» »

Cona 30

Cona 30

Pithlit ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Čez rijeko? Ja, preko slovenije. V italijo pa tudi preko slovenije.

Očitno pa od vsega bereš samo prvi stavek. Kdaj sme že napisal, da bi moral tranzit na železnico.
Avtocesta pa mora imeti 2 pasova za civilni promet. In en pas za kamione ali pa ves tovorni promet (tranzit skozi slovenijo) na železnice.

Glede avtoceste ne pozabit da bi moralo biti absolutno prepovedano tovornjakom na skrajni levi pas.
Life is as complicated as we make it...

bm1973 ::

Saj je, sam ne po 18h...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

krepelce ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Avtocesta pa mora imeti 2 pasova za civilni promet.

Ne rabi. Gužva je gužva, civilna ali tovorna.

cvalsr ::

Tako je in enako dokazujejo tudi vse ostale raziskave o širjenju cest (recimo AC), večja površina samo pritegne na cesto še tiste, ki sicer ne bi šli z avtom in naredi situacijo dologočno slabšo.

Ja prometni fašisti (ekvivalent ekofašistov) pač ne razumejo, kaj v teh raziskavah je vzrok in kaj posledica ter to zamenjavo potem na ves glas tumbajo kot vesoljno resnico...

cvalsr je izjavil:

Tako je in enako dokazujejo tudi vse ostale raziskave o širjenju cest (recimo AC), večja površina samo pritegne na cesto še tiste, ki sicer ne bi šli z avtom in naredi situacijo dologočno slabšo.

Ja prometni fašisti (ekvivalent ekofašistov) pač ne razumejo, kaj v teh raziskavah je vzrok in kaj posledica ter to zamenjavo potem na ves glas tumbajo kot vesoljno resnico...

Pomembno je samo, da Jankovič premika Ljubljano v smer javnega transporta za dnevne migracije in ekološke taksacije tistih, ki se ne bodo uklonili. Vse ostalo niti ni tako zelo pomembno.

Zaradi mene imate lahko 10 pasovno AC, dokler ne morete v Ljubljano, s svojimi avtomobili, je čisto vseeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

c23po ::

Joj, kako bo vse narobe, ko bo nekega lepega dne Krepelce ugotovil, da se s svojom avtomobilom lahko vozi samo po svoji četrtni skupnosti, saj so župani Brezovice, Mengeša in Ivančne Gorice prepovedali promet za vikend migrante. Vzeli mu bodo pravico zastrupljati prebivalce drugih občin. Pravica bo zmagala!
Računalniki nimajo spominov.

WizzardOfOZ ::

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

S tremi pasovi, bi bilo veliko manj gužve. To tudi v tvojem videu ugotavljajo. Samo ti ga ne razumeš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

S tremi pasovi, bi bilo veliko manj gužve. To tudi v tvojem videu ugotavljajo. Samo ti ga ne razumeš.

Mislim, da ti videa pogledal nisi ali pa ne znaš angleško :))

c23po je izjavil:

Joj, kako bo vse narobe, ko bo nekega lepega dne Krepelce ugotovil, da se s svojom avtomobilom lahko vozi samo po svoji četrtni skupnosti, saj so župani Brezovice, Mengeša in Ivančne Gorice prepovedali promet za vikend migrante. Vzeli mu bodo pravico zastrupljati prebivalce drugih občin. Pravica bo zmagala!

Saj Mengeš je to že storil, tradicionalna cesta je samo še za lokalni promet. Logarska dolina mi veselo zaračunava vstop z avtomobilom. Ne vidim razloga, zakaj ne bi enako naredila tudi Ljubljana.

Mimogrede, celo pozdravljam, da to naredijo ostale občine, na občinskih cestah. Avtomobilov na cestah je preveč in vsak ukrep v smer zmanjševanja števila avtomobilov je dobrodošel.

Aja pa ne pozabit, da bo enak prometni režim, v ostalih občinah veljal tudi zate.

Zgodovina sprememb…

Nadaljevanje debate v takšni kretenski smeri je enostavno nesmiselno. Reševanje problemov le s prepovedmi in omejitvami je poceni populizem.

