» »

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

Trgovine nategovanje- Spar novo dno?

««
7 / 7
»
»»

Utk ::

kamiKaZaA je izjavil:

Utk je izjavil:

Jaz sem bral vse. Ti si reku da je po pomoti professional označen s popustom, na polici in katalogih, ampak da ga bi vseeno morali obračunat. V resnici je bilo prvo jajce in potem kokoš. Nekdo pač v blagajno ni vnesel popusta, vse drugo štima.

;((
Kje sem to zapisal? 8-O Pokaži!
.

Kot kaže gre za napako s strani trgovine, da je označila za Simpex Professional

delavec44 ::

Meni v Sparu trgovke (in poslovodja) vedno zartjujejo, da je pravilno kar v računalniku piše in če mi kaj ni všeč, ne rabim kupiti oz. lahko vrnem po nakupu. Ko omenim, da bi bilo bolj pravilno, da mi prodajo po ceni ali s popustom, ki je označen na polici ali mobilni aplikaciji, je pa izgovor, da nimajo te možnosti na blagajni.

Tako da me kar presenečajo zgodbe, da so na koncu obračunali popust, ki ni bil v računalniku. Je to odvisno od poslovalnice ali kaj?

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Utk je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Utk je izjavil:

Jaz sem bral vse. Ti si reku da je po pomoti professional označen s popustom, na polici in katalogih, ampak da ga bi vseeno morali obračunat. V resnici je bilo prvo jajce in potem kokoš. Nekdo pač v blagajno ni vnesel popusta, vse drugo štima.

;((
Kje sem to zapisal? 8-O Pokaži!
.

Kot kaže gre za napako s strani trgovine, da je označila za Simpex Professional

Ti znaš vse brati ali samo par stavkov? Zapisal sem:

Kot kaže gre za napako s strani trgovine, da je označila za Simpex Professional, ker akcija je kot kaže samo za Simpex Color (ker je na spletni strani akcija -30% samo za Color). In lahko se kot kritika omeni, da ne gre za slučajno napako ampak za namerno zavajanje, če kupec ni pozoren in plača polno ceno za Simpex Professional, medtem ko dobi popust le na Simpex Color.

Beri zapis kot celoto. Prekelto selektivno branje. To pričakujem, da počnejo opice in ne pričakujem od pismenih ljudi z bralnim razumevanjem.

delavec44 je izjavil:

Meni v Sparu trgovke (in poslovodja) vedno zartjujejo, da je pravilno kar v računalniku piše in če mi kaj ni všeč, ne rabim kupiti oz. lahko vrnem po nakupu. Ko omenim, da bi bilo bolj pravilno, da mi prodajo po ceni ali s popustom, ki je označen na polici ali mobilni aplikaciji, je pa izgovor, da nimajo te možnosti na blagajni.

Tako da me kar presenečajo zgodbe, da so na koncu obračunali popust, ki ni bil v računalniku. Je to odvisno od poslovalnice ali kaj?

To je nekaj, kar ne morem Utk-ju razložiti. Pa verjetno tudi ne bi mogel razložiti opici v živalskem vrtu.

Vprašanje povsem na mestu. Jaz sem celotno zadevo z analiziral in podal še zraven linke (katalog + spletna stran), kjer sem prišel do ugotovitve, da je v sistem zaveden popust le za Color, medtem, ko ni za Professional. Na letaku kot tudi polici, pa je označeno oboje. In popust bi moral biti za oboje. Ker pa ni, pa je vprašanje res na mestu, če ti morajo obračunati popust ali pa samo vrneš izdelek?

delavec44 je izjavil:

Ne obračunajo na blagajni, ampak ti naknadno dajo nek dobropis ali nekaj, ko se pritožiš. Problem tu je da dajo samo tistim, ki se pritožijo, bognedaj da bi vsem avtomatsko pripisali na spar kartico, ki so nekaj kupili po polni ceni.

starfotr ::

Zakaj bi kar nekaj vračali, če ni treba. Ali ti tudi protovoljno nakažeš denar državi, ker si slučajno prehitro peljal na nekem odseku?

