» »

Vedno več ljudi na pragu revščine

Vedno več ljudi na pragu revščine

««
9 / 12
»»

ššš ::

https://www.mojedelo.com/oglas/serviser...

Sm 40 letnik in taki oglasi mi pač niso. Otročje. No,...mogoče iščejo kake otroka.

-prevzem in obravnava izdelkov, komunikacija s končnim uporabnikom, dobaviteljem
-Kej zacinit
-Dva jezika + chefurscina
-Poznavanje ERP tipa Pantheon, Excel, Office, AI,...

...in kidanje snega.

In predvsem nič ni zagotovljeno, vse je izborjeno.

energetik ::

karafeka je izjavil:

nekikr je izjavil:

Manjka tudi policajev in učiteljev, pa vzgojiteljic. Tudi električarjev in vodovodarjev, knaufarjev, polagalcev hidroizolacije....dela je ogromno in preveč, če ga hočeš.

Povej mi, koliko možnosti ima nekdo, ki nima izkušenj ali izobrazbe na teh področij (in nima vez), da dejansko dobi takšno delo?
Povej mi ti, kdaj si nazadnje bil na kakem razgovoru?
Knauf greš lahko polagat jutri. Odpri normiranca, najdi si rabljen kombi, orodje in se bodo tepli zate. Ali pa kakšna drobna dela, zaključna dela v gradbeništvu. Folk ne zna več niti sifona spucat, kaj šele pipe zamenjat ali montirat luči.
vires in numeris

delavec44 ::

PujsekPepe je izjavil:

karafeka je izjavil:

Koliko prošenj za delo si napisal v zadnjih mesecih, da si tako prepričan?

On ima v mislih high tech in AI strokovnjake. Drugace splosna delovna mesta na moje delo.com so pa zalost. Ce so dobra itak noben ne da odpovedi ce je pa podn so pa skoz rotacije ljudi.

Za kelnarja dobim v 5 min.

bm1973 ::

ššš je izjavil:

Tolk zabaven oglas, da sem se prijavil :)).

Prav rad bi videl to pizdovje, ki je napisalo oglas...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

PujsekPepe ::

:))
Če se prijaviš v naslednjih 5 minutah ...si samo pol ure prepozen/a. Prijavo na razpis smatramo kot prijavo na turnir na izpadanje. Naslednja stopnja je četrtfinale v obliki spletnega vprašalnika, razgovor je polfinale, finale pa preizkus pri nas.

Zakaj nikjer pizde plac ne navajojo? Ker je minimalc povsod al?

Utk ::

Ja škoda da ni plače. Najbrž bi bil to še najboljši joke :)

nekikr ::

Firma je ok, delo tam tudi, imajo pa tak sproščen pristop pri vsemu. Bi pa morali nujno vsi pri vseh oglasih napisati tudi plačo.

feryz ::

Oglas je kul, sproščen.
Najbrž delovni pogoji niso.
Če je eno ok, je drugo zanič.

Ze samo branje ti gre na bruhanje. Kot da bi se prijavil za astronavta. Vcasih je bilo da zposlijo studente, neizkusene in jim dajo potrebne izkusnje bonuse na stalez itd. Ta oglas je zrcalo kako firme jebejo ljudi, verjetno za minimalca.
Se boljsi so kaksni oglasi za varnostnike, cistilke, pomocnike kuharjev...recimo: zivahna ekipa, sproscenost, udobje...

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

Taki oglasi so deponija problemov in znak neurejenosti ter nesegmentiranosti v podjetju.
Notri pač napišejo vse, kar potrebujejo (ker so jim drugi s temi znanji pobegnili).

Ni bil nek zakon sprejet, da bodo morali objaviti plačo na oglasih?

Itak, tko kot so prijel in sodil tistemu ki je ubil Sutarja...

Ne hecam se. Evo https://www.optius.com/novice/navedba-v...

od 7.6.2026

Davčne zakone sprejemajo skoraj za nazaj, tole o plači pa ne morejo?!?!?!

MojsterX ::

delavec44 je izjavil:

Ni bil nek zakon sprejet, da bodo morali objaviti plačo na oglasih?

