» »

Renault z enim polnjenjem prevozil tisoč kilometrov

Renault z enim polnjenjem prevozil tisoč kilometrov

Slo-Tech - Renault je z eksperimentalnim električnim vozilom Filante Record 2025 postavil rekord v vožnji na pisti brez polnjenja akumulatorjev. Pri vožnji s potovalnimi hitrostmi na avtocesti so prevozili 1008 kilometrov, pri tem pa akumulatorje spraznili s 100 odstotkov na 11 odstotkov. Povprečna hitrost vožnje na stezi v Maroku je znašala 102 kilometra na uro, torej so za podvig potrebovali približno deset ur. Ustavili so se enkrat, da se je voznik zamenjal.

Avtomobil je imel vgrajen serijski akumulator s kapacitet 87 kWh, ki ga trenutno najdemo v električnem scenicu (Scenic E-Tech Electric Long Range). Filante Record 2025 je enosed, ki v dolžino meri 5,12 metra, v širino 1,71 metra in v višino 1,19 metra. Visoko učinkovitost, saj na 100 kilometrov porabi manj kot osem kilovatnih ur energije, so dosegli še z aerodinamično obliko, posebnimi pnevmatikami, električnim krmiljenjem in zavorami. Avtomobil je tehtal tono, od tega kar 600 kilogramov samo akumulatorji.

447 komentarjev

««
«
1 / 9
»»

d4vid ::

Bolj kot doseg me preseneča dejstvo, da se v 1000 km ni pokvaril.

feryz ::

Mogoče je še bolj zanimivo dejstvo, da so potrebovali voznika. In to celo dva.
Pitaj boga, za kaj.

pegasus ::

Vsaj vozila se razvijajo v pravo smer. Več takih na cesti, prosim.

OutOfTheBox ::

Ne vem če je 600kg TNT-ja na katerih sediš ravno prava smer.

Furbo ::

Rekord za akumulator na kolesih, ne pa avto.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

user1618 ::

Če bi odstranili te grde blatnike, bi naredili 100 km več.
"If we were supposed to talk more than listen
we would have been given two mouths and one ear"
- Mark Twain

OutOfTheBox ::

Hočeš rečt manj? :)

Izi ::

d4vid je izjavil:

Ti se pa ne spoznaš na elektriko. Električni motor je en izmed manj pokvarljivih človeških izumov. Precej manj možnosti da se kaj pokvari kot pri bencinskem motorju. Glavna razlika pa je da električni motor ne rabi praktično nobenega vzdrževanja celotno življenjsko dobo.
Baterije so pa drug problem. Predvsem teža baterij je največji problem EVjev.

Izi je izjavil:

d4vid je izjavil:

Ti se pa ne spoznaš na elektriko. Električni motor je en izmed manj pokvarljivih človeških izumov. Precej manj možnosti da se kaj pokvari kot pri bencinskem motorju. Glavna razlika pa je da električni motor ne rabi praktično nobenega vzdrževanja celotno življenjsko dobo.

Imel sem že par renojev. Električnega res še nobenega, ampak glede na izkušnje z ICEji ga nočem niti probat. Saj z motorji nisem imel nobenih večjih problemov, je pa elektrika dnevno pila živce. Pa ni zaznal ključa, pa ni delala elektronika zapiranja šip, pa kmalu bi mi avto zgorel, ker je zaštekal rele štarterja v računalniku (ne avtomat). Klima mi je spustila, senzor odpovedal in bi kmalu ostal brez mikrojermena zarad zaribanega kompresorja klime...

M4TECH ::

Moški, kateri si kupi elektro avto dobi zraven ženske žabice?

matobeli ::

Izi je izjavil:

Predvsem teža baterij je največji problem EVjev.

Nekak se izkazuje da niti ne. Ok, zaradi teže imaš manj dosega ampak to veš vnaprej.

Zaenkrat se kaže da so največje težave pri močnostnih delih elektronike. Vsaj v cenejšem segmentu. Tisto res lahko kar crkne in je drago.

M4TECH je izjavil:

dobi zraven ženske žabice?

Žensko žabico moraš sam najt.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

c23po ::

V 50 let so doseg komercialnih EV povečali iz 60 na 660 km. Trend je naraščajoč. Torej, doseg sedanjih ICE - 1.100 km - lahko pričakujemo čez 30 let. Okoli 2050.

