» »

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

««
10 / 11
»»

starfotr ::

otago je izjavil:

Na polici je oznaka -30% za te dneve. Ko prideš na blagajno, se obračuna polna cena. Opomniš blagajničarko na ta popust, ki ti pove, da ni v sistemu in vsaj na tej blagajni ni mogoče ročno sprovesti popusta.

Saj je prodano po ceni, ki je napisana.

Če nekje zraven piše AKCIJA (kar je v tem primeru), to ni nič. Pri znižanju mora biti stara cena in nova znižana cena. Tu pa je samo napisan kvazi popust, ki to ni. Verjetno so našli nek legalen nateg.

skyline ::

starfotr je izjavil:

otago je izjavil:

Na polici je oznaka -30% za te dneve. Ko prideš na blagajno, se obračuna polna cena. Opomniš blagajničarko na ta popust, ki ti pove, da ni v sistemu in vsaj na tej blagajni ni mogoče ročno sprovesti popusta.

Saj je prodano po ceni, ki je napisana.

Če nekje zraven piše AKCIJA (kar je v tem primeru), to ni nič. Pri znižanju mora biti stara cena in nova znižana cena. Tu pa je samo napisan kvazi popust, ki to ni. Verjetno so našli nek legalen nateg.

https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=PRA...

9. člen, 4. točka. Vsi ga uporabljajo.

Če pa Spar oglašuje nekaj, kar na blagajni potem ni obračunano - ja obrni se na njihov customer support?

MrStein ::

just in:

Tržni inšpektorat RS zoper zavezanca (SPAR SLOVENIJA trgovsko podjetje d.o.o.) uvedel
inšpekcijski nadzor poslovanja. V upravno inšpekcijskem postopku nadzora so bile ugotovljene
nepravilnost, za katere se v prekrškovnem postopku izreče predpisana prekrškovna sankcija.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bm1973 ::

A je to zaradi požara?

Ker imeti skladišče brez požarne varnsoti, kdo je podpisl uporabno dovoljenje?!?!?!

Apofis ::

MrStein je izjavil:

just in:

Tržni inšpektorat RS zoper zavezanca (SPAR SLOVENIJA trgovsko podjetje d.o.o.) uvedel
inšpekcijski nadzor poslovanja. V upravno inšpekcijskem postopku nadzora so bile ugotovljene
nepravilnost, za katere se v prekrškovnem postopku izreče predpisana prekrškovna sankcija.

Kje si to pobral?

c23po ::

Tržni inšpektorat nima zveze s požarno varnostjo.
Računalniki nimajo spominov.

> Kje si to pobral?

Osebno sporočilo od inšpektorata.
Motiti se je človeško.

mojsterleo ::

Ste že videli, kako izgledajo Sparovi popusti po novem? :))

BuDi79 ::

mojsterleo je izjavil:

A kaj ni res?

delavec44 ::

To zato, da ne moreš dati kupona 25% gor, ker je že v "akciji". Bedaki.

Ganon ::

Bedak si ti, ker nasedeš. Rdeče je obarvano, ker imajo akcijo 2+1. Vzameš tri izdelke, plačaš dva.

Za nazaj ne morem vedeti kaj so imeli. Ko so bile Milke 2+1, je to pisalo na ceni. Kar je tudi edino logično.

Zraven teh izdelkov je posebej označeno za Rio Mare akcijo.

Horas ::

mojsterleo je izjavil:

AI. nismo vsi butli. da bi se tk zmotli pa tut ne al nalašč naredl.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

AI. nismo vsi butli. da bi se tk zmotli pa tut ne al nalašč naredl.

Ni AI. Posnel sem v petek v Spar Aleji v Ljubljani.
Pravzaprav je bilo v trgovini še kar nekaj artiklov s popustom 0%. No karkoli že meni je to nateg kupca. Kdo ki slabo vidi ali pa se mu mudi pač vrže v voziček in niti porajta ne da je cena s popustom polna cena. Nateg v rangu Milke.

Zgodovina sprememb…

Sem že razložil, za kaj gre. Noben nateg ni, spet vas ovirata slepota in neumnost.

Utk ::

Kje piše da je 2 plus 1?

nejc_nejc ::

otago je izjavil:

No in vse skupaj tam pustiš takk kot je in naj se hebejo.

Utk je izjavil:

Kje piše da je 2 plus 1?

V dveh trgovinah sem bil. In kupil namaze. Piše na veliko, zato so izdelki označeni, da je vpadljivo.

BuDi79 ::

nejc_nejc je izjavil:

Oni pa v jok pa na drevo.

blink ::

Ganon je izjavil:

Utk je izjavil:

Kje piše da je 2 plus 1?

V dveh trgovinah sem bil. In kupil namaze. Piše na veliko, zato so izdelki označeni, da je vpadljivo.

