» »

Hofer trajno znižane cene

Hofer trajno znižane cene

enemon ::

Ravno gledam na Hoferjevi spletni strani katalog in noter cel kup izdelkov, znižanih tudi do 40 in 50%, pa mislim da vsak teden dodajo nove izdelke s trajno znižano ceno. Kako jim zdaj to uspeva? Cene vhodnih surovin niso šle toliko dol, za marže pa tudi pravijo, da nimajo visokih? Je pa res, da se je Hofer vsaj v Sloveniji precej odmaknil od koncepta diskonta, saj cene dosegajo tiste v Sparu in Mercatorju, tako da mogoče hočejo nazaj na to, da se jih zaznava kot ugodno trgovino?

feryz ::

Kar je normalnih, renomiranih znamk, so cene enake ali celo višje.
Kar je njihovih kemičnih smeti, pa lahko imajo nižje.

fikus_ ::

Verjetno so dodatno stisnili proizvajalce, ko bo te "akcije" konec, pa izdelkov teh blagovnih znamk ne bo več na policah, tako bo cena ostala "trajno znižana".
Kar precej menjajo dobavitelje, embalažo pa spreminjajo samo toliko, kot je potrebno, barve in dizajn je zelo podoben in s tem zavaja kupce, ki ne berejo deklaracij.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Jaz sem včasih vsaj po sir šel.
Odkar ga ni več, se hoferju niti na 500 metrov ne približam več. Ali lidlu. Ali eurospinu. Špara pa itak nimamo.

denabiker ::

Daj nehaj, cene so nabite do neba. Imajo lufta ohoho. Greš po trgovinah po tujini in se čudiš kako smo pri nas dragi.

starfotr ::

Hofer še bolj intenzivno dela na private label. To se vidi iz njihovih primerjalnih reklam, kjer imajo svoj izdelek in izdelek renomiranega proizvajalca. Renomirane proizvajalce počasi mečejo ven iz prodajnega programa.

Nižje cene lahko dosežejo na več načinov. Izbirajo cenejše surovine za svoje private label izdelke. Menjajo dobavitelja za cenejšega. Lahko so pa sedaj samo spustili val napihnjenih cen, ki so jih v preteklosti nabijali vsi po spisku v nebo. In sedaj se hvalijo s tem, da spuščajo cene.

mihor ::

Burek od pečjaka so imeli tudi po 2,79 še pred kakim letom, zdaj je 'trajno znižan' na 1,49. Upam, da to pomeni konec tej bolani inflaciji zadnjih let.

Bud_Bundy ::

fikus_ je izjavil:

Verjetno so dodatno stisnili proizvajalce, ko bo te "akcije" konec, pa izdelkov teh blagovnih znamk ne bo več na policah, tako bo cena ostala "trajno znižana".
Kar precej menjajo dobavitelje, embalažo pa spreminjajo samo toliko, kot je potrebno, barve in dizajn je zelo podoben in s tem zavaja kupce, ki ne berejo deklaracij.

Sem enkrat ponesreči kupil njihovo aloe vero, jajks je bila pocukrana. Sem kupoval prej lotto, mislim, da ga še imajo, je res izpadlo kot neka past.

c3p0 ::

Hofer je en čas po koroni hudo nabijal cene in s tem verjetno izgubil lep del potrošnikov, zdaj se trudijo zadevo sanirat.

Magic1 ::

Točno tako, Hofer je na nekaterih izdelkih absurdno dvigoval ceno. Njihov program orodja so vrgli ven. Robe iz akcij popoldne ni več. Sadje in zelenjava sta tudi dostikrat v podnu, kljub temu da so se včasih hvalili o top robi. Folk pa tudi ni tako neumen in jim je začel promet padat. Zdaj bodo pa gasilske akcije, da nazaj prikličejo kupce. Jaz sem dostikrat dobesedno jezen, ko grem v Hoferja, samo mi je najpriročnejša trgovina... Samo vseeno pustim tam relativno malo denarja.
Magic

donvito ::

feryz je izjavil:

Odkar ga ni več, se hoferju niti na 500 metrov ne približam več. Ali lidlu. Ali eurospinu. Špara pa itak nimamo.

Katerega že?

mtosev ::

Jaz sem bil v Hoferju in sem kupil skutin burek in cena na računu je 1,41e. Prej je bil 2,50e ali nekaj.
https://www.hofer.si/sl/p.burek-s-slove...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

tikitoki ::

V LIDL sem tudi opazil, da so sputili ceno grskega jogurta. Sicer nisem opazil, da bi se hvalili. Izgleda, da je povprasevanje dovolj padlo.

