» »

Vloga za vzdrževane družinske člane

Vloga za vzdrževane družinske člane

1
2
3

J.McLane ::

O moj bog, katera drama, od eDavkov dobim točno 3 maile na leto in ti to enačiš z nekimi spam maili za kitajsko plastiko ali kaj?

Od slo-tech imam točno samo en mail iz leta 2006, tisti za registracijo. Jaz čisto povsod uporabljam samo en mail, rezultat je, da imam med "promocijami" dnevno ene 13 mailov, ki jih tudi pogledam ne, zavihek Glavno pa je čist, samo s pomembnimi maili, tudi tistimi iz eDavkov.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

delavec44 ::

nejc_nejc je izjavil:

prav
očitno nimaš opravka z elek. pošto v zadostni količini in me ne razumeš.

Preventivno delam na tem, da ni zadostne količine :P

eriCartman ::

ob zgornjem prerekanju, če bo kdo slučajno imel rešitev na moje vprašanje prosim kar pogumno

nejc_nejc ::

lej :))
kdo dela dramo.
meni in še marsikomu se NE da ubadati s tem in pika.
Poštar naj prinese in to je to, zadeva zaključena.

Da je pa stvar meni napisana malo togo, mislim, da imam prav.
Verjamem da stvar ni enostavna, si pa vzemam pravico da pokritiziram.

Konkretno zaradi teh nejasnosti in vse je uredu kaj težiš,
sem lansko leto bil dvkrat rubljen s strani banke in pri plači.
Stroške banke in sodnije sem moral požreti...seveda sem bil sam kriv, nisem plačal v roku,
da mi pa davčna sočasno pošlje preko dveh uradnikov, ki sta po možnosti v isti sobi, eno pošto na banko eno pa v računovodstvo je pa tudi malo mimo, kajne.

Po pošti in naj pismonoša prinese.

eriCartman je izjavil:

kako prekličem E-vročanje? pod obrazci eVročanje piše Prijava/Odjava/Sprememba. Ko odprem pa je le še enkrat prijava. Res pa je da preko maila v prvo nisem potrdil email naslova. Ali je to kakorkoli povezano s tem?
Če ima kdo kakšno usmeritev?
Hvala

Potem nisi res prijavljen. Pri meni je:

eVročanje - Odjava/Sprememba podatkov

Podatki o zavezancu
Ime in priimek
Davčna številka

Elektronski naslov(i), kamor želim prejemati informativna sporočila povezana z eVročanjem
Potrjen naslov
moj naslov
Dodaj vrstico

kljukica Odjavljam se iz eVročanja.

bm1973 ::

Fak no, a nihče ne zna uporabljati folderjev/labelov in Rules/Filters?!?!?!?

bm1973 je izjavil:

Fak no, a nihče ne zna uporabljati folderjev/labelov in Rules/Filters?!?!?!?

Jaz znam :D

delavec44 je izjavil:

eriCartman je izjavil:

kako prekličem E-vročanje? pod obrazci eVročanje piše Prijava/Odjava/Sprememba. Ko odprem pa je le še enkrat prijava. Res pa je da preko maila v prvo nisem potrdil email naslova. Ali je to kakorkoli povezano s tem?
Če ima kdo kakšno usmeritev?
Hvala

Potem nisi res prijavljen. Pri meni je:

eVročanje - Odjava/Sprememba podatkov
Podatki o zavezancu
Ime in priimek
Davčna številka
Elektronski naslov(i), kamor želim prejemati informativna sporočila povezana z eVročanjem
Potrjen naslov
moj naslov
Dodaj vrstico
kljukica Odjavljam se iz eVročanja.