Podatki, vir DeepSeek, nepreverjeno:
Letnica Model (Proizvajalec) Doseg (EPA) Največja hitrost (pribl.)
1974 Sebring-Vanguard CitiCar 64 61
1996 General Motors EV1 (1. generacija) 89 128
1997 Toyota RAV4 EV (prva generacija) 153 126
1999 General Motors EV1 (2. generacija) 169 128
2008 Tesla Roadster (prva generacija) 393 201
2010 Nissan LEAF (1. generacija) 117 150
2012 Tesla Model S (85 kWh) 426 210
2017 Chevrolet Bolt EV 383 145
2017 Tesla Model 3 (Long Range) 499 233
2020 Tesla Model S Long Range Plus 647 250
2022 Mercedes EQS 450+ 563 210
2023 Tesla Model S Plaid 637 322
2024 Tesla Cybertruck AWD (Cyberbeast) 515 180
2024 Lucid Air Sapphire 687 330
Računalniki nimajo spominov.

Ganon ::

d4vid je izjavil:

Izi je izjavil:

d4vid je izjavil:

Imel sem že par renojev. Električnega res še nobenega, ampak glede na izkušnje z ICEji ga nočem niti probat. Saj z motorji nisem imel nobenih večjih problemov, je pa elektrika dnevno pila živce. Pa ni zaznal ključa, pa ni delala elektronika zapiranja šip, pa kmalu bi mi avto zgorel, ker je zaštekal rele štarterja v računalniku (ne avtomat). Klima mi je spustila, senzor odpovedal in bi kmalu ostal brez mikrojermena zarad zaribanega kompresorja klime...

Te v gostilni navdušeno trepljajo po ramenih, ko jim prodajaš pravljice?

Glugy ::

d4vid je izjavil:

Izi je izjavil:

d4vid je izjavil:

Ja ampak sej električni avto ne rab razen motorja imet nič kaj več električnega kot navadn avto. Nevem sicer zakaj proizvajalci silijo vse "top end" elektroniko not pol se pa kvari za brezveze . Jz bi rajš ročno odpiranje stekel, navadne gumbe ipd, pač čist kmečki avto sam da je električen avto.

ššš ::

Men je vseen. Elektrika ali ICE. Tut obsedenosti z dosegom nimam. Za začetek in za 99% voženj bi mi blo tut samo 100km dosega dovolj. Tut ne rabim displejov, kamer in masaže v riti. Enostavno rabim avto za prevažat se. Tko k večina Slovencev, ne morem dat 40k za avto. Tut 20k za avto s 100km dosega in max 10let živlenske dobe mi je preveč.

Pred cajtom se je govorilo o Bezosovem Slate-u. To bo blizu temu kar želim. Mogoče bi lahko avto nekoč imel celo modularne baterije. Če rabiš 50km dosega dnevno, ne rabiš skos s sabo vozit 500kg baterijo,... Lahko notr vtakneš nekej malga,..pocen,...

Evropa pa dela ravno kontra. 3 tonske avte za 100k. Nič čudnega, da gre vse proti jugu.

gruntfürmich ::

c23po je izjavil:

V 50 let so doseg komercialnih EV povečali iz 60 na 660 km. Trend je naraščajoč. Torej, doseg sedanjih ICE - 1.100 km - lahko pričakujemo čez 30 let. Okoli 2050.

A kar linearen povečan domet? Ob vseh omejitvah tehnike?
Malo optimistično, če ne kar naivno...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ganon je izjavil:

d4vid je izjavil:

Izi je izjavil:

d4vid je izjavil:

Te v gostilni navdušeno trepljajo po ramenih, ko jim prodajaš pravljice?

Ker sem navedel res same take neverjetne težave, ki pa pri renoju res niso možne kajne?

Clio 2, zaradi slabega spoja na UCH elektroniki pod volanom, utripale kratke luči (ali sploh niso delovale).
Na meganu 2 pa vse zgoraj naštete težave, pa sem najbrž kakšno pozabil. Sem popravljal, ker je bil RS in dolgo časa želja.
Še prej nazaj sem imel R5 nekaj časa. Zdaj sem pristal na golf TDI zaradi takih in drugačnih razlogov. Daleč od popolnega in nepokvarljivega, ampak proti renoju kot noč in dan.

NekdoPach ::

^ govoriš o avtih ki jih že 20 let ne delajo več. Raje bodi tiho.

gruntfürmich je izjavil:

... A kar linearen povečan domet? Ob vseh omejitvah tehnike?