Ni tožnika, ni sodnika.

Pa ne vem, jaz sem že dostikrat v gostilni ali trgovini se prostovoljno oglasil, če so mi vrnili preveč drobiža ali kaj premalo zaračunali.

Morda ker nisem tak nategun kot Spar.

Ti ne delaš dobička. Oni ga pa delajo. In verjemi mi, da ni podjetja na svetu, ki bi nekaj prostovoljno počelo. Saj ti tudi operater ne da dobroisa, če imajo izpad ali pa storitve delujejo slabše. Šele po pritožbi ti dajo dobropis, če ugotovijo, da je upravičen.

Država ti ne da prostovoljno nobenega denarja. Za otroške dodatke moraš vložit vlogo. Ravno tako za pokojnino itd. Medtem, ko če si ti državi nekaj dolžan, ti takoj dajo izvržbo. Podobno je pri firmah.

mn ::

kamiKaZaA je izjavil:

delavec44 je izjavil:

To je nekaj, kar ne morem Utk-ju razložiti. Pa verjetno tudi ne bi mogel razložiti opici v živalskem vrtu.

Vprašanje povsem na mestu. Jaz sem celotno zadevo z analiziral in podal še zraven linke (katalog + spletna stran), kjer sem prišel do ugotovitve, da je v sistem zaveden popust le za Color, medtem, ko ni za Professional. Na letaku kot tudi polici, pa je označeno oboje. In popust bi moral biti za oboje. Ker pa ni, pa je vprašanje res na mestu, če ti morajo obračunati popust ali pa samo vrneš izdelek?

Po zakonu je trgovina dolžna prodati izdelek po objavljeni ceni, razen če gre za očitno napako.

https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

Tisto o informacijskem sistemu je verjetno traparija, tržni inšpektorat bi prodajalca, ki ne proda po objavljeni ceni kaznoval. Po moje računajo na to da nihče ne bo podal prijave.

kriptobog ::

mn je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Po zakonu je trgovina dolžna prodati izdelek po objavljeni ceni, razen če gre za očitno napako.

https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

Tisto o informacijskem sistemu je verjetno traparija, tržni inšpektorat bi prodajalca, ki ne proda po objavljeni ceni kaznoval. Po moje računajo na to da nihče ne bo podal prijave.

Verjetno je slo bolj za napako v eni trgovini. A vi res mislite, da bi en trgovec, ki ima prek 100 trgovin racunal na to da ne bo prijave? Glede na to koliko ljudi se obrne v njihovih trgovinah, mislim da bi imeli prevec prijav, ce bi se zjebavali. Pa zelo hitro bi bilo po medijih.

Kakšen sistem je to da lahko pride do napake v posamezni trgovini? A na vsako blagajno posebej vnašajo cenike?

kriptobog je izjavil:

Verjetno je slo bolj za napako v eni trgovini. A vi res mislite, da bi en trgovec, ki ima prek 100 trgovin racunal na to da ne bo prijave? Glede na to koliko ljudi se obrne v njihovih trgovinah, mislim da bi imeli prevec prijav, ce bi se zjebavali. Pa zelo hitro bi bilo po medijih.

Sam menim, da ne gre za napako ene trgovine, ampak za sistemsko napako, ker na spletni trgovini za Professional (katero je kupil @otago) ni predvidenega popusta. Sem v enem prejšnjih komentarjev tudi to razčlenil in dodal link. Torej v katalogu kot fizično v trgovini je popust -30% za Color in Professional, medtem, ko so v sistem vnesli popust samo za Color (do te ugotovitve sem prišel na podlagi tega, kar piše na Spar online).

