Forum » Loža » Vedno več ljudi na pragu revščine
Vedno več ljudi na pragu revščine
Utk ::
Bi, samo bi bilo tudi vse toliko dražje.
Enostavno bi bilo manj narejenega, kakorkoli obračaš, in če je manj narejenega, je tisto kar je, bolj redko in dražje.
Ne bi živeli zato bolje.
Enostavno bi bilo manj narejenega, kakorkoli obračaš, in če je manj narejenega, je tisto kar je, bolj redko in dražje.
Ne bi živeli zato bolje.
delavec44 ::
Če dve osebi, ki imata skupaj 3000€ mesečno neto prihodka in komaj shajata je to dokaz, da sta finančno nesposobna in živita preko sovjih zmožnosti, ker se zgledujeta po drugih okoli sebe. Človek mora živeti lastno življenje.
Kako kdo preživi s 3000 evri in koliko pri tem joka in jamra, ni problem, ki ga bi morala reševat država. Problem, ki ga bi morala reševat država je, da se nekomu NE splača zelo trudit it iz 1000 na 1500 neto, ker bo potem plačal več vrtca, manj doklad, več bo moral delat, itd, in se zato raje ne trudi kaj dost, kar pa slabo vpliva na pobrane davke.
S tem da tudi tisti na 1000€, komot potegne 1500€ ven čistega. Malica, potni stroški, nedeljsko delo, nočne itd.

bambam20 ::
Če dve osebi, ki imata skupaj 3000€ mesečno neto prihodka in komaj shajata je to dokaz, da sta finančno nesposobna in živita preko sovjih zmožnosti, ker se zgledujeta po drugih okoli sebe. Človek mora živeti lastno življenje.
Kako kdo preživi s 3000 evri in koliko pri tem joka in jamra, ni problem, ki ga bi morala reševat država. Problem, ki ga bi morala reševat država je, da se nekomu NE splača zelo trudit it iz 1000 na 1500 neto, ker bo potem plačal več vrtca, manj doklad, več bo moral delat, itd, in se zato raje ne trudi kaj dost, kar pa slabo vpliva na pobrane davke.
S tem da tudi tisti na 1000€, komot potegne 1500€ ven čistega. Malica, potni stroški, nedeljsko delo, nočne itd.
Mhm. Kar tako ja.
Če dve osebi, ki imata skupaj 3000EUR mesečno neto prihodka in komaj shajata je to dokaz, da sta finančno nesposobna in živita preko sovjih zmožnosti, ker se zgledujeta po drugih okoli sebe. Človek mora živeti lastno življenje.
S tem da tudi tisti na 1000EUR, komot potegne 1500EUR ven čistega. Malica, potni stroški, nedeljsko delo, nočne itd.
Mhm. Kar tako ja.
Regres, božičnica...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
enavlaka ::
Malica, potni so samo kompenzacija za stroške, ki jih imaš.
Nedeljsko delo in nočne lahko strpaš pod nadure - če jih opravljaš, nimaš dovolj plače pri rednem delu.
Letni regres gre za dopust in servis, zimski regres pa za darila in kurjavo.
Saj na računu se te cifre poznajo, samo z njimi ne boš izboljšal svojega ekonomskega stanja.
S višjo plačo tako ali tako padeš v rang ljudi, ki si morajo sami vse plačati in nisi upravičen do ničesar.
Če imaš še kredit in froca si na slabšem kakor folk na zavodu.
Nedeljsko delo in nočne lahko strpaš pod nadure - če jih opravljaš, nimaš dovolj plače pri rednem delu.
Saj na računu se te cifre poznajo, samo z njimi ne boš izboljšal svojega ekonomskega stanja.
S višjo plačo tako ali tako padeš v rang ljudi, ki si morajo sami vse plačati in nisi upravičen do ničesar.
feryz ::
Seveda so kompenzacije.
Ampak v drugih državah ljudje tudi jejo in se vozijo v službo. Le kompenzacije ne dobijo. Kar lepo iz prejete plače to poravnavajo.