Nikonja ::

Glede na to da je Hofer/Aldi največji trgovec v EU, in mislim da celo 4 največji na svetu, mislim da imajo kar fajn pozicijo za stiskanje dobaviteljev.

jan_g ::

Nima veze s temo, a spomnim se tista prva leta, ko je Hofer prišel v Slovenijo, so imeli kar nekaj alternativne ponudbe: kakšni posebni prehrambeni izdelki, ki jih drugje nisi našel, kar konkreten bio program, ipd. Vse to je z leti izginilo, kot zgleda ljudje niso kupovali. Jaz sem pa ravno zaradi tega včasih zavil v Hofer.

denabiker ::

donvito je izjavil:

feryz je izjavil:

Katerega že?

Mogoče Cheddar? Ga ni več pri nas, meni je bil zanimiv črni dolgo zorjen, preko meje še je, ne dolgo nazaj sem slučajno šel tja v Hofer.

Bio programa imaš precej, zanimivo je da Hofer objavi odpoklic, zdaj recimo trenutno za ingver v prahu, pa ta Bufo pakira za marsikatero trgovino, pa nisem nikjer drugje zasledil odpoklic. Pa je veliko bilo takšnih primerov.

Cene so kar nižje gor, sploh bio program

Zgodovina sprememb…

jan_g je izjavil:

Nima veze s temo, a spomnim se tista prva leta, ko je Hofer prišel v Slovenijo, so imeli kar nekaj alternativne ponudbe: kakšni posebni prehrambeni izdelki, ki jih drugje nisi našel, kar konkreten bio program, ipd. Vse to je z leti izginilo, kot zgleda ljudje niso kupovali. Jaz sem pa ravno zaradi tega včasih zavil v Hofer.

Bolj slabo se spomniš. Od začetka so bile trgovine kot skladišča z zelo omenjenim naborom izdelkov, brez pekarne. Danes je to vse bolj "premium skladišče".

blink ::

enemon je izjavil:

Ravno gledam na Hoferjevi spletni strani katalog in noter cel kup izdelkov, znižanih tudi do 40 in 50%, pa mislim da vsak teden dodajo nove izdelke s trajno znižano ceno. Kako jim zdaj to uspeva? Cene vhodnih surovin niso šle toliko dol, za marže pa tudi pravijo, da nimajo visokih? Je pa res, da se je Hofer vsaj v Sloveniji precej odmaknil od koncepta diskonta, saj cene dosegajo tiste v Sparu in Mercatorju, tako da mogoče hočejo nazaj na to, da se jih zaznava kot ugodno trgovino?

Uspeva jim tako, da drugim izdelkom potiho zvisajo ceno ampak tam nic ne oznacijo s pompoznim "trajno zvisane cene".

Steinkauz ::

tikitoki je izjavil:

V LIDL sem tudi opazil, da so sputili ceno grskega jogurta. Sicer nisem opazil, da bi se hvalili. Izgleda, da je povprasevanje dovolj padlo.

Na polno oglašujejo že par letakov zapored točno ta grški jogurt. "Spustili redne cene"

kriptobog ::

blink je izjavil:

enemon je izjavil:

Uspeva jim tako, da drugim izdelkom potiho zvisajo ceno ampak tam nic ne oznacijo s pompoznim "trajno zvisane cene".

PA kvaliteta se niza. Kakemu artiklu verjetno tudi kolicina

Kako absurdno so višali cene, ti da vedet ko zdaj tako konkretno nižajo cene. So probal in se opekli. Smo zgleda dost majhen trg, kjer lahko mal probavajo.
Magic

jan_g ::

starfotr je izjavil:

jan_g je izjavil:

Bolj slabo se spomniš. Od začetka so bile trgovine kot skladišča z zelo omenjenim naborom izdelkov, brez pekarne. Danes je to vse bolj "premium skladišče".

Motiš se. Saj ni potrebno meni verjeti, lahko hitro poguglaš kakšne debate o Hoferju izpred cca 15 let. Glede kvalitete izdelkov, spomnim se tudi kakšnih izdelkov iz skandinavskih držav ... ti seveda zaradi pekarne misliš, da je sedaj bolj premium, meni pa to ne pomeni nič.

denabiker je izjavil:

donvito je izjavil:

feryz je izjavil:

Katerega že?

