» »

Avto obstal v pomrznjenem snegu na parkirišču

Avto obstal v pomrznjenem snegu na parkirišču

«
1
2 3
...
5

SqlXL ::

Se je že komu zgodilo, da je zvečer kje parkiral v nespluženo parkirno mesto in je nato sneg čez noč pomrznil, tako da ni mogel zjutraj odeljat? Je kaj takega sploh možno?
  • predlagal izbris: Ganon ()

DeeJay ::

boš vidu jutr zjutrej. Poročej
Don't f with me.

Ne resno sprašujem. Brat pravi da ni šanse, da to ni možno, jaz pravim da če so pogoji pravi je možno. Zdej je pa treba pogruntat kaj je res.

mihec87 ::

V Kanadi ko je meter snega sigurno...

OutOfTheBox ::

Prineseš lopato in je problem rešen.

Debata je bila da pride pri pol metra snega malim mestnim avtom ven, pa tudi če je spodaj vse pomrznjeno kot na drsališču, nekako dvomim v to.:))

Prav da mu lahko nakidam sneg spodi pod avto in da on pride ven brez problema. Jutr bo -14°C čez noč, me ma da bi res probal, pa da vidimo. :))

OutOfTheBox je izjavil:

Prineseš lopato in je problem rešen.

Ne smeš, pogoj je brez lopate če pride ven. Torej brez da bi kej odkidaval in zapuščal vozilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SqlXL ()

Teoretično da se nabije na sneg pa se podvozje primrzne sam bi moglo bit zbito na kup.. pa še tu bi se stopilo oz odmrznil ko bi se izpuh segrel, če nebi že prej speljal(mal naprej-nazaj, levo-desno...

delavec44 ::

mihec87 je izjavil:

Teoretično da se nabije na sneg pa se podvozje primrzne sam bi moglo bit zbito na kup.. pa še tu bi se stopilo oz odmrznil ko bi se izpuh segrel, če nebi že prej speljal(mal naprej-nazaj, levo-desno...

Ja sam sej ne bi avzpuh stalil nabitega snega po celotni tlorisni površini avta, vsaj pomoje no.

Pomoje če bi se fejst potrudu nabit sneg pod avto, lepo še mal zalil s šlaufom da dobim en tak lep ornk moker sneg bi moglo ratat in se ne bi mogu rešit (kakršnokoli odkidavanje je prepovedano). Kaj mislite, bi ratalo? :))

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Naj gre plug mimo njegovega avta in ne bo mogu mimo kupa, pa tut ce ma nek ornk 4x4

Ma kaki 4x4, avto je mali mestni prdec. Ampak on pravi da ne glede na poledico, zbit zmrznjen sneg, pol metra snega pred vozilom pride ven brez problema. Nekak res dvomim v to.

UkrFTW!! ::

Jaz tudi. Dovolj je snega v višini poda, pa imaš resne težave.

IL_DIAVOLO ::

Dokler ne rabi avto rivat snega z odbijacem, ni problema.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dokler ne rabi avto rivat snega z odbijacem, ni problema.

Pri pol metra snega se to definitivno zgodi, še precej manj. Ker avto ni terenec, ampak mali mestni prdec, še slabši od Cliota.

Bom pomoje res probal, sam jutr, ko bo -14°C čez noč, pa da vidimo kako bo on ven pršu.:)) Je pa lahko zelo zihr da se bom ful potrudu, pa upam da bo zadost mrzlo da pomrzne.:D

Kakšni nasveti kako napravit čim boljšo poledico?

Zgodovina sprememb…

mtošev ::

Kakšni nasveti kako napravit čim boljšo poledico?

Tako, da se na frišno registriraš na sloteh in malce zabavaš še ostale trole :))

UkrFTW!! ::

Posledico? Zalijes z vodo....

UkrFTW!! je izjavil:

Posledico? Zalijes z vodo....