Res ni razlogov za linearno interpolacijo. Lahko bi bila tudi eksponencialna. Vsekakor, podatki so. Lahko predlagaš svojo projekcijo in nas spraviš na realna tla. Naivno?

BT52 ::

:D Moorov zakon je tudi bil naiven pa se ga še kar z malo iteracije držimo XD

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Ste zadnjih 10 let kaj prebrali o super baterijah? Pa ne mislim na tiste članke pred leti ki so vsak mesec obljubljali podvojitev kapaciteta.

c23po je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

... A kar linearen povečan domet? Ob vseh omejitvah tehnike?

Res ni razlogov za linearno interpolacijo. Lahko bi bila tudi eksponencialna. Vsekakor, podatki so. Lahko predlagaš svojo projekcijo in nas spraviš na realna tla. Naivno?

Če svoje podatke povežeš, se krivjlja že dolgo izravnava. Tako da niti linearni niso že dolgo več.

Zgodovina sprememb…

twom ::

ššš je izjavil:

Tut ne rabim displejov, kamer in masaže v riti. Enostavno rabim avto za prevažat se. Tko k večina Slovencev, ne morem dat 40k za avto. Tut 20k za avto s 100km dosega in max 10let živlenske dobe mi je preveč.
+1

Tudi za poljuben doseg 20k za 10 let življenske dobe je preveč. Ni to telefon in športna ura, katero po uporabi zavržeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

m314 ::

twom je izjavil:

ššš je izjavil:

Tut ne rabim displejov, kamer in masaže v riti. Enostavno rabim avto za prevažat se. Tko k večina Slovencev, ne morem dat 40k za avto. Tut 20k za avto s 100km dosega in max 10let živlenske dobe mi je preveč.
+1

Tudi za poljuben doseg 20k za 10 let življenske dobe je preveč. Ni to telefon in športna ura, katero po uporabi zavržeš.

Sodobni EVji vključno z baterijo imajo življenjeko dobo precej večjo. Za 8 let/160 000 km je minimalno že garancije. Praktično negorljive LFP baterije pa bodo preživele avto.

Sicer pa za to, kar so Francozi naredili kot prototip, Američani že pobirajo prednaročila.

iKst_ ::

Ste zadnjih 10 let kaj prebrali o super baterijah? Pa ne mislim na tiste članke pred leti ki so vsak mesec obljubljali podvojitev kapaciteta.

Smo, ogromno.

Flagship telefoni imajo leta 2025 baterije s 7000-7500mAh. Še 2-3 leta nazaj si v enak volumen in težo stlačil 30-40% manj.

Pri avtomobilih je bil napredek v 10 letih neverjeten. Danes za pol cene dobiš 2x večjo baterijo. Ampak še bistveno bolj pomembno je, da se danes baterije polnijo VELIKO hitreje. V flagship avtomobilih najbolj naprednih proizvajalcev dobiš baterije, ki se polnijo s 400kW+ v špicah in povprečjem od 10-80% blizu 300kW.

Je pa res, da kapaciteta baterij v avtomobilih ne raste linearno, ker enostavno ni potrebe po tem. 300-400km dosega na avtocesti je več kot dovolj za osebni avto. Toliko pa danes zmore praktično vsak malo boljši EV.

mtošev ::

Flagship telefoni imajo leta 2025 baterije s 7000-7500mAh. Še 2-3 leta nazaj si v enak volumen in težo stlačil 30-40% manj.

Tole je čista neumnost. Za flagshipe lahko smatraš samo najboljše v ponudbi velikih imeh, ti pa imajo:

Samsung Galaxy S25 - 4000mAh
Samsung Galaxy Z TriFold - 5600mAh
Samsung Galaxy S25 Ultra - 5000mAh
Apple iPhone 17 Pro Max - 4823 mAh
Apple iPhone Air - 3149 mAh
Xiaomi 17 Pro - 6300 mAh

Če se pa sfokisiraš na par high-end kitajcev, ki so ad-bloated sranje, potem pa seveda, 7500 mAh tudi postane realnost.

Zimonem ::

Nisem vedel da adware pojača baterijo.
https://m.gsmarena.com/xiaomi_17_pro_ma...

Telbanc ::

feryz je izjavil:

Mogoče je še bolj zanimivo dejstvo, da so potrebovali voznika. In to celo dva.
Pitaj boga, za kaj.