Ampak v drugih državah ljudje tudi jejo in se vozijo v službo. Le kompenzacije ne dobijo. Kar lepo iz prejete plače to poravnavajo.
karafeka ::
Nemčija in Avstrija imata tudi to. Se reče Pendlerpauschale. Ampak ti na podlagi tega davčni urad zniža osnovo za dohodnino. Recimo v Nemčiji je 38 centov na kilometer. V Sloveniji pa kaj? Avtobusna karta?
blink ::
Seveda so kompenzacije.
In seveda bonboncek, ki se mu rece 7,5 urno delo namesto 8 urno. Tole se vedno pozablja.
Dokler ne bo brutobruto nakazan na bancni racun se ljudem ne bo sanjalo koliko dejansko zasluzijo in koliko jim drzava/vlada odscipne.
Twixz ::
Zakaj bi bil na slabšem? V nobenem primeru ne vidim da bi bil človek na slabšem na šihtu kot pa na zavodu.

Mato989 ::
Bi, samo bi bilo tudi vse toliko dražje.
Ne bi živeli zato bolje.
Mah treba je izboljšat procese
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
harmonkar9 ::
harmonkar9 je izjavil:
Komot sešteješ procente in sem prilepiš tabelo procentov in razrede.
Če znaš.
Ne znam, jaz sem domoljub, ne levakarski ekspert za norveške levakarske davke z 20 in več leti brezveznih šol. Vem samo, da si se po levakarsko zlagal, da je samo 22 % in da vsi enako plačajo. Ker to pač levaki delate, da bi druge levake lepše prikazali.
Se pravi, ne znaš niti nočeš, ker bi se izkazalo da pri isti plači tam plačujejo bistveno manj.
To pa drži, da so slovenski levaki še posebej katastrofalni, ker pri norveških očitno plačaš bistvene 3 % manj. Ne bom pa šel preveč natačno iskat, iz katerih njihovih davkov je to sestavljeno, to si pa že dokazal, da je še za vas, mlačne domoljube, preveč zapleteno, kaj šele za nas, prave domoljube.
3% ti nič ne pove če ne poznamo pri katerih razredih je to. In tudi 3% pri povprečni plači je pri meni, ki sem debelo nad povprečjem, zlahka plačan obrok za kar dober avto recimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
3% v povprečju lahko pri višji plači pomeni 5,6%, če imajo tam tudi tak progresivni raj kot mi. 6% od 5 jurjev je pa 300 evrov. Zame, ki sem skromen, za ta denar dobim novo Teslo.
Ta pa drži, pernati nas uničuje. Koliko več tesel bi si šele lahko domoljubni podjetniki privoščili, če bi bili na Hrvaškem ali v Kazahstanu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Hangman ::
V nobenem primeru ne vidim da bi bil človek na slabšem na šihtu kot pa na zavodu.
Odvisno, koliko človek zasluži in kakšno delo opravlja. Če nisi v kreditu ali najemu, se bo dalo preživeti tudi na zavodu (s prejemanjem denarne pomoči).
Na drugi strani imaš delovne ljudi na minimalcu. Kredita ali najema ne morejo privoščiti, po drugi strani pa jim šiht povzroča določen stres.
Kdo je potem tukaj na boljšem?
Enako je pri tistih nad minimalcem: Eden je na minimalcu in ima minimalno stresa. Drugi ima čez prst več kot minimalca, a občutno več stresa.
Oba pa imata lahko enak regres in enako božičnico - pa recimo, da prejmeta maksimalno neobdavčeno.
Kaj se potem bolj splača - imeti prazno glavo ali se vsak dan sekirati za 100 evrov več?
Tisti na minimalcu plača še manj vrtca in dobi več otroških. Pod črto je lahko celo na boljšem, ker so razredi pač stopničasti in ne linearni.
Zgodovina sprememb…
Pa subvencija najemnine, kosilo v šoli, sigurno še kaj.
