Forum » Omrežja in internet » Telekomovi NEO 5G paketi!
Telekomovi NEO 5G paketi!
moat ::
Pozdrav.
Nekaj me zanima. Ali že ima kdo NEO 5G s TV https://www.telekom.si/neo?utm_source=g...? Je morebiti znano ali je mogoč na teh paketih statični IP? In zanima me katere zunanje modeme ponuja Telekom za pakete NEO 5G, če sploh? Lep dan.
Nekaj me zanima. Ali že ima kdo NEO 5G s TV https://www.telekom.si/neo?utm_source=g...? Je morebiti znano ali je mogoč na teh paketih statični IP? In zanima me katere zunanje modeme ponuja Telekom za pakete NEO 5G, če sploh? Lep dan.
Sem jim napisal mail mtošev! Njihovi odgovori glede teh paketov so, praviloma ne ali načeloma ne... in ostale fore, nič jasnega z da ali ne! Sprašujem, če je že kdo šel skozi z istimi vprašanji za te pakete? Načeloma pa ti dispečerji za takšna ali podobna vprašanja ne vedo odgovora, znajo večinoma le ponujati samo pakete.
Naj še to povem, da imam zdaj paket Naj Net 5G s hitrostjo prenosa 150/50 Mbps. Za isti paket so mi ti despečerje razlagali, da načeloma ni možno imeti statični IP, no pa sem ga vseeno dobil z doplačilom, ko sem naletel na pravega odločevalca - tehnika. Statični IP potrebujem zaradi domačega serverja Synology DS118.
Sem dobil odgovor preko maila, končno. Mi je nekdo od tehnikov odgovoril, da so preverili in da na tem naslovu, kjer bivam, sploh ni možno dobiti paketa NEO 5G. Razlog, bojda v tem, da morajo nadgraditi bazno postajo, ki pa so jo nadgradili že v prvem četrtletju 2025 (preverjeno). Res so kul. Ponujali pa so mi LTE4 s hitrostjo do 100/20 Mbps in TV s hibridnim modemom Billion. Za info, zdaj imam paket Naj Net 5G s hitrostjo prenosa 150/50 Mbps s statičnim IP in zunanji modem ZTE MC 7010. Toliko o njihovih nadgradnjah in 99% pokritostjo s signalom 5G v celi Sloveniji.
telexdell ::
Naj še to povem, da imam zdaj paket Naj Net 5G s hitrostjo prenosa 150/50 Mbps. Za isti paket so mi ti despečerje razlagali, da načeloma ni možno imeti statični IP, no pa sem ga vseeno dobil z doplačilom, ko sem naletel na pravega odločevalca - tehnika. Statični IP potrebujem zaradi domačega serverja Synology DS118.
Telekom na xxx.dyn.ts.si ponuja brezplačno povezavo do tvojega dinamičnega IP (namesto xxx na Telekomovi strani vpišeš ime). Pri svojem gostitelji domene potem namesto statičnega IP vpišeš ta xxx.dyn.ts.si in si vedno dosegljiv tudi preko dinamičnega IP naslova.
Če ravno na svojem strežniku ne ponujaš gostovanja drugim- zakaj plačevati nekaj, kar nudijo tudi zastonj?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | A1 ULTRA (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Omrežja in internet | 224887 (2652) | kixs |
| » | NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 40 41 42 43 )Oddelek: Omrežja in internet | 592553 (7341) | Mareex |
| ! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Omrežja in internet | 704960 (7159) | starfotr |
| » | Namesto Starlinka (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10700 (6581) | Daniel |
| » | Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 48261 (11327) | zlabra |