Mogoce res, ampak v tem katalogu ki velja v obdobju akcije (27.2.-28.2.) niso nic omenili tega izdelka in akcije 2+1.
https://www.spar.si/letak/katalog-0926

Še en s potrjeno slepoto. Ta tema je neverjetna.

blink ::

Ganon je izjavil:

Na predzadnji strani kataloga so Rio Mare izdelki in tudi tvoji namazi v akciji 2+1. Dej za hec poisci sliko izdelka Rio Mare Mackerel Grilled filete (izdelek iz fotografije) v katalogu?

vke4XC ::

Tole je za oftalmologa? FFS! Očitno vam je vredno.

Pojma nimam, pa že

In the catalog, you can find the following information regarding Rio Mare products:Offer: There is a "2+1 GRATIS" (Buy 2 Get 1 Free) promotion on Rio Mare products.Availability: This special offer is valid during the "Super Weekend" on Friday, February 27th, and Saturday, February 28th, 2026.Other Canned Fish: The catalog also features Delamaris "Izola brand" Mackerel with vegetables in a 3x125g pack for EUR4.49 (35% off with SPAR plus card).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vke4XC ()

nejc_nejc ::

BuDi79 je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Oni pa v jok pa na drevo.

Me zanima kaj bi bilo po 20 kupcu.

blink je izjavil:

Ganon je izjavil:

Na predzadnji strani kataloga so Rio Mare izdelki in tudi tvoji namazi v akciji 2+1. Dej za hec poisci sliko izdelka Rio Mare Mackerel Grilled filete (izdelek iz fotografije) v katalogu?

8-O Lepo piše IZDELKI RIO MARE.

kamiKaZaA ::

Ganon je izjavil:

blink je izjavil:

Ganon je izjavil:

To ni dovolj. Potrebno je dati sliko od vseh 768 izdelkov in zraven dopis "izdelki Rio Mare 2 + 1 Gratis" :D

EU_zamašek- ::

Da ne odpiram nove teme - kje mestne srajce (LJ) kupujete svinjsko sveže meso, ne celih polovic, kake pol kile.
Pred leti sem kupoval kar pakirano pri M slovensko, se je kvaliteta pokvarila.
Sem vzel prejšnji teden kare v Spar, prvič brez pripomb, drugič isti artikel tako zanič, da še liter terana ne izniči priokusa.
A so privat mesarji kaj boljša opcija?
Ali opustim svinjsko sveže in sem na prekajenem stegnu in piščančjem svežem slovenskem mesu, kjer kvaliteta dosti manj niha kot pri svinjskem?

Zgodovina sprememb…

Izbrana mesnica (na tržnici)?

kamiKaZaA je izjavil:

Ganon je izjavil:

blink je izjavil:

Ganon je izjavil:

To ni dovolj. Potrebno je dati sliko od vseh 768 izdelkov in zraven dopis "izdelki Rio Mare 2 + 1 Gratis" :D

A vi hodite s katalogom po trgovini?

Ne boš verjel, v trgovini je tudi stojalo kjer so letaki in si ga lahko vzameš ter bereš med nakupom. Prav tako je letak dostopen preko interneta. Telefon ima pa vsak v žepu.

EU_zamašek- ::

starfotr je izjavil:

Izbrana mesnica (na tržnici)?

Hvala.
Ena tržnica je dokaj blizu, tudi nek privat mesar. Bom poskusil še na teh dveh koncih.

Če se ne bo obneslo, bom pač od svinjskega jedel arvajeve kranjske in prekajeno svinjsko stegno pakirano, ki ga dela Kras.

Utk je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ganon je izjavil:

blink je izjavil:

Ganon je izjavil:

Ne. Drugače pa za vse pismene lepo piše na polici "izdelki "poljubni" 2 + 1 GRATIS", ampak lepše je narediti sliko samo tega potem pa "pametovati" tukaj:

Utk je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ganon je izjavil:

blink je izjavil:

Ganon je izjavil:

Ne. Je bilo vse ustrezno označeno. In niti to dovolj za nekatere.

kamiKaZaA je izjavil:

Ne. Drugače pa za vse pismene lepo piše na polici "izdelki "poljubni" 2 + 1 GRATIS", ampak lepše je narediti sliko samo tega potem pa "pametovati" tukaj:

Ne vem kaj ima 2+1 gratis z 0% ceneje, ampak be my guest. Očitno se bomo morali navaditi še na ta, nov način označevanja 2+1 akcij v SPAR-u.
Se pravi če je nekaj 0% ceneje, potem to pomeni 2+1 gratis. Makes sense.

Coca Cola 1,5L po novem 1,51 EUR??

A ni bila že 1,90 EUR?

Ni akcija, ampak redna cena.

