» »

Dubajska čokolada

Dubajska čokolada

1
2
»

2dark ::

Ste skočili na hype. Kaj dela reklama. S tisto pistacijo v notranjosti izgleda kot driska.

NuMaN je izjavil:

Saj ni tako hudo kot s pijačo Prime - mimogrede, a jo še sploh prodajajo. Tudi mularije ne vidim več piti tega, so zgleda šli nazaj na red bull surogate.

Zato ker o tem ni več novic ne pomeni, da jo ne prodajajo. Samo ne prodaja se.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Ko smo že pri čokoladah. Pri Milki je zanimivo, da je tista iz Nemčije po okusu popolnoma dtugacna od tiste, ki je delana za slovenski trg.

Ko se ze omenjajo cokolade bi med okusnejše dodal Ritter Sport.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

mtosev ::

Ritter sport je dobra čokolada ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

MojsterX ::

če hočete res res dobro čokolado, probajte Finsko Fazer.

fikus_ ::

2dark je izjavil:

Ko smo že pri čokoladah. Pri Milki je zanimivo, da je tista iz Nemčije po okusu popolnoma dtugacna od tiste, ki je delana za slovenski trg.

Če boš vprašal proizvajalca Milke, bo dejal, da je prilagojen okus za določen trg, resnica pa je ta, da na "vzhodnih" trgih šparajo in not dajo cenejše surovine.
Poleg tega je čokolada za vzhodni trg zelo verjetno "Made in Poland", za DE pa ne.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

kamiKaZaA ::

fikus_ je izjavil:

Poleg tega je čokolada za vzhodni trg zelo verjetno "Made in Poland", za DE pa ne.

Če se ne motim je Milka za slovensko tržišče narejena v Srbiji.

Mondelez D.O.O. Beograd (Serbia)

https://www.milka.rs/
Na dnu strani piše Mondelez D.O.O.

Drugače se pa strinjam, da smo mi za te korporacije 2. razredno tržišče in je temu primerna kvaliteta (nižja), da na koncu lahko držijo tako visoki profit. Na srečo imam Avstrijo pod nosom in ker je tudi marsikaj ceneje, kupujem gori 1. razredno robo za nižjo cene od naše 2. razredne. :D

tikitoki ::

Milka je tretjerazredna roba. Cist nepomembno kje je narejena, Al kupljena.

tikitoki je izjavil:

Po okusu je Milka narejena za Nemčijo, Avstrijo popolnoma drugačna ( pri nas jo ima Muller ) kot tista , ki jo prodajajo ostali trgovci pri nas ( presladka )..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

gruntfürmich ::

NuMaN je izjavil:

Sam ne najdem primerne čokolade zase. Ni nobene, ki bi imela 50-60 procentov kakava.

sado mazo variante... kako lahko živiš sam s sabo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

mtosev je izjavil:

Ritter sport je dobra čokolada ja.

Moram preverit ali sta obe verziji izdelani v isti drzavi , ker izdelki iz Mullerja so poreklom iz razvitih drzav, za rajo pa iz vzhodnega bloka.. madzarska , poljska, Srbija.. šrot od izdelkov..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

NuMaN je izjavil:

Sicer priporočam, da si kupite kakav v prahu (nekaj čez 2 e 100 g) in ustvarjajte sami.

še en slovenček ki misli da bo sam spocal kaj pametnega... namesto da greš k mojstru, ki se je celo življenje učil poklica, na kvalitetno čokolado zdaj in ta trenutek, si pripravljen zapraviti na tisoče evrov da se boš MORDA naučil delati dobre sladice (MORDA z veliko ker ne verjamem da bi bo to kdaj uspelo)?
svaka čast, kako ste eni zblojeni... pravi slovenčki, ki ne dojamete kaj pomenijo izkušnje in mojstrstvo in se 100× precenjujete.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

2dark je izjavil:

S tisto pistacijo v notranjosti izgleda kot driska.