Jaz bi rajši videl iskanje rešitev, ki bi omogočale uporabo avtomobilov in ob tem ne zmanjševale kvalitete življenja. Začnemo lahko tudi tako: če bi Ljubljana postavila 10 3-nadstropnih parkirišč tlorisne velikosti 350 x 350 m, bi rešila problem vseh tistih 150.000 vozil dnevnih migrantov. Je to nemogoče?

c23po je izjavil:

Nadaljevanje debate v takšni kretenski smeri je enostavno nesmiselno. Reševanje problemov le s prepovedmi in omejitvami je poceni populizem.

Razloži to Mengešu in Logarski dolini. Pa še marsikateri drugi občini.

c23po je izjavil:

Jaz bi rajši videl iskanje rešitev, ki bi omogočale uporabo avtomobilov in ob tem ne zmanjševale kvalitete življenja. Začnemo lahko tudi tako: če bi Ljubljana postavila 10 3-nadstropnih parkirišč tlorisne velikosti 350 x 350 m, bi rešila problem vseh tistih 150.000 vozil dnevnih migrantov. Je to nemogoče?

Verjetno, da ni, saj to pravzaprav že počne z P+R. Ne samo to, še prevoz z LPP jim subvencionira.

Zgodovina sprememb…

Če se že strinjava okoli populizma, ne vem zakaj bi komurkoli karkoli razlagal. Brezveze.

Če se strinava okoli P+R, potem lahko tudi premislimo ali ta parkirišča morajo nujno stati le na obrobju mesta.

c23po je izjavil:

Če se že strinjava okoli populizma, ne vem zakaj bi komurkoli karkoli razlagal. Brezveze.

Če se strinava okoli P+R, potem lahko tudi premislimo ali ta parkirišča morajo nujno stati le na obrobju mesta.

Da morajo. Ker sicer nisi rešil glavnega problema, onesnaževanja in z njim povezane gužve na cestah.

Spet omejitve, spet omejevanje enih, da bi drugi imeli komoditeto. Rešitve je trba iskati v smeri dobrobiti za vse.

A tukaj se bom ustavil, saj bova spet zapela le okoli pravic otrok, kot da ostali živelj sploh ne obstaja.

Lonsarg ::

Res se prevec znanosti dela, folk zbere kar je lazje saj ni neumen.

Zelo naumno pa je nacrtno zmanjsanje standarda, clovestvo napreduje, clovestvo ne dela korakov nazaj.

Ce znamo iti na luno ne znamo pa zgraditi javnega prevoza ki je hitrejsi kot avto potem je za tako civilizacijo prav da umre.

Ker to je vse kar rabimo, javni prevoz ki siba. Ze navadne gondole bi lahko omogocle 20 minut od kjerkoli do kjerkoli ker imamo majhno mesto. To bi mogla bit osnova, potem pa naj kdo predlaga boljso resktev, ce jo ni (oziroma je predraga) se pac gre v te gondole.

c23po je izjavil:

Spet omejitve, spet omejevanje enih, da bi drugi imeli komoditeto. Rešitve je trba iskati v smeri dobrobiti za vse.

A tukaj se bom ustavil, saj bova spet zapela le okoli pravic otrok, kot da ostali živelj sploh ne obstaja.

Seveda se boš ustavil, ker si prišel do enakega zaključka, kot jaz - da ni druge rešitve. Enako, kot prej p1nky, ki je začela metati
tantrume, kako sem jaz grozen, ker ni druge rešitve.

Mimogrede, tudi tvoja parkirna hiša, četudi jo postavimo v center in teleportiramo avtomobile vanjo, bo še vedno zahtevala, da se
ljudje prilagodijo in se usedejo na LPP do svoje službe - razen, če si mislil, da tudi vse službe premaknemo okrog parkirne hiše.

Lonsarg je izjavil:

Ce znamo iti na luno ne znamo pa zgraditi javnega prevoza ki je hitrejsi kot avto potem je za tako civilizacijo prav da umre.