Po 7.6.2026 bodo morale biti plače obvezno navedene. Edit, je že eden pred mano napisal isti datum.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

Bi bilo zanimivo vidt kolk oonujajo vsem tistim "vodovodarjem, elektricarjem" pustmo zdj ce mas svojo obrt pa se ksnga zapislenga...

Ko se 1x izučiš za električarja, vodovodarja, lepo odpreš svoj s.p. Ne daelaš za plačo. Razen, če si sam črnec, ki štema...

bm1973 je izjavil:

Davčne zakone sprejemajo skoraj za nazaj, tole o plači pa ne morejo?!?!?!

Ne, ker EU. Menda je to v pripravi že od 2023.

Daniel ::

Kar nekaj prostih delovnih mest bi znalo biti tudi v dolgotrajni oskrbi.

Tudi v domovih za ostarele konstantno iščejo. Za negovalca, pomočnika kuharja, dostavljalca hrane ni potrebna neka huda izobrazba. Sem tudi že nepalce videl.

delavec44 je izjavil:

Tudi v domovih za ostarele konstantno iščejo. Za negovalca, pomočnika kuharja, dostavljalca hrane ni potrebna neka huda izobrazba. Sem tudi že nepalce videl.

Jasno delas kot zivina petek/svetek za minimalca.
Najbolje je da s(m)o vsi obrtniki

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Ravno zato se temu reče DELOVNO mesto. O odvisnosti od količine nepalcev je zgolj vprašanje, kdaj se bo zadeva poresetirala na realno stanje, višja plačila za težja fizična dela in nižja plačila za pisarniška dela. Ker dolgo tako ne bo več šlo, čeprav se vsa politika izogiba te teme v velikem loku.

Bo, bo, ker vsa al pa vecina pisarniskih mest je locirana v javnem sektorju. To pa placujejo tisti z minimalcem.
Negovalec bi moral imeti nujno 1800 eur brez vikendov, praznikov nadur...
To je dejansko zelo mejhna stevilka da brises nekomu rit, ga hranis itd.

Zgodovina sprememb…

Debata je bila, ker je bilo napisano, da za dobiti službo rabiš veze in poznanstva. Ne rabiš, služb je dovolj. Nikjer pa nismo debatirali kakšne so. Še vedno velja kar sem napisal: Kdor je danes brezposeln je ali nezmožen za delo ali pa noče delati.

WizzardOfOZ ::

karafeka je izjavil:

Točno, zaposlovalci naj dajo pošteno plačilo.... Že to da je ogromna razlika med managerskimi plačami in "pošteno" plačo, ti da misliti, kaj je pošteno.

Ti poznaš razliko med managerjem in delavcem? Zakaj potem managerje vlečeš v to?
Pogovarjamo se o delavskih plačah. Torej med minimalcem in nekje 5000€ bruto. Managerji so izven tega.

karafeka je izjavil:

Poleg tega, a si ti kdaj bil brezposeln in delal na črno? Največ delajo na črno razni obrtniki oz. tisti, ki že imajo krog strank.

Največ delajo na črno ti, ki so na sociali.
Ti bom dal primer: kelnarca vleče socialo + polne otroške dodatke + zastonj vrtec, pa dela cele dneve v lokalu na črno in povleče še tam dobro plačilo direkt na roke. Pa polno je takih.

karafeka je izjavil:

Verjemi mi, da razlog da je nekdo brezposeln je v večini ta, da nima vez in poznanstev da bi sploh prišel do bilokakega dela.

Pojma nimaš. Večina jih je brezposelna, ker se splača bolj kot delat 8 ur za minimalca.
Trenutno je več ponudbe kot povpraševanja za službe. Vsi rabijo delavce, samo nihče noče delat za minimalca, ker je sociala dovolj visoka, da se ni treba pretegnit s službo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Debata je prag revscine. V teh poklicikih ki so na voljo ni za zvet ne za umret. Plus, tega ne mors delat do 60 - 70 leta. Dobivas pa minimalca.
Kaj je pol bols sociala ali mizerija za minimalca?
Sluzba je tud prostitucija pa nastavljanje riti v koncni fazi...

