» »

A1 ULTRA

A1 ULTRA

««
20 / 20
»
»»

kixs ::

Ko so meni priklopili DSL, so mi lepo povedali, da sem predalec od centrale in vec kot 7/1 ni bilo mozno. Nisem imel nobenih iluzij. Enako je pri Ultri.

Na tej strani je nekaj mojih komentarjev, ko sem delal prehod na Ultro:
https://slo-tech.com/forum/t804487/699

miko22 ::

evo, po 6 dneh vsakodnevnega testiranja hitrosti je danes pokazalo 368Mbps.
Predvčeraj sem dal pritožbo, dobil sms, da bo v 15 dneh rešeno. Danes pa začuda normalna hitrost. Bom videl kako dolgo bo to šlo.

Andraz201 ::

MrStein je izjavil:

kixs je izjavil:

Ne morejo, ker 100000 Mbps pac ni tehnicno mozno. 1000Mps pa je, ampak so realne omejitve.

Aha, torej na bakru (DSL) lahko oglašujejo 1 Gbps (G.fast to tehnično omogoča), v praksi pa je 4-8 Mbps?
Ali celo do 10 Gbps z XG-FAST ?

mislim da imaš pravo primerjavo samo napačne cifre.
xDSL oglašujejo do 40mbps, samo na moji lokaciji je to 15mbps zaradi tehničnih razlogov.
5G oglašujejo do 1gbps, samo na moji lokaciji je to 380mbps zaradi tehničnih razlogov.

Enkrat sem testiral njihov 5G v mesti in sm imel speedtest tam 930mbps, tako da 1gbps je pri pravih frekvencah možen, tako kot je 40mbps na dovolj kratkem bakru na xDSL.

easyrider3 ::

Evo sem si kar mislil,da bodo bebci mi vrgli ta dragi paket a sem izrecno rekel SMART za 22 Eur ne tistega premium 29 Eur. Še večje sranje je ker ta najdražji paket nima 2.letnega popusta 50% in če bo treba bom prekinil vse skupaj,če mi ne dajo SMART paketa.

račun

račun

paketi Ultra net

paketi Ultra net

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Dobil si tisto, kar si podpisal. Zelo nespametno je, da objavljaš osebne podatke tu gor.

No pogledat sem šel pogodbo in na njej zgleda,da je tako kot mora biti in sem želel in še enkrat po pogledu računa vidim,da je zraven zapisano tudi PRIKLJUČNINA 12 Eur z DDV kar potem pomeni,da je najbrž vse OKAY.
Saj ta priključnina je menda mišljena za ob prvem vklopu naprave a ne?

pogodba

pogodba

Nekako sam izračun po pogodbi mi pa tudi ni jasen saj piše ((v znesku 17,99 € z vključenim DDV na mesec, za obdobje 24 mesecev. Skupna vrednost prejete Ugodnosti v Obdobju vezave znaša 431,76 €, z vključenim DDV))
Ko grem pogledati cene paketov se ta znesek ne ujema z nobenim saj z davkom vred ni takega paketa edino 17,99 Eur + 22% DDV = 21,95 Eur,če je to mogoče potem tistih 22 Eur paket SMART ampak zakaj pa je zapisano z vključenim DDV ali ne bi napisali brez DDV?

Sedaj ,ko pa kličeš na A1 informacije si enostavno vržen stran na čakanje,da te enkrat pokličejo madonca kam smo prišli.

paket

paket

opombe

opombe

Zgodovina sprememb…

pixelzgaming ::

easyrider3 je izjavil:

Sedaj ,ko pa kličeš na A1 informacije si enostavno vržen stran na čakanje,da te enkrat pokličejo madonca kam smo prišli.

Bodo te poklicali ko bo čakalna prazna. ali pa vstrajaj in večkrat kliči..
Dosti boljše kot telekom, kjer čakaš 30+ minut, nazaj pa tako ne kličejo.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | Linux
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

ZveeZ ::

Telekom ima tako, da po 2min cakanja pritisnes "1" in te kasneje poklicejo nazaj.

janilemy ::

Kako ste do sedaj zadovoljni z Ultro? Vidim da že nekaj časa ni nobenega feedbacka.
Sam sem trenutno na Telemachu (kabel) optika na lokaciji ni možna, pa po poteku vezave razmišljam o menjavi Telemach -> A1 (predvsem zaradi cene / trenutnih akcij)