Ker to je vse kar rabimo, javni prevoz ki siba. Ze navadne gondole bi lahko omogocle 20 minut od kjerkoli do kjerkoli ker imamo majhno mesto. To bi mogla bit osnova, potem pa naj kdo predlaga boljso resktev, ce jo ni (oziroma je predraga) se pac gre v te gondole.

Saj to že imamo, LPP deluje odlično, sprobaj enkrat vožnjo v nedeljo (seveda bo frekvenca voženj nižja, kot čez teden).

Samo v nedeljo ni 150.000 avtomobilov, ki bi avtobus ustavljali.

Zgodovina sprememb…

"Da ni druge rešitve" rešimo z iskanjem drugih rešitev in ne s populističnimi prepovedmi za vse veke vekov.

c23po je izjavil:

"Da ni druge rešitve" rešimo z iskanjem drugih rešitev in ne s populističnimi prepovedmi za vse veke vekov.

Ja, saj vas že nekaj strani izzivam, da poveste rešitev, pa poslušam ves čas samo izgovore, zakaj moja rešitev (ki pa dejansko je rešitev), ni vredu.

In mimogrede, ne gre za prepoved, gre za spremembo načina premikanja, ki je sami nočete opraviti, pa se vam malo pomaga, ker s trenutnim načinom delate škodo sebi in mestu.

Jaz sem to spremembo opravil že pred leti. Samovoljno, ker sem ugotovil, da bom na tak način hitreje na cilju.

Eni so pa malo bolj tumpasti. Oz. pardon, leni, trmasti in razvajeni.

Gondole so mi všeč ideja, v čem se razlikuje od LPPja, če so ceste prazne?

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Kot vedno in kot vsi fašisti, se motiš.

In ti realno nimaš pojma kakšno je stanje na cestah po sloveniji. Sicer je pa to tipično za fašiste, ki bi samo prepovedovali, brez da bi sprejeli kakšen kompromis, ki bi vsem olajšal življenje.

Mi, tumpasti, leni in razvajeni ti že več strani razlagamo, da je tvoja rešitev prilagojena samo tebi, da je slaba in neuporabna. Da bi zaživela, potrebuješ sodelovanje nas tumpastih, lenih in razvajenih, ki ga ne boš deležen. Tako pač funkcionira družba.

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

In ti realno nimaš pojma kakšno je stanje na cestah po sloveniji. Sicer je pa to tipično za fašiste, ki bi samo prepovedovali, brez da bi sprejeli kakšen kompromis, ki bi vsem olajšal življenje.

Fašist si sam in to veš.

Sicer pa se nehaj izgovarjati in raje povej kaj je ta kompromis. Kot sem že kolegu zgoraj povedal, že nekaj strani poslušam same izgovore, z rešitvijo na dan, zakaj bi jo skrival.

c23po je izjavil:

Mi, tumpasti, leni in razvajeni ti že več strani razlagamo, da je tvoja rešitev prilagojena samo tebi, da je slaba in neuporabna. Da bi zaživela, potrebuješ sodelovanje nas tumpastih, lenih in razvajenih, ki ga ne boš deležen. Tako pač funkcionira družba.

Ne se toliko koncentirat name, kakršenkoli prasec sem že jaz, to ne spremeni ne problema, ne rešitve. Daj raje povej boljšo rešitev.

To da ti moja ni všeč je še vedno 100% boljša rešitev, kot tvoja, ki je nimaš.

Razen tega, "moja" rešitev (pravzaprav tudi rešitev arhitektov in urbanistov), ne rabi sodelovanja nikogar, ki nima občinske volilne pravice v Ljubljani.

Zgodovina sprememb…

Modri ljudje v občinski upravi bodo že iskali rešitve za naju oba, saj so oni za to usposobljeni. Če bi Ljubljana bila last Ljubljančanov in bi tvoja "100% boljša rešitev" bila res tako dobra, bi bila že uzakonjena. Pa ni.

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

Fašist si sam in to veš.

Sicer pa se nehaj izgovarjati in raje povej kaj je ta kompromis. Kot sem že kolegu zgoraj povedal, že nekaj strani poslušam same izgovore, z rešitvijo na dan, zakaj bi jo skrival.