Smola je samo da minimalc gre gor, cene grejo gor, razredi pa ostajajo, tako da kmalu bojo tudi tisti na minimalcu bogati prasci, ki jih treba obdavčit in dajat revnejšim.
Smola je samo da minimalc gre gor, cene grejo gor, razredi pa ostajajo, tako da kmalu bojo tudi tisti na minimalcu bogati prasci, ki jih treba obdavčit in dajat revnejšim.
Saj mogoče se bo Golob na tiktoku sedaj spomnil (kot se je za normirance), da pa ni ok, da se razredi za socialne transferje niso prilagodili. Bi mu morali zagovorniki zvišanja minimalne plače malo pisati na družbenih omrežjih.
harmonkar9 je izjavil:
Ta pa drži, pernati nas uničuje. Koliko več tesel bi si šele lahko domoljubni podjetniki privoščili, če bi bili na Hrvaškem ali v Kazahstanu.
Točno je je problem pri bogatih oz. eliti. Sploh nimajo občutka oz. se ne morejo poistovetit z nekom, ki prejema minimalne prihodke. Pa bluzijo potem kako si lahko brez problema privoščiš avto za več kot 30.000€, saj je samo 300€ na mesec, naslednjih ne vem koliko let. Kot opravičilo, pa rečejo, kako delajo več kot ostali. Ne veš, ali bi se smejaj ali jokal.
nekikr ::
To gre v obe strani. Tisti na minimalcu tudi ne vidijo koliko neprespanih noči, polnih skrbi, je bilo potrebnih za tistega BMWja (in zato, da so plače 15ega). Ne vidijo, da se nekdo 24/4/365 obremenjuje (tudi) zato, da imajo oni sploh minimalca.
harmonkar9 je izjavil:
Točno je je problem pri bogatih oz. eliti. Sploh nimajo občutka oz. se ne morejo poistovetit z nekom, ki prejema minimalne prihodke. Pa bluzijo potem kako si lahko brez problema privoščiš avto za več kot 30.000€, saj je samo 300€ na mesec, naslednjih ne vem koliko let. Kot opravičilo, pa rečejo, kako delajo več kot ostali. Ne veš, ali bi se smejaj ali jokal.
Večina na minimalcu se privošči marsikatero bedarijo, ki so jo jaz ne. Od dražjih cunj, čikov, itd. To kar si jaz, pa si oni ne, pa ni nič tako strašno nujnega. Jaz komot preživim z jurja na mesec, marsikater od njih bi pa komot zapravil 3 na mesec.
PROTEINSKI ::
To gre v obe strani. Tisti na minimalcu tudi ne vidijo koliko neprespanih noči, polnih skrbi, je bilo potrebnih za tistega BMWja
Točno to je problem, levakarski minimalkarji nimajo nobene empatije do uspešnih podjetnikov, raje se pretvarjajo, da se lahko podjetnik vozi tudi v cliu ali celo s kolesom. Če bi bilo to res, ne bi noben delal, še manj dobro.
sbawe64 ::
harmonkar9 je izjavil:
Večina na minimalcu se privošči marsikatero bedarijo, ki so jo jaz ne. Od dražjih cunj, čikov, itd. To kar si jaz, pa si oni ne, pa ni nič tako strašno nujnega. Jaz komot preživim z jurja na mesec, marsikater od njih bi pa komot zapravil 3 na mesec.
Ti revež oddajaš 4 stanovanja, ki jih imaš v lasti...pošljemo 1919 SMS ukt5 ?
Kar je v Slo glavni vir porabe prihodkov za zaposlenega brez rešenega bivalnega problema (tipično mladi zaposleni, ki nimajo kaj 'pojerbat' ali se bo to zgodilo čez 50 let).
2/3 zaposlenih v Slo ima manjše prihodke kot znaša povprečna plača.