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

Če moraš izbirat med minimalcem ali socialo, potem je sociala boljša.

energetik je izjavil:

Knauf greš lahko polagat jutri. Odpri normiranca, najdi si rabljen kombi, orodje in se bodo tepli zate. Ali pa kakšna drobna dela, zaključna dela v gradbeništvu. Folk ne zna več niti sifona spucat, kaj šele pipe zamenjat ali montirat luči.

Kolega je odprl sp in dela samo take prčkarije (2 ploščici zalimat v kopalnici, nov umivalnik montirat, priklopit pralni stroj, kak šteker zamenjat, nov kabel potegnit med dozama,...).
Dela ima tok, da sedaj on zaposljuje nove ljudi, ki se jim da to delat, ker sam ne zmore več.

Zgodovina sprememb…

Jasno. Vsi bi posiljal socialce delat in kelnarit. Pa gledam sosedo nekje med 35-40 zgleda kot 50, krcne zile, hernija...pol se pa nej pa ckovk jebe za to mizerijo. Kje je sele penzija oz kaksna bo ce je ze zdj napol invalid.

Seveda bi jih. Zakaj bi moral živet na državnih plečih, če so sposobni delat. Razumem nekoga, ki je invalid. Ampak takemu daš invalidnino, ne socialno.

Ravno zato se temu reče DELOVNO mesto.

Najbolj smešno je ko potem pridejo svojci ali stranke nekam, in se nekdo za 5 sekund usede, bo pa takoj komentar sej itak nič ne delajo :)

Pa gledam sosedo nekje med 35-40 zgleda kot 50, krcne zile, hernija.

To že ni od dela.

To že ni od dela.

A zate je normalno da si od 8-12 ur na nogah? To se pozna na telesu

Seveda bi jih. Zakaj bi moral živet na državnih plečih, če so sposobni delat. Razumem nekoga, ki je invalid. Ampak takemu daš invalidnino, ne socialno.

Ne, drzava zivi na tvojih plecih ce delas. Zakaj ze?

Zgodovina sprememb…

A zate je normalno da si od 8-12 ur na nogah?

Kaj je pa delala?

WizzardOfOZ je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Saj veliko jih tako razmišlja. Pa še čas imaš da kaj delaš po strani. Ne vem pa kako lahko vlečejo socialo, če je pogoj (za dela zmožne), da si prijavljen na zavod in aktivni iskalec zaposlitve. Po moje je tu zavod premalo strog in bi moral po zavrnitvi s strani iskalca ali slabem razgovoru takega vreči ven. Zaradi mene naj jim iščejo primerno delo za primerno plačo ampak ne na račun drugih.

Utk je izjavil:

A zate je normalno da si od 8-12 ur na nogah?

Kaj je pa delala?

Kelnarca.

delavec44 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Saj veliko jih tako razmišlja. Pa še čas imaš da kaj delaš po strani. Ne vem pa kako lahko vlečejo socialo, če je pogoj (za dela zmožne), da si prijavljen na zavod in aktivni iskalec zaposlitve. Po moje je tu zavod premalo strog in bi moral po zavrnitvi s strani iskalca ali slabem razgovoru takega vreči ven. Zaradi mene naj jim iščejo primerno delo za primerno plačo ampak ne na račun drugih.

Glej, ti ze delas butasta fizicna dela tam do 30 malo cez, pol ko se pa problemi pojavijo, zacnes hodt do dohtarjev in hitro dobis potrdilo da vsadzga butastga sihta ne smes vzet- mislim lahko sam verjetno ne bos zdrzal. Pisarniskih sihtov ni ostane pa pol sam se sociala. In tisti tam na zavodu ti nic ne more ce zavrnes taksna dela

Zgodovina sprememb…

energetik ::

PujsekPepe je izjavil:

Bo, bo, ker vsa al pa vecina pisarniskih mest je locirana v javnem sektorju. To pa placujejo tisti z minimalcem.
Negovalec bi moral imeti nujno 1800 eur brez vikendov, praznikov nadur...
To je dejansko zelo mejhna stevilka da brises nekomu rit, ga hranis itd.
Vse to je samo posledica vladne regulacije in birokracije. Če bi bilo vse na prostem trgu, bi negovalci komot vlekli 1800 in še precej več mesečno. Pri nas pa mora biti vse regulirano in potem je posledica, da negovalcev pač ni in folk hira doma.

