Forum » Loža » Trgovine nategovanje- Spar novo dno?
Trgovine nategovanje- Spar novo dno?
David Mayer ::
Bi pogledali kak bolj konkreten seznam opaženih sprememb na slabše, če bi ga kdo objavil.
Ne vem, če mi kaj opazimo kakšno razliko, izgleda, da vedno kupujemo najcenejši topshit (glede na forum) - ne glede na to, kako racionalno jaz tule projiciram :D
Ne vem, če mi kaj opazimo kakšno razliko, izgleda, da vedno kupujemo najcenejši topshit (glede na forum) - ne glede na to, kako racionalno jaz tule projiciram :D
111111111111 ::
Sem pozoren, ni sprememb.
Nisi. Še posebej mi je zanimivo, da si tako suveren, ker pred pol ure še vedel nisi za to stvar.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
starfotr ::
Recepture pri prehranskih izdelkih se stalno spreminjajo. Vse zato, ker želijo proizvajalci doseči večji rvc z uporabo manj kakovostnih surovin ali pa z manjšim deležem osnovnih surovin.
Prav tako pakirajo manj izdelka v embalažo.
Sploh trgovine/mlekarne so šle s 500 ml jogurta na 500 g jogurta. Sedaj pakirajo pa že pod 500 g.
Največ dosežejo takrat, ko proizvajalci alu trgovci (menjava dobavitelja za njihovo trgovsko blagovno znamko) naredijo spremembo, potrošniki pa ne opazijo spremembe. Kar se je pokazalo tudi tu.
Prav tako pakirajo manj izdelka v embalažo.
Sploh trgovine/mlekarne so šle s 500 ml jogurta na 500 g jogurta. Sedaj pakirajo pa že pod 500 g.
Največ dosežejo takrat, ko proizvajalci alu trgovci (menjava dobavitelja za njihovo trgovsko blagovno znamko) naredijo spremembo, potrošniki pa ne opazijo spremembe. Kar se je pokazalo tudi tu.
Ganon ::
111111111111 je izjavil:
Sem pozoren, ni sprememb.
Nisi. Še posebej mi je zanimivo, da si tako suveren, ker pred pol ure še vedel nisi za to stvar.
Seveda sem. Zanimajo me prehrambeni izdelki. Če se je spremenil prozvajalec papirnatih brisač in toaletnega papirja, mi ne bi moglo biti bolj vseeno. S tistimi, ki jih kupujem, sem zadovoljen, s ceno in kvaliteto. Kar se tiče hrane, se ni pri izdelkih, ki jih kupujem, spremenilo nič.
Izdelke da, ne pa surovo mleko za en evro.
In ja, ti ziher ločiš med avstrijskim in slovenskim mlekom, sirom, vsem.
Spet nekaj nabijaš na pamet.
https://www.l-m.si/2018/09/06/odlicnost...
blink ::
Evo, še enkrat:
https://postimg.cc/v4vg611N
Nikjer ni 270 gramskih mlečnih naokoli, le 250g.
Dobri stari SPAR-ov trik je nazaj. Pred pol leta so me takole zajebali, ampak takrat je imel Maxxx s celimi lesniki se 270g, popust je bil pa za 250g ne-Maxxx. Listek pa nastavljen pod Maxxx.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blink ()
kamiKaZaA ::
Evo, še enkrat:
https://postimg.cc/v4vg611N
Nikjer ni 270 gramskih mlečnih naokoli, le 250g.
Dobri stari SPAR-ov trik je nazaj. Pred pol leta so me takole zajebali, ampak takrat je imel Maxxx se 270g, popust je bil pa za 250g ne-Maxxx. Listek pa nastavljen pod Maxxx.
To so sicer res nizke poteze Spara, da na račun Milke, katera je kriva, da ne ponuja istih tež čokolade pri velikih Milkah in na koncu to Spar s pridom izkorišča, da se morda kdo ujame v past in plača polno ceno. Umazane igre Spara.