Keri kekci, jaz sem naredu pot do- iz Budimpešte z dizlom v enem dnevu, skoraj 1100 kilometrov. In je šlo ko satan, ne pa 100 na uro. Vozil sem sam.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

iloveboobz ::

sam si porabu za ta hec en 10x več energije..
smoki

feryz ::

gruntfürmich je izjavil:

A kar linearen povečan domet? Ob vseh omejitvah tehnike?
Ni fora v tem, ampak je fora v tem, da je vse skupaj nagravžna laž.
Načeloma ljudje ne kupujmo avtov zato, da se bomo pri idealnih pogojih vozili po stezi v Maroku.

Včasih je bil kilometer, kilometer. Danes, v primeru ev, je kilometer samo še pol kilometra. Optimistično.

Če se pa sfokisiraš na par high-end kitajcev, ki so ad-bloated sranje, potem pa seveda, 7500 mAh tudi postane realnost.

Oppo Find X9 pro - 7500mAh (debelina 8,3mm)
Xiaomi 17 pro max - 7500mAh (debelina 8mm)
Oneplus 15 - 7300mAh (debelina 8,1mm)
Poco F7 - 7550mAh (debelina 8,2mm)
...

Ali so kitajci ali ne ni bistveno. Point je v prednosti Si/C Li ion tehnologije. Tudi v Samsunge in Apple Si/C baterije pridejo v kratkem.

Alexius Heristalski ::

d4vid je izjavil:

Ker sem navedel res same take neverjetne težave, ki pa pri renoju res niso možne kajne?

Clio 2, zaradi slabega spoja na UCH elektroniki pod volanom, utripale kratke luči (ali sploh niso delovale).
Na meganu 2 pa vse zgoraj naštete težave, pa sem najbrž kakšno pozabil. Sem popravljal, ker je bil RS in dolgo časa želja.
Še prej nazaj sem imel R5 nekaj časa. Zdaj sem pristal na golf TDI zaradi takih in drugačnih razlogov. Daleč od popolnega in nepokvarljivega, ampak proti renoju kot noč in dan.

Mar ne veš?

Oplni, renoldi, so najslabši avti, tko Matičkov Marjan prav.
Če nimaš problema, ga boš jutr dobu, tko Matičkov Marjan prav.

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

teemo7755 ::

twom je izjavil:

ššš je izjavil:

+1

Na tem forumu je zelo težko debatirat realne cene in stroške, ker kolikor opažam povprečni član foruma služi kar lepo več od povprečja Slo… sploh glede avtomobilizma vidim, da uporabniki brez problema omenjajo cene ki so meni in verjetno večini Slovenije povsem izven dosega.

Glugy ::

teemo7755 je izjavil:

twom je izjavil:

ššš je izjavil:

+1

Na tem forumu je zelo težko debatirat realne cene in stroške, ker kolikor opažam povprečni član foruma služi kar lepo več od povprečja Slo… sploh glede avtomobilizma vidim, da uporabniki brez problema omenjajo cene ki so meni in verjetno večini Slovenije povsem izven dosega.

Ja seveda če je pa bil na tem forumu nedolg nazaj v eni temi "revež" ki je jamral da kako so plače tako nizke da ima samo 2,5 k neto.

DamijanD ::

iKst_ je izjavil:

Je pa res, da kapaciteta baterij v avtomobilih ne raste linearno, ker enostavno ni potrebe po tem. 300-400km dosega na avtocesti je več kot dovolj za osebni avto. Toliko pa danes zmore praktično vsak malo boljši EV.

teh 400km po AC še ni ravno splošno dosegljivo:
Iz tega spiska: https://docs.google.com/spreadsheets/d/...
So samo 4je avti, ki so dosegli vsaj 400km pri povprečni blizu 130km/h:
 400km+

400km+

Pa še to je bolj ali manj v idealnih pogojih.

Smo blizu ampak vseeno je tvoja trditev malo preveč optimistična.

Se pa strinjam, da je 400km po AC ena res taka smiselna meja - to je približno 3h (po približno omejitvah) in po takem času načeloma paše malo pavzice (čeprav sem vajen delati 500km+ vožnje brez pavz)

350km jih pa doseže že kar veliko

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

400km po avtocesti je v praksi povsem dosegljivih tudi s kakšnim drugim avtomobilom. Povprečna hitrost v večjem delu Evrope je bistveno nižja od 130kmh. Bolj okrog 105-110kmh. Pa v praksi skoraj nikoli nimaš 100% poti po avtocesti.

twom ::

Brez veze debatirat...

Še vedno ne vem kje bojo (boste) polnili vsi tisti, ki so (ste) v blokih.