Preveriš pa pod Podatki o zavezancu -> Kontaktni podatki:
eVročanje
Prijavljen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

krho ::

@eriCartman Če ne potrdiš emaila, pol se ne moreš odjavit iz evročanje. Jest to odkar je postalo obvezno delam prijavo in odjavo vsako leto preden oddam VDČ
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Bi vam bilo še bolj enostavno uveljavljati med letom in se ne zafrkavati z vlogami, evročanjem in kreditiranjem države.

krho je izjavil:

@eriCartman Če ne potrdiš emaila, pol se ne moreš odjavit iz evročanje. Jest to odkar je postalo obvezno delam prijavo in odjavo vsako leto preden oddam VDČ

hvala, poskusim tole

uhuhu ::

delavec44 je izjavil:

Bi vam bilo še bolj enostavno uveljavljati med letom in se ne zafrkavati z vlogami, evročanjem in kreditiranjem države.

Če si z ženo/partnerko delita otroke za olajšavo, potem se je treba ukvarjati z vlogo. Jaz namreč lahko pri plači uveljavljam samo otroke za celo leto. V vlogi pa hočeš imeti vse otroke v istih mesecih, ostale mesece pa žena prav tako vse otroke.
S tem se obdavčitev optimizira, brez vloge pa to ne gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: uhuhu ()

Jure14 ::

J.McLane je izjavil:

O moj bog, katera drama, od eDavkov dobim točno 3 maile na leto in ti to enačiš z nekimi spam maili za kitajsko plastiko ali kaj?

Pri ženi ni bila težava, da bi od eDavkov dobila preveč mailov.
Sploh nobenega ni dobila. Papirnato po pošti pa tudi ne. (za pvrh ji je pa še certifikat potekel)

In pred nekaj leti, ko se je MORALA prihjavit na eVročanje, če je hotela vpisat VDČ olajšave, ni bilo nikjer točno razloženo, kaj to sploh pomeni. In tudi eMail ni bil obvezen podatek.

Pač prijava na eVročanje je bila razumljena kot naročilo na Mercatorjeve novičke.In ker dodatnega spama nismo želeli, je pač preskočila korak vpisovanja eMaila.

uhuhu je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Če si z ženo/partnerko delita otroke za olajšavo, potem se je treba ukvarjati z vlogo. Jaz namreč lahko pri plači uveljavljam samo otroke za celo leto. V vlogi pa hočeš imeti vse otroke v istih mesecih, ostale mesece pa žena prav tako vse otroke.
S tem se obdavčitev optimizira, brez vloge pa to ne gre.

To je res, ali pa daš ugovor na informativni izračun dohodnine.

Smo pa že v tej temi izračunali, da v večini primerov se splača vse uveljavljati tistemu z višjo plačo. Taki deljeni primeri se splačajo, če sta plači približno enaki in bi obema deljena olajšava pomenila padec iz višjega dohodninskega razreda.

Se pa strinjam, da bi furs lahko višjo olajšavo za drugega otroka rešil bolj elegantno in ne s temi deljenji po mesecih.

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

delavec44 je izjavil:

Taki deljeni primeri se splačajo, če sta plači približno enaki in bi obema deljena olajšava pomenila padec iz višjega dohodninskega razreda.

Točno tako. Popravil bi samo še to, da ni treba da obema pomeni padec iz višjega dohodninskega razreda. Bolj pomembno je to, da eden uveljavlja ravno toliko, da pade v nižji razred in NIČ VEČ! Preostanek pa uveljavlja drugi. Tudi če s tem ne pade v nižji razred, zniža višino tistega dela osnove, ki se obračuna po višji stopnji.

Recimo, da imata 2 otroka in oba osnovo 30.000. Eden uveljavlja samo toliko, da pade pod osnovo 27.089,00 EUR in nič več. Drugi pa preostanek. Tako bo eden s celotnim zneskom znotraj 26% dohodnine, drugi pa sicer ne bo padel v nižji dohodninski razred, bo pa imel samo nekaj 100 EUR obračunano po 33% stopnji. Če bi vse uveljavljal samo eden, bi ta eden še vedno imel obračunano po 26% stopnji, drugi bi imel pa cca 3000 EUR obračunano po 33% stopnji.