Saj sem povedal. Ves tranzit na železnice ali pa še en pas na avtocesti.
In fašisti to omejujete. Ker ne znate enega navadnega videa razumet.

c23po je izjavil:

Modri ljudje v občinski upravi bodo že iskali rešitve za naju oba, saj so oni za to usposobljeni. Če bi Ljubljana bila last Ljubljančanov in bi tvoja "100% boljša rešitev" bila res tako dobra, bi bila že uzakonjena. Pa ni.

Misliš, taki kot prof. Janez Koželj, glavni ljubljanski urbanist? Mislim, da se moja 100% boljša rešitev kar ujema z njegovo in se že udejanja.

Razlika je samo, da sem jo jaz povedal, tako kot je, MOL pa žabo kuha bolj počasi, da ne dojema, da je skakljanje po Ljubljani vedno bolj zakomplicirano.

Boš videl, kako se ti bo čez nekaj let parkiranje na P+R, prestop na vlak do Emonike in od tam z LPP zdela dobra ideja in kako se boš počutil pametnega,
da si sam prišel do tega, namesto, da se z avtom gužvaš po ljubljanskih ulicah, kljub temu, da tja z avtom pravzaprav ne boš mogel.

Za bonus: tudi Maribor se premika v to smer.

Zgodovina sprememb…

Ne. Ti si prekopiral del rešitve, ki ga predlaga MOL, kliko je to zadostovalo tvoji agendi "za otroke se gre". Ko ti je P1nky razložila, da drugi udeleženci imajo svoje probleme, si jo pometel s populizmom. Zato je to postala slaba "rešitev". Kuhane žabe so samo nadaljevanje s populizmi. Prerokovanje prihodnjosti pa je prodaja megle.

Še enkrat: promet v Ljubljani (ki ni last Ljubljančanov) je treba predrugačiti vendar je rešitev, ki pradvideva samo prepovedi slaba.

c23po je izjavil:

Ne. Ti si prekopiral del rešitve, ki ga predlaga MOL, kliko je to zadostovalo tvoji agendi "za otroke se gre". Ko ti je P1nky razložila, da drugi udeleženci imajo svoje probleme, si jo pometel s populizmom. Zato je to postala slaba "rešitev". Kuhane žabe so samo nadaljevanje s populizmi. Prerokovanje prihodnjosti pa je prodaja megle.

Še enkrat: promet v Ljubljani (ki ni last Ljubljančanov) je treba predrugačiti vendar je rešitev, ki pradvideva samo prepovedi slaba.

Prepovedi? O čem govoriš, tega nisem nikoli govoril. Jaz sem govoril o cestnini.

In ja, še enkrat, z avtom se ne boš vsak dan vozil po Ljubljani, pa imenuj to kakorkoli hočeš.

Ljubljana nima kapactitet za količino pleha na ulicah vsak dan in to se bo rešilo. In zelo očitno tudi sam nisi sposoben
predlagati rešitve, zato se izogibaš sploh predlagati. Ker na koncu pri obeh idejah (ultra mega parkirišče in gondola),
prideš do enakega.

Zgodovina sprememb…

c23po je izjavil:

Zato, ker to prepreči svinjanje centrov in zmanjšuje količino avtov.

Kaj ti ni jasno?

krepelce je izjavil:

... Prepovedi? O čem govoriš, tega nisem nikoli govoril. Jaz sem govoril o cestnini.

In ja, še enkrat, z avtom se ne boš vsak dan vozil po Ljubljani, pa imenuj to kakorkoli hočeš.

Zame je "promet prepovedan brez plačila cestnine" pač prepoved. Ti jo lahko imenuješ "kuhana žaba". Z avtom se tudi danes ne vozim "koliko hočem" ampak toliko, koliko je nujno potrebno. In se bom tudi naprej. Moraš razumeti, da bi prepoved tega bila palica z dvemi konci.

Zadjič: tvoja rešitev ne deluje (Koželj jo še ni vpeljal) ker si spregledal potrebe drugih udeležencev v problemu.

