Forum » Loža » Dohodnina
Dohodnina
Lujz113 ::
Pozdravljeni
31.3 So bila odposlana pisma z dohodnino.
Sem preveril in takrat je bilo tudi moje pismo odpremljeno.
Doma so vsi dobili pismo in tudi vsi ki jih poznam v nasem kraju. Do 3.4 nisem dobil nič. Nimam vklopljenegae vročanja. Ravno ta dan ko se je to raznasalo je bil nov poštar. Na pošti pisma ni.
Verjetno je moje pismo dal drugemu napačnemu prejemniku. ( Sosedu)
Kako lahko tak dokument sploh prevzameš brez podpisa??
Je kdo tukaj ki bi moral dobiti pismo v prvi rundi in ga ni dobil?
Verjetno ni možno da ga pošta nebi mogla dostaviti v 3. Dneh od takrat ko je bilo odpremljeno glede na to da so ga vsi dobili. Niti sledenje ni možno.
Ne gre se mi za dohodnino, ampak to da so notri zapisani moji osebni podatki.
31.3 So bila odposlana pisma z dohodnino.
Sem preveril in takrat je bilo tudi moje pismo odpremljeno.
Doma so vsi dobili pismo in tudi vsi ki jih poznam v nasem kraju. Do 3.4 nisem dobil nič. Nimam vklopljenegae vročanja. Ravno ta dan ko se je to raznasalo je bil nov poštar. Na pošti pisma ni.
Verjetno je moje pismo dal drugemu napačnemu prejemniku. ( Sosedu)
Kako lahko tak dokument sploh prevzameš brez podpisa??
Je kdo tukaj ki bi moral dobiti pismo v prvi rundi in ga ni dobil?
Verjetno ni možno da ga pošta nebi mogla dostaviti v 3. Dneh od takrat ko je bilo odpremljeno glede na to da so ga vsi dobili. Niti sledenje ni možno.
Ne gre se mi za dohodnino, ampak to da so notri zapisani moji osebni podatki.
Samael ::
"Sem preveril in takrat je bilo tudi moje pismo odpremljeno." - kje si pa preveril?
Več: https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...
IID-ji se izdajajo v dveh svežnjih. Polovica jih je izdanih konec marca, druga polovica pa konec maja. V drugem svežnju so običajno vključeni zavezanci, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane, imeli katastrski dohodek, dohodek iz tujine, dohodek iz dejavnosti itd.
IID mora FURS odpremiti najpozneje do 31. maja. Če ga zavezanec do 15. junija ne prejme, se mora obrniti na svoj pristojni finančni urad in povprašati, ali mu je bil morda izdan. To lahko z vnosom svoje davčne številke v polje "Išči" na prvi strani edavki eDavkov preveri tudi sam zavezanec. IID se namreč pošlje z navadno pošiljko (ne priporočeno) in lahko se zgodi, da ne pride do naslovnika. Če zavezanec ugotovi, da mu je bil IID izdan, lahko od pristojnega finančnega urada prejme brezplačno kopijo IID. Če mu IID ni bil izdan, mora do 31. julija sam vložiti edavki napoved za odmero dohodnine. Napoved mora vložiti tudi, če preneha biti rezident Republike Slovenije.
Več: https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
mojsterleo ::
Informativni izračun je zgolj to - informativni. Nima statusa odločbe o dohodnini. Zato ga ne vročajo s podpisom.
A soseda ne gre vprašat? Ste skregani?
Gospa na FURSU ti ne more kako pomagati okrog tega?
A soseda ne gre vprašat? Ste skregani?
Gospa na FURSU ti ne more kako pomagati okrog tega?
Utk ::
Informativni izračun je zgolj to - informativni. Nima statusa odločbe o dohodnini. Zato ga ne vročajo s podpisom.
Jaz sem sicer za to da vsi podatki o dohodnini postanejo javni, ampak dokler niso javni za vse, ni prav da se to kar meče naokoli v naključne kaselce.
Nima statusa odločbe...a ne nekje piše da če ne daš ugovora postane to odločba?
mojsterleo ::
nejc_nejc ::
chucki ::
papir je srednji vek človek. Povprečneži imamo v digitalni obliki, kaj šele šolan kader, kot je na slotechu
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
V-i-p ::
Tudi jaz samo v eDavke, sodelavec pa oboje. Ne vem, če ni "krivo", da imam aktivirano eVročanje. Super.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
nejc_nejc ::
Seveda.
Problem, je, je bil, ker če obkluzkas e_vrocanje ter NE potrdiš maila, kljub temu dobivas samo v e_davke.
Problem, je, je bil, ker če obkluzkas e_vrocanje ter NE potrdiš maila, kljub temu dobivas samo v e_davke.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Vloga za vzdrževane družinske člane (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 5771 (2061) | bm1973 |
| » | Dohodnina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71119 (11933) | billy |
| » | edavki.durs.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 104511 (29057) | Buggy |
| » | E-vročanje dokumentov e-uprava.gov.siOddelek: Loža | 1922 (1381) | delavec44 |
| » | FURS, izvršba in način obveščanjaOddelek: Loža | 5702 (5188) | Invictus |