Problem je da morem preiti iz fiksne kabelske povezave na Ultro kjer ponujajo zunanjo napravo + notranjo napravo med seboj povezano s 5g. (trenutno na Telemachu ni nobenih težav)

Malo sem skeptičen glede delovanja le tega in stabilnosti, kako je v primeru slabega vremena/neviht, zaj sama hitrost še ni tak problem, večji problem so potem popolni izpadi dlje časa. Tudi zgoraj vidim veliko omenjeno omejitev hitrosti (vrjento zaradi povečanega števila uporabnikov v določenem času). Moji sosedi vsi okoli so na Telemachu :)

Trenutno imam tudi vse v hiši konfigurirano kot (modem bridge) pa mikrotik DHCP itd... Predvidevam da bi z A1 konfiguracijo (bridge mode) če sploh omogočajo še brez fiksnega IP (koliko vidim zgoraj ne) to vse delovalo, ali bi bilo treba vse rekonfigurirat.

Ni toliko vprašanje le hitrost, kot bolj zanesljivost, da res ni onih izpadov saj delam od doma.

Vse nove informacije glede delovanje Ultre in zanesljivosti bodo zelo dobrodošle.

Kaj te moti pri kablu? Kaksne hitrosti imas?

Andraz201 ::

coax?
Vse je odvisno od lokacije do lokacije glede hitrosti in zasedenosti, osebno je nimam(sam pa na vasi :P).
V slabem vremenu redko da imam kake probleme, manj kot sem imel na bakru, in manj kot s telemach mobilno(vsak malo večji naliv izpade signal, a1 ultra mi še dela)
Če dobiš zunanjo enoto, jo enostavno priklopiš na svoj modem in deluje(se mi zdi da je bridge mode), za fiksni ip pa moraš doplačati, vendar ne vidim da bi ti ne delalo plug n play.
Glede zanesljivosti? 99% dela, vsake toliko časa kar na enkrat izpade za 1min(nevem a zato ker jaz lockam frekvence ali kaj drugega), so pa ti kar redki.

Boljše od barka je, za coax ni bi tega rekel, ker kabel je le kabel, hitrosti so spet odvisne od lokacije. Jaz imam 700mhz 5g kar pomeni max hitrost 350/110 ko je nezasedeno, pade pa do 100/50 ko je bolj zasedena bazna. V mestih imajo 3500mhz 5g kar so tudi hitrosti dokaj višje.
Če se ti gre v glavnem za ceno in nimaš zahtevnejših potreb(web browsing, video stream, tv) potem bi ti priporočal, če rabiš visoke hitrost in zanesljivost le teh pa je verjetno coax boljši.

kixs je izjavil:

Kaj te moti pri kablu? Kaksne hitrosti imas?

Ja nič me ne moti pri kablu, vse je super že 4 leta, pač trenutno so ugodnosti boljše pri A1.

36.99EUR(A1 komplet standard) vs 40,90/92.10 (Telemach - EON Premium -> drugo leto je velika podražitev) mogoče bi moral downgrade-at na EON full + ŠE Več.

Hitrosti na kablu (coax) recimo meritev sedaj 113/93. Ampak je to več kot dovolj, bolj mi je stabilnost, ki je na kablu se mi zdi res 99.99%, zelo malo izpadov pomnim, ampak nekako mislim da bi tud na A1 ta nov način moral biti zanesljiv.

Uporaba pa ja večina teams meetings, browsing, streaming, tv, zelo redko down/up kak repo na git kaj večjega, ampak tud tam lahko počakam :)

Nekako se mi zdi da se najde tu nekaj ljudi, ki da tudi pozitiven feedback da je zadeva vredu (večina le moti hitrost, kar meni ni ključnega pomena, če le osnove delajo)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janilemy ()

l0wc4 ::

Pozdrav

A1 Ultra imam sedaj cca. 1 leto. En izpad je bil le, ko je bil nasplošen izpad po celi Sloveniji. Se je pa v enem letu 3 zgodilo, da sem moral restartat zunanjo enoto, ker je očitno zablokirala. Hitrost imam odlično, res pa da anteno vidim iz dnevne sobe. Prej sem imel T-2 na VDSL (ker optika ni možna). Tehnična pomoč se je pri A1 tudi popravila. Prav tako delam od doma, konstantno minimalno trije računalniki povezani na različne VPN-e. Imam statičen IP, monitoring za svoje stranke in težav ni.