Sicer pa akcija še velja danes, jutri in v torek in lahko vsak sam sproda. Lahko se proba kupiti preko spleta (danes), kjer se popust ne bo štel potem pa prijava na tržni inšpektorat in slika iz kataloga (kot dokaz). Ampak meni se to res ne bo dalo delat in parat živce, ker upseh je vprašljiv.

Je pa sedaj dejstvo, da je Spar zavajal s to akcijo. Če je šlo za napako ali namerno dejanje pa sploh ni pomembno. Takšne stvari se ne bi smele dogajati.

IL_DIAVOLO ::

Buhu najdražja trgovina je zavajala. Za to pa res rabimo sherlocka, da razkrije ta neverjeten zlocin.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

LeQuack ::

Spar čeprav je najdražji, ima vedno največjo gužvo. V katerikoli Spar boš šel, se bo trlo ljudi, kot da bi kaj zastonj delili. Očitno je folk psihično natreniran, da če je dražje mora bit boljše, zato tudi hodimo na Hrvaško in dražje kot so nepremičnine, raje jih kupujemo.
Quack !

IL_DIAVOLO je izjavil:

Buhu najdražja trgovina je zavajala.

Če bi to držalo, potem bi že zdavnaj propadli. Kvaliteta pa se je vedno plačala in imaš v Spar-u tudi Hofer kvaliteto in hkrati Hofer ceno pod blagovno znamko Budget.

Od Budget sem kupoval edino kuhinjske brisače dokler jih nekega dne škrcflacija ni tako zožala, da več niso pasali v (po širini) nastavljivo stojalo. Stojala pa ne mislim menjat in spet montirati novo gor zaradi Spar-ove škrflacije in od takrat dalje več tega nisem kupil. Niti nič drugega od Budget znamke ne kupujem, ker sem pripravljen plačati par centov/eurov več za kvaliteto pri teh kuhinjski brisačah za enkratno uporabo pa mi je bilo vseeno glede kvalitete. Pri hrani pa mi ni in plačujem več za mesne izdelke in takšnih svtari ne kupujem v Lidlu/Hoferju, ker ne zaupam tisti kvaliteti mesnih izdelkov. Kakšne ribe v konzervi (Delamaris...) pa so ista cena kot v Sparu in v Sparu še včasih prišparam, če vzamem večje pakiranje na kupon -25% (3 kom ali 5 kom pakirano).

Za mesne izdelke imas jager in tus. Ne rabis hodit v precenjen spar s se bolj precenjeno kartico zvestobe.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Kupujem po večini v Sparu, Tušu in eLecleru. Na podlagi akcij v katalogu. Občasno kupujem v Hoferju, Lidlu in Jagru. V Eurospin pa ne zahajam, ker ne jem s stereroidi pitanih odsluženih dirkalnih konjev, kateri se prodajajo kot govedina. Tam je vsak mesni izdelek vprašljive kvalitete. Zdravje pa je samo eno in ko si ga uničiš več ni povratka. ;)

redtech ::

Poreklo je Slovenija misliš, da ima Spar meso od sosednje kmetije, brez steroidov... tudi priznane lokalne mesarije so že ujeli z mesom iz Poljske.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

CiClon ::

A ni zanimivo to, vse kar je iz tujine je s "steroidi", edino naši imajo pa čisto in zdravo :) kdo bi rekel, da je celo neverjetno

A ni bila pred par leti afera ravno v sparu, ko so "barvali" meso, da je lepše zgledlo? Nazadnje so okrivili mesarja...ja, ziher je mesar v Sparu na lasten strošek in odgovornost nabavljal neko robo in z njo barval meso, da bo lepše zgledlo in da bo več prodal. Stoprocentno. Kot da dobi provizijo na prodane kile.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Blumper ::

Spar online ni enako spar fizična trgovina.

fikus_ ::

V vseh trgovinah s svežim mesom imajo hladilnike osvetjlene tako, da je meso lepše videti, bolj rdeče. Predpakirano meso v embalaži pa je v dušiku, obarva meso bolj rdeče.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

LeQuack ::

Blumper je izjavil:

Za razliko, v Spar online ne moreš kuponov za popust izkoristiti. Očitno Spar ni resen s to trgovino, precej amatersko od njih.
Quack !