Še vedno ne vem kje boste (bomo) polnili po opravljenih 400 kilometrih v enem šusu po avtocesti, ko boste (bomo) vsi na cilju z EV.

Pa še vedno ne vem, kje bomo dobili vso elektriko in po katerih kablih se bo pretakala. Sedaj pač en tanker pripelje nafte (ki jo razvozijo cisterne) za en mesec JEK.

Glugy je izjavil:

teemo7755 je izjavil:

twom je izjavil:

ššš je izjavil:

+1

Ja seveda če je pa bil na tem forumu nedolg nazaj v eni temi "revež" ki je jamral da kako so plače tako nizke da ima samo 2,5 k neto.

Sj s 2500 si revež. Sicer dobro situiran, ampak vseeno revež.

GenZNPC ::

Oh wow, skoraj 2x toliko kot ID.7 Pro S ki prevaza celo familijo in en kup prtljage...
skibidi

nejc_nejc ::

twom je izjavil:

Brez veze debatirat...

Še vedno ne vem kje boste (bomo) polnili po opravljenih 400 kilometrih v enem šusu po avtocesti, ko boste (bomo) vsi na cilju z EV.

Pa še vedno ne vem, kje bomo dobili vso elektriko in po katerih kablih se bo pretakala. Sedaj pač en tanker pripelje nafte (ki jo razvozijo cisterne) za en mesec JEK.

Da dopolnim:
Se nobeden od zagovornikov ni bil v poziciji se pregovarjati z lastniki zemlje ter izvedbo trase za štrom preko nje.

pegasus ::

twom je izjavil:

Očitno nisi spremljal EV teme, je to že vse 100x predebatirano ...
Sem v bloku, imam EV, polnim normalno na polnilnici.

blackbfm ::

OutOfTheBox je izjavil:

Ne vem če je 600kg TNT-ja na katerih sediš ravno prava smer.

saj ne da ima 50 litrov bencina bistveno več kemične energije:))

Dewalt ::

c23po je izjavil:

Ne, to je bullshit. Je že Nio pred 1 letom ponudil različico premium avta z 150 kWh baterijo in 1000 km dosega, pa ni bilo zanimanja pri kupcih, zanimanje je bilo samo pri istem avtu pri različicah z manjšo baterijo oziroma dosegom.

Izkaže se da ljudje raje prišparajo 10 jurjev pri ceni baterije in kupijo nekaj z 600 km dosega, kar je še vedno stokrat zadost, kot pa da kupijo nekaj s čimer bi se rabili 9 do 10 ur peljat brez postanka, da bi izkoristili.

1000 km, to je 9 do 10 ur realne vožnje (upoštevat moraš povprečno hitrost) in toliko časa se NIHČE ne vozi brez postanka.

Če so pa postanki, kar pri 1000 killmetrski poti valda so, potem lahko pa tiste 20 minutne postanke izkoristiš za polnjenje.

Nio je z modelom ET7 ponudil model z 1000 km dosega in ga je pred kratkim tudi skenslal iz ponudbe, ker ni nilo zanimanja zanj.

Kdo bi si mislil da ni zanimanja za nekaj kar ljudje dejansko NE RABIJO ha?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dewalt ()

Ne, ni bulšit. Komentiramo novico o rekordnem dosegu električnega prototipa. Podal sem podatke o dosegu komercialnih vozil na trgu. Primerjal s dosegom ICE.
Povedati, da je nekdo ponudil nekaj, česar kupci niso hoteli plačati, a ne napisati počem je ponudil, e to je bulšit.

DamijanD ::

Mislim, da ni problem samo cena - ampak pri neki točki so dejansko baterije prevelike in pretežke, da bi se jih splačalo stalno vozit s sabo. Tako, da je imho trenutno en tak sweet spot trenutno okrog 80-90kWh (razmerje teža doseg) - seveda odvisno od velikosti avta.

c23po je izjavil:

Ne, ni bulšit. Komentiramo novico o rekordnem dosegu električnega prototipa. Podal sem podatke o dosegu komercialnih vozil na trgu. Primerjal s dosegom ICE.
Povedati, da je nekdo ponudil nekaj, česar kupci niso hoteli plačati, a ne napisati počem je ponudil, e to je bulšit.