LP,L.

l0wc4 je izjavil:

Pozdrav

A1 Ultra imam sedaj cca. 1 leto. En izpad je bil le, ko je bil nasplošen izpad po celi Sloveniji. Se je pa v enem letu 3 zgodilo, da sem moral restartat zunanjo enoto, ker je očitno zablokirala. Hitrost imam odlično, res pa da anteno vidim iz dnevne sobe. Prej sem imel T-2 na VDSL (ker optika ni možna). Tehnična pomoč se je pri A1 tudi popravila. Prav tako delam od doma, konstantno minimalno trije računalniki povezani na različne VPN-e. Imam statičen IP, monitoring za svoje stranke in težav ni.

LP,L.

Taki odgovori mi dajo malo več samozavesti za menjavo ;) Kako misliš "restartat zunanjo enoto" kaj do zunanje enote imaš dejansko dostop, a ni to pač v omarici zunaj (njihova enota) katero oni upravljajo? Glede antene, to je nekaj kaj oni zmontirajo? V eni temi leta nazaj kjer so to ljudje testirali sem zasledil da so si nekateri nekaj "sami montirali" ampak sedaj to ni več tako.

Obstajata 2 načina, en je z sim kartico (kjer sploh ni možnosti drugega dostopa) ampak če jaz prav razumem, je ta konfiguracija taka da je enota zunaj na stebru v omarici (do koder očitno imajo nek kabel), ta pa potem povezana z mojo enoto noter v hiši preko 5G tehnologije med seboj. Tako sem jaz razumel moj način priključitve.

hvala za vse odgovore!

Osebno ne bi menjal kabla za wireless. Sam imam Ultro zdaj eno leto, ker ni mozna optika in prej je bil ADSL 7/1 :lol:

Ce zabijem trenutno max hitrost downloada, se linija resetira - vse vrze ven za 1-2 min. Ker ne mores vedeti kaksen je trenutni max, imam omejeno hitrost na 20MB/s.

janilemy je izjavil:

l0wc4 je izjavil:

Pozdrav

LP,L.

Taki odgovori mi dajo malo več samozavesti za menjavo ;) Kako misliš "restartat zunanjo enoto" kaj do zunanje enote imaš dejansko dostop, a ni to pač v omarici zunaj (njihova enota) katero oni upravljajo? Glede antene, to je nekaj kaj oni zmontirajo? V eni temi leta nazaj kjer so to ljudje testirali sem zasledil da so si nekateri nekaj "sami montirali" ampak sedaj to ni več tako.

Obstajata 2 načina, en je z sim kartico (kjer sploh ni možnosti drugega dostopa) ampak če jaz prav razumem, je ta konfiguracija taka da je enota zunaj na stebru v omarici (do koder očitno imajo nek kabel), ta pa potem povezana z mojo enoto noter v hiši preko 5G tehnologije med seboj. Tako sem jaz razumel moj način priključitve.

hvala za vse odgovore!

Restartart zunanjo enoto - jo odklopit iz štorma in nazaj. Seveda imaš dostop do zunanje enote, saj si jo sam montiraš na zunanjo stran okna recimo - ni nobene njihove omarice. Vse montiraš sam. Ti imaš doma modem/router od A1, na katerega je povezana zunanja enota, ki so jo tudi sam montiraš. Za montažo in povezavo sem potreboval max 30 minut. Če so kaj spreminjali ne vem, ampak dvomim. Vso opremo sem prevzel v poslovalnici ob sklenitvi pogodbe.

LP,L.

kixs je izjavil:

Osebno ne bi menjal kabla za wireless. Sam imam Ultro zdaj eno leto, ker ni mozna optika in prej je bil ADSL 7/1 :lol:

Ce zabijem trenutno max hitrost downloada, se linija resetira - vse vrze ven za 1-2 min. Ker ne mores vedeti kaksen je trenutni max, imam omejeno hitrost na 20MB/s.

Jaz teh težav nimam, verjamem pa, da je pri kaki nasičenosti to pogosto. Zato naj OP preveri kak signal ima in poskusi opremo vzet za testno obdobje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: l0wc4 ()

Vidim sedaj kak je ta način, sem najdel tudi dokument na njihovi strani glede priklopa zunanje enote, določitev postavitve, lokacije baznih postaj itd... Edino kaj če prav razumem v tem dokumentu je še vedno opisano da zunanja antena in notranja enota morata biti med seboj povezani s kablom PoE -> LAN (razdelilec) kar mora omogočat da lahko ti s kabloma na obeh straneh prideš do tega razdelilca.