Se strinjam. Zadnjič na MMC-ju videl sliko in skoraj bruhnil. Pa obožujem pistacije. Že ime me odvrača, izgled še bolj.

kamiKaZaA je izjavil:

In ko bo Dubajska čokolada 3EUR ali manj za 100g, takrat si jo imam namen nabaviti. Nič prej. Ti trdiš naj pozabim na tako "nizko ceno"? Se ne strinjam...
ni se treba strinjat, takšna so dejstva in 'nabavne' cene kvalitetnih sestavin.
če pa imaš namen škrtarit kot pravi slovenček, in kupovati pomije kot pravi slovenček, pa ne vem kaj še čakaš da si ne kupiš najcenejšega industrijskega približka dubajski čokoladi...

tipičen primer je ''balzamični'' kis...:))

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

In ko bo Dubajska čokolada 3EUR ali manj za 100g, takrat si jo imam namen nabaviti. Nič prej. Ti trdiš naj pozabim na tako "nizko ceno"? Se ne strinjam...
če pa imaš namen škrtarit kot pravi slovenček, in kupovati pomije kot pravi slovenček, pa ne vem kaj še čakaš da si ne kupiš najcenejšega industrijskega približka dubajski čokoladi...

Chobani glej, če dobiš od Lindt-a 100g čokolado s topljivo pistacijo v sredici za 2,59€ potem nisem več kot 3€ ali pa mogoče 3,50€ plačati za čokolado od istega proizvajalca s temi par dodatnimi sestavinami. Ti pa zaradi mene kupuje od no-name proizvajalcev za 5€+ za 100g. Jaz čakam na ugodno ceno od Milke, Lindta, Gorenjke, Ritter sport ali podobnih brandov.

https://mercatoronline.si/sl/mlecna-cok...

Grimnir3 ::

2dark je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Po okusu je Milka narejena za Nemčijo, Avstrijo popolnoma drugačna ( pri nas jo ima Muller ) kot tista , ki jo prodajajo ostali trgovci pri nas ( presladka )..

Pri Milki s celimi lešniki ne opazim razlike med eno ali drugo.

Magic1 ::

Lahko pa kupiš Viki pistacijin namaz in ga daš na dobro čokolado.:))
Magic

kamiKaZaA je izjavil:

Chobani glej, če dobiš od Lindt-a 100g čokolado s topljivo pistacijo v sredici za 2,59€ potem nisem več kot 3€ ali pa mogoče 3,50€ plačati za čokolado od istega proizvajalca s temi par dodatnimi sestavinami. Ti pa zaradi mene kupuje od no-name proizvajalcev za 5€+ za 100g. Jaz čakam na ugodno ceno od Milke, Lindta, Gorenjke, Ritter sport ali podobnih brandov.

ok ja, se deloma strinjam, za supermarket je lahko lindt neka referenca.
ampak vseeno je to še vedno masovna proizvodnja za minimizirat stroške. pri kakšnem butičnem proizvajalcu lahko dobiš veliko več kvalitete, obubožal pa v nobenem primeru ne boš.

gruntfürmich je izjavil:

obubožal pa v nobenem primeru ne boš.

Ne gre se za obubožati ali ne obubožati. Gre se za princip, da znam oceniti, če je nekaj precenjeno, da potem enostavno ne kupim in hkrati, da ne podležem vsakemu možnemu hype-u. Samo za to se gre. Lahko stane čokolada tudi 50€ za 100g pa si jo lahko privoščim. Ampak nisem pripravljen dati, če konkurenca prodaja podoben produkt v rangu 1,50€ - 3,00€. Bo zdaj jasno zakaj še nisem kupil te Dubajske čokolade in zakaj čakam padec cene, ter hkrati sem pripravljen čakati tudi 5 let ali pa je niti v roku 10 let ne kupit, če bo držala takšno ceno.

2dark je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Nobene razlike ni. Placebo je opravil svoje. Še nutello omeni za piko na i. :))

tikitoki ::

Izdelke peilagajajo trziscu. NIC novega.

Sam drugirazredni izdelek, na drugem trziscu ne postne prvovrstnim

Ganon je izjavil:

Če ti ne opaziš razlike v okusu je to potem težava v tebi. Mogoče večina ne opazite razlike. Ne vem. Nemška milka ima drugačen okus , medtem ko srbska je en sam sladkor.

Ganon je izjavil:

Ne jem nutelle. V vseh izvedbah mi nikoli ni teknila, pa je lahko nemška, poljska ali kjer koli jo pač izdelujejo.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA je izjavil:

Ampak nisem pripravljen dati, če konkurenca prodaja podoben produkt v rangu 1,50€ - 3,00€.
ampak če so zares kvalitetne surovine v neki čokoladi, potem ta čokolada enostavno ne more biti ranga 3€...

