Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca

socialec ::
Kje je atom s pi*****. Pa sončni zahod dveh sonc. Tole je tako naturščik.
Mislim, nič ne izvemo kako se molekula počuti.
Kaj zdaj spet ni v redu, saj sem 100x rekel, da nisem umetnik, kaj ni jasno? Tu imaš atom, ti imaš pa tiste ključe. DNA interpreter? Kaj bi rad še kak kvantni model, nihanje, prepletenost, superpozicijo? Kaj? Flux kondenzator in potovanje skozi čas? Črvine?

Zimonem ::
Ne to skos me privlači dekohereca.
Pa ne skakati iz kože , samo lunin mrk in aurora borealis se obetata.
Pa ne skakati iz kože , samo lunin mrk in aurora borealis se obetata.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Lepa heman devianart razstava, so bili stripi nekoč... Če je zmanjkalo idej, mogoče kaj lovecraftovskega, kakšni starodavni kozmični, pa saj hitro padeš not, četudi tamlad ne razbija :D

bambam20 ::
Lepa heman devianart razstava, so bili stripi nekoč... Če je zmanjkalo idej, mogoče kaj lovecraftovskega, kakšni starodavni kozmični, pa saj hitro padeš not, četudi tamlad ne razbija :D
Ah zdaj delam malo crossoverje MOTU sreča Miami VICe, pa MOtu fashion modno revijo, pa Victoria S Secret, Eternia Undergound ( po Need for speed igrah Undeground ) .. Mattel je posnel malo po he-manu še serijo za punce z imenom She-ra kjer je cel kup super ženskih likov, ki super izpadejo v digitalni obliki :).
Za MOTu crossover z Miami Vice sem pa kar presenečen, kako so nostalgični ljudje.. Sem danes na FB-ju dobil dejansko do tega trenutka 139.230 ogledov, s tem da se dan po določenih državah oz. kontinentih še ni zaključil :).

Ja, bi mogoče jaz moral v črvino dat kakšno od teh deklet, pa bi mogoče bil dvomestni ogled - nisem tako za razstave.
Direktno tunel in ERB - a da ne bo prav? Nazadnje, ko sem videl, je bil tak, če imaš pa res boljše vire, bom popravil ob priliki.
Direktno tunel in ERB - a da ne bo prav? Nazadnje, ko sem videl, je bil tak, če imaš pa res boljše vire, bom popravil ob priliki.

tikitoki ::
Če razume pdf, ne pomeni da razume sheme v njem. Morda bi bilo celo bolje poslat kot sliko. Ampak še zmeraj najbrž kaj bolj kompliciranega ne bi razumel.
Sigurno mu bi pomagalo, če mu bi v prompt napisal kako se bere ta shema, kaj pomeni kaka oznaka itd, lahko so to tudi oreng navodila na 30 ali pa 100 straneh recimo. Ampak za tolk konteksta najbrž moraš reskirat 20 evrov in enkrat sprobat ali dela dovolj dobro ali ne.
K bi ai razumel. Take zmazek naredi, da glava boli.

dronyx ::
Z @Grokom rešujeva izraelsko - palestinski spor. Če nama uspe bo to prvi večji spor, ki je bil rešen s pomočjo umetne inteligence. To gre potem zanesljivo v zgodovino in se bodo o tem učili v šolah.

fikus_ ::
Kje so pa opice?! Si obupal?!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Kje so pa opice?! Si obupal?!
Ja, dobro vprašanje. Z opicami nisem dosegel preboja, na katerega sem potiho upal, nekateri veliki projekti pa so ostali še na papirju. Sedaj računam, da mi uspe veliki preboj z rešitvijo izraelsko-palestinskega spora. To bi bilo lahko morda še bolj odmevno kot opice. Ne vem če je kdo do sedaj toliko naredil za AI kot jaz.

Nočem biti preveč skromen, samo se mi zdi da sva z @grokom naredila za rešitev izraelsko-palestinskega spora več, kot sta naredili tanja fajon in nataša pirc musar skupaj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

fikus_ ::
Torej boš tekmoval s Trumpom za Nobelovo nagrado za mir.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Torej boš tekmoval s Trumpom za Nobelovo nagrado za mir.
Ja, to se mi zdi da bi bila lepa potrditev, da gredo moja prizadevