Forum » Loža » Vedno več ljudi na pragu revščine
Vedno več ljudi na pragu revščine

bambam20 ::
karafeka ::
johnnyyy ::
@johnny res je, se strinjam. Ravno vceraj mi je kolega posiljal linke do novih pravil, ki bodo potrebni pri izstavljanju racunov, ukazano by eu. Kdaj bodo to zmanjsal, ne vem zdi se da samo povecujejo
Po moje bi bil danes marsikdo za udarnisko akcijo, ce bi to pomenilo, da bo lazje prisel do nepremicnine :)
Še en predpis več, bravo. In potem se čudimo, da je na pragu revščine čedalje več ljudi. Seveda jih je, če pa ti država postavi neke brezvezne pogoje in zakomplicira lajf. Pri nas imajo težave z birokracijo že slovenci - rojeni tukaj, obiskovali naše šole in fakultete. Kako je šele tistim ki iz neke podsaharske afrike pridejo sem. Kaj naj tak človek dela tukaj? Edino možnost ima da preprodaja drogo, tam ne rabi imeti registrirane dejavnosti in ni potrebno izdajat računa...
delavec44 ::
Ni ravno edina no. Lahko se gre še najstarejšo obrt.
Je pa problem, da brez zaposlitve tudi vizo za delo težko dobi.
Je pa problem, da brez zaposlitve tudi vizo za delo težko dobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
PujsekPepe ::
Neto ali bruto?![]()
Neto. 2 jurja ni nic
Zakaj ne?
Z 2000€ nisi revež!
Kaj pa? Prava bogatija je 2 jurja. Lepo te prosim. Sploh ce mas froce je to revscina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

delavec44 ::
Svaka vam cast ce s tem prezivite. Najemnine ne placujete? Bajta bla podedovana? Kreditov ni? Otrok verjetno tud ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

PujsekPepe je izjavil:
Svaka vam cast ce s tem prezivite. Najemnine ne placujete? Bajta bla podedovana? Kreditov ni? Otrok verjetno tud ne...
Važno da si zakreditiran. Za sosede in pokažeš, da si uspešen.
p1nky ::
Ce sem.malo nesramna, mislim da je tale nov predpis izdala (trenutno desnicarska) eu 
Aja k tukaj pisete o 2000e a ste zmesani? Prrj je bilo receno da minimalc 1000 podre drzavo, kle pa eni z 2x tolk pravte da ne gre
Kaj pol :D morm mal podrezat
Aja k tukaj pisete o 2000e a ste zmesani? Prrj je bilo receno da minimalc 1000 podre drzavo, kle pa eni z 2x tolk pravte da ne gre
Kaj pol :D morm mal podrezat
Ce pa jurja minimalc podre drzavo. Kokr sem brala desnicarje da se minimalc nikol ne sme zvisati, bi moral biti ravno ene 500. Po moje bi blo dobro za gospodarszvo. Podjetja bi namrec imela cenejso delovno silo in vevje dobicke. Pa se kapico bi loh dali na najvisje place. Kaj pravite?
Pa ti ves da bodo sle rud najemnine gor in cene nepremicnin? Se bo poznalo ja. Z dvigom minimilca nic ne prodobis. Kaj pa ce ni drzava zmanjsala obdavcitev plac? To pa ne ane
Vem, lazje placas najemnino 800 + stroski ce imas placo 500 kot placo 1000. Ce se vam je nekje zataknilo v izracunu ja tko je zj

Scaramouche3 ::
Zame je bogat tisti, ki ima vilo v Rožni in v Portorožu, vikend v Kranjski, ki si brez kakšne posebne težave kupi neko manjšo nepremičnino na kakšnih dobrih lokacijah v EU, večji čoln, vozila za par 100k, da gre npr. pozimi za 1 mesec v tople kraje itd. Nekaj takega si jaz predstavljam pod "bogat". Za to pa rabiš premoženje verjetno vsaj tam 10-20M.
Jaz bi definiral drugače, zame je tisti,ki ima nepremičnino, soliden avto in mu ni treba delat, ker ima tok denarja na skladih, vse več je samo važenje...
David Mayer ::
Saj vem, da ne boš 'verjela', najemnine so se že nekaj dvignile, na zalogo, sicer pa:
GZS: Če vlada ne bi nabijala davkov, bi bila minimalna neto plača že danes 1.022 evrov!
GZS: Če vlada ne bi nabijala davkov, bi bila minimalna neto plača že danes 1.022 evrov!
Ce vlada ne bi nabijala neto davkov bi imeli se vecji primankljaj v vseh podrocjih
Sicer vem, da ne bos verjel, samo...
Manj davkov
Manj prihodkov v drzavno blagajno
Vem, da je tezko
Pa vecjih pravljicarjev k nsi se nism poslusala (pustmo razne resnice pa to). Prav tonin, dajmo manj davkov, sploh za bogate, djmo pa vec za to pa un pa tret... Model, od kje, pa to prvosolcek razume
Manj davkov
Vem, da je tezko
Pa vecjih pravljicarjev k nsi se nism poslusala (pustmo razne resnice pa to). Prav tonin, dajmo manj davkov, sploh za bogate, djmo pa vec za to pa un pa tret... Model, od kje, pa to prvosolcek razume
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Primankljaj bo itak ker se krade pa vzdrzuje javni sektor. Jankovic pa recimo zgradi za 6
Miljonov evrov vreden neuporaben most namest parkirisc. Pol si pa pogodbe talajo pa provizije in podkupnine
Miljonov evrov vreden neuporaben most namest parkirisc. Pol si pa pogodbe talajo pa provizije in podkupnine
Kraja je cistvdruga zadeva, kradejo vsi in ja to bi sistemsko mogl ustavot. To da je holob bestic u jankovicem itk ni kul. Samnjansa pa desna je se manj. Zares kul jih ni
Ni samo kraja je se kot omenjeno se cel kup placanih javnikosektasev ki jih bo kmalu vec kot delavcev v PS.
Jasno da denarja za investicije ni ce je sistem tako narejen da se krade legalno.
Pa se kup drugih razlogov.
Jasno da denarja za investicije ni ce je sistem tako narejen da se krade legalno.
Pa se kup drugih razlogov.
Malo zgoraj smo ugotovili, da bi lahko zmanjsali samo v birokraciji, npr ce bi zmanjsali stevilo obcin. Doloceni, mislim da desno usmerjeni ali vsaj eden, je bil takoj proti. Da s tem ne bi zmanjsali nic :) pol se pa pjt
Zdravnikov itd je pa premalo nimas tam kaj zmanjsevat
Ce vlada ne bi nabijala neto davkov bi imeli se vecji primankljaj v vseh podrocjih
Manj davkov
Vem, da je tezko
Eh, pinkec :D
Damo še to enkrat
V primerjavi z zaupanjem v Evropsko unijo je zaupanje v nacionalne politične institucije nižje. Vladi Republike Slovenije zaupa le 27 odstotkov Slovencev, parlamentu 26 odstotkov, političnim strankam pa zgolj 13 odstotkov vprašanih. Tudi zaupanje v pravosodje ostaja nizko in občutno pod povprečjem EU.
Kot največji izziv prebivalci Slovenije še naprej izpostavljajo rast cen in življenjskih stroškov, sledijo zdravje in gospodarsko stanje države. Na ravni EU Slovenci pogosteje kot povprečje Evropejcev kot osrednji izziv navajajo mednarodne konflikte, zlasti rusko invazijo na Ukrajino.
David :) in kaj si sploh hotel s tem povedat? Da ce je jansa je zaupanje 110%?
Aja pa ker sem ravno prej brala temo, mislim da si izpustil prvi odstavek, ki govori o tem, koliko % ljudi je zadovoljnih
Ampak ne skrbi, drugega, kot sprenevedanja, od desnicarja ne pricakujem. Po nevem koliko odgovorih se nihce ni odgovoril na moje temeljno vprasanje. Edini, ki je odgovotil vsaj nekaj, je bil utk, ki je povedal, da bi on osebno raje usa sistem kot slo. Kar spostujem, samo jaz tega tukaj ne zelim in imava pac drugacen pogled
Aja pa ker sem ravno prej brala temo, mislim da si izpustil prvi odstavek, ki govori o tem, koliko % ljudi je zadovoljnih
Ampak ne skrbi, drugega, kot sprenevedanja, od desnicarja ne pricakujem. Po nevem koliko odgovorih se nihce ni odgovoril na moje temeljno vprasanje. Edini, ki je odgovotil vsaj nekaj, je bil utk, ki je povedal, da bi on osebno raje usa sistem kot slo. Kar spostujem, samo jaz tega tukaj ne zelim in imava pac drugacen pogled
Tin ne razumeš ničesar, je tako? Al pa trolaš?
Se strinjamo, da je p1nky-klon trol, ki ne razume NIČESAR! Ker ljudje so zadovoljni vladi navkljub. Pač pynkec trol, normalno, bedak, z vsakim računom je isto.
Še enkrat, odebljeno, p1nky ali kaj si že trol :D
V primerjavi z zaupanjem v Evropsko unijo je zaupanje v nacionalne politične institucije nižje. Vladi Republike Slovenije zaupa le 27 odstotkov Slovencev, parlamentu 26 odstotkov, političnim strankam pa zgolj 13 odstotkov vprašanih. Tudi zaupanje v pravosodje ostaja nizko in občutno pod povprečjem EU.
Eurobarometer za Slovenijo: najvišje zadovoljstvo z življenjem doslej, zaupanje v EU raste
Kot največji izziv prebivalci Slovenije še naprej izpostavljajo rast cen in življenjskih stroškov, sledijo zdravje in gospodarsko stanje države. Na ravni EU Slovenci pogosteje kot povprečje Evropejcev kot osrednji izziv navajajo mednarodne konflikte, zlasti rusko invazijo na Ukrajino.
Se strinjamo, da je p1nky-klon trol, ki ne razume NIČESAR! Ker ljudje so zadovoljni vladi navkljub. Pač pynkec trol, normalno, bedak, z vsakim računom je isto.
Še enkrat, odebljeno, p1nky ali kaj si že trol :D
Ti si trol. Daj prilepi se kaksno je bilo zaupanje v casu janse, dvomim, da dosti visje
Sem poiskala prvi odstavek, ki si ga prej se sam citiral zdaj ga pa ignoriras
Kar 96 odstotkov vprašanih v jesenski izdaji Eurobarometra namreč izraža zadovoljstvo s svojim življenjem, kar je najvišja izmerjena raven od začetka meritev in eden najboljših rezultatov v Evropski uniji.
Slovenija se tako uvršča tik za Dansko in ob bok Irski ter izrazito nad povprečjem EU, kjer je z življenjem zadovoljnih 86 odstotkov prebivalcev
Prav uno sprenevedanje. Usmeris se na kar eno dejstvo, na preprosto vprasanje pa od vas ni mogoce dobiti dejanskega odgovora. Slepomisenje in kazanje na druge stvari pac to ni
Kar 96 odstotkov vprašanih v jesenski izdaji Eurobarometra namreč izraža zadovoljstvo s svojim življenjem, kar je najvišja izmerjena raven od začetka meritev in eden najboljših rezultatov v Evropski uniji.
Slovenija se tako uvršča tik za Dansko in ob bok Irski ter izrazito nad povprečjem EU, kjer je z življenjem zadovoljnih 86 odstotkov prebivalcev
Prav uno sprenevedanje. Usmeris se na kar eno dejstvo, na preprosto vprasanje pa od vas ni mogoce dobiti dejanskega odgovora. Slepomisenje in kazanje na druge stvari pac to ni
Zgodovina sprememb…
Ti si trol. Daj prilepi se kaksno je bilo zaupanje v casu janse, dvomim, da dosti visje
Odlično za teh 96%, ki se dobro počutijo navkljub temu Vladi Republike Slovenije zaupa le 27 odstotkov Slovencev, parlamentu 26 odstotkov, političnim strankam pa zgolj 13 odstotkov vprašanih.
Ne bom tu zdaj opletal s propagando, ker je to dovolj povedno. Vladi Republike Slovenije zaupa le 27 odstotkov Slovencev, parlamentu 26 odstotkov, političnim strankam pa zgolj 13 odstotkov vprašanih.
96% je srečnih temu navkljub
Vladi Republike Slovenije zaupa le 27 odstotkov Slovencev, parlamentu 26 odstotkov, političnim strankam pa zgolj 13 odstotkov vprašanih.
in temu...
Raziskava potrjuje tudi izrazito previden odnos Slovencev do medijev. Največ zaupanja uživa radio, najmanj pa spletna družbena omrežja. Velika večina vprašanih meni, da so lažne ali zavajajoče informacije resna grožnja demokraciji.
Saj ti komot nadaljuješ z neko filozofsko srečo, jaz sem dal dovolj močne izseke iz tega in tega poročila. Pa saj bo še kakšno našlo med tednom, zagotovo, je pa vendarle petek 22:50 :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Utk ::
Lj no comment... Ne znas odgovorit. A znas? Se enkrat napisem prvotno vprasanje?
Ne da se mi pa it s telimi kdo je kaj naredil pa sstopnje zaupanja itd. Ker ce grem iskat jansev seznam bo ene tri strani. Loh posebi enega damo se za mednarodne sramote ki jih je delal. Saj vecino sem ze pozabila, k je bilo prevec tega, zato mislim da to nima smislna.