Scaramouche3 ::

Zanimivo, res zanimivo! Ferrero in Lindt sploh niso dostikrat tok kvalitetne!
https://www.youtube.com/shorts/WhexDFwR...

sj niso. to je masovna proizvodnja in kupovanje surovin na borzah po najnižjih cenah, imho.
ampak v supermarketu pa dobiš lahko še veliko slabše znamke...

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

To je to. Raja se prepucava za industrijsko predelan cuker.

Multinacionalke pa medtem služijo mastne denarje. Pod različnimi blagovnimi znamkami.

Scaramouche3 je izjavil:

V tej temi se omenja v večini Milka, Gorenjka ( ne vem, kako je lahko to okusno ), Lindt, Ferrero ( absolutno presladko ) pa omenil sem še Ritter sport in še eden je omenil eno drugo znamko.

Samo zelo ozko usmerjeni in premalo raziskujemo ali pa tako nimamo pretirane izbire v trgovinah Špar, Mečkator, Tuš, Hofer, Lidl, .. Leclerca pa nimam pred nosom, zato ne vem, kaj vse ponujajo tam. Bi pa morali imet največjo ponudbo v Sloveniji.

No, pa v SLoveniji imamo zagoto vsaj nekaj čokoladnih butikov in tudi domačo proizvodnjo čokolad.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

2dark je izjavil:

No, pa v SLoveniji imamo zagoto vsaj nekaj čokoladnih butikov in tudi domačo proizvodnjo čokolad.

da, in sem bi se jaz obrnil na dubajsko čokolado, če so jo kje probali izdelati... to informacijo bi rad imel; če je kdo to kje našel v kakšnem kvalitetnem butiku.
drugače pa tudi v kakšni high-end restavraciji v sloveniji delajo svoje praline/čokolade. morda se tudi tam kaj dobi...

Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::

Scaramouche3 je izjavil:

Ferrero je drek.
Po parih letih sem dobil ene Ferrero Roche in me je totalno razočaralo.

Ves denar namenijo marketingu.

Zgodovina sprememb…

Meni so od Ferrero dobri Raffaelo s kokosom.

Pa ne smem pozabit na Hanutine čokoladne ploščice vafeljni z lešniki.

Sedaj sem opazil, da jih tudi Ferrero izdeluje.

Mogoče bi kdo tukaj dal kakšnen nasvet, če ima katera od splošnih trgovin kakšne bolj kvalitetne čokolade.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

Tile imajo več različnih trgovin, ampak sam okus njihovih čokoladnih izdelkov ni nič posebnega. Imajo pa zanimivo embalažo.

https://www.cokoladniatelje.si/

Sem pa 2 leti nazaj poizkusil vino z extraktom čokolade. Zanimivo in prav nič ne zmoti celotne izkušnje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Meni je bila od vseh teh "preseravanj" še najboljša čokolada s čilijem. Jih je pa spet milijon vrst.

delavec44 je izjavil:

Meni je bila od vseh teh "preseravanj" še najboljša čokolada s čilijem. Jih je pa spet milijon vrst.

Sam prisegam na lešnike, občasno manjdeljne ali arešide, ampak v 99% lešniki :)

To je podobno kot pri pijači Fanti z različnimi okusi, potem pa ugotoviš, da je najboljša z okusom pomaranče ( drugače bi v vsaki štacuni prodajali z okosum ananasa, breskve, borovnic, grozdja, marakuje, jagode, bele breskve ... )
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Fanta je Shokata najboljša ampak ok :D

delavec44 je izjavil:

Fanta je Shokata najboljša ampak ok :D

Da. Tudi SHokata je zelo okusna.

Sam sem v zadnjem tednu poizkusil še fanto z okusom ananasa, grozdja, borovnic in breskve , pa je samo z kokusom grozdja približno v redu. Je pa zanimivo, da je coca cola z okusom vanilije zelo dobrega okusa.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Gregor P ::

gruntfürmich je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Le da balzamični kis ni od včeraj kot "dubajska" čokolada (2021 - This product became popular in 2024 after being promoted by influencers on social media.) in veljajo pri njegovi izdelavi določena pravila ...