Že že, ampak kakšne trike če so, ne vem, zaliješ enkrat ornk "na debelo z vodo" al mogoče na par ur čisto malo poškropiš v slojih ipd ipd. Vmes mogoče sloje "zglancaš" z kako rečjo, kakšno hrbtni stranjo lopate al pa take fore. Ma sem zihr da so kkšni triki za čim boljšo izvedbo.:))

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

Če je ravno prav južni sneg in ti plug zapluži avto in potem to zmrzne čez noč, potem boš imel kar opraviti z lopato...

DamijanD je izjavil:

Če je ravno prav južni sneg in ti plug zapluži avto in potem to zmrzne čez noč, potem boš imel kar opraviti z lopato...

Ja tako se tudi meni zdi. Ampak brat pravi da ni šamse da bi rabil lopato.

Zgodovina sprememb…

HotBurek ::

Ali pa tesnila na vratih pomrznjejo, in odpreš vrata (če jih) ter potrgaš.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

A to mata z bratom penast iglu v sobi postavlen pa se menita....

Po moje je OP brat, pa ga sedaj malo skrbi.

mihec87 je izjavil:

A to mata z bratom penast iglu v sobi postavlen pa se menita....

Ne sklepaj po sebi.

PacificBlue ::

Lahko je še huje, pa sploh ne rabiš bit na snegu:
https://www.reddit.com/r/funny/comments...

PacificBlue je izjavil:

Lahko je še huje, pa sploh ne rabiš bit na snegu:
https://www.reddit.com/r/funny/comments...

Hehe, dober prvi komentar, da je falila subredit in spada v r/fuckyouinparticular.

fikus_ ::

delavec44 je izjavil:

Vse je možno:

https://x.com/i/status/2007925208217465...

:))
To so skoraj zagotovo letne gume na delu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

WizzardOfOZ ::

Ko enkrat nasedeš na sneg, da je sneg od tal do podna avta (če nisi nasedel, tega problema ni), ti izpuh dela bolj probleme kot pomoč. Res da sicer en del snega stali zaradi vročine (pa še to samo tam kjer so cevi izpuha), ampak takoj ko avto ugasneš, se ta staljeni sneg začne spreminjati nazaj iz vode v led, če je dovolj hladno. In če vse skupaj zamrzne, se lahko zgodi, da boš tam ostal.
V večini primerov pa se sneg ponoči posede in se zato odpelješ od tam.

fikus_ je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Vse je možno:

:))
To so skoraj zagotovo letne gume na delu.

Kupček zmrznjenega snega pred vsako gumo v smeri vožnje je dovolj, da vrtiš gume v prazno kot tale. Pa so lahko tudi zimske gume na avtu. Ko si enkrat zgladiš vse pod gumo, bo vrtelo v prazno, pa ni važna vrsta gume. Na ledu vsaka guma (brez žebljičkov ali keten) drsi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Ja, ko enkrat zgladis sneg, je zelo spolzek. Ampak da na ravnini s 4x4 tako "driftaš" moras pa tudi biti antitalent.

Prej sem komaj zdrl domov v hribih, ceste niso splužene. Vmes mi je esp nehal delat, so se lučke prižgale, gas je šel do konca, prižgala se je tudi luč za abs in celo rdeča luč za volan.
Doma sem ugasnil avto in ga se enkrat prižgal, rdeča za volan ne gori več, tudi za abs ne, ostala je pa se oranžna za esp.

Verjetno kak sensor šel, mogoce kaj v zvezi z MAF..ga bom mogel priklopit na tester pa da vidimo kaj je..

Pregrelo se ti je olje v diferencialu in verjetno tudi v zavorah. Napaka bo prej na ABS, kot na MAF senzorju.

Oranžna za esp bo verjetno ostala, dokler ne boš resetiral kode napake.

Zgodovina sprememb…

fikus_ je izjavil:

Ja, ko enkrat zgladis sneg, je zelo spolzek. Ampak da na ravnini s 4x4 tako "driftaš" moras pa tudi biti antitalent.