Mi pa mogoce lahko odgovoris na moje prvotno vprasanje? 3 strani pisanja pa od desnicarja se ni odgovora. Pisanja o drugih stvareh, to pa ja
Ne da se mi pa it s telimi kdo je kaj naredil pa sstopnje zaupanja itd. Ker ce grem iskat jansev seznam bo ene tri strani. Loh posebi enega damo se za mednarodne sramote ki jih je delal. Saj vecino sem ze pozabila, k je bilo prevec tega, zato mislim da to nima smislna.
Mi pa mogoce lahko odgovoris na moje prvotno vprasanje? 3 strani pisanja pa od desnicarja se ni odgovora. Pisanja o drugih stvareh, to pa ja
Malo zgoraj smo ugotovili, da bi lahko zmanjsali samo v birokraciji, npr ce bi zmanjsali stevilo obcin. Doloceni, mislim da desno usmerjeni ali vsaj eden, je bil takoj proti. Da s tem ne bi zmanjsali nic :) pol se pa pjt
Vi bi nekaj manjšali in večali. To je zgrešen pogled že v štartu. Če hoče imet vsaka ulica svojo občino, naj ima. Ni je pa treba ekstra financirat.
Kdo bo potem placal vse zupane, svetnike in osebje? A zdj je pa kr naenkrat kul CIM VEC birokratov ali kako, a niste vi za vitko drzavo?
Kero sprenevedanje, vedno
Kakšno prvo vprašanje? Če bi se izselil iz socialne Slovenije? Ja, brez skrbi, ne bi bilo prvič, FFS.
Sem ponovil, ker vem, da ne znaš brati in dejansko ne razumeš besedil oziroma trolaš, ti,
Zgodovina sprememb…
Kdo bo potem placal vse zupane, svetnike in osebje? A zdj je pa kr naenkrat kul CIM VEC birokratov ali kako, a niste vi za vitko drzavo?
Ti res nisi med bolj brihtnimi, a? Občine dobijo tolk pa tolk po glavi. Če nekje mislijo da je bolje plačevat iz tega dva župana kot enga, kako je to tvoj ali državni problem? Mi smo za svobodo, vi bi nekaj predpisovali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ti res nisi med bolj brihtnimi, a? Občine dobijo tolk pa tolk po glavi. Če nekje mislijo da je bolje plačevat iz tega dva župana kot enga, kako je to tvoj ali državni problem?
Pa saj veš kdo je to in kdo ga ščiti na forumu, ni drugega tako nespametnega človeka. Z njim komuniciraj samo za to, da drugim dopoveš, da serje :D
Zgodovina sprememb…
David majer (ta majer, to mi neki v povezavi z janso zvenixD) moje prvotbo vprasanje je:
Ce das bogatim se vec in ker samo denar dela denar, to vodi v neizbezno dejstvo, da se razlika vedno bolj povecuje in enkrat postane nevzdrzna. Kako je to dobro za vse ljudi?
Ce das bogatim se vec in ker samo denar dela denar, to vodi v neizbezno dejstvo, da se razlika vedno bolj povecuje in enkrat postane nevzdrzna. Kako je to dobro za vse ljudi?
Da, ta Mayer ja :D Kakšen bedak. Zdaj ta trol misli, da vsak Majer je že kar Janša. Kak idiot je, pač levičar.
Kje so nevzdržne razlike, idiot? KJE? V Ameriki? V Evropi? V Sloveniji?
V tvoji oprani glavi, izgleda, to pa to.
Kje so nevzdržne razlike, idiot? KJE? V Ameriki? V Evropi? V Sloveniji?
V tvoji oprani glavi, izgleda, to pa to.
Kdo je to lol, pa ti res mislis da imam jaz vec nickov in se mi da ubadati s tem? Js vecinoma samo berem, par tem, samo vcasih pa ne morem vec ko berem take bedarije, pa mal pokomentiram. nimam pa zivcev da bi se nonstop pregovarjala z desnicarji, ker to je kt da se z glavo v zid zabijas
David majer (ta majer, to mi neki v povezavi z janso zvenixD) moje prvotbo vprasanje je:
Kdo je ta, ki daje bogatim? O čem bluziš? Če "bogati" s 1600 plače plačajo 50 evrov manj davka, kako točno jim je to nekdo dal, sploh pa nekdo na minimalcu, ki itak plača 2x manj davka?