The story of balsamic vinegar began in the 11th century in the city of Modena; by 1046, it was already gaining a wider reputation. The future Holy Roman Emperor, King Henry III, requested Marquis Bonifacio of Canossa to craft a high quality vinegar in his castle. By the late 1200s, vinegar production flourished at the Este Court in Modena, with the term balsamic first recorded in 1747 in the ledgers of the Este family cellars.

In the second half of the 19th century, the provinces of Emilia joined the newly formed Kingdom of Italy, and balsamic vinegar of Modena was promoted at national and international exhibitions. While aristocratic families cultivated a refined balsamic tradition, local peasant families began to blend it with wine vinegar, creating a lighter version for everyday use.

This practice eventually led to the creation of Balsamic Vinegar of Modena PGI and widespread distribution of across the world.
...
In 2009, the European Commission inserted the Balsamic Vinegar of Modena (aceto balsamico di Modena) designation in the register of PGI productions.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

Gregor P je izjavil:

Le da balzamični kis ni od včeraj kot "dubajska" čokolada (2021 - This product became popular in 2024 after being promoted by influencers on social media.) in veljajo pri njegovi izdelavi določena pravila ...

Krompirjeva solata je tudi kar popularna ratala po temle...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

fujtajksel ::

Originalna je tale od Fix, iznašli in shajpali na tiktoku lani
https://fixchocolatierdesserts.com/prod...
dobi se jo tudi v Dubaju samo na internetu z dostavo, imajo pa 20+ takih in drugačnih copycat po trgovinah.

2dark je izjavil:

Če ti ne opaziš razlike v okusu je to potem težava v tebi.

Ne, tvoji možgani izvajajo vragolije, ko si rečeš, da boš jedel nemško čokolado. Sem mislil, da smo že zdavnaj prerasli te nesmisle. Preglej sestavo in boš presenečen. Obe imata med drugim ~55g sladkorja na 100g in min. 30% kakavovih delov. Smo pred leti naredili praktični preizkus (pa ne z dvema koščkoma, kjer je 50% možnost, da zadeneš) in je bil rezultat porazen. Najbolj je smešna trditev o "popolnoma drugačnem okusu". Da crkneš. :)) Obe sta mlečni čokoladi Milka z obilico sladkorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

Ne govorim o Milki, ker nimam pojma. Ampak včasih so lahko sestavine enake, pa je okus drugačen. Menda je še kaj odvisno od postopka. Lahko je tudi kakav drugačen.

ferko2 ::

Se ne strinjam. Ni vsaka milka ista, ja deklaracijo imajo isto ampak definitvno ni "ista". Od izvora sestavin do obdelave, opreme v obratu, ljudi ki delajo (know-how), tradicija itd itd, 100 dejavnikov je da milka iz srbije/poljske/nemčije ni enaka. V excel tabeli ja, ker gre skozi isti proces ampak po okusu pa definitivno ni.
Kdor je občutljiv na to bo pač se držal svojih navad, jaz čutim razliko v ne-daj-bože nuteli za slovenski trg iz merkatroja ali pa tisti iz mullerja ali pa oni iz leclerca ali pa v italiji kupljeno.
A tega pojemo na tone? Ne, zato mi je važno da če kupim dva lonca nutelle da je vsaj takrat ko mi zapaše tak okus, ki mi sede.

Recimo bajadera je zdaj tak cuker da to enostavno ni več za jest pa mi je bila dobra sladica. Zdaj se toliko cukra čuti da je pravzaprav zanič in je ne pojem več.
Dober primer je tudi pocket coffee, ta s slovensko/srbsko/hrvaško deklaracijo zadaj je tako obupno zanič da lahko bruhaš pod stol, medtem ko italjanski pocket coffee je čist prijetno en ali dva ta mini kvadra zaužit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ferko2 ()

Glugy ::

Jz še v življenju nisem kupu Milke, mi na kraj pameti ne pride da bi neki kupoval nekaj samo zato ker je oglaševalski in navsesplošen stereotipičen hype okol nečesa. Greš v Lidl/Hofer trgovino vzameš noname brand čokolado in je to to, čist dobro solidno, ne rabš dajat 30% več keša za 10% boljšo kvaliteto. Čokolada pa res ni neka huda umetnost: cuker, kakav pa lešniki. Dobr imaš noname čokolade ki so v p.m. ampak to morš pa že res nasrat. Podpirat brand znamke bilokaterega produkta razen v redkih izjemah se mi zdi totalno bolana marketinška mentaliteta.