V Mercator je 1,99 EUR

Mogoče je akcija, pa so pozabili napisati?
Motiti se je človeško.

starfotr je izjavil:

Ne boš verjel, v trgovini je tudi stojalo kjer so letaki in si ga lahko vzameš ter bereš med nakupom. Prav tako je letak dostopen preko interneta. Telefon ima pa vsak v žepu.

Se pravi nekateri hodite s katalogom po trgovini.
Smilite se mi...

mojsterleo je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ne vem kaj ima 2+1 gratis z 0% ceneje, ampak be my guest. Očitno se bomo morali navaditi še na ta, nov način označevanja 2+1 akcij v SPAR-u.

Če si polpismen si pač polpismen. Tudi, ko prodajajo Milko 1 + 1 Gratis ne piše, da stane 2,75€ (-50%) ampak lepo piše polna cena 5,50€. In tu drugače ne morejo zapisati kot 0% popust, zraven pa ti lepo piše 1 + 1 Gratis za vse pismene (seveda tega nisi slikal, si samo slikal en del popusta, da bi zavajal). In vsi pismeni vemo kaj to pomeni (kupiš 2, plačaš 1) ali pa kupiš 3, plačaš 2 (2 + 1 Gratis). Takim kot si ti pa pač ni pomoči.

In v čem je point tega rdečega napisa, če je zraven drug napis, ki pove za kako akcijo gre? Tist drug ni dovolj viden?
Zakaj ni ta napis normalen, črnobel, ker če kupiš en komad plačaš normalno ceno. Nobene akcije ni tu.

Utk je izjavil:

In v čem je point tega rdečega napisa, če je zraven drug napis, ki pove za kako akcijo gre? Tist drug ni dovolj viden?
Zakaj ni ta napis normalen, črnobel, ker če kupiš en komad plačaš normalno ceno. Nobene akcije ni tu.

Nimam pojma zakaj. Mogoče zato, da ti pritegne pozornost, da ne spregledaš in greš posledično naprej? Mogoče, ker je bila samo vikend akcija (petek in sobota) in je vse ostale dni pisalo z belo, za vikend pa so spremenili napis v rdeče, da bolj pritegne? Kaj pa vem zakaj je tako? Znam pa brati. Če piše 1 + 1 Gratis in regualrna cena ali pa 2 + 1 Gratis in zraven regularna cena si znam preračunati, če se mi izplača kupiti ali pa ne in ni potrebnih nekih dodatnih procentov popusta zraven.

Če ti ne veš ti jaz povem. Ker radi nategujejo.

Groot ::

Utk je izjavil:

Če ti ne veš ti jaz povem. Ker radi nategujejo.

Potem te nateguje zgolj in le direktno država, ki v Pravilniku o načinu označevanja cen blaga, digitalnih vsebin in storitev ter objavi znižanja cene blaga pač zahteva jasno označitev kakršnekoli akcije. Ampak ja razumem, da eni raje gostilniško pametujete malo čez palec.

Ja, ker Spar sploh nikoli ne krši predpisov. Niti noben drug.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Ja, ker Spar sploh nikoli ne krši predpisov. Niti noben drug.

Aha po tvoje bi bilo bolje, da nič ne označijo in s tem posledično kršijo predpisi. Važno, da bodo gostilniški in forumski troli srečni :)) Včasih se res res vprašam kaj vse tukaj pišete nekateri :))

kamiKaZaA je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Če si polpismen si pač polpismen. Tudi, ko prodajajo Milko 1 + 1 Gratis ne piše, da stane 2,75€ (-50%) ampak lepo piše polna cena 5,50€. In tu drugače ne morejo zapisati kot 0% popust, zraven pa ti lepo piše 1 + 1 Gratis za vse pismene (seveda tega nisi slikal, si samo slikal en del popusta, da bi zavajal). In vsi pismeni vemo kaj to pomeni (kupiš 2, plačaš 1) ali pa kupiš 3, plačaš 2 (2 + 1 Gratis). Takim kot si ti pa pač ni pomoči.

Zgleda, da se drugje da tudi drugače:
https://www.lidl.si/p/psenicna-strucka/...

Nimam slike ampak v trgovini na ceni isto piše. Imajo pa eink.

mirator ::

Groot je izjavil:

Včasih se res res vprašam kaj vse tukaj pišete nekateri :))
Zakaj pa se vprašuješ, saj lahko vse prebereš.(joke)
Res pa je, da se čedalje bolj pojavlja sindrom goljufanja pri pačilu. Pa ne ge samo za Mercator tudi Hoffer pa Lidl (za Evrospin še ne vem, ker sem tam bolj po redko). Če takoj ob plačilu ne preveriš kaj si kupil, kaj pa si plačal, boš kasneje prav slabe volje. Mimogrede se na računu najde kakšna postavka, ki je niti slučajno nisi ne kupil, ne prinesel domov, plačal pa si jo.

mirator je izjavil:

Groot je izjavil:

Včasih se res res vprašam kaj vse tukaj pišete nekateri :))
Zakaj pa se vprašuješ, saj lahko vse prebereš.(joke)
Res pa je, da se čedalje bolj pojavlja sindrom goljufanja pri pačilu. Pa ne ge samo za Mercator tudi Hoffer pa Lidl (za Evrospin še ne vem, ker sem tam bolj po redko). Če takoj ob plačilu ne preveriš kaj si kupil, kaj pa si plačal, boš kasneje prav slabe volje. Mimogrede se na računu najde kakšna postavka, ki je niti slučajno nisi ne kupil, ne prinesel domov, plačal pa si jo.

