» »

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

««
11 / 11
»
»»

delavec44 ::

Ko vzameš kaj pred rokom in je gor -25% ali -50%. Ali pa včerajšnji kruh.

Groot je izjavil:

Pa zmišljevati si tudi ni potrebno. V Sparu ti več izdelkov peciva/kruha ne morejo računati, ker boš slednje dobil bodisi postreženo s strani osebe na oddelku pekarne (in posledično s pripadajočo že nalepljeno kodo) bodisi boš moral sam natisniti nalepko v okviru samopostrežne pekarne.

Tisto je bolj letelo na eurospin. V sparu je res tako kot si napisal. Bi moral res za vsako trgovino svoje alineje delati, da me ne bi lovili na vejicah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

kamiKaZaA ::

delavec44 je izjavil:

V hoferju bolj blagajničarke, ki pozabijo udariti kakšen popust ali pa kakšna defektna e-ink cena ni osvežena.

To sem doživel v Jagru (enkrat), ko sem imel na Jogurtih -50% (pred potekom roka), pa bi morala roćno vnest popust (in sem plačal polno ceno). Opazil pa šele doma (slučajno) preden sem račun vrgel v koš sem ga preletel in to opazil. Od takrat to počnem v trgovini (da preletim račun). :)

delavec44 je izjavil:

V sparu, spinu, mercatorju jih pa jebe, da imajo kdaj še kakšno staro ceno gor na polici.

Te so najbolj hinavske. Tudi v eLeclerc sem dal kdaj izdelek, kateri ni bil nujno potreben, a z dolgim rokom uporabe in dejansko ni bil na akciji, čeprav je na polici pisalo, da je (čeprav imajo edini skener, da preveriš ceno, pa sem zaupal tisti zapisani na polici). Na napakah se učimo. :D

c3p0 ::

foofighter je izjavil:

Kje sploh blagajničarka ročno kuca popuste? Nisem še videl da bi to počeli v Hofru. Tam se gre samo za to da čim prej stvari spravi čez skener, nobenega ročnega dela, vse je v sistemu...

Če je -50% nalepka gori, stisne še dodatno tipko za popust. Ali pa je etiketa z znižano ceno, tam mora celo ceno ročno vnest.

feryz ::

Dobri ste s temi kontrolami cen in podobnim.
Mene pa tamala pohopsa, greva v štacuno, tam mečeva noter robo, prideva na samopostrežno blagajno, vse poskenirava, izbereva način plačila, plačam, spakirava in greva.
In ko sediva v avtu, včasih vprašam tamalo, če ve, vsaj približno, koliko sva plačala. Ker se meni niti sanja ne. Nekako avtomatsko preskočim tisto skupno cifro na ekranu. Ali pa jo pogledam in sploh ne registriram v možganih. Ker me enostavno ne zanima. Kupiš kar rabiš, vsaj v teoriji.

solatjek ::

Če se kopaš v denarju, je tako, kot si napisal. Velika večina ljudi mora vsaj malo pogledati kaj meče v košarico, nekateri pa konkretno po seznamu, če želijo priti skozi mesec. Marsikdo ne more kupiti, kar rabi ali pa vsaj ne takoj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

mirator ::

Groot je izjavil:

mirator je izjavil:

Groot je izjavil:

Včasih se res res vprašam kaj vse tukaj pišete nekateri :))
Zakaj pa se vprašuješ, saj lahko vse prebereš.(joke)
Res pa je, da se čedalje bolj pojavlja sindrom goljufanja pri pačilu. Pa ne ge samo za Mercator tudi Hoffer pa Lidl (za Evrospin še ne vem, ker sem tam bolj po redko). Če takoj ob plačilu ne preveriš kaj si kupil, kaj pa si plačal, boš kasneje prav slabe volje. Mimogrede se na računu najde kakšna postavka, ki je niti slučajno nisi ne kupil, ne prinesel domov, plačal pa si jo.

Zanimivo. Vsak teden kupujem v Sparu, Lidlu in Hoferju pa teh težav nimam. Očitno jih pa eni in isti osebki redno imate.