WizzardOfOZ je izjavil:

Kolega je odprl sp in dela samo take prčkarije (2 ploščici zalimat v kopalnici, nov umivalnik montirat, priklopit pralni stroj, kak šteker zamenjat, nov kabel potegnit med dozama,...).
Dela ima tok, da sedaj on zaposljuje nove ljudi, ki se jim da to delat, ker sam ne zmore več.
Da, to imam v mislih. Ampak potem so si taki SP sami krivi oz. preveč pohlepni, da se tako ženejo. Če imaš normiranca in delaš take prčkarije, ti noben ne brani, da delaš sam, izključno 8h dnevno, če ti to prinaša dovolj prihodkov.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

sbawe64 ::

bm1973 je izjavil:

ššš je izjavil:

Prijavo na razpis smatramo kot prijavo na turnir na izpadanje. Naslednja stopnja je četrtfinale v obliki spletnega vprašalnika, razgovor je polfinale, finale pa preizkus pri nas.

Krneki.Chatgpt jim je napisal oglas ?

Pricakuj 2-3 kroge razgovorov...

Na koncu boš izvedel, da je plača volonterska.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Mato989 ::

nekikr je izjavil:

karafeka je izjavil:

Koliko prošenj za delo si napisal v zadnjih mesecih, da si tako prepričan?

Manjka nam praktično vseh kadrov, ker je toliko fokusov po javnih pisarnah. Če danes ne dobiš dela ga ne iščeš in ga tudi nočeš najti. Se pravi neko delo. Morda res točno v tem trenutku ni prostega mesta za diplomanta neke čudne smeri s filofaksa, ampak je pa kaj drugega, dokler sem tam ne najde mesta. Dela je dovolj.

No je pa tudi res, jaz sem iskal malo nove pogodbe zdaj... Pa sem dosti pregledal v Vzhodni Sloveniji, in skorajda ni razpisov za delovna mesta ki:

1. ne rabijo specialne izobrazbe (ala medicinska sestra)
2. je plača vsaj 1.900 bruto...
3. ni vikend/nočnega dela oz. je večinsko 1 izmena med 7-16... (7-15 ali 8-16)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

sbawe64 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

ššš je izjavil:

Prijavo na razpis smatramo kot prijavo na turnir na izpadanje. Naslednja stopnja je četrtfinale v obliki spletnega vprašalnika, razgovor je polfinale, finale pa preizkus pri nas.

Krneki.Chatgpt jim je napisal oglas ?

Pricakuj 2-3 kroge razgovorov...

Na koncu boš izvedel, da je plača volonterska.

Saj bom šel tja samo 1x če me pokličejo.

Mal za zabavo...

energetik je izjavil:

Da, to imam v mislih. Ampak potem so si taki SP sami krivi oz. preveč pohlepni, da se tako ženejo. Če imaš normiranca in delaš take prčkarije, ti noben ne brani, da delaš sam, izključno 8h dnevno, če ti to prinaša dovolj prihodkov.

Ne da bi bil požrešen, to ni. Ampak to ljudje rabijo in tega ni. In sedaj mora klice odbijat, ker ne more več kot toliko delat. Probaj dobit nekega ploščičarja, ki ti bo 2 ploščici v kopalnici zamenjal. Če ni vsaj 10 kvadratov ploščic za položit, te takoj odbije. Pa že za 10 po moje tudi. Al pa nekoga, ki ti bo stari umivalnik odstranil in novega zmontiral, pa cevi poštimal. Tega nobem od teh noče delat. Cene pa take kot da so zlatarji.

PujsekPepe je izjavil:

Se da: https://www.mojmojster.net/

Sam nihče noče priti ali pa da tako ceno kot da ti bo celo kopalnico položil...