Tudi sadje je precej prilagojeno osvetljeno, da je videti vse bolj živo.

To so trgovske fore. Ribam tudi dajo kapljice za oči, da so bistre.

V višini oči so najboljše lokacije izdelkov na policah. Desna stran je dominantna. Pač tega znanja je v trgovinah ogromno in to jim prinaša tudi ogromen dobiček.

Telbanc ::

CiClon je izjavil:

A ni zanimivo to, vse kar je iz tujine je s "steroidi", edino naši imajo pa čisto in zdravo :) kdo bi rekel, da je celo neverjetno

Itak, da, hrvati so delali raziskavo, jagode in borovnice recimo pri lokalnem proizvajalcu, isto sranje glede vsebnosti škodljivih snovi, le da je "to domače".

Zmaga sicer po moje lokalni kmet, ki je pred oddajo goveda, travnik posul z gnojilom, in tja nagnal živino. Ki se je tega nažrla in nato pila vodo. In tako precej pridobila na teži. Ja to se je delalo v Sloveniji, sicer že mnoga leta nazaj, in vprašanje je zaj, če niso "zadevo modificirali".

V bistvu v časih neoliberalizma, lah zaupaš samo sebi. Ko je vse samo hlastanje za čim večjim zaslužkom.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Jaz meso vecinoma kupujem od kmetov. SPorocijo kaj in kdaj se kolje in se odda narocilo. Ce rabim kaj vmes pa vzamem spotoma v trgovini. Grem pa vedno v Spar, ker mi sama trgovna od vseh okoliskih se najbolje izgleda. Pac Lidl, Hofer, grem mimo, ker tam mi gre ze folk na kurac, Tus in Mercator pri nas sta pa tako grdi trgovini, vse nekaj nafukano notri, prenovljeno nikoli, se diskonti so lepsi. Potem pa ostane samo Spar. V okolici imam dva, eden je dokaj nov, eden prenovljen. Lepa trgovina. Za kartice in akcije mi pa dol visi.
Je kdo racunal koliko dejansko prihrani? Al pac kupujete kar je v akciji, zato ker je v akciji in ce ne bibilo v akciji sploh ne bi kupili? Zanimivo mi je ze, da vecino folka niti nima nekega okvirnega mesecnega budgeta dolocenega za fasungo, potem se pa zaletavajo v akcijo, ceprav te stvari takrat ne rabijo. Je bilo pa "poceni"

Grimnir3 ::

kriptobog je izjavil:

Jaz meso vecinoma kupujem od kmetov. SPorocijo kaj in kdaj se kolje in se odda narocilo. Ce rabim kaj vmes pa vzamem spotoma v trgovini. Grem pa vedno v Spar, ker mi sama trgovna od vseh okoliskih se najbolje izgleda. Pac Lidl, Hofer, grem mimo, ker tam mi gre ze folk na kurac, Tus in Mercator pri nas sta pa tako grdi trgovini, vse nekaj nafukano notri, prenovljeno nikoli, se diskonti so lepsi. Potem pa ostane samo Spar. V okolici imam dva, eden je dokaj nov, eden prenovljen. Lepa trgovina. Za kartice in akcije mi pa dol visi.
Je kdo racunal koliko dejansko prihrani? Al pac kupujete kar je v akciji, zato ker je v akciji in ce ne bibilo v akciji sploh ne bi kupili? Zanimivo mi je ze, da vecino folka niti nima nekega okvirnega mesecnega budgeta dolocenega za fasungo, potem se pa zaletavajo v akcijo, ceprav te stvari takrat ne rabijo. Je bilo pa "poceni"

Jaz grem ponavadi v petek in takrat izkoristim -10% na komplet nakup.
Če grem pa kak drug dan pa se ne sekiram.