Dolgoročno boš lahko čez 10 let kupil peto stanovanje za oddajo, večni najemniki bodo takrat kvečjemu na slabšem (če sedaj porabi 30% plače na najemnino, bo čez 10 let porabil 50), vsaj sedanji sistem je tako nastavljen.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
harmonkar9 je izjavil:
To gre v obe strani. Tisti na minimalcu tudi ne vidijo koliko neprespanih noči, polnih skrbi, je bilo potrebnih za tistega BMWja
Točno to je problem, levakarski minimalkarji nimajo nobene empatije do uspešnih podjetnikov, raje se pretvarjajo, da se lahko podjetnik vozi tudi v cliu ali celo s kolesom. Če bi bilo to res, ne bi noben delal, še manj dobro.
Jaz poznam enega uspešnega direktorja, ki se vozi v 15 let starem Meganu. Verjetno ni edini. Vsak pameten ve, da je avto metanje denarja čez okno. Če že ni služben.
Dolgoročno boš lahko čez 10 let kupil peto stanovanje za oddajo, večni najemniki bodo takrat kvečjemu na slabšem (če sedaj porabi 30% plače na najemnino, bo čez 10 let porabil 50), vsaj sedanji sistem je tako nastavljen.
Za najemnino dajo danes sigurno manjši delež kot 5 let nazaj. Kar je sicer tudi prav.
Zapravijo pa za avte več od mene, čeprav niti mojim avtom nič ne manjka. Kar je zame dobro, ker več kot očitno bojo večno v najemu.
Jaz pa vsakih 5 let kupil še eno. Pa ne za oddajat. To se ne splača več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Malidelničar ::
Problem je, ker se bomo ujeli v spiralo minimalcev, stroškov in inflacije. In to bo hitro pognalo revščino navzgor.
Navzdol pa bistveno počasi pada - več let.
Če nam zdaj slučajno uide revščina previsoko gor, se je ne znebimo minimalno 5 let.
Glede na izkušnje z GFC-jem po l. 2008. Takrat je bil clusterfuck. Nočem, te ponovitve.
Navzdol pa bistveno počasi pada - več let.
Če nam zdaj slučajno uide revščina previsoko gor, se je ne znebimo minimalno 5 let.
Glede na izkušnje z GFC-jem po l. 2008. Takrat je bil clusterfuck. Nočem, te ponovitve.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

WizzardOfOZ ::
Zakaj bi bil na slabšem? V nobenem primeru ne vidim da bi bil človek na slabšem na šihtu kot pa na zavodu.
Pol si pa slep. Ali pa se ne zavedaš okolice.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
PROTEINSKI ::
Za najemnino dajo danes sigurno manjši delež kot 5 let nazaj. Kar je sicer tudi prav.
Zapravijo pa za avte več od mene, čeprav niti mojim avtom nič ne manjka. Kar je zame dobro, ker več kot očitno bojo večno v najemu.
Jaz pa vsakih 5 let kupil še eno. Pa ne za oddajat. To se ne splača več.
Ti si pravi oligarh. Če bi napisal dolžino uda, bi ti verjetno lahko dal diagnozo.

Scaramouche3 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Pol si pa slep. Ali pa se ne zavedaš okolice.
Oseba, ki je rojena z privilegijem denarja ali uma,ne zmore videti, kako je osebi ki tega nima, še več, ponavadi gledajo zelo nizkotno na take ljudi, kot lene ali nesposobne, vredne zaničevanja...

WizzardOfOZ ::
Država naj:
- zmanjša davke
- ukine socialno za ljudi, ki so sposobni delat (invalidi naj dobivajo invalidnino in ne socialo)
- otroški dodatki naj bodo taki, da jih dobijo vsi otroci
Pa bodo ljudje hitro začeli tudi delat. Dokler je pa lažje doma ležat, vsake par dni pa nekaj na črno narest, da imajo dovolj denarja, bodo pa ljudje doma ležali in pobirali socialno.
Pa problem je tudi, da je splošno mišljenje, da morajo imet vsi faks narejen (pa izpit za avto tudi). Ne rabijo, dovolj je delovnih mest tudi za neizobražene, samo zaposlovalci naj dajo pošteno plačilo tudi zanje.