Če pa prav razumem prodajalca pa sedaj to omogočajo tudi brez kabla preko 5G (torej zunanja antena in notranji modem komunicirata med seboj preko 5G in kabel ni potreben)

Torej za zunanjo anteno potrebuješ le 220 pa nek prostor primeren za postavitev da vredu lovi signal baznih postaj pa oddaja tebi do modema. (izogni se železju :)

Vseeno vedno po vsem tem nakoncu mislim v zadnjih 12 mesecih vezave bi Telemach skupaj preplačal mesečno 29,4EUR in letno 352,8EUR ... mogoče je to nujno zlo da se pač ni treba ubadat z zgoraj opisanim in reskirat kak izpad

računica je A1 -> 24 x 28,5EUR (Ultra Xplore TV Maxi) Telemach -> 12 x 29,90EUR / 12 x 57,90EUR (EON Full)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: janilemy ()

Če imaš možnost ostati na kablu in ti le ta dobro deluje, ostani na kablu.

ZveeZ ::

Sploh ce je stabilnost povezave prioriteta (sluzba or sth.).

Jah super dobil sem krnekaj informacij pa malo znanja kak to dandanes poteka. Zdaj mi nekaj časa ni bilo treba nič raziskovat. Torej plan bo da kontaktiram Telemach z kontra ponudbo pa da vidim kaj mi lahko kot obstoječemu uporabniku ponudijo tokrat (nekaj dosti si ne obetam, pa vseeno!)

Hvala še enkrat za vse info

l0wc4 je izjavil:

Pozdrav

LP,L.

Lahko poveš ali je bolje doplačati in imeti statičen IP kar se tiče boljše hitrosti in stabilnosti??? Sem že nekajkrat vprašal tukaj pa nikoli dobil odgovora saj za tistih nekaj EUR več na mesec se ne sekiram.
Jaz imam trenutno na prenosniku preko WiFi povezave hitrost kot je prikazana na sliki saj večja že težko pride zaradi omejitve sprejema USB wifi adapterja( s starim najcenejšim adaptarjem sem imel samo do 100 Mbps).

prenosnik

prenosnik

Sedaj tukaj na spodnji sliki imam pa zmerjeno hitrost na telefonu in nekako vedno je takšna ali pa pade do nekje 300 Mbps.

Zgodovina sprememb…

Statičen IP imam, ker se mi pošiljajo metrike strežnikov. Drugače ga ne potrebuješ, razen če si kje omejen na statiko.

l0wc4 je izjavil:

Statičen IP imam, ker se mi pošiljajo metrike strežnikov. Drugače ga ne potrebuješ, razen če si kje omejen na statiko.

O, hvala ti za pojasnitev

Jaz sem ravno skenclal ultro in prehajam na T2. Ni stabilne hitrosti, pa še ceno so dvignili. T2 mi je dal ponudbo, ki je nisem mogel zavrniti :)

Pri meni je download se ok 100-300Mbps. Upload je pa nizek med 5-10Mbps. Res oddajnik ni blizu. Oziroma po njihovi online mapi, mi niti ne bi smelo delovat...

Jaz imam skoraj non stop med 250-300/100 kar je res odlično.

aiko ::

Zaradi zlatarskih cen T2-ja (na optiki) smo šli na Ultro. Imeli smo 2x tel + internet. Priklopljeni smo malo več kot 1 mesec, ravno dovolj , da smo dobili račun.
Glede na to, da smo v rdeči coni (daleč od oddajnika, torej zunanja antena, itd) zaenkrat realnih težav ni. Internet + Tv + kak youtube pelje komot,čeprav je bil njihov tehnik skeptičen glede tega.
Slabosti: - hardware se občasno zacikla in povezava pade.. Potreben je reset (npr.pri T2-ju se to ni zgodilo nikoli)
- nekonstantna hitrost interneta; ta varira) od 100 Mbps do 300-400, tudi 500 Mbps, odvisno od zasedenosti oddajnika (oglaševana je do 1000, kar je teoretično)
"Slabosti": višji ping; ta je v povrečju cca 40-60 ms. Zame nepomebno, za nekoga morda pomembno.
Prednosti: -2x več podatkov na mobilnih številkah (ni več roamiga)
-netflix basic (ali karkoli drugega) 2 leti zastonj
-voyo zastonj
-HBO max v našem primeru 6 mesecev zastonj (ali karkoli drugega)
-tv z 200+ kanali (katere itak ne gledamo, ok,morda tu pa tam kak MTV).