David Mayer ::
Samo brez milosti, če so na blagajni/računu drugačni zneski od pričakovanih - vsaj za te določene popuščene artikle. Samo morate imeti pa dovoljšnjo mero 'brutalnosti' v sebi - mogoče ste se že naučili česa na forumu s pomočjo moderatorjev? :D Nas sicer Milka ne navdihuje posebej, tudi mleko ne, ampak gre za fair play...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Smo že ugotovili, da se pritožujejo tisti, ki imajo težave s funkcionalno pismenestjo. Temu se reče davek na naumnost, ne pa nateg s strani trgovine.
Je pa zelo žalostno, da padate na ta industrijski odpadek in se še kregate glede tega. Že leta vas nategujejo, vse 2xx gramske tablice so bile včasih 3xx gramske. Ampak itak je kriv trgovec za vse vaše tegobe.
Je pa zelo žalostno, da padate na ta industrijski odpadek in se še kregate glede tega. Že leta vas nategujejo, vse 2xx gramske tablice so bile včasih 3xx gramske. Ampak itak je kriv trgovec za vse vaše tegobe.
Smo že ugotovili, da se pritožujejo tisti, ki imajo težave s funkcionalno pismenestjo. Temu se reče davek na naumnost, ne pa nateg s strani trgovine.
Seveda je kriv trgovec, zato pa redko hodim v Spar ali Mercator. Strateska uporaba malih/velikih/okrepljenih/barvnih fontov takrat ko njim ustreza, zaokrozevanje cen na .99 eur, stratesko pozicioniranje izdelka na tocno doloceno mesto v trgovini, kompleksnost popustov (kartica, kuponcek, samo na datum X, samo za doloceno skupino npr. upokojenci), postavitev oznake za popust pod podoben tip izdelka ...ipd. Zato pa imajo zaposlene trznike in psihologe, ki obvladajo tovrstne trike.
Cisto nasproten pristop je bil pred kaksnim mesecem v Hoferju s preprosto akcijo - vse velike Milke po 3,5 eur.
111111111111 ::
Seveda sem. Zanimajo me prehrambeni izdelki. Če se je spremenil prozvajalec papirnatih brisač in toaletnega papirja, mi ne bi moglo biti bolj vseeno. S tistimi, ki jih kupujem, sem zadovoljen, s ceno in kvaliteto. Kar se tiče hrane, se ni pri izdelkih, ki jih kupujem, spremenilo nič.
Navadni jogurt se je spremenil dobavitelj. Leta 2021. Boš moral biti pač malo bolj pozoren.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Cisto nasproten pristop je bil pred kaksnim mesecem v Hoferju s preprosto akcijo - vse velike Milke po 3,5 eur.
V Hofer hodim občasno. Vsaj 1x mesečno. In sem na točno to akcijo naletel. Nobenih fint z 250g ali 270g ali 300g ali Mmmmmmmaaaaaxxxxxxx ali neeeeeeeeMax, na čisto vse velike Milke je bila cena 3,59€. Pošteno! Po Hofer. Spar pa res tukaj fejst muti in se spušča v kalne vode, da bi se kdo ujel v to njihovo past pri velikih Milkah.
V Hofer hodim občasno. Vsaj 1x mesečno. In sem na točno to akcijo naletel. Nobenih fint z 250g ali 270g ali 300g ali Mmmmmmmaaaaaxxxxxxx ali neeeeeeeeMax, na čisto vse velike Milke je bila cena 3,59€. Pošteno! Po Hofer. Spar pa res tukaj fejst muti in se spušča v kalne vode, da bi se kdo ujel v to njihovo past pri velikih Milkah.
Sej vsi trgovci mutijo, razlika je bolj v niansah - eni manj, drugi vec.
Seveda je kriv trgovec, zato pa redko hodim v Spar ali Mercator. Strateska uporaba malih/velikih/okrepljenih/barvnih fontov takrat ko njim ustreza, zaokrozevanje cen na .99 eur, stratesko pozicioniranje izdelka na tocno doloceno mesto v trgovini, kompleksnost popustov (kartica, kuponcek, samo na datum X, samo za doloceno skupino npr. upokojenci), postavitev oznake za popust pod podoben tip izdelka ...ipd. Zato pa imajo zaposlene trznike in psihologe, ki obvladajo tovrstne trike.