Mogoče sem res preveč posplošil. V mislih sem imel področje BTC in okolice. Prav gotovo takšna dejanja niso politika podjetij ampak samoiniciativa osebja.

c3p0 ::

feryz je izjavil:

Mene pa tamala pohopsa, greva v štacuno, tam mečeva noter robo, prideva na samopostrežno blagajno, vse poskenirava, izbereva način plačila, plačam, spakirava in greva.
In ko sediva v avtu, včasih vprašam tamalo, če ve, vsaj približno, koliko sva plačala. Ker se meni niti sanja ne. Nekako avtomatsko preskočim tisto skupno cifro na ekranu. Ali pa jo pogledam in sploh ne registriram v možganih. Ker me enostavno ne zanima. Kupiš kar rabiš, vsaj v teoriji.

Nisem tak bogataš kot ti, a nimam finančnih problemov. Ampak če vidim kje -50% ali celo -75% bom vzel raje to, kot polno ceno. Itak pa čim manj procesiranega sranja.

Na drugi skrajnosti pa imaš dobesedno milijarderje, ki nosijo raztrgane spodnje gate in vozijo Golf 2.

delavec44 ::

feryz je izjavil:

Ampak pri SE pa računaš koliko si prihranil pri montaži in porabi elektrike? Nekje varčuješ, drugje te ne briga.

Magic1 ::

To jer es zanimava človeška psiha. Včasih se gleda na cente, drugič pa ne gledaš, ko gre stotine ali tisoče evrov.
Magic

tomaz- ::

ah, dajte no, pač napiše tisto, kar takrat paše v agendo supermena :D

feryz ::

delavec44 je izjavil:

Ampak pri SE pa računaš koliko si prihranil pri montaži in porabi elektrike? Nekje varčuješ, drugje te ne briga.
Ene zadeve so ti v užitek, druge so muka.
Mene spraviti v trgovino je problem. Ne zaradi denarja, ampak zaradi gnusa. Enostavno jih ne prenesem.
In če v živilske še nekako zaidem, v ostale niti pod razno ne morem. In potem gulim desetletja stare cunje. Dokler res ne razpadejo.
Vsaj problemov nimam. Imam enake oz. iste cunje za v life, za na šiht, za na poroko, za na pogreb... Ni mi treba razmišljati, kaj obleči.

feryz je izjavil:

Imam enake oz. iste cunje za v life, za na šiht, za na poroko, za na pogreb... Ni mi treba razmišljati, kaj obleči.

Končno se je feryz razkril kdo v resnici je in kaj nosi cele dneve, leta in leta. :D

Mogoče bo celo tako izgledala njegova naslednja zafira?

c23po ::

tomaz- je izjavil:

Čeprav smo čisto mimo teme, samo zaradi natančnosti: ne gre za agendo supermena, za hohštaplerja gre.
Računalniki nimajo spominov.

MrStein ::

MrStein je izjavil:

Coca Cola 1,5L po novem 1,51 EUR??

A ni bila že 1,90 EUR?

Ni akcija, ampak redna cena.?

So že "popravili ". Zdaj je 1.95 eur
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

tomaz- ::

c23po je izjavil:

tomaz- je izjavil:

Čeprav smo čisto mimo teme, samo zaradi natančnosti: ne gre za agendo supermena, za hohštaplerja gre.

seveda, tako ga (marsikdo) vidi, on sam sebe pa pač kot supermen - vedno na pravem mestu ob pravem času, če se je komu kaj zgodilo, se je njemu, če je kdo kdaj kaj rešil je to on ipd.. morda kaka žlahta od Martina Strela ? :)
««
11 / 11
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posiljevanje s trgovinskimi aplikacijami (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
56577490 (22656) LeQuack
»

Dubajska čokolada (strani: 1 2 3 )

14118180 (7444) c3p0
»

Inflacija v Sloveniji 2024 in kupna moč prebivalstva, cene na drobno (strani: 1 2 )

948825 (5220) link_up
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

16227814 (21640) IL_DIAVOLO
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347124795 (61253) zmaugy

Več podobnih tem