Zadnji račun na T2ju brez interneta In TVja je bil 26€ (1x mini, 1x midi paket)...tu pa smo dobili račun od 37€ all inclusive praktično...
Čez 2 leti pa..menjava operaterja i guess

MrStein ::

> -tv z 200+ kanali (katere itak ne gledamo, ok,morda tu pa tam kak MTV).

MTV več ni... :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

strom_15 ::

aiko je izjavil:

Zaradi zlatarskih cen T2-ja (na optiki) smo šli na Ultro. Imeli smo 2x tel + internet. Priklopljeni smo malo več kot 1 mesec, ravno dovolj , da smo dobili račun.
Glede na to, da smo v rdeči coni (daleč od oddajnika, torej zunanja antena, itd) zaenkrat realnih težav ni. Internet + Tv + kak youtube pelje komot,čeprav je bil njihov tehnik skeptičen glede tega.
Slabosti: - hardware se občasno zacikla in povezava pade.. Potreben je reset (npr.pri T2-ju se to ni zgodilo nikoli)
- nekonstantna hitrost interneta; ta varira) od 100 Mbps do 300-400, tudi 500 Mbps, odvisno od zasedenosti oddajnika (oglaševana je do 1000, kar je teoretično)
"Slabosti": višji ping; ta je v povrečju cca 40-60 ms. Zame nepomebno, za nekoga morda pomembno.
Prednosti: -2x več podatkov na mobilnih številkah (ni več roamiga)
-netflix basic (ali karkoli drugega) 2 leti zastonj
-voyo zastonj
-HBO max v našem primeru 6 mesecev zastonj (ali karkoli drugega)
-tv z 200+ kanali (katere itak ne gledamo, ok,morda tu pa tam kak MTV).

Zadnji račun na T2ju brez interneta In TVja je bil 26€ (1x mini, 1x midi paket)...tu pa smo dobili račun od 37€ all inclusive praktično...
Čez 2 leti pa..menjava operaterja i guess

Jaz osebno nebi nikoli zamenjal optike za mobilno tehnologijo. Ker vem zakaj rabim stabilen internet. Je pa res, da če nisi preveč zahteven in vse gledaš skozi ceno je pa to razumna odločitev. Nikogar pa nič ne obtožujem, kar hočem povedati je dobro, da je več izbira in vsak zase ve kaj mu je prioriteta.

V-i-p ::

@strom_15: odvisno je tudi od lokacije. Jaz, kot najemnik v Ljubljani že lep čas uporabljam izključno mobilni internet (re:do in Telekom) pa lahko na prste ene roke preštejem, kdaj mi je ven vrglo internet ali televizijo. In če zdajle prilepim speedtest:

Lahko rečem, da dela odlično :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

strom_15 ::

V-i-p je izjavil:

@strom_15: odvisno je tudi od lokacije. Jaz, kot najemnik v Ljubljani že lep čas uporabljam izključno mobilni internet (re:do in Telekom) pa lahko na prste ene roke preštejem, kdaj mi je ven vrglo internet ali televizijo. In če zdajle prilepim speedtest:

No meni dela na FTTH:

Hitrost

Hitrost

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: strom_15 ()

strom_15 je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Keri app uporabljaš za to?

V-i-p ::

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

starfotr ::

V-i-p je izjavil:

V Ljubljani imaš ogromno možnosti. Vsaj 2 optiki (lahko tudi več), dober baker (VDSL več verzij ampak 100M z lahkoto), koaksialni kabel kjer ni problema ga postavit ob bok optiki (Docsis 3 ali višje), 4 različne mobilne mreže, vse 5G. Tako, da res je lahko srat s polno ritjo.
««
20 / 20
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
425139247 (918) miko22
»

kater 5g modem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12723577 (964) dnsd
»

Hitrost mobilnega interneta

Oddelek: Omrežja in internet
262769 (514) BlaY0
»

A1 Ultra net