Hofer/Aldi kot eden izmed največjih trgovcev na svetu ne striže svojih ovčic? Daj no, pojdi prodajat bučke nekomu drugemu. Torej so imperij zgradili na prodaji puhastih oblačkov in nikakor ne z razliko v ceni?
List of supermarket chains @ Wikipedia
delavec44 ::
In kdo je rekel, da ne striže. Je pa menda pomembno na kakšno dolžino.
Tudi obleke in čevlje v odprodaji smo sedaj kupovali po evro ali manj. Ostali trgovci jih pa zmečejo stran.
Tudi obleke in čevlje v odprodaji smo sedaj kupovali po evro ali manj. Ostali trgovci jih pa zmečejo stran.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Utk ::
Mislim, kupovanje za X in prodajanje za n*X ni nategovanje. Od tega trgovine živijo. Čudno da je nekdo tolk časa na svetu pa tega ne razume.
Nategovanje je pa to kar dela Spar, da ne naštevam spet vseh možnih nategov.
Nategovanje je pa to kar dela Spar, da ne naštevam spet vseh možnih nategov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Hofer/Aldi kot eden izmed največjih trgovcev na svetu ne striže svojih ovčic? Daj no, pojdi prodajat bučke nekomu drugemu. Torej so imperij zgradili na prodaji puhastih oblačkov in nikakor ne z razliko v ceni?
List of supermarket chains @ Wikipedia
Izgleda imas tezave s funkcionalno pismenostjo (ce citiram tvoje besede), da ne znas prebrati mojega komentarja nad svojim, kjer pise ravno to da vsi mutijo a je ogromna razlika ali mutijo veliko ali pa manj.
Mutijo vsi. Prepovedano ni. So uspešni pti svojem početju eni in drugi? Da. Torej problema ni.
111111111111 je izjavil:
Navadni jogurt se je spremenil dobavitelj. Leta 2021. Boš moral biti pač malo bolj pozoren.
Ne obstaja samo en navaden jogurt, ne boš verjel. Boš moral večkrat sam v trgovino.
zodiak ::
free_rider ::
Včasih se sprašujem, a eni resnično pričakujejo, da bo trgovina (ti večji supermarketi) njihov prijatelj.
Gre za poslovno transakcijo, ne za osebni odnos.
Ko se nekdo pritožuje, da je bil "nategnjen", to pogosto pove več o njegovem razumevanju sveta kot o dejanski situaciji.
Gre za poslovno transakcijo, ne za osebni odnos.
Ko se nekdo pritožuje, da je bil "nategnjen", to pogosto pove več o njegovem razumevanju sveta kot o dejanski situaciji.
Imagine there's no religion :)
Saj si lahko videl, ko so bile trgovine odprte še v nedeljo. Ljudje so ko luniji cele dneve bili v trgovinah, čeprav je neskončno drugih boljših lokacij za biti. Torej pričakujejo ljudje, da so po eni strani trgovine njihovi prijatelji.

WizzardOfOZ ::
Jaz si želim, da bi bile trgovine odprte 24/7. To bi bila zmaga. A veš kako bi bili hribi prazni, pa v naravi okol bajte bi bil skoraj sam. 

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Škrflacija in slabša kvaliteta, na drugi strani pa še cene gor. Profit pa v višave.
Spreminjajo recepte: vaša priljubljena čokolada ni več to, kar je bila
https://www.dnevnik.si/novice/svet/spre...
Cene kakava letijo v nebo, zato se v vaših najljubših sladkarijah znajdejo cenejši nadomestki.
Marsikje po svetu so z najbolj priljubljenih čokoladic izginile besede »mlečna čokolada«. To ni tiskarska napaka, pač pa so subtilne spremembe, ki sporočajo nekaj dokaj pomembnega. Ameriški časnik The New York Times je te dni namreč poročal, da se je na ameriškem trgu opis na priljubljeni ploščici Mr. Goodbar spremenil iz »mlečna čokolada z arašidi« v »čokoladna slaščica z arašidi«.
Strokovnjaki pravijo, da so visoke cene kakava sprožile val spremembe receptur po vsem svetu. Da bi se izognili še višjim cenam za potrošnike, podjetja dražje kakavovo maslo nadomeščajo z drugimi, cenejšimi rastlinskimi maščobami.