Dost imam!

bm1973 je izjavil:

c23po je izjavil:

Zato, ker to prepreči svinjanje centrov in zmanjšuje količino avtov.

Kaj ti ni jasno?

Ni mi jasno, da nekaterim ni jasno, da to niso edini problemi, ki jih je treba reševati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

c23po je izjavil:

koliko je nujno potrebno. In se bom tudi naprej.

Saj se boš, lepo boš plačal cestnino in se odpeljal. Zato ti pa pravim, da ne gre za prepoved, ampak samo ze ekonomska vzpodbuda za uporabo
drugačnih prevoznih sredstev, kadar ne bo nujno. Ker se bolj splačajo, časovno in denarno.

Zgodovina sprememb…

Jaz sicer upam, da bo enkrat okoli ljubljane še en obroč obvoznice in da bo notranji krog blokiran za vsa vozila, razen za kolesa in pešce.

Ampak do tega ne bo prišlo, ker bi to pomenilo, da se bodo firme začele seliti izven ljubljane (že sedaj je velika večina na obrobju, kjer je dostop z avtom mogoč (BTC, Rudnik, Stegne,...). To pa tudi pomeni velike izgube za samo ljubljano, ker samo s turisti ne more preživeti. Že sedaj center propada in se še živeče firme selijo na obrobje. (samo poglej pasažo pod maximarketom, tam so se včasih tepli za tista mesta, danes je ostalo par trgovinc in pa picerija Parma).

... to je tisti drugi konec palice ...

c23po je izjavil:

Ni mi jasno, da nekaterim ni jasno, da to niso edini problemi, ki jih je treba reševati.

Meni ni jasno, kako, da ne razumeš, da je to največji problem v Ljubljani, ki ga je treba rešiti. In zadeva ne rabi ne tvojega
konsenza ne tvojega sodelovanja. Ker je stvar prebivalcev Ljubljane z občinsko volilno pravico, ti pa si tukaj gost, ki ga
prenašamo.

Ampak kot bi tudi sam vrgel ven gosta, ne glede na tvojo gostopljubnost, ki začne kaditi cigaro v tvoji dnevni sobi in noče odnehati (ker ima
tehten razlog, da jo kadi - je odvisen), je tudi tukaj prekipelo. Kot govori tema, vedno več je con s 30km/h. Pa vedno dražja so parkirišča,
pa vedno več je enosmernih cesti itd.

Na koncu ti ne bo ostalo drugega, kot, da greš na P+R, za tistih nekaj, najbolj trdih v glavo pa se doda cestnine, jaz bi jih sicer takoj,
ampak MOL je očitno mnenja, da bi bil to prehud šok in bo to storil postopoma (če ne bo seveda kakšna civilna iniciativa premočna).

Končni rezultat pa bo enak, samo tebi se bo zdelo, da te nihče ni prisilil.

WizzardOfOZ je izjavil:

Že sedaj center propada in se še živeče firme selijo na obrobje. (samo poglej pasažo pod maximarketom, tam so se včasih tepli za tista mesta, danes je ostalo par trgovinc in pa picerija Parma).

Skratka, kot si že sam ugotovil, spremenilo se ne bo iz tega stališča nič. Trgovski centri so zdaj in bodo bili tudi v prihodnosti, njihov vpliv pa bo enak.

Po drugi strani, pa, za promet zaprta cona centra, cveti in nihče se ne pritožuje, kakšna krivica se mu godi, ker ne more več voziti čez Tromostovje ali zaparkirati Robov vodnjak.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Po drugi strani, pa, za promet zaprta cona centra, cveti in nihče se ne pritožuje, kakšna krivica se mu godi, ker ne more več voziti čez Tromostovje ali zaparkirati Robov vodnjak.

Cveti??? Prej propada.
Tako malo ljudi že dolgo ni bilo v centru ljubljane (če res ni kakega zastonj dogodka, da jih pride veliko še od zunaj - ki pa se spet pripeljejo v ljubljano). Ob petkih zvečer si se nekoč moral prerivat skozi gužvo, da si sploh kam prišel. Danes je ob petkih zvečer par sprehajalcev in par gruč migrantov.