Ostalih popustov pa ne gledam.

kriptobog je izjavil:

Jebe se meni za lepe trgovine. Ce ze kaj, potem so to prijazne, mlade in energicne prodajalke in teh je najvec v hoferju :)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Jebe se meni za lepe trgovine. Ce ze kaj, potem so to prijazne, mlade in energicne prodajalke in teh je najvec v hoferju :)

Ne bi vedel, ker ne hodim tja, ker mi rata slbo ob folku, ki rine tja. Pa ze sama trgovina mi je grozna. Pac diskont. Ceprav ko pregledam kak letak cene niso tako nizke, da bi rekel da so diskontne, roba pa verjetno je.

mojsterleo ::

Treba je reči, da ravno zaradi nesporazumov s cenami trgovci nadgrajujejo inventar. Vedno več trgovin ima cene na policah na lcd prikazovalnikih in ne več na listkih, kot je to tudi v primeru OP. Še vedno lahko pride do napak, ampak vsaj precej manj.
Kadar je popust na posamični izdelek, poglejte na listku/prikazovalniku črtno kodo izdelka in primerjajte s črtno kodo na artiklu. Če se koda ne ujema potem jaz ponavadi slikam ceno izdelka s popustom z izdelkom na polici in potem po kasiranju preverim, ali ne popust bil ali ni. Če popusta ni bilo pa veselo na info točko za reklamacijo.
So mi pras.i na info v Šparu večkrat rekli, da ta cena ne obstaja in da popusta sploh ni. En študent je med čakanjem na reklamacijo celo odstranil ceno s popustom in dal gor pravo ceno. Pa me je rešila fotka. Študenta pa sem imel še užitek nekam poslati.

Zgodovina sprememb…

Blumper ::

LeQuack je izjavil:

Blumper je izjavil:

Za razliko, v Spar online ne moreš kuponov za popust izkoristiti. Očitno Spar ni resen s to trgovino, precej amatersko od njih.

Niti niso iste akcije in izdelki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blumper ()

Vedno več trgovin ima cene na policah na lcd prikazovalnikih in ne več na listkih...

Ni LCD, je e-ink (e-paper).

V vsakem katalogu ti piše nek disclaimer, navadno v drobnem tisku, da lahko pride do napak pri vnosu.

Telbanc je izjavil:

CiClon je izjavil:

Itak, da, hrvati so delali raziskavo, jagode in borovnice recimo pri lokalnem proizvajalcu, isto sranje glede vsebnosti škodljivih snovi, le da je "to domače".

Zmaga sicer po moje lokalni kmet, ki je pred oddajo goveda, travnik posul z gnojilom, in tja nagnal živino. Ki se je tega nažrla in nato pila vodo. In tako precej pridobila na teži. Ja to se je delalo v Sloveniji, sicer že mnoga leta nazaj, in vprašanje je zaj, če niso "zadevo modificirali".

V bistvu v časih neoliberalizma, lah zaupaš samo sebi. Ko je vse samo hlastanje za čim večjim zaslužkom.

Spet ena "rekla, kazala" varianta!

Se je krmilo Ureo (umetno gnojilo) govedu, ampak je velika nevarnost, da govedo zaradi napačnega doziranja pogine, tako da tisto tvoje pisanje o trosenju gnojila in potem paše je en velik larifari, ker v osnovi ne moreš predvideti, koliko Uree bo žival pojedla, kot drugo, pa to pade na tla, na zemljo, govedo ne more drugače pobrati tega, kot da liže zemljo, kar spet ni dobro,... tako da je to samo eno nabijanje "baba čula, baba kazala".

Vsi se spravljajo na kmete. Pač kupujte uvoženo, če vam tako paše. Ker pri uvozu 100 % ni nategov.

Ales78 ::

kriptobog je izjavil:

Jaz meso vecinoma kupujem od kmetov.

