» »

Telekom hibridni modem - izkušnje

Telekom hibridni modem - izkušnje

1 2 3
4
»

zlabra ::

hyuga je izjavil:

Pozdravljeni,

narocili smo hibridni modem. Zdaj nam ne nese vec kot 10mbit.

Najbolj me zanima kako je s pingi pri igrah s temi hibridnimi modemi?

hvala.


Z antenami imaš 10m ?

Jaz sem imel z dsl 7mega, z hybridom dosezem nekje 30m, kar je zadovoljivo.
ping seveda je malo večji, da pa se zdržat

Marko101 ::

Hvala vsem za prispevke. Moj billionček vleče večino časa 50/10, tekom dneva pade do največ 35/10.
Sem kupil Iskrino anteno, jo zmoniral na vrhu dimnika in usmeril v bazno postajo, ki je najmanj obremenjena v okolici.
LTE 1800 MHz, RSRP:-92, RSRQ:-9, SINR:14, RSSI:-63
"MCC:293 MNC:41 TAC:19 Cell:63F9C20 "

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko101 ()

kajetan ::

Pozdravljeni,

odkar imamo hibridni modem imam pogosto ping nad 80ms. Iz modema gre mrežni kabel direkt v moj računalnik kjer občasno igram igre. Bi se dalo kako nastaviti, da bi še naprej uporabljal staro linijo (žičnato)? kot vem to linijo zdaj uporablja neo box za tv - ostali internet gre preko zraka... se da kako zamenjati da bi neo box prejemal podatke iz zraka - jaz pa bi naprej igral preko kabla?

opazim tudi, da če kdo drug v hiši gleda kakšen youtube ali tvin preko chroma - ping naraste.

kaj se da narediti? hvala.

zlabra ::

Pozdravljeni

Po dolgem času so mi morali na silo oxygena vzeti, 4g lte se je obešal zadnje dva meseca

Sedaj sem spet na Billionu, in smo spet tam, iz 30 mega sem prišel na 7-8 mega z antenami, kdaj se misli telekom spraviti k sebi ter dati primeren cat6-8 modem ki bo deloval kot treba. huawei mi deluje z 40mega na isti lokaciji.

Daniel ::

Kako ti lahko nekaj na silo vzamejo?

zlabra ::

začel se je oxygen obešati, pač sem javil napako, sem pa tudi zahteval da mi drugega oxygena prinesejo, pa seveda pravijo da nimajo

Daniel ::

Zakaj potem ne uporabljaš kar direkt samo Huawei, če dela ok? Moraš imeti hibridnega?

zlabra ::

ja nimam neomejenih podatkov na huawei, kartica od telekoma je pa vezana na hibridgnega

Daniel ::

Zanimivo. Torej če SIM kartico vzameš ven iz hibridnega in jo daš v drug modem ne dela nič?

zlabra ::

nič vezano na serijsko zgleda

Daniel ::

Res čudno, da bi dandanes to še vezali na serijsko številko. Da ni morda zgolj kaj narobe z nastavitvami? Sicer nisem nikoli videl tega modema in njegovih nastavitev, tako, da zgolj ugibam.

beta1 ::

V paketu brezzicni net in brezzicni neo, so SIM kartice lockane na MAC od hibridnega modema.

Pred kar nekaj casa sem videl in bral tutorial za menjavo MAC naslova na starejsem huaweiu b315 (ce se ne motim). Mogoce bi kaj se scaralo za b525, ki ima slicni ui. Torej skopirat mac od hibridnega v huaweija.
Huawei LTE CPE master.

moat ::