Zato je predlog, da vedno uveljavlja tisti z višjo plačo, ponavadi precej v redu, ni pa povsem optimalen. Je pa v večini primerov precej blizu optimalnemu. Če se ti ne da s tem preveč ukvarjat, narediš tako, pa nekaj evrov pustiš državi. Sicer pa bolj priporočam, da se malo poračuna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

uhuhu ::

Midva si razdeliva otroke tako, da oba dobiva nekaj vrnjeno, da se ni treba enemu ukvarjati še z doplačilom. Ampak to so že finese...

uhuhu je izjavil:

Midva si razdeliva otroke tako, da oba dobiva nekaj vrnjeno, da se ni treba enemu ukvarjati še z doplačilom. Ampak to so že finese...

Ampak to je le nek semantičen plus. Če bi eden dobil vrnjeno več kot bi drugi doplačal, valda narediš tako.

Me spominja na enega sodelavca, ki ni želel med letom uveljavljati, ker mu je bilo bolj fino, da je dobil pri dohodnini vrnjeno, kot da bi moral doplačati. Meni je pa fino ravno obratno, ker če moram doplačati me je kreditirala država in sem vmes denar že pametneje naložil.

beta1 ::

delavec44 je izjavil:

uhuhu je izjavil:

Ampak to je le nek semantičen plus. Če bi eden dobil vrnjeno več kot bi drugi doplačal, valda narediš tako.

Me spominja na enega sodelavca, ki ni želel med letom uveljavljati, ker mu je bilo bolj fino, da je dobil pri dohodnini vrnjeno, kot da bi moral doplačati. Meni je pa fino ravno obratno, ker če moram doplačati me je kreditirala država in sem vmes denar že pametneje naložil.

To ne velja, ce eden od partnerjev prejema razliko do centuza pri DSP in VD. Partner, ki je zaposlen zato prejema mesecno vecjo placo in se pozna pri izracunu. Isto je za otroske dodatke in ostalo kar potegne zraven, razne subvencije.

Ce se prejemajo socialni transverji, je boljse da se uveljavlja enkrat na leto.
Huawei LTE CPE master.

Na odločbi za otroške dodatke čisto lepo upoštevajo dohodninsko napoved (doplačilo/vračilo). Karkoli drugega bi bilo diskriminatorno.

nejc_nejc ::

samo v info:
pred 25 urami sem se odjavil iz e_vročanja
odjava je v statusu V obdelavi

kljub vsej elektroniki ter avtomatiki
???

eriCartman je izjavil:

krho je izjavil:

hvala, poskusim tole

Evo uspešno oddana odjava.
Hvala za napotke!

Sedaj pa samo še počakam da tole z digitalno preobrazbo ročno potrdijo :)

Nič ni ročno. Tile statusi pa na kakšni vlogi pač ostanejo neosveženi. Mene tudi moti že par let, pa sem vse odločbe že dobil vloge pa še v obdelavi.

delavec44 je izjavil:

Na odločbi za otroške dodatke čisto lepo upoštevajo dohodninsko napoved (doplačilo/vračilo). Karkoli drugega bi bilo diskriminatorno.

Ja upostevajo vracilo v enkratnem znesku.

Ce pa dobis pri placi mesecno. Je pa samo placa v celoti in to upostevajo pri 3 mesecnih izpiskih.

Ali bos placilne liste dajal na CSD in z markerjem oznaceval?
Huawei LTE CPE master.

O kakšnih izpiskih govoriš? Plačo upoštevajo za celotno preteklo leto, dobijo jo pa iz Fursa direktno.

Po tvoji logiki bi bilo še slabše, če bi upoštevali letno vračilo v celoti namesto mesečnega deleža pri plači. V bistvu je pa vseeno.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

O kakšnih izpiskih govoriš? Plačo upoštevajo za celotno preteklo leto, dobijo jo pa iz Fursa direktno.

Po tvoji logiki bi bilo še slabše, če bi upoštevali letno vračilo v celoti namesto mesečnega deleža pri plači. V bistvu je pa vseeno.

BANČNIH IZPISKIH !!!

Ja, to je res. FURS upošteva celo leto. CSD pa ne. Oni pa gledajo samo prejete dohodke. Boli njih na CSDju, če je vračilo dohodnine obračunano sorazmerno čez celo leto. Gledajo samo dohodke.