Komot. Zapelješ po snegu s 4x4 do visokega robnika, nasloniš gume na robnik in ustaviš avto, potem pa spelješ in seveda bo avto zaradi spolzkih tal zakopal v prazno, ker je robnik visok in ni dovolj oprijema, da bi zapeljal nanj. Ker bo na tleh zaradi vrtenja v prazno postalo izredno spolzko, bo avto vrtel vsa 4 kolesa v prazno, zapeljal pa na robnik ne bo, ker ni dovolj oprijema za to pod gumami.
In tukaj pri tem je zelo podobno, samo da se je okoli gume nabral kup snega, ki ga zaradi spolskosti tal ne more prevozit.

Tukaj so terenci z velikimi gumami v veliki prednosti, ker tist kupček snega pred gumo ne predstavlja neke ovire. Pri manjših gumah na suvih je pa to ž kar ovira, ki jo je težko premagat.

Zgodovina sprememb…

Pri teh novodobnih avtomobilih in snegu je težava zaradi valjarjev namesto koles "normalne" širine.

Relanium ::

delavec44 je izjavil:

Vse je možno:

Če vsaj nebi bil avtomatik bi se lahko s hitrim šaltanjem in sklopko zazibal ven iz jame.
Tako pa imamo kombinacijo nesposobnega voznika z zelo slabim avtom (ki se trži da je baje dober v snegu, v resnici pa ni)

ššš ::

Sej men je vseen,...samo je res in po eni strani tut logično. 30kmh po cesti se praviloma fjaka folk z dražjimi nemškimi avti. To je folk, uglavnem od dol, ki ma avte na dosmrtne lizinge in niti približno nima jurja za komplet zimskih gum.

pwn3rrr ::

Še mojih 5 centov; kar nekaj let nazaj sem pod večer za 3 ure parkiral 4x4 avto na nesplužen parking v "moker" sneg, snega je bilo toliko, da sem ga s podvozjem "potlačil". No, ob prihodu nazaj je bil sneg zmrznjen, vse 4 gume so se pa lepo vrtile v prazno. Porabil vsaj 15 minut, da sem ga spravil ven... Od takrat naprej, če že parkiram v toliko snega, vedno malo zvozim parking naprej-nazaj in nisem imel več problemov. Če zaključim, dokler ni snega čez podvozje, ne bi smelo biti kakšnih večjih problemov v nobenem primeru, če se pa "zarineš" v veliko količino mokrega snega, ti pa zjutraj pri minusu tudi 4x4 ne pomaga.

To si šel naravnost ali vzvratno?

WizzardOfOZ je izjavil:

Pregrelo se ti je olje v diferencialu in verjetno tudi v zavorah. Napaka bo prej na ABS, kot na MAF senzorju.

Oranžna za esp bo verjetno ostala, dokler ne boš resetiral kode napake.

Huh, sem se zapeljal se 10m ne, pa je luc ugasnila.
Izgleda imam sreco.

FTad ::

Relanium je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Vse je možno:

Če vsaj nebi bil avtomatik bi se lahko s hitrim šaltanjem in sklopko zazibal ven iz jame.
Tako pa imamo kombinacijo nesposobnega voznika z zelo slabim avtom (ki se trži da je baje dober v snegu, v resnici pa ni)

Na sreco je bil avto na posnetku na domacem dvoriscu in ne nekje bogu za hrbtom, kjer bi moral cakat na nekoga, da ga ven povlece :)

pwn3rrr ::

delavec44 je izjavil:

Parkiral naravnost, s parkinga sem šel vzvratno, za povrhu vsega sem moral potem potem še preorati kakšnih 20m, da sem sploh prišel do splužene ceste. Saj je šlo, ko sem se enkrat odlepil od parkinga, ampak za ušesa pa niso bili prav lepi zvoki, ko sem s podvozjem in odbijačem plužil zamrznjeno skorjo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pwn3rrr ()

pwn3rrr je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Parkiral naravnost, s parkinga sem šel vzvratno, za povrhu vsega sem moral potem potem še preorati kakšnih 20m, da sem sploh prišel do splužene ceste. Saj je šlo, ko sem se enkrat odlepil od parkinga, ampak za ušesa pa niso bili prav lepi zvoki, ko sem s podvozjem in odbijačem plužil zamrznjeno skorjo :)

Bi bilo super imeti avto z zračnim vzmetenjem pa ga dvigneš v takih primerih.