Mogoče Cheddar? Ga ni več pri nas, meni je bil zanimiv črni dolgo zorjen, preko meje še je, ne dolgo nazaj sem slučajno šel tja v Hofer.
Ta ja, naši so v glavnem tačrnega konzumirali.
Uletel sem v hofer, zagrabil 10 kosov, pohitel do blagajne in tam ... čakal vsaj 10 minut. Vedno.

Upam da niso vsi hoferji enaki, ker naš je nagravžno slab. Lani celo leto niso imeli niti koristnega sladoleda.
Le polne škrinje tistega kurčevega sorbeta, ki jih niso mogli prodati.

Naš je tudi katastrofa, zanemarjen, gnilo/plesnivo sadje, zelenjava, hladilni popoldne na pol prazen.
Magic

Ne vem za ostale, vem da je logaški za razrede boljši od našega.
Lani sem moral v tem kupovati sladoled.
Kot sem že napisal, v našem niti tiste burbonske vanilije, ki jo je drugod za cel kontejner, niso imeli celo leto.

Blagajna pa ..., ni da bi komentiral. Če ni kupcev, se skrivajo med policami in čakajo, da se jih vsaj 5 nabere v vrsti. Za enega ziher ne bodo prišli.
Za dodatno blagajno pa pozvonijo, ko že 10 minut čakaš v vrsti.
Potem pa mečejo stvari, ki jih bom jaz plačal, kot da so njihove.
Gnusno do konca.
Če uvedejo samopostrežne, bom morda še kdaj zavil noter, drugače me ne vidijo več.

BuDi79 ::

Magic1 je izjavil:

Folk pa tudi ni tako neumen...
In kam je folk šel? (kot da ima kam it)

bm1973 ::

Vse te prehrambene trgovine so odvisne od poslovodje...

Kvaliteta in založenopst niha pri vseh.

estons ::

Meni je fascinantno kako slabo meso ima lokalni Hofer. Parkrat se nam je zgodilo, da je piščanec smrdel čeprav je bilo še nekaj dni do roka uporabe. Ko pogledaš v njihov hladilnik ima vso piščančje meso neko nezdravo barvo. Ostalega imajo pa bore malo, razen mletega mesa pa nekih kvazi steakov par kosov. Sicer ne hodimo tja prav pogosto, ampak smo glih včeraj bili in me je ponovno presenetilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: estons ()

Daniel ::

Napovedan padec odkupne cene mleka je tam ranga 10 do 15 centov do sredine prihodnjega leta. Kako bo pa na polici pa težko reči. Načeloma je tudi brazilska govedina 2,5 do 3 eur/kg zamrznjene polovice, dočim je v eu zaradi vse birokracije in standardov 5 do 6 eur/kg. Vprašanje sicer ali se bo to na polici kaj poznalo ali bojo posredniki samo pospravili razliko v žep.

estons je izjavil:

Meni je fascinantno kako slabo meso ima lokalni Hofer. Parkrat se nam je zgodilo, da je piščanec smrdel čeprav je bilo še nekaj dni do roka uporabe. Ko pogledaš v njihov hladilnik ima vso piščančje meso neko nezdravo barvo. Ostalega imajo pa bore malo, razen mletega mesa pa nekih kvazi steakov par kosov. Sicer ne hodimo tja prav pogosto, ampak smo glih včeraj bili in me je ponovno presenetilo.

Oni znajo dobavit najceneje in najslabše možno in to prodajat pod nakupno ceno.
https://n1info.si/novice/slovenija/pren...

zobnik ::

Pred podražitvam sem notri hodil z vozičkom sedaj vzamem samo škatlo in tok naberem.....so postal Oderhu cene so že take kot pri kmetu s tem da dobiš pri kmetu vrhunsko hrano. Nekaj še v Lidlu kupim, večinoma doma na kmetiji.
Da ne omenjam da se jim je kvaliteta na sploh poslabšala. Š enkrat postal so oderuhi.

fikus_ ::

estons je izjavil:

O kvaliteti ne bom, ker ne kupujem trgovinskega mesa.

Pakirano sveže meso (če ni vakumirano) je v dušikovi atmosferi, da se prepreči okcidacija. Da pa bolje zgleda, so pa hladilne vitrine osvetljene s "pravo" svetlobo.
Še to, berite deklaracije, izvor (čeprav ga znajo skriti)....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

zobnik je izjavil:

Da ne omenjam da se jim je kvaliteta na sploh poslabšala.