Govorim ti pa za vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Tam moreš priložit izpiske za 3 mesece nazaj. In pol imaš zaradi vračila dohodnine čez celo leto, mesečno plačo večjo. Kar lahko padeš pri črpanju sredstev v slabše razrede ali imaš manjšo razliko do cenzusov oz. presežeš cenzus.

Zato je boljše, da tisti, ki črpajo karkoli iz javnih sredstev, da se NE odločijo za mesečni obračun dohodnine !!! Za njih je manj ugodna!!!

O tem govorim.
Huawei LTE CPE master.

Jaz govorim o otroških dodatkih in vrtcu kar sem tudi izpostavil, ker si tudi to omenjal. V tem primeru gre za vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev in ne prilagaš nobenih bančnih izpiskov za 3 mesece. Gledajo kot že rečeno celo preteklo leto. Pa ne dohodkov na TRR ampak rek obrazce neto plače (iz fursa), dohodnino, dobiček depozitov, delnic, najemnine, premoženje (avte, nepremičnine, denar)).

Če ti govoriš o socialni pomoči, prav. Dvomim da je takih veliko v tej temi.

Zgodovina sprememb…

Očitnoi nihlče ne ve, kako CSD računa dodatke in ostale socilane pravice..

Saj zato mora biti nekaj dokumentov tam ?!?!?!?

Nima noben babe zaposlene na CSD?

bm1973 je izjavil:

To smo zasli iz teme.

Mislim, da se prvo osredotocijo na povprecje skupnih dohodkov, potem prihranke in premozenje. Potem pa pogledajo po tabeli cenzus na stevilo druzinskih clanov.
Huawei LTE CPE master.

krho ::

bm1973 je izjavil:

Ne.. jaz tudi ne najdem, ker moja neto plača + vrnjena dohodnina + regres < kot je prihodkov naračunal CSD
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Mojemu koelga sploh niso upošteval i prihodkov preko normiranca.

Je to tako navodilo?

Za CSD je revež, ker je dohodek manj kot 500 EUR na družinskega člana...

In zakaj bi upoštevali prihodke podjetja? Upošteva se dobiček (hint, normirani stroški).

Zgodovina sprememb…

Fora je, da njegovega normiranega s.p. sploh ni v odločbi...

Vsako spremembo zaposlitve moraš javiti v 14 dneh in izdajo novo odločbo. Ali želiš povedati, da ima sp že par leti in oddaja DDD-DDD a ga ni na odločbi? Ker to pa dvomim saj imajo direkten dostop do fursa in vseh dohodninskih napovedi.

johnnyyy ::

bm1973 je izjavil:

Mojemu koelga sploh niso upošteval i prihodkov preko normiranca.

Je to tako navodilo?

Za CSD je revež, ker je dohodek manj kot 500 EUR na družinskega člana...

Ma ni navodilo, samo potrebno se je zavedati, da se te odločbe delajo ročno in da zadaj ni neke težke kontrole. In hitro pride do situacije, kjer se kakšna stvar pozabi. Če se ne strinjaš z odločbo se lahko pritožiš, vendar večina se ne bo strinjala če so upoštevali preveč, če pa premalo pa si modro tiho in se potuhneš. Sicer bi lahko preveč izplačane stvari tudi zahtevali nazaj, vendar smo spet tam, da te bi mogli najti stvari določiti, ugotoviti koliko si plačal preveč - v glavnem birokracijo si lahko povečaš na n-to potenco.

delavec44 je izjavil:

Vsako spremembo zaposlitve moraš javiti v 14 dneh in izdajo novo odločbo. Ali želiš povedati, da ima sp že par leti in oddaja DDD-DDD a ga ni na odločbi? Ker to pa dvomim saj imajo direkten dostop do fursa in vseh dohodninskih napovedi.

Ti dvomi, jaz sem pa videl odločbo...

Ni logike...

enavlaka ::

Sicer bi lahko preveč izplačane stvari tudi zahtevali nazaj, vendar smo spet tam, da te bi mogli najti stvari določiti, ugotoviti koliko si plačal preveč - v glavnem birokracijo si lahko povečaš na n-to potenco.