- zmanjša davke
- ukine socialno za ljudi, ki so sposobni delat (invalidi naj dobivajo invalidnino in ne socialo)
Pa bodo ljudje hitro začeli tudi delat. Dokler je pa lažje doma ležat, vsake par dni pa nekaj na črno narest, da imajo dovolj denarja, bodo pa ljudje doma ležali in pobirali socialno.
Pa problem je tudi, da je splošno mišljenje, da morajo imet vsi faks narejen (pa izpit za avto tudi). Ne rabijo, dovolj je delovnih mest tudi za neizobražene, samo zaposlovalci naj dajo pošteno plačilo tudi zanje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Saj si videl kakšen jok in grožnje so bile že sedaj, ko so množičnim prekrškarjem zarubili socialno.
WizzardOfOZ je izjavil:
Država naj:
- zmanjša davke
Točno, zaposlovalci naj dajo pošteno plačilo.... Že to da je ogromna razlika med managerskimi plačami in "pošteno" plačo, ti da misliti, kaj je pošteno.
Poleg tega, a si ti kdaj bil brezposeln in delal na črno? Največ delajo na črno razni obrtniki oz. tisti, ki že imajo krog strank. Verjemi mi, da razlog da je nekdo brezposeln je v večini ta, da nima vez in poznanstev da bi sploh prišel do bilokakega dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Ma kakšnih vez, če firme iščejo delavce. Kaj sedaj mešaš s privatniki. Kdor je danes brezposeln je ali nezmožen za delo ali pa noče delati.
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe ::
Koliko prošenj za delo si napisal v zadnjih mesecih, da si tako prepričan?
Manjka nam praktično vseh kadrov, ker je toliko fokusov po javnih pisarnah. Če danes ne dobiš dela ga ne iščeš in ga tudi nočeš najti. Se pravi neko delo. Morda res točno v tem trenutku ni prostega mesta za diplomanta neke čudne smeri s filofaksa, ampak je pa kaj drugega, dokler sem tam ne najde mesta. Dela je dovolj.
Manjka tudi policajev in učiteljev, pa vzgojiteljic. Tudi električarjev in vodovodarjev, knaufarjev, polagalcev hidroizolacije....dela je ogromno in preveč, če ga hočeš.
bm1973 ::
PujsekPepe je izjavil:
On ima v mislih high tech in AI strokovnjake.
Tudi to ni čisto samoumevno...
Iščeš en drugi job, ker imam čas, pa niso najboljši časi...
bm1973 ::
Manjka tudi policajev in učiteljev, pa vzgojiteljic.
Teh se nič ne manjka.
Včasih je bil vedno kak par policajev, ki se je sprahajal, dostirkat so te ustavili na cesti, danes ne veš kje so. Najbrž se pasejo po pisarnah...
Učitelji, teh je dosti, ravno tako vzgojiteljic. Sam mal spreminjajo standarde, da jih kao manjka. Tako ali tako pa je rodnost padla po koroni, je dovolj kadra.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Manjka tudi policajev in učiteljev, pa vzgojiteljic. Tudi električarjev in vodovodarjev, knaufarjev, polagalcev hidroizolacije....dela je ogromno in preveč, če ga hočeš.
Povej mi, koliko možnosti ima nekdo, ki nima izkušenj ali izobrazbe na teh področij (in nima vez), da dejansko dobi takšno delo?
Povej mi ti, kdaj si nazadnje bil na kakem razgovoru?
A za knaufarja? Danes ti lahko zrihtam službo. Ne rabiš biti genij niti pretirano fit, da jim pomagaš nositi plate naokoli in kaj prijeti, dokler se ne naučiš osnovnih stvari.
Daj raje povej iz katere smeri iščeš službo, da je tako nemogoče priti do kakršnega koli dela.
Daj raje povej iz katere smeri iščeš službo, da je tako nemogoče priti do kakršnega koli dela.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 40067 (35240) | bluefish |
| » | nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27513 (24254) | mat xxl |
| » | V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52454 (48080) | Utk |