» »

NEO Telekoma Slovenije

NEO Telekoma Slovenije

««
40 / 40
»
»»

rokyyy ::

LynxEffect je izjavil:

Imam težave z modemom Innbox V80 in povezovanjem na internet. Zvečer mi je nenadoma padla internetna povezava tako prek WiFi-ja kot tudi na računalniku, ki je povezan prek UTP Cat6 kabla (optika). Hitrost je iz 950 Mbps in pinga 2ms padla na zgolj slabih 2 Mbps. Televizija je preko NEO Smartbox-a delovala normalno brez težav.

Zatem sem izklopil OTN in modem, ju po približno petnajstih sekundah ponovno vključil. Po nekaj minutah sem preveril stanje in vse lučke na modemu in OTN-ju so svetile, kot je treba. TV ponovno deluje, vendar se WiFi in povezava na računalniku sploh ne vzpostavita več.

Ko se prijavim v modem prek naslova http://192.168.1.1/, se izpiše naslednje:

Status interneta
Vmesnik: ppp0.0 (Internet_eth)
Status omrežja: Povezovanje
Trajanje povezanosti: 0 dni 0 ur 0 minut 0 sekund
Trajanje povezanosti vmesnika: 0 dni 0 ur 17 minut 49 sekund

Telekom pravi, da je modem pokvarjen in da ga moram jutri zamenjati v poslovalnici. Ampak kako je potem mogoče, da televizija še naprej normalno deluje?

Vceraj bi nas naj ogromno imelo tezave, kateri smo na RUNE optiki. Jaz sem na T-2 pa sem imel iste tezave. Sem jih klical pa so mi rekli, da jim je RUNE javil, da je poskodovan glavni kabel med LJ in MB in da sanirajo. No danes dela vse ok.

LynxEffect ::

Potem pa se pri meni pojavi drugačna napaka. Tukaj ni nobene možnosti, da bi se po 18:40 včeraj še kdaj povezalo.

_Denny_ ::

Hja, odvisno, če si na Rune ali ne...zdaj je za nas Runaše spet vse normalno...

Drugače pa ONT in modem ven z elektrike za kako minuto, potem kot prvo vštekaš ONT in počakaš, da se poveže (na Innbox G23 PON ledica neha utripati, ostane prižgana) in komaj potem vštekaš modem. Če še po tem ne dela, je težava drugje.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Buggy ::

Mi smo imeli tudi v sredo tezave (Cerknica hrbtenica okolis), so eni pacienti razrezal glavni kabel. Sem se glih z motorckom mimo peljal in videl GVO kombije je en prefrezal kabel ob cesti, kako je to mozno in kako ne vejo, da potekajo tam vodi in kako sploh lahko delajo take zadeve brez, da bi prej dobili dovoljenje mi ni jasno.

So za silo poflikal v 5-ih urah, baje bo permanentno resevanje potekalo pa enkrat ponoci - morda glih danes :D

drugac pa vukojebina dela ping cist kewl

socialec ::

Sosed je nekaj omenjal, da je neo tv lite smart app zdaj stream resolucija fhd 1920x1080 - nekdo je pred časom prilepil tiste nastavitve iz neo.io tv nastavitev enkrat ampak menda ni šlo čez ~1024x760? Razmišljamo o zamenjavi, ker T-2 nekaj draži pakete, ponudbe tržnic so eno, pogodbe drugo inu načeloma niso fleksibilni do obstoječih naročnikov - kar pa je stalnica pri vseh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

WTF Se da kako telekom neo box brezžično premoščati? Kabli ne pridejo v poštev in če se ne da brez kablov, ne bomo dajali socialne za to, četudi vse ostalo štima in bi bil 24 mesečni prihranek za 250m cat6 ethernet kabla glede na Kralja.

Najvišja neo tv lite stream resolution najvišja je najnižja HD resolucija 1280x720 ali koliko je bilo v objavljenem tistem forumskem posnetku, ki je bil izbrisan, najbrž po navodilih in 'argumentih' Telekoma!

Na podpori in v fizičnih enotah govorijo neumnosti, da se človek kar razburi zraven - neo tv lite dela na 40", 55", 65", 100" smart tv pri čemer je pomembna najvišja resolucija streama, očitno ne ločijo med SD in 4K iz običajne oddaljenosti. Upam, da lažejo, ker če res ne vejo, je to katastrofa, da niti iz youtube ne poznajo v letu 2025.

Očitno šefi še dandanes pritiskajo predpotopne boxe ven še na smart tv. Nič, žalostni počakamo na naslednjo rundo podražitev, če bo sprememba do takrat.

telexdell ::

A za kak POwerlink si že slišal? Pri modemu imaš vtičnico in pri TV tudi. Če vtičnici nista na isti fazi in jih ni mogoče prevezati (po slišanem) obstajajo tudi variante naprav, da rešijo tudi to težavo.
 Powelink-primer

Powelink-primer

Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Hvala za odgovor, predlog je zares na mestu, sem pozabil povedati prej (pač v stanju globokega razočaranja, vsaj delno se mi oprosti, upam), da uporabljamo prenapetostne zaščite (tudi zavarovanja imamo po nekem naključju)...

Imamo powerline adapterje, smo že davno smuk-smuk iz trgovine; ker smo precej potujoči zaradi socialskih obveznosti, včasih se mogoče srečamo celo kje, verjetno pač proč pogledate, da vam ne delamo sramote :D

To bi sicer bil samo workaround ampak bi se že to izplačalo, ja.
««
40 / 40
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TViN [Hacked APK][AndroidTV] (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8521278 (932) Mtalharizwn
»

Deco X60 (3pack) in NEO

Oddelek: Omrežja in internet
192423 (1770) KTr1sk
»

Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jev

162038 (1673) krepki
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

7623996 (12352) Ghost007
»

Siol TV preko layer 2 switcha

3911816 (5203) Daniel

Več podobnih tem