Zanimivo. Vsak teden kupujem v Sparu, Lidlu in Hoferju pa teh težav nimam. Očitno jih pa eni in isti osebki redno imate.

Kar ne veš ne boli. Jaz jih kar na blagajni kontroliram, pa se kar dostikrat zmotijo. V hoferju bolj blagajničarke, ki pozabijo udariti kakšen popust ali pa kakšna defektna e-ink cena ni osvežena. V sparu, spinu, mercatorju jih pa jebe, da imajo kdaj še kakšno staro ceno gor na polici. Ali ti pa računa več izdelkov kot si jih vzel (kakšno drobno pecivo/kruh) ali večkrat skenira. Lidl se pa kdaj aktiviran popust v aplikaciji na blagajni ne aktivira kljub temu, da se koda izdelka ujema. Sumim, da imajo v appu napake.

V sparu je še ta problem, omenjen v tej temi, da ti poslovodja "ne more" na blagajni dati potem popusta, da ti proda po oglaševani ceni.

Seveda če se zmoti v mojo korist, sem modro tiho. Kot je že napisal moderator v temi Hoferja, se tem multinacionalkam jebe zame. Se pa zgodi, na zadnje mi je za 6pack pive računala eno (potegnila napačno črtno kodo). Če je njej vseeno, je meni tudi. Samo ta izdelek sem kupil.
Summa sumarum sem zaradi preteklih dogodkov še vedno v minusu, se pa karma izboljšuje od kar sem začel računati pred blagajno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Če si ciljal name s tem da kar veš ne boli, si krepko zgrešil ;) Čisto vedno pogledam račun 2m za blagajno. Pač neka navada, ki sem jo pobral od staršev.

Pa zmišljevati si tudi ni potrebno. V Sparu ti več izdelkov peciva/kruha ne morejo računati, ker boš slednje dobil bodisi postreženo s strani osebe na oddelku pekarne (in posledično s pripadajočo že nalepljeno kodo) bodisi boš moral sam natisniti nalepko v okviru samopostrežne pekarne.

foofighter ::

delavec44 je izjavil:

Kar ne veš ne boli. Jaz jih kar na blagajni kontroliram, pa se kar dostikrat zmotijo. V hoferju bolj blagajničarke, ki pozabijo udariti kakšen popust ali pa kakšna defektna e-ink cena ni osvežena. V sparu, spinu, mercatorju jih pa jebe, da imajo kdaj še kakšno staro ceno gor na polici. Ali ti pa računa več izdelkov kot si jih vzel (kakšno drobno pecivo/kruh) ali večkrat skenira. Lidl se pa kdaj aktiviran popust v aplikaciji na blagajni ne aktivira kljub temu, da se koda izdelka ujema. Sumim, da imajo v appu napake.

V sparu je še ta problem, omenjen v tej temi, da ti poslovodja "ne more" na blagajni dati potem popusta, da ti proda po oglaševani ceni.

Seveda če se zmoti v mojo korist, sem modro tiho. Kot je že napisal moderator v temi Hoferja, se tem multinacionalkam jebe zame. Se pa zgodi, na zadnje mi je za 6pack pive računala eno (potegnila napačno črtno kodo). Če je njej vseeno, je meni tudi. Samo ta izdelek sem kupil.
Summa sumarum sem zaradi preteklih dogodkov še vedno v minusu, se pa karma izboljšuje od kar sem začel računati pred blagajno.

Kje sploh blagajničarka ročno kuca popuste? Nisem še videl da bi to počeli v Hofru. Tam se gre samo za to da čim prej stvari spravi čez skener, nobenega ročnega dela, vse je v sistemu...
««
10 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posiljevanje s trgovinskimi aplikacijami (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
56577537 (22703) LeQuack
»

Dubajska čokolada (strani: 1 2 3 )

14118197 (7461) c3p0
»

Inflacija v Sloveniji 2024 in kupna moč prebivalstva, cene na drobno (strani: 1 2 )

948836 (5231) link_up
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

16227841 (21667) IL_DIAVOLO
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347124838 (61296) zmaugy

Več podobnih tem