Scaramouche3 ::

nekikr je izjavil:

Manjka tudi policajev in učiteljev, pa vzgojiteljic. Tudi električarjev in vodovodarjev, knaufarjev, polagalcev hidroizolacije....dela je ogromno in preveč, če ga hočeš.

To govori oseba, ki takega dela noče opravljati,za nobeno ceno, hoče pa da bi ostali, ki nebi bili plačani pošteno.
Ste se kdaj vprašali zakaj jih ni in zakaj avtohtonostih ni, ki bi taka dela opravljali, sploh za te plače?
Zato ker gredo v tujino in tam dobijo dvojno, k nam pa pridejo Filipinci, ki so veseli da dobijo drobtine..
Kot je nekdo napisal, še exyu populacije noče več delati teh del..

To je res yugoti ce jim lahko to recemo gredo na zahod. Vcasih so vse delal...

Malidelničar ::

Okej, meni je fascinantno, ker realno povečane revščine trenutno še ne opazim.

Kot da bi se vsi pretvarjali, da je kul, da je vse v redu.

Folk kompenzira z delom na črno.

Lahko se pokažejo, da imajo, ker imajo limite na bančnih, dobre avte imajo na lizinge.

Recimo en tak majhen znak - ki pa drži samo za upokojence, revnejše - je, da po Lidlih, Hoferjih, Špinih - takoj folk že zjutraj pokupi vse kar je vsaj malo v akciji.
Ne vem sicer kako vse to skrivajo družine, prevsem mlade družine. Verjetno veliko kompenzacije s pomočjo staršev (opomba: veliko mladih navsezadnje živi v mansardah, prizidkih, tako, da že na ta način reši svoje prvo stanovanjsko vprašanje, pa kasneje starši pomagajo s finančno pomočjo).

Torej, imamo revščino ali ne?

P.S. se mi zdi, ko je nastopila GFC leta 2008, smo Slovenci kar dolgo časa ohranjali privid da vse "laufa", definitivno vsaj 2 leti, 2009, 2010. Potem 2011 je pa zagustilo in potem 2012-2014 je res šlo dol.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Scaramouche3 je izjavil:

nekikr je izjavil:

To govori oseba, ki takega dela noče opravljati,za nobeno ceno, hoče pa da bi ostali, ki nebi bili plačani pošteno.
Ste se kdaj vprašali zakaj jih ni in zakaj avtohtonostih ni, ki bi taka dela opravljali, sploh za te plače?
Zato ker gredo v tujino in tam dobijo dvojno, k nam pa pridejo Filipinci, ki so veseli da dobijo drobtine..
Kot je nekdo napisal, še exyu populacije noče več delati teh del..

Kaj pa je pošteno plačilo? Koliko mora dobiti nekdo s srednjo šolo (kaj več ne rabiš da pomagaš pri knaufu)? 5000 neto, 10? Slovenija je tako ali tako dežela uravnilovke. Slabo in zanič plačani imajo jurja, tisti bolje 1250 in tisti, ki so gospodje, 1500. Neto. To je 85% ljudi ali več. Razlog, da ljudje ne delajo tega je pa enostavno v tem, da je drugih del dovolj, za vsakega se najde pisarna, če želi. Hiperinflacija izobrazbe je to še dodatno poslabšala. Vsak z drugo stopnjo primerjalne književnosti ima občutek, da mu pripada služba za vsaj 2500€, ker je hodil v šolo 20 let. In ker take službe seveda ni za 30 diplomantov letno, potem jamra da bi mu morala država nekaj priskrbeti. Realno bi mu morala priskrbeti pa dvomesečno mojstrstvo pri vodovodarju.

Ja, samo zakaj se je potem trudil 17 let v šoli? Eni se pa niso. Cel sistem je sfaljen.

Kaj ima pa to veze da se je trudil? Truditi se je treba v pravo smer. Ti si zamešal slovensko "pridnost" z efektivnostjo. Ne dolgo nazaj sem v Sparovem katalogu prebral reklamo za slovenski sladki krompir. Bila je trojna cena a v tistem okvirčku je bilo vsaj dvakrat izpostavljeno, da je ročno pobran. Ti boš rekel glej, kako so bili pridni. Jaz sem pa debelo pogledal in si rekel: Pizda, leta 2025 se hvalijo s tem kakšni kreteni so in na roke pobirajo krompir, pa trojno za to računajo?!