Zanimivo, da misliš, da te bo Spar, ki ga dejansko kontrolira, nategnil, kmet, ki pa kontrole še v življenju ni videl, te pa ne bo. In to po tem, ko so švercali prepovedana škropiva iz Hrvaške (pred EU) in nato iz BiH in Srbije.

Mogoče boš pri šparu plačal preveč, kmet te bo pa za svoj tretji traktor zastrupljal. Vaške pregovorne poštenosti že davno ni več, danes šteje laboratorijska analiza in preverjanje, kjer je ni, te bodo nategnili.

starfotr je izjavil:

Vsi se spravljajo na kmete. Pač kupujte uvoženo, če vam tako paše. Ker pri uvozu 100 % ni nategov.

Uvoženo je pregledano, že trgovine same delajo analizo in mora iti nekaj hudo narobe, da pride skozi kontrolo, če pa pride, je jasno, kdo je odgovoren. Pri kmetu, sploh pri zelenjavi, ni nobene kontrole. Če hoče kmetovanje in direktna prodaja, vsaj na srednji rok, ohraniti kakršnokoli kredibilnost, bi od države morali zahtevati inšpekcije in pregledovanje pridelka. Vedno več ljudi dojema, da v turbokapitalizmu ni časti, ne morale ali etike. Šteje samo denar. In več ljudi, ko bo to razumelo, manj bo prodaje na kmetijah/tržnicah. Kmetovanje rabi samo eno malo močnejšo afero, pa bo po njem.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Aleš, zato pa kupuj v trgovini in uvoženo, ne boš imel skrbi.

PS lani so v sadju iz PL in SRB naknadno ugotovili presežene vrednosti škropiv, ko je bilo to prodano in najverjetneje porabljeno, takšna kontrola bolj malo pomaga.

Ales78 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Jaz meso vecinoma kupujem od kmetov.

Zanimivo, da misliš, da te bo Spar, ki ga dejansko kontrolira, nategnil, kmet, ki pa kontrole še v življenju ni videl, te pa ne bo. In to po tem, ko so švercali prepovedana škropiva iz Hrvaške (pred EU) in nato iz BiH in Srbije.

Mogoče boš pri šparu plačal preveč, kmet te bo pa za svoj tretji traktor zastrupljal. Vaške pregovorne poštenosti že davno ni več, danes šteje laboratorijska analiza in preverjanje, kjer je ni, te bodo nategnili.

starfotr je izjavil:

Uvoženo je pregledano, že trgovine same delajo analizo in mora iti nekaj hudo narobe, da pride skozi kontrolo, če pa pride, je jasno, kdo je odgovoren. Pri kmetu, sploh pri zelenjavi, ni nobene kontrole. Če hoče kmetovanje in direktna prodaja, vsaj na srednji rok, ohraniti kakršnokoli kredibilnost, bi od države morali zahtevati inšpekcije in pregledovanje pridelka. Vedno več ljudi dojema, da v turbokapitalizmu ni časti, ne morale ali etike. Šteje samo denar. In več ljudi, ko bo to razumelo, manj bo prodaje na kmetijah/tržnicah. Kmetovanje rabi samo eno malo močnejšo afero, pa bo po njem.

Ko bi ti vedel koliko kontrole in pregledov mora opraviti ta kmet, da lahko proda meso... Ni to prodaja na roke od random kmeta. Prodaja tudi trgovinam, ampak boljšo robo proda sam, ostalo proda drugam.
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posiljevanje s trgovinskimi aplikacijami (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
56564294 (9460) LeQuack
»

Dubajska čokolada (strani: 1 2 3 )

14114685 (3949) c3p0
»

Inflacija v Sloveniji 2024 in kupna moč prebivalstva, cene na drobno (strani: 1 2 )

946478 (2873) link_up
»

Razlika kvalitete med izdelki v trgovini (strani: 1 2 3 4 )

16222702 (16528) IL_DIAVOLO
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

347117754 (54212) zmaugy

Več podobnih tem