» »

Hofer trajno znižane cene

Hofer trajno znižane cene

1 2
3
»

stara mama ::

feryz je izjavil:

Najlepši primer je Mercator pir, ki ga dela Union.
20 procentov cenejši, alkohola 4 posto, namesto 5. Kar pomeni, da nalijejo noter 20 procentov vode. Pa je cenejši.

Nč ne nalivajo vode zravn, le materiala uporabijo manj in manj cajta se fermentira.
Kar nam je izjavil sam turistični šofer po ogledu proizvodnje, ko je ta bila še aktivna v Ljubljani.
Ekologija™ in Trajnost™

Daniel ::

Manj alkohola = manj trošarin, ki so v sloveniji ene višjih nasploh.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Ales78 ()

starfotr ::

Na žalost je alkohol pri nas premalo trošarinsko obremenjen.

Mali pivovarji se ne strinjajo s tabo.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

starfotr je izjavil:

Na žalost je alkohol pri nas premalo trošarinsko obremenjen.
Ker je parkrat bolj kot v državah okrog nas? Verjetno res.

Ok, mogoče misliš vino. Tukaj se pa absolutno strinjam s tabo. Najbrž smo unikum v svetu.
Se lepo vidi razlika v lobiranju med drugoklasnimi kmetavzarskimi pivovarji in prvoklasnimi gosposkimi vinarji.

Ja in, če je ali bo parkrat več, kot v državah okoli nas?

Vino je pri nas tretirano kot hrana. Ogromno vina se ne prijavi. Kotli za žganjekuho pa tudi niso prijavljeni ali pa poročajo nižje količine. Zato je treba udarit še bolj po teh zadevah.

Kako pa udariš z davki in trošarinami neprijavljeno? Koperfild varianta?

Gre izključno in samo za vino.
Dokler se z njim naliva vladajoča kamarila, bodo davki taki kot so.
Zaradi mene ga lahko komot jutri prepovejo. Tako pridelavo, kot konzumacijo. Droga ki povzroči največ gorja pri nas.
Kdaj bo referendum?

1. trošarine je treba povišat za vse legalno pridelan alkohol.

2. odkriti nelegalne pridelave. Tako, da jih odkriješ. Če to pomeni špijonažo sosedov pa naj to pomeni špijonažo sosedov. FURS bi komot dal 25 % kazni ovaditelju. Bi bile zadeve hitro urejene.

starfotr je izjavil:

Vino je pri nas tretirano kot hrana. Ogromno vina se ne prijavi. Kotli za žganjekuho pa tudi niso prijavljeni ali pa poročajo nižje količine. Zato je treba udarit še bolj po teh zadevah.

A lahko pojasniš kako se vina ne prijavi glede na to, da država za vsak vinograd zahteva letno prijavljeno količino pridelanega? Še boljše vprašanje pa je, zakaj bi za nekaj kar si sam pridelal in sam porabiš plačal davek državi?

A je slutiti želje po nekem drugem sistemu, kjer so sosedje komaj čakali, da te ovadijo?

Zgodovina sprememb…

Kdo pa preverja, količino pridelanega? Koliko ga pa spiješ, da te boli davek/trošarina na lastno popito vino?

Po zakonu o trošarinah je na vino itak 0 %, prav tako je lastna raba omejena na 600 l.

Da, jaz v tem ne vidim problema, to je državljanska dolžnost. Če opaziš neko zadevo, ki ni v skladu z veljavno zakonodajo, da jo prijaviš.

https://e-uprava.gov.si/si/drzava-in-dr...

Bi pa uvedel, da če nekdo prijavi z imenom in priimkom, da dobi nekaj od tega.

Približno se ve, kakšna je letina na določenih območjih posamezna leta, v odvisnosti od suše, toče in bolezni. Boljše vprašanje od tega je, zakaj ti podpiraš idejo, da se obdavči nekaj kar si sam pridelal in sam porabil. Mogoče te kdaj take ideje udarijo nazaj po prstih, pa bomo potem videli ali bojo še zmeraj tako zanimive.
Recimo pridelana solata na vrtu, od vsake glave solate naredi samoprijavo in odvedi DDV, sosed pa naj na davčno pošlje sliko tvoje grede preden si pobiral kar je zraslo. Slišati je zanimivo kajne?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

starfotr je izjavil:

Kotlov in žganjekuhe že leta ni potrebno več prijavljati!
Prijaviti je pa potrebno prodajo alkoholnih pijač in šele tedaj se plača trošarina.

Vir: Obveznost za obračun trošarine nastane, ko se trošarinski izdelki v Sloveniji sprostijo v porabo
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

johanblond ::

feryz je izjavil:

20 procentov cenejši, alkohola 4 posto, namesto 5. Kar pomeni, da nalijejo noter 20 procentov vode. Pa je cenejši.