Ne, ne zastopiš zgleda.Ti predpostavljaš da kupci rabijo 1000 km dosega kot je sedaj pri nekaterih ICE avtomobilih in potem računaš koliko let bomo rabili da bomo ta doseg dosegli z neko ekstrapolacijo. Resnica pa je:

1. Tak doseg pri električnem avtu smo že dosegli: NIO ET7 150 kWh.
2. Ni bilo zanimanja zanj, ker se NIHČE ne vozi 9 ur brez enega samega postanka.
3. Taki dosegi so bolj kot ne samo za mentalno mastrubiranje.
4. Nio ET7 stane 60k, pa je naloudan z premium fičerji, torej nič dražji od nemskih gar kao premium razreda.
5. Zanimanje pa JE bilo za dve različici NIO ET7 z manjšima dosegoma /baterijama.

"Nio drops 150 kWh battery with semi-solid electrolyte again

In April 2024, Nio began series production of 150 kWh battery packs with semi-solid-state cells from its partner WeLion. However, as company CEO William Li now stated in an interview, Nio has already discontinued production after a few hundred units due to lack of demand.

Najprej debiličite kako morjo met električni avti 1000 km dosega, ker če ne so neuporabni, ko vam pa takega naredijo, ga pa niste pripravljeni plačat (ni zanimanja zanj). A je pretežko dojet da večja, nerazumno velika baterija posledično pomeni tudi višjo ceno in tudi težo?! Škoda poslušat petrolhede in njihove blodnje.

c23po je izjavil:

Kolk časa boš rabil da bos dojel, da kupci pri električnem avtu NE RABIJO toliko dosega kot je pri ICE? Boš do jutr že dojel al boš rabu 10 let da ti bo poštekal?

Takšno debiličenje ni nič drugega kot nepoznavanje tehnologije EV in ICEjev.

Noben inženirski problem ni nafukat za 150 kWh baterij v en avto, problem je da tega noben ne rabi in noben tega ni pripravljen PLAČAT, pa čeprav debilni troli trdijo drugače.

Zgodovina sprememb…

c23po: Aja pa še linkec, samo zate, da novš spet preveč pameten:
https://www.electrive.com/2025/11/17/ni...

DamijanD je izjavil:

Mislim, da ni problem samo cena - ampak pri neki točki so dejansko baterije prevelike in pretežke, da bi se jih splačalo stalno vozit s sabo. Tako, da je imho trenutno en tak sweet spot trenutno okrog 80-90kWh (razmerje teža doseg) - seveda odvisno od velikosti avta.

Ne bi reku, sweet spot je po moje še precej nižje kot 90 kWh. Seveda pod pogojem da je avto maksimalno učinkovit like Tesla, ne pa sranje ranga ta star Audi E-tron z 28 kWh na 100 km porabe. Ampak definitivno pa sweet spot ni pri 150 kWh kot nabija c23po.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Dewalt je naš inzenir izpred nekaj let, vmes ze kar nekaj iteracij up. računov, najnovejsi je pa ta.
Tako da, kdor pozna njegovo pisanje, bo vedel da je polno teoretiziranja in pametovanje brez lastnih izkusenj. Še najbližje prakse je SE od staršev.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

fikus_ je izjavil:

Dewalt je naš inzenir izpred nekaj let, vmes ze kar nekaj iteracij up. računov, najnovejsi je pa ta.
Tako da, kdor pozna njegovo pisanje, bo vedel da je polno teoretiziranja in pametovanje brez lastnih izkusenj. Še najbližje prakse je SE od staršev.

Ni res, pojma nimaš. A ni zanimivo kot ICE debilčki bluzijo kako morjo električni avti imet 1000 km dosega, ker če ne so neuporabni, ko jim pa nekdo tak avto ponudi pa ga niso pripravljeni plačat? Si tud ti eden izmed teh ICE debilčkov al si se že pksodobil? Tud 250 kWh baterij ti spravil v osebni avto če je treba, sam kdo bo potem plačal tisti drag in težak stvor? Noben. A avto se da 20 do 90 kWh baterij, odvisno od potreb in to je to. Pametovanje idiotoc kako EVji rabijo 1000 km dosega je treba a preslišat. In to avtombilski proizvajalci tudi uspešno delajo.

Zgodovina sprememb…

««
«
1 / 9
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretirana uporaba avtomobila (kako pretirana uporaba avtomobila uničuje posameznika i (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
51299223 (31658) GenZNPC
»

Nizozemska se spogleduje s prepovedjo prodaje bencinskih in dizelskih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
255101055 (89750) PredatorX
»

Chebela - mobilnost prihodnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8218467 (16885) Matako
»

Avtomobil s pogonom na zrak (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7111591 (9708) sidd

Več podobnih tem