Torej, morebiti za koga malce čudno vprašanje, pa vseeno. Dobil sem Billion bipac 8700VAZ modem. Premeščal sem ga na različna mesta po sobi, pa ni bistvene razlike. Download je tam nekje 11 mega, upload pa okoli 3 mega. Slednji je veliko boljši kot prej (okoli 1 mega, download pa je bolj kot ne isti). Zanima me ali bi zadostovala tudi kakšna dobra notranja LTE antena? Ima kdo? Zunanja je sicer opcija, toda zaenkrat ne bi šel v to. Ko sem na telefonu meril signal bob (A1) z Network Signal Info, mi je vlekel veliko bolje (okoli 30/5 mega). Pričakoval sem, da bo pri Telekomu veliko bolje, kot je sedaj, pa ni. Zakaj torej pri Telekomu, ne pri A1? Zato ker sem še v vezavi! In zdaj še tisto "čudno" vprašanje. Ali so tisti nastavki, adapterji, pri dveh LTE antenah na modemu namenjeni samo za priključitev dodatnih zunanjih, oz. notranjih anten? Ker LTE anteni se lahko privijačita na modem tudi brez teh adapterjev? Kako ste vi to napravili? Je razlika v sprejemu LTE signala? Hvala moat.

Scorpy84 ::

Če je možnost imeti zunanje usmerjene antene in vidno polje z bazno postajo, o tem ni razmišljati, kaj izbrati. Notranje antene lahko da bo boljši signal, prenos pa še vedno slab, ker še vedno gre za neusmerjeno anteno. Z notranjo usmerjeno anteno, bi načeloma moglo biti boljše, ampak tudi s tem nimam dobrih izkušenj, če primerjam z zunanjo. Boš pa moral doma testirati, tudi s telefonom s telekomovo kartico, tudi zunaj hiše, kot tudi bližje bazni postaji, da vidiš če se splača dodati antene. Če je bazna postaja preobremenjena, ti antena ne pomaga toliko. Če pa kljub obremenjeni bazni postaji, si v njeni bližini in dobiš spodobne hitrosti, se splača iti v nakup dobre zunanje antene.

moat ::

Hvala Scorpy84. To sem tudi nameraval, testiranje s telefonom s sim kartico Telekoma in bom videl kako naprej. A1 pa ima, vsaj kar sem zdaj ugotovil, veliko boljši signal, kot ga ima zdaj moj hibridni modem. LP.

Vuli ::

Ima kdo kako idejo zakaj internet ne gre skozi, če se priklop na hibridni modem(bipac) dodaten router Wifi. na običnem modemu je router delal bp.
internet gre preko LTE.
razen v kolikor vpišem ročno DNSje na mrežno kartico.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Daniel ::

Očitno ti Wifi router ne posreduje DNSov naprej ali pa je napačno konfiguriran. Iz tvojega opisa je nemogoče ugotoviti ali deluje kot router ali kot ap.

Vuli ::

Wifi router je/bil naštiman kot router, vnešeni so bili dnsji tudi ročno, recimo 8.8.8.8 in 1.1.1.1 vendar, če je bilo na Pcju vse nastimano avtomatsko je dobil čist neke druge DNSje ob povezavi 212.18.32.10/-12.
Mogoče, če bi ga nastavil kot AP bi blo boljše.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Daniel ::

To so Amisovi DNS strežniki. Očitno ti jih je samo posredoval naprej. Nekaj imaš narobe v sami konfiguraciji vsega tega.

posavc ::

Pozdravljeni,
upam, da je še kdo aktiven... ravno smo vgradili hibridni modem Bilbion zaradi slabega dovodnega kabla, ki ne veš kdaj bo zopet prekinjen. Težava pa se pojavlja, da po vgradnji ni mogoče narediti video nadzora preko statičnih IP in port forward. Telekom trdi, da je vse nastavljeno korektno (tudi sam pogledal ko sem se gor priključil) vendar zadeva nikakor ne deluje. Ima morda kdo podobne izkušnje in nasvete kako je to odpravil ?

Hvala

Daniel ::

Kakšen zunanji IP imaš?

RobertG ::

Ali Sim kartica, ki jo dobiš zraven hibridnega modema deluje tudi v drugem 5G modemu?
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater LTE modem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
997258 (2134) Pistol01
»

Telekomov brezžični internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
113447 (1838) starfotr
»

Carrier Aggregation

Oddelek: Omrežja in internet
183669 (2922) rofl_1
»

A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
38583534 (29298) simnov
»

A1- slab mobilni signal v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
287946 (7145) msjr

Več podobnih tem