BTC pa je recimo ob petkih zvečer poln mladih. Povsod. Po vseh lokalih, kinu in polna so tudi parkirišča (ne govorim za avtomobile, ampak se mladi zbirajo na parkiriščih in se tam družijo).

Zato pa sedaj jankovič sanja o štirih nadstropjih garaže pod tržnico, da se bodo ljudje spet "PRIPELJALI" v center mesta.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

Cveti??? Prej propada.
Tako malo ljudi že dolgo ni bilo v centru ljubljane (če res ni kakega zastonj dogodka, da jih pride veliko še od zunaj - ki pa se spet pripeljejo v ljubljano). Ob petkih zvečer si se nekoč moral prerivat skozi gužvo, da si sploh kam prišel. Danes je ob petkih zvečer par sprehajalcev in par gruč migrantov.

BTC pa je recimo ob petkih zvečer poln mladih. Povsod. Po vseh lokalih, kinu in polna so tudi parkirišča (ne govorim za avtomobile, ampak se mladi zbirajo na parkiriščih in se tam družijo).

Zato pa sedaj jankovič sanja o štirih nadstropjih garaže pod tržnico, da se bodo ljudje spet "PRIPELJALI" v center mesta.

Očitno že vsaj od zapore prometa nisi bil v centru. In ja, trgovski centri imajo tak učinek, ampak to so ga imeli že prej.

Mimogrede, trgovski centri v ZDA počasi propadajo, pa ne zaradi "vstavi svoj poljuben izgovor", ampak zaradi internetne prodaje in kot
verjetno veš, smo 10 let za njimi.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

c23po je izjavil:

Meni ni jasno, kako, da ne razumeš, da je to največji problem v Ljubljani, ki ga je treba rešiti. In zadeva ne rabi ne tvojega
konsenza ne tvojega sodelovanja. Ker je stvar prebivalcev Ljubljane z občinsko volilno pravico, ti pa si tukaj gost, ki ga
prenašamo.

Ampak kot bi tudi sam vrgel ven gosta, ... naprej sami populizmi

Ali je največji problem je stvar debate. Prebivlci Štepanjca, npr., menijo drugače. Da ni edini, ki ga je treba reševati se strinjamo. Torej, ne moremo vseh rešitev podrediti temu.
In ne, Ljubljana ni last Ljubjančanov. Nikoli ne bo in nikoli ne boste sami odločali o njej samo na osnovi "staroselstva". Pač ne boste. Za marsikatero rešitev se morate že sedaj dogovoriti z državo in se boste tudi vnaprej.

Ajde, lep dan!

c23po je izjavil:

krepelce je izjavil:

c23po je izjavil:

prenašamo.

Ampak kot bi tudi sam vrgel ven gosta, ... naprej sami populizmi

Ali je največji problem je stvar debate. Prebivlci Štepanjca, npr., menijo drugače. Da ni edini, ki ga je treba reševati se strinjamo. Torej, ne moremo vseh rešitev podrediti temu.
In ne, Ljubljana ni last Ljubjančanov. Nikoli ne bo in nikoli ne boste sami odločali o njej samo na osnovi "staroselstva". Pač ne boste. Za marsikatero rešitev se morate že sedaj dogovoriti z državo in se boste tudi vnaprej.

Ajde, lep dan!

Torej ne veš niti kaj je populizem? Zanimivo, jaz temu rečem zelo konkreten primer.

Ti lahko sicer sanjaš, kako Ljubljana ni last Ljubljančanov ampak slučajno imamo volilno pravico, občinske ceste in pravico občine, da poskrbi
za svoje prebivalce, od ekologije do ustavne pravice do zdravega življenjskega okolja.

Se opravičujem za tvoje slabo razumevanje, ampak to je bolj pomembno, kot, tvoja želja, da se dostaviš z avtom, ob alternativah, ki ti jih že nudimo.