Gledajo tudi za nazaj, do 3 leta. Če preveč ne izstopaš sicer ni problemov. Regres ali nagrada ali vračilo dohodnine te lahko kucne na drugo stran in zgubiš več, kakor si dobil.

stara mama ::

enavlaka je izjavil:

vračilo dohodnine te lahko kucne na drugo stran in zgubiš več, kakor si dobil.

Zdaj pa še to vračunaj, ko si preračunaval kdo koliko katerega otroka uveljavlja :P
Ekologija™ in Trajnost™

Ne rabiš veliko računat, ženo zaposliš, plačaš prispevke in gre po enem mesecu na trajno bolniško ali porodniško, ki jo skešira država.
Na papirju si reven ko cerkvena miš.

Nadomestila ZZZS in CSD se štejejo isto kot plača.

Zgodovina sprememb…

Nadomestila nikoli niso polna

enavlaka je izjavil:

Nadomestila nikoli niso polna

Če grem kri darovat je kar polno. ;)

Pa še vedno je razlika ali 80% plače ali pa reven kot cerkvena miš, se ti ne zdi?

Zgodovina sprememb…

80% je dovolj dobro, da padeš pod cenzus, saj sta oba z ženo pod minimalcem.
700 baksičev na osebo pomeni 200-300€ cenejši vrtec.

Praviš 2 na minimalcu (80% = 800EUR) in 1 otrok? Ja iz petega razreda padeta v četrti (po izračunih za vrtec celo ostaneta v petem, ker se tu šteje pod prihodke tudi otroški dodatek). Torej v najboljšem primeru 5% znižanje. Pomeni 30EUR cenejši vrtec oz. nič ker ostaneta za vrtec v 5. razredu. Pa 14EUR višji otroški dodatek.

Zgodovina sprememb…

Otroški dodatek je 60-70€

14€ je višji (delta) med 5. in 4. razredom.

delavec44 je izjavil:

po izračunih za vrtec celo ostaneta v petem, ker se tu šteje pod prihodke tudi otroški dodatek

Od kod ti pa ta neumnost? Za ceno vrtca in za otroški dodatek se upošteva isti dohodek. In otroški dodatek se ne upošteva ne pri enem, ne pri drugem.

Nope, za plačilo vrtca se upošteva tudi otroški dodatek v prejšnjem letu...

Na podlagi tretje točke prvega odstavka 16. člena ZUPJS.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

GupeM je izjavil:

delavec44 je izjavil:

po izračunih za vrtec celo ostaneta v petem, ker se tu šteje pod prihodke tudi otroški dodatek

Od kod ti pa ta neumnost? Za ceno vrtca in za otroški dodatek se upošteva isti dohodek. In otroški dodatek se ne upošteva ne pri enem, ne pri drugem.

To neumnost sem prebral na moji odločbi. Verjetno bi moral pogledati ti svojo.

Oba lažeta. Na podlagi 2. odstavka 15. člena ZUPJS se otroški dodatek ne upošteva.

(2) Pri ugotavljanju upravičenosti do otroškega dodatka, znižanega plačila vrtca in državne štipendije se upošteva dohodek v preteklem koledarskem letu pred vložitvijo vloge, razen dohodkov iz 4., 8., 9., 10. in 11. točke prvega odstavka 12. člena tega zakona, ki se vedno upoštevajo kot tekoči dohodki.

Zgodovina sprememb…

Tudi CSDji po tvoje lažejo na odločbah potem. OK

Sploh razumeš ta člen, ki si ga pripel? Kaj je razlika med dohodkom v preteklem letu in tekočim dohodkom...

Zgodovina sprememb…

Pritoži se. Lahko pa pokažeš s tem, da objaviš svojo odločbo.

In ja, razumem člen, ki sem ga pripel. Razumem tudi, da se višina otroškega dodatka in znižanje plačila vrtca računa popolnoma enako.

Zgodovina sprememb…

1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dohodnina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32468762 (9576) billy