Posledica? Izdelek ne izpolnjuje več pogojev za poimenovanje mlečna čokolada.
Rezultat je bil neizogiben: cene kakava so poletele v nebo in konec lanskega leta dosegle vrhunec pri več kot 10.000 dolarjih na tono, kar je približno štirikrat več kot leta 2022.
Prihranki na račun receptur
Eden največjih svetovnih proizvajalcev čokolade Nestlé je vlagateljem nedavno sporočil, da je s spremembami receptur prihranil več kot 500 milijonov dolarjev, čeprav je tiskovni predstavnik pozneje pojasnil, da so sladkarije predstavljale le majhen del tega prihranka.
Cene kakava letijo v nebo, zato se v vaših najljubših sladkarijah znajdejo cenejši nadomestki.
Marsikje po svetu so z najbolj priljubljenih čokoladic izginile besede »mlečna čokolada«. To ni tiskarska napaka, pač pa so subtilne spremembe, ki sporočajo nekaj dokaj pomembnega. Ameriški časnik The New York Times je te dni namreč poročal, da se je na ameriškem trgu opis na priljubljeni ploščici Mr. Goodbar spremenil iz »mlečna čokolada z arašidi« v »čokoladna slaščica z arašidi«.
Strokovnjaki pravijo, da so visoke cene kakava sprožile val spremembe receptur po vsem svetu. Da bi se izognili še višjim cenam za potrošnike, podjetja dražje kakavovo maslo nadomeščajo z drugimi, cenejšimi rastlinskimi maščobami.
Rezultat je bil neizogiben: cene kakava so poletele v nebo in konec lanskega leta dosegle vrhunec pri več kot 10.000 dolarjih na tono, kar je približno štirikrat več kot leta 2022.
Eden največjih svetovnih proizvajalcev čokolade Nestlé je vlagateljem nedavno sporočil, da je s spremembami receptur prihranil več kot 500 milijonov dolarjev, čeprav je tiskovni predstavnik pozneje pojasnil, da so sladkarije predstavljale le majhen del tega prihranka.
LeQuack ::
Še en primer skrinflation. Zdaj ko so prenovili avtopralnico Supernova Rudnik se je čas enega žetona za samopostrežno pranje zmanjšal, od oka skoraj za pol. Včasih si lahko z enim žetonom npr. brez prevelika hitenja izpral peno z avta, zdaj pa ne moreš več.
Quack !

kriptobog ::
Škrflacija in slabša kvaliteta, na drugi strani pa še cene gor. Profit pa v višave.
Za sladkarije in ostalo nezdravo hrano naj kar drazijo. Nic narobe.

kriptobog ::
Dobro je to, da se lahko sladkarijam odrečeš. Če te takole nategujejo, še toliko lažje. Več v denarnici, bolj zdravo življenje. Dve muhi na en mah.
mojsterleo ::
Mene osebno nič ne moti, če so trgovine (večje) ob nedeljah odprte do 15 ure oziroma whatever. Večina tistih prodajalcev ki so jokcali je bilo itak v nedeljo doma.
Kar se tiče čokolad me recimo moti, da je Twix 50g, Twix z belo čokolado ali slano karamelo pa je 44g za isto ceno. Zakaj že?
Kar se tiče čokolad me recimo moti, da je Twix 50g, Twix z belo čokolado ali slano karamelo pa je 44g za isto ceno. Zakaj že?
Že lep čas ne kupujem teh čokoladic, zato nisem preverjal, za koliko so se zmanjšale, ampak snickers na pogled deluje za dvakrat ugriznit. Kmalu bo samo še embalaža.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Dubajska čokolada (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15232 (4496) | c3p0 |
| » | Inflacija v Sloveniji 2024 in kupna moč prebivalstva, cene na drobno (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6870 (3265) | link_up |
| » | Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 23636 (17462) | IL_DIAVOLO |
| » | Kako priditi do življenjskih potrebščin ceneje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17746 (12334) | gruntfürmich |
| » | Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 118849 (55307) | zmaugy |