donacije, za najbolj osnoven križ (stroški so sicer nekje 100-250 miljonov na kilometer). Boš naredil SEPA nakazilo?
Poskušaj v živlenju gledati malo širše.
Kar velike davke plačujem, da mi družba omogoča kvalitetno sobivanje. Zdej, kje se vse izgubi,
pa ne vem?
Pelji se enkrat po desnem pasu vpadnic. Boš videl koliko škode na cestah naredijo avtobusi.
Da o pm delcih zaradi obrabe gum niti ne govorimo. Res pa je da naši ne znajo nivelirati
niti kanala na cesti. Al je + 2cm, al pa več kot -2cm na površino. V glavnem. Ob robu Ljubljane
v zemljo. Od roba, do bližnjih mest, spalnih naselij pa naprej kot S bahn.
Sicer bo Ljublajna ostala južni shithole.
Pa zadnjič sem se peljal po celovški. Kolk cajt urejajo un zadnji konček? Naprej do unih
centrov pa sploh ni bilo pločnika ne razsvetljave, kaj šele kolesarske. Radar je pa bil!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Odpoved lastnemu avtomobilu v LJ (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Na cesti | 103285 (64431) | deco16 |
| ⊘ | vprašanje glede parkiranja v ljubljani (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16664 (13801) | Pithlit |
| » | Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 84767 (71007) | Lowink |
| » | radarji v Ljubljani (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 56847 (41449) | Badwolff |
| » | Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 28224 (23861) | Invictus |