Nevzdržne razlike so zdaj pri nas. Nujno se morajo povečat. Ker to je zdaj vse skupaj ena beda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Kdo je to lol, pa ti res mislis da imam jaz vec nickov in se mi da ubadati s tem? Js vecinoma samo berem, par tem, samo vcasih pa ne morem vec ko berem take bedarije, pa mal pokomentiram. nimam pa zivcev da bi se nonstop pregovarjala z desnicarji, ker to je kt da se z glavo v zid zabijas
Pa nehaj pregovarjati z desničarji, če si bedak. Mayer = Janša! Fak, kaj ji/mu to dela v glavi :D
Pol pa pravi, da razume članek, kjer je kakor 95% ljudi zadovoljnih z EU, ne pa z nacionalno politiko
Pa kako imajo takšni ljudje sploh volivno pravico??
Zgodovina sprememb…
Se pac delate neumne. Ce bi za trenutek se ustavli pa se iskreno kaj vprasali, bi marsikaj drugace napisali.
Ker pa takele pises, david, z mojega vidika, ce gremo po tem kopitu, kako imate jansisti volilno pravico? Eni celo umore s strani ICE zagovarjajo. Ne rabis vprasati, s katere strani so. drugi bi prodal slovenijo za malo lagodnejse zivljenje. Spet ne rabis vprasati, s katere strani so. Iz domoljubne, seveda.
Utk ok, tebe razumem. Ti si povedal, da imas raje usa sistem, kjer ljudje pac lahko umrejo ce nimajo za zdravstvo.
Majercek, tebi tudi to ustreza? Samo da razcistimo kaj je za koga dobra drzava
Ker pa takele pises, david, z mojega vidika, ce gremo po tem kopitu, kako imate jansisti volilno pravico? Eni celo umore s strani ICE zagovarjajo. Ne rabis vprasati, s katere strani so. drugi bi prodal slovenijo za malo lagodnejse zivljenje. Spet ne rabis vprasati, s katere strani so. Iz domoljubne, seveda.
Utk ok, tebe razumem. Ti si povedal, da imas raje usa sistem, kjer ljudje pac lahko umrejo ce nimajo za zdravstvo.
Majercek, tebi tudi to ustreza? Samo da razcistimo kaj je za koga dobra drzava
Zgodovina sprememb…
Normalno. V Ameriki menda mrtvi kar ležijo po pločnikih, ker si ne morejo privoščiti zdravljenja, tudi nikogar nad 50 let ni živega. Pač propaganda, ki jih brezrezervno verjameš. Mimogrede, si dala članek umetni inteligenci, da ti ga raztolmači, ker tvoje dojemanje je inducirano? Če ne verjameš ameriški AI, daj evropski AI, mogoče celo slovenski AI, svojo naravno si pa že pokazal/a dovoljkrat :D
@feryz
Ce beres, daj se enkrat napisi, kaj je rekel american, kako lepo je zivljenje v slo
sicer pa:
izraža zadovoljstvo s svojim življenjem,
Kar pomeni splosno zadovoljstvo, ne z vlado. Kako visoko jr bilo pa splosno zadovoljstvo pod prejsnjo vlado pa priznam, nisem sla iskat
Sklepam, da manjse, lahko pa poisces link, ce se ti da, in predstavis rezultate.
Ce beres, daj se enkrat napisi, kaj je rekel american, kako lepo je zivljenje v slo
sicer pa:
izraža zadovoljstvo s svojim življenjem,
Kar pomeni splosno zadovoljstvo, ne z vlado. Kako visoko jr bilo pa splosno zadovoljstvo pod prejsnjo vlado pa priznam, nisem sla iskat
Sklepam, da manjse, lahko pa poisces link, ce se ti da, in predstavis rezultate.
Zgodovina sprememb…
Meni gladko dol visi, kaj bo feryz povedal, ker vem, da je to res, po vseh statistikah ni višje starosti v Ameriki od 50 let: Normalno. V Ameriki menda mrtvi kar ležijo po pločnikih, ker si ne morejo privoščiti zdravljenja, tudi nikogar nad 50 let ni živega. Pač propaganda, ki jih brezrezervno verjameš.
Ne bom jaz tvojega dela opravljal, trol, še sploh, ker očitno enostavnih člankov ne razumeš :D
Ne bom jaz tvojega dela opravljal, trol, še sploh, ker očitno enostavnih člankov ne razumeš :D
Ce mislis, da je amerika v celoti bolj razvita kot slo, pa zivljenje boljse... Good luck. Mogoce za tiste res bl konkretno bogate. Ce spadas med njih, mogoce zate tudi
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 40130 (35303) | bluefish |
| » | nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27550 (24291) | mat xxl |
| » | V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 52571 (48197) | Utk |