Pomemben delež pri ceni piva je tudi tošarina, ki je odvisna od alkoholne stopnje:
% alkohola Trošarina na 0,5 l
4 % 0,259 € (~26 centov)
5 % 0,324 € (~32 centov)

Poledično so cenena trgovska piva vedno skromna z alkoholom in so posebna piva z višjo vsebnostjo alkohola vedno na znatno dražji strani ponudbe.

link_up ::

spet polni union mercatorjeve piksne?
In and Out

denabiker ::

Daniel je izjavil:

Približno se ve, kakšna je letina na določenih območjih posamezna leta, v odvisnosti od suše, toče in bolezni. Boljše vprašanje od tega je, zakaj ti podpiraš idejo, da se obdavči nekaj kar si sam pridelal in sam porabil. Mogoče te kdaj take ideje udarijo nazaj po prstih, pa bomo potem videli ali bojo še zmeraj tako zanimive.
Recimo pridelana solata na vrtu, od vsake glave solate naredi samoprijavo in odvedi DDV, sosed pa naj na davčno pošlje sliko tvoje grede preden si pobiral kar je zraslo. Slišati je zanimivo kajne?

Te ideje so že bile, ker mi res preveč pridelamo doma (vrtovi, njive, sadovnjaki, če že ne nekaj pujsekov, krav, pa vsaj nekaj kur za jajca itd...) in država nima nič od tega, če gledaš malo po tujini ni toliko tega okoli bajt, pri nas je res tega veliko, ogromno. No, jaz sem tudi eden izmed takšnih okoli vseh nepremičnih imam nasajeno vsega od A do Ž.
To zna priti kmalu, kontrola pa bo tudi močna -satelitski posnetki, droni itd.

Bud_Bundy ::

link_up je izjavil:

spet polni union mercatorjeve piksne?

Samo, da niso še vedno neki avstrijci. Po tistem se ti samo spahuje, res ne vem kaj zlivajo noter.... Ne moreš pa ravno zavrnit, če ti ga kdo prinese, ko recimo kosiš travnik....

Kdo ve? Itak ni nihče tega kupoval.

Ko so bili mulci majhni, smo kupovali Mercator čips. Takrat je bil dejansko užiten.
Ko so spremenili pakungo, so spremenili tudi vsebino. Zdaj tisto, kar je noter, niti živina noče povohati. Še prašiči zmajujejo z glavo. Pa predelajo vse, kar ni kamen ali kovina.

denabiker je izjavil:

Daniel je izjavil:

Te ideje so že bile, ker mi res preveč pridelamo doma (vrtovi, njive, sadovnjaki, če že ne nekaj pujsekov, krav, pa vsaj nekaj kur za jajca itd...) in država nima nič od tega, če gledaš malo po tujini ni toliko tega okoli bajt, pri nas je res tega veliko, ogromno. No, jaz sem tudi eden izmed takšnih okoli vseh nepremičnih imam nasajeno vsega od A do Ž.

Še zmeraj ni čisto jasno zakaj bi država morala imeti karkoli od tega, kar si ti sam kupil recimo seme (plačal DDV), imel s tem celo leto delo, ker si zalival (plačal DDV in stroške odvajanja tudi za vodo, ki nikoli ni videla kanalizacije), mogoče tudi kaj pognojil (plačal DDV), obral in porabil za lastne potrebe.

Zgodovina sprememb…

Saj moraš tudi za lastno zemljo in nepremičnine plačevat prispevke.

David Mayer ::

Win-win, si bomo 'nepovratno sposodili' pri sosedih - naj ostanejo brez in še davek plačajo.

shm ::

denabiker je izjavil:

Daniel je izjavil:

Kmetijski pridelki so že sedaj obdavčeni preko katastrskega dohodka. Zato tudi ne plačaš DDVja kadar kupiš pridelke direktno od kmeta.
Če zaslužiš več kot 200€ na leto s prodajo kmetijskih pridelkov moraš plačat dohodnino glede na katastrski dohodek zemljišč, ki jih imaš v lasti.
Mogoče pridemo kdaj do tega da bodo to morali plačevati vsi, ampak še vedno bo to nek pavšal, ne pa na vsako solato ki zraste.

delavec44 ::

Mogoče je za ne kmete drugače ampak meni katastrski dohodek vedno prištejejo v dohodnini. Me noben ne sprašuje koliko sem prodal.

blackbfm ::

v zelenem je 4.9%
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16224231 (18057) IL_DIAVOLO
»

V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )

7716516 (13001) mojsterleo
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347120027 (56485) zmaugy
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28480690 (74764) ...:TOMI:...

Več podobnih tem