Scaramouche3 ::

nekikr je izjavil:

Kaj pa je pošteno plačilo?

Imaš prav, preveč subjektivno je!
Gre se pač za dejstvo tekmovalne ekonomije, če človek v drugih EU držav dobi 2x več, bo šel tja.
Je pa seveda to dvorezni meč, zakaj se ne vprašaš koliko x več je dovolj za osebe na vrhu, ki si izplačujejo desetine tisoč EUR mesečno, jim je pa vseeno da nekdo v njihovi firmi dela za drobiž.
Všeč mi je da imajo zdaj izbiro in pokažejo sredinca požrešnim menedžerjem,ki razmišljajo kot ti, s tem da se selijo v tujino.

Najlažje je biti patriot in mahati z zastavico, ko pa je treba nekako pogledati, kako ljudje živijo in kakšen je njihov standard,jih pa ne briga.

Zgodovina sprememb…

nekikr je izjavil:

Kaj ima pa to veze da se je trudil? Truditi se je treba v pravo smer. Ti si zamešal slovensko "pridnost" z efektivnostjo. Ne dolgo nazaj sem v Sparovem katalogu prebral reklamo za slovenski sladki krompir. Bila je trojna cena a v tistem okvirčku je bilo vsaj dvakrat izpostavljeno, da je ročno pobran. Ti boš rekel glej, kako so bili pridni. Jaz sem pa debelo pogledal in si rekel: Pizda, leta 2025 se hvalijo s tem kakšni kreteni so in na roke pobirajo krompir, pa trojno za to računajo?!

Ampak v šoli je bil efektiven. Same 5 in 10 je imel, recimo. Za razliko od enih, ki so ga cel čas žurali. Takšen sistem imamo, kako boš to ovrednotil kot s tem, da mora biti diploma nekaj vredna potem?

enavlaka ::

Kot da bi se vsi pretvarjali, da je kul, da je vse v redu.

V sarajevu se vsak vikend zrihtajo, kot, da so miljonarji, med tednom so pa reveži, kruh in voda ...

P.S. se mi zdi, ko je nastopila GFC leta 2008, smo Slovenci kar dolgo časa ohranjali privid da vse "laufa", definitivno vsaj 2 leti, 2009, 2010. Potem 2011 je pa zagustilo in potem 2012-2014 je res šlo dol.

Pri nas je kriza prišla z zamudo, saj je prišla z upadom DE naročil. Potem pa se je vlekla vse do 2015.

Vsak z drugo stopnjo primerjalne književnosti ima občutek, da mu pripada služba za vsaj 2500€, ker je hodil v šolo 20 let.

Ja, tako je v vsaki urejeni državi.
V jugi si dobil šiht, ko si diplomiral. Poglej čase zaposlitev naših politikov in čas zaključitve šolanja.

Torej, imamo revščino ali ne?

Je, samo vsi se delajo, da je ni. Jurja danes je za reveže.

Sej šola je prava smer.
Če greš za vodovodarja si dober že z osnovno šolo. Računat znaš na prste, vse drugo pa ti rihta diplomirana žena.
Žal pa taki ljudje nikoli ne zgradijo avtocest, nebotičnikov in ostale napredne infrastrukture.
Koncept tehnološko naprednih delovnih mest je upadel s propadom lastne industrije.
Danes ne rabiš biti več informatik, da znaš prižgati računalnik, mehanik, da zalavfaš avto, štromar, da ima tvoja hiša edina elektriko v vasi ali pa kmet, da imaš kaj za pod zob.
Slovenija ne zna unovčit lastno izobraženega kadra. Potem pa delajo diplomiranci in magistri v meku in na blagajni in ostale anomalije.
Ko je tak folk enkrat 40 pa jih tudi mine trudit se za kaj več in tako cela družba stagnira.
««
9 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20340068 (35241) bluefish
»

nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )

13727513 (24254) mat xxl
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

19252454 (48080) Utk

Več podobnih tem