Nekateri v kaki drugi temi pa pravijo, da je vseeno, če kupiš trgovsko znamko ali pa nekega uveljavljenega proizvajalca, saj je bojda razlika samo v ceni in embalaži :)

To do neke mere drži, jasno. Ali pa popolnoma ne drži.
Je pa težko vedeti, ali si kupil zgolj lepšo embalažo ali dejansko drugo vsebino.
Pri enih stvareh lažje to pogruntaš, pri drugih pa sploh ne moreš.

Ganon ::

feryz je izjavil:

Kar je normalnih, renomiranih znamk, so cene enake ali celo višje.
Kar je njihovih kemičnih smeti, pa lahko imajo nižje.

Na tem forumu samo še lažete.

stara mama ::

enemon je izjavil:

Je pa res, da se je Hofer vsaj v Sloveniji precej odmaknil od koncepta diskonta, saj cene dosegajo tiste v Sparu in Mercatorju, tako da mogoče hočejo nazaj na to, da se jih zaznava kot ugodno trgovino?

To lahk potrdim iz prve roke nedavno!
V Nemčiji ima Aldi vlogo pravega diskonta in sobiva v isti stavbi z "normalno" trgovino (recimo Rewe)
Aldi je pač osnovna roba lastnih znamk brez velike izbire in s precej nizkimi cenami.
Za vse ostalo greš v "pravo" trgovino, kjer imaš 500 okusov gaziranih pijač in 200 proizvajalcev čipsa.

V sloveniji nimamo pravih diskontov, mogoče hoče Hofer to uveljavit še tu.
V tem segmentu sploh ni konkurence!
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Pravi diskont je bil Hura, kasneje so v teh trgovinah nastali klasični Mercatorji. In tam so prodajali šrot od šrota. Ampak bilo je pa poceni. Zadeva se ni obdržala pri življenju. Ne pomnim, da bi danes kdo pri nas še prodajal tiste res zanič izdelke iz npr. Poljske ali od kod drugod. Na primer trdi piškoti brez okusa, s trdo in neokusno čokolado. Tudi bivši diskont eurospin nima več najcenejše in najslabše robe.

Kurzweil ::

mtosev je izjavil:

Jaz sem bil v Hoferju in sem kupil skutin burek in cena na računu je 1,41e. Prej je bil 2,50e ali nekaj.

Niso imeli v McDonaldsu škampof in si kupo burek? >:D

stara mama ::

starfotr je izjavil:

Pravi diskont je bil Hura, kasneje so v teh trgovinah nastali klasični Mercatorji. In tam so prodajali šrot od šrota. Ampak bilo je pa poceni. Zadeva se ni obdržala pri življenju. Ne pomnim, da bi danes kdo pri nas še prodajal tiste res zanič izdelke iz npr. Poljske ali od kod drugod. Na primer trdi piškoti brez okusa, s trdo in neokusno čokolado. Tudi bivši diskont eurospin nima več najcenejše in najslabše robe.

Ljudje naveličani pofla so raj posegali po znamkah.
Zdaj se pa znamkam nerazumno pumpa cene skupaj z inflacijo in ne gre več.
No-name roba zgleda dobiva nov zagon, prišparaš na ceni marketinga in požrešnosti neke "znamke",
ni pa nujno zanič če bo kontrola ustrezna.
Ekologija™ in Trajnost™

mtosev ::

Kurzweil je izjavil:

mtosev je izjavil:

Niso imeli v McDonaldsu škampof in si kupo burek? >:D

Škampov v McDonald'su več nimajo. Verjetno spet naslednje leto haha. :))
Tudi burek imam rad. Hoferjev burek pa mi je tudi zelo v redu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

c3p0 ::

starfotr je izjavil:

Jaz se spomnim diskonta Hardija in nagnusne vložene zelenjave.

delavec44 ::

Znižanja na veliko reklamirajo, podražitve pa tiho dnevno dogajajo. Pleskavice so bile 2,70€, potem 3€, sedaj že 3,4€. V par mesecih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7716424 (12909) mojsterleo
»

Podpiranje slovenskih proizvodov (strani: 1 2 )

9717872 (8013) FireSnake
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347119788 (56246) zmaugy
»

Artikli v trgovinah (strani: 1 2 )

5515275 (11635) jalovec09
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28480451 (74525) ...:TOMI:...

Več podobnih tem