Kar se tiče pa "dubajske" čokolade pa: dejansko ni dubajska. Prvič je bila narejena s strani egiptovsko-britanske podjetnice leta 2021 in že 9 let živi v Dubaju.

Gre za egiptovsko britansko čokolado ne pa dubajsko.
Ker če priznamo da gre za dubajsko potem lahko rečemo tud da kitajska restavracija ni kitajska ampak ameriška, ker so jo migranti iz Kitajske izumili šele na ameriškem ozemlju in je popolnoma drugačna kulinarika od originalne kulinarike domače na Kitajskem.

Čokolada ni bila nič posebnega dokler ni 2023 Maria Veher TikTok vplivnica za hrano objavila posnetek kako je to čokolado. In od takrat se je začel hype pa nabite cene ki razen marž za proizvajalce nimajo nobenga smisla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

polozweii ::

Nekje v spominu imam da se švicarski postopek izdelave čokolade razlikuje od vzhodnega, na primer poljskega. Na primer Gorenjka ima švicarski postopek.
Sicer pa se za prave čokoladne požeruhe ne spodobi da berejo kaj piše na ovitku ampak se ukvarjajo z njihovo vsebino.

fujtajksel ::

> Gre za egiptovsko britansko čokolado ne pa dubajsko.
Vse je relativno, v Dubaju je itak manj kot 20% domorodcev.
Mal posebna je že, glede na to da je precej več neobičajne file kot čokolade s katero je ta oblita, takega hajpa že lep čas kakšna čokolada ni naredila.
In je cel cirkus okrog nje...
https://www.khaleejtimes.com/uae/viral-...
https://www.reuters.com/world/europe/ge...
https://www.bluewin.ch/en/news/food-aut...
https://alfapress.al/english/jete/okoll...

ferko2 je izjavil:

Se ne strinjam. Ni vsaka milka ista, ja deklaracijo imajo isto ampak definitvno ni "ista". Od izvora sestavin do obdelave, opreme v obratu, ljudi ki delajo (know-how), tradicija itd itd, 100 dejavnikov je da milka iz srbije/poljske/nemčije ni enaka. V excel tabeli ja, ker gre skozi isti proces ampak po okusu pa definitivno ni.
Kdor je občutljiv na to bo pač se držal svojih navad, jaz čutim razliko v ne-daj-bože nuteli za slovenski trg iz merkatroja ali pa tisti iz mullerja ali pa oni iz leclerca ali pa v italiji kupljeno.
A tega pojemo na tone? Ne, zato mi je važno da če kupim dva lonca nutelle da je vsaj takrat ko mi zapaše tak okus, ki mi sede.

Jaz pravim, da je z njegovim okušanjem nekaj narobe, če ne občuti razlike, ker Srbska/ milka je veliko bolj sladka, čokolda ima drugačen okus kot tista iz nemčije.

Sedaj je pa to v mojih možganih. Yeah. Right. Samo domišljam si, da je lahko popolnoma enak izdelek delan v dveh različnih obratih popolnoma enak. Sem prepričan, da v srbiji imajo popolnoma drugačne vse sestavine sladkor, kakavovo maslo, posneto mleko v prahu, kakavova masa, sladka sirotka v prahu (iz mleka), mlečna maščoba, emulgator (sojin lecitin), lešniki, aroma ..

Že samo mleko , če ga damo v priemrjavo, ni pri vseh proizvajalcih enakega okusa, kaj šele kakavovo maslo, sirotka, aroma..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16217709 (11535) IL_DIAVOLO
»

Kako priditi do življenjskih potrebščin ceneje? (strani: 1 2 )

7515025 (9613) gruntfürmich
»

Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32664056 (24713) Zvezdica27
»

Najkvalitetnejša široko-komercialna čokolada? (strani: 1 2 3 4 5 )

22060456 (42761) hunter01
»

čokolada (strani: 1 2 )

698451 (7132) DoloresJane

Več podobnih tem