Zgodovina sprememb…

Aja, če se bo pa država hotela kaj pogovarjati okrog kršenja ustavnih pravic in ekologije, se bo pa potem država pogovarjala z EU.

krepelce je izjavil:

Očitno že vsaj od zapore prometa nisi bil v centru.

Spet se motiš.

krepelce je izjavil:

Mimogrede, trgovski centri v ZDA počasi propadajo, pa ne zaradi "vstavi svoj poljuben izgovor", ampak zaradi internetne prodaje in kot
verjetno veš, smo 10 let za njimi.

Mogoče trgovine propadejo. (ampak ne dokler so generacije ljudi, ki nočejo kupovat preko neta, ker morajo zadevo videt v živo in jo sprobat, preden jo kupijo).
Ampak zvečer so trgovine itak zaprte. Kino, gostilne, bari in zadeve kot so woop, .... tečejo dalje brez problema. In parkirišča bodo še vedno polna mladine. Ne boš verjel, ampak zato, ker se tja lahko pripeljejo z avtom.

Zgodovina sprememb…

MadMen ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Cveti??? Prej propada.

Precej očitno si zelo redko v centru Ljubljane.

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

Očitno že vsaj od zapore prometa nisi bil v centru.

Spet se motiš.

Zakaj najprej z neumno izjavo dokažeš, da imam prav, potem pa to zanikaš? Pač nehaj se zmišljevati.

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

Mimogrede, trgovski centri v ZDA počasi propadajo, pa ne zaradi "vstavi svoj poljuben izgovor", ampak zaradi internetne prodaje in kot verjetno veš, smo 10 let za njimi.

Mogoče trgovine propadejo. (ampak ne dokler so generacije ljudi, ki nočejo kupovat preko neta, ker morajo zadevo videt v živo in jo sprobat, preden jo kupijo).
Ampak zvečer so trgovine itak zaprte. Kino, gostilne, bari in zadeve kot so woop, .... tečejo dalje brez problema. In parkirišča bodo še vedno polna mladine. Ne boš verjel, ampak zato, ker se tja lahko pripeljejo z avtom.

Ne ampak zato, ker se je celotna infrastrukturo od tvojega woopa do kina preselila v trgovske centre.

Pithlit ::

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

c23po je izjavil:

Saj Mengeš je to že storil, tradicionalna cesta je samo še za lokalni promet. Logarska dolina mi veselo zaračunava vstop z avtomobilom. Ne vidim razloga, zakaj ne bi enako naredila tudi Ljubljana.

Mimogrede, celo pozdravljam, da to naredijo ostale občine, na občinskih cestah. Avtomobilov na cestah je preveč in vsak ukrep v smer zmanjševanja števila avtomobilov je dobrodošel.

Aja pa ne pozabit, da bo enak prometni režim, v ostalih občinah veljal tudi zate.

Zate k imaš avtomobil za luksuz je pač svet tko lepo črnobel.

Za vse ostali ki jim je avtomobil eksistencialnega pomena, pa stvari niso tako lepo enostavne.

In ne, ne govorim o temu da je treba mulce po šolah razvozit pa štruco kruha kupit - čeprav po nekaterih občinah drugače ne gre ker se enostavno vse ukinja (banke, lekarne, šole...).

In ja, jaz se Ljubljane izogibam kot hudič križa. Ravno zaradi teh črnobelih pogledov na svet.

Pa lep dan želim.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

Zate k imaš avtomobil za luksuz je pač svet tko lepo črnobel.

Za vse ostali ki jim je avtomobil eksistencialnega pomena, pa stvari niso tako lepo enostavne.

In ne, ne govorim o temu da je treba mulce po šolah razvozit pa štruco kruha kupit - čeprav po nekaterih občinah drugače ne gre ker se enostavno vse ukinja (banke, lekarne, šole...).

In ja, jaz se Ljubljane izogibam kot hudič križa. Ravno zaradi teh črnobelih pogledov na svet.

Pa lep dan želim.

Enako bi lahko napisal tebi.

Ampak zdravje 350.000 prebivalcev je vseeno bolj pomembno od prevoza 150.000 prebivalcev z avtomobilom po Ljubljani.