MTB4life ::

SqlXL je izjavil:

Debata je bila da pride pri pol metra snega malim mestnim avtom ven, pa tudi če je spodaj vse pomrznjeno kot na drsališču, nekako dvomim v to.:))

Ni variante, da prideš s FWD avtomobilom preko 50cm snega. Problem je, ker se sneg pod motorjem pod plastiko začne nabirati in dvigne pogonska kolesa.
To je problem tudi pri terencih s 4x4 pogonom, da pride toliko snega pod vozilo, da dejansko pnevmatike nimajo dovolj ''teže'' na tleh.
Če je pršič ni težav, če pa je trd zbit sneg pa ni možnosti.

Sem ravno v ponedeljek zvečer obstal na snegu z RWD avtomobilom ker je sneg dvignil avto =)

Relanium ::

A nimaš lip spojlerja? >:D

To se je zgodilo kolegu, mislim da Golf1, je peljal po nekoliko južnem snegu z verigami na kolesih dokler je šlo, potem pa niti nazaj ni mogel, je avto dvignilo, kolesa so se vrtela v prazno, kasneje je opazil, da mu je sneg natlačilo še v motorni prostor.

Relanium je izjavil:

A nimaš lip spojlerja? >:D

Imam, samo je šlo prepočasi :))
''Problem'' je bil, ker sem priletel iz stranske gozdne poti na glavno cesto in je bil splužen sneg.

feryz ::

fikus_ je izjavil:

Pri teh novodobnih avtomobilih in snegu je težava zaradi valjarjev namesto koles "normalne" širine.
To ti praviš, jaz pravim drugače.
Včeraj, ko smo stali pri semaforju in je preklopil na zeleno, je bil pred mano en hyundai i30 ali nekaj podobnega, spodobno ozke gume in ni mogel speljati, ker je malo klanca.
Torej sem ga jaz z zafiro in kot praviš, ogromnimi valerji (spredaj 255, zadaj 285) mirno obvozil in se odpeljal. Kolikor sem videl v špeglu, unmu tiču ni uspelo speljati. Vsaj dokler ga nisem izgubil iz vida.

Ker je imel letne ali zimske pnevmatike brez profila. Teža na snegu je vsekakor sovražnik, kot tudi širina pnevmatik, ampak vseeno letne nimajo popolnoma nič oprijema pri pospeševanju ali zaviranju, samo na spremembno smeri reagirajo.

feryz ::

Z letnimi ne bi prišel do tja, kjer smo stali.
Garantirano ne.

bm1973 ::

Tudi 5 let stare trde zimske gume nič ne pomagajo >:D.

feryz je izjavil:

fikus_ je izjavil:

To ti praviš, jaz pravim drugače.
Včeraj, ko smo stali pri semaforju in je preklopil na zeleno, je bil pred mano en hyundai i30 ali nekaj podobnega, spodobno ozke gume in ni mogel speljati, ker je malo klanca.
Torej sem ga jaz z zafiro in kot praviš, ogromnimi valerji (spredaj 255, zadaj 285) mirno obvozil in se odpeljal. Kolikor sem videl v špeglu, unmu tiču ni uspelo speljati. Vsaj dokler ga nisem izgubil iz vida.

Seveda je pa oni na i30 imel nove top šit gume na kolesih, tako kot ti, ali pa ne.

bambam20 ::

SqlXL je izjavil:

Ne resno sprašujem. Brat pravi da ni šanse, da to ni možno, jaz pravim da če so pogoji pravi je možno. Zdej je pa treba pogruntat kaj je res.

Da. Ce imas kaksnega bmwja na zadnji pogon.
«
1
2 3
...
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Na cesti
3436670849 (11608) gruntfürmich
»

Oznake razredov na gumah (oprijem)

91083 (635) Smurf
»

Optimalne dimenzije zimskih pnevmatik (majhne-velike/tanke-debele) (strani: 1 2 )

7123687 (19951) GrimReaper
»

O pnevmatikah, zavorni razdalji in oprijemu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17637932 (36038) energetik
»

Dirkalni avtomobili in downforce (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
647704 (6506) dzinks63

Več podobnih tem