Ker imaš druge možnosti na voljo, pa se vam jebe za naše zdravje in vam je več do osebnega komforta.

In ne vidim popolnoma nobenega razloga, da ne bi bili še v Ljubljani egoistični, če ste egoistični sami, zato vam z veseljem ukinem komfort v imenu
lastnega zdravja, hkrati pa vem pomagam do službe priti hitreje in manj moteče za okolico.

Lep dan tudi tebi.

Zgodovina sprememb…

predi ::

Rahlo ste offtopic že par strani.

predi je izjavil:

Ne nismo, cone 30 so namenjene izrivanju avtomobilov dnevnih migracij ven iz Ljubljane. Kakor tudi parkirnine, labirinti enosmernih cest, itd.

Samo bolj celovito smo se lotili, kot samo "tam znak, znak grda"

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Že sedaj center propada in se še živeče firme selijo na obrobje. (samo poglej pasažo pod maximarketom, tam so se včasih tepli za tista mesta, danes je ostalo par trgovinc in pa picerija Parma).

Pač posledica v vseh velikih mestih po svetu, nimaš kaj...

Veliki centri na obrobje, v centrih pa cel kup penzionistov, ki jih moti padec prahca na tla...

c23po je izjavil:

Ali je največji problem je stvar debate. Prebivlci Štepanjca, npr., menijo drugače. Da ni edini, ki ga je treba reševati se strinjamo.

Oni so si sami krivi, ker si pal niso uredili funkcionalnega zemljišča okoli bloka.

Lenoba in debilizem hišnikov leta 1997...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

predi ::

krepelce je izjavil:

predi je izjavil:

Ne nismo, cone 30 so namenjene izrivanju avtomobilov dnevnih migracij ven iz Ljubljane. Kakor tudi parkirnine, labirinti enosmernih cest, itd.

Celovito, ja. Z zožanjem na specifično situacijo v prestolnici, ki je OP sploh omenjal ni.

predi je izjavil:

krepelce je izjavil:

predi je izjavil:

Celovito, ja. Z zožanjem na specifično situacijo v prestolnici, ki je OP sploh omenjal ni.

Saj je drugje enako, cono 30 uvedeš, ker bi se tam rad znebil avtomobilov, dvomim pa, da Hodoš uvaja toliko con 30, da bi se to splačalo omenjati.

GenZNPC ::

Cone 30 pri solah in vrtcih, okej.
Drugje totalno brezveze.
skibidi

bm1973 je izjavil:

Oni so si sami krivi, ker si pal niso uredili funkcionalnega zemljišča okoli bloka.

Lenoba in debilizem hišnikov leta 1997...

Nima to veze s hišniki, leta 1997 se ni nikomur sanjalo, da se bo slovenceljnom utrgalo in bo kar vsak hotel imeti avto.

Pač cena avtomobila je preveč padla, hkrati pa je zrastla stopnja preseravanja ljudi.

In zato so pač potrebni določeni ukrepi, ker so mesta postala namenjena avtomobilom, ne pa ljudem.

GenZNPC je izjavil:

Drugje totalno brezveze.

Niso brezveze, imajo namen, kompliciranju prometa skozi dotično lokacijo, da se je vozniki raje izognejo, kot da vanjo rinejo.

Mehka oblika zaprtja prometa.

Kateri znak ti je bolj pri srcu?

ali

Zgodovina sprememb…

GenZNPC ::

Kako to funkcionira na mestih kjer gre samo ena cestcesta skozi kraj?
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Drugje totalno brezveze.

V naseljih, kjer je cel kup otrok, je cona 30 čisto O.K.

Bo pač nekdo 10 sekund kasneje prišel iz naselja ven...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

vprašanje glede parkiranja v ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8516576 (13713) Pithlit
»

Zanimiv video: kako nam je avtomobilska industrija, za svoj zaslužek, ukradla ulice (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22140871 (35692) WizzardOfOZ
»

Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50184357 (70597) Lowink
»

radarji v Ljubljani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29756458 (41060) Badwolff
»

Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )

15928109 (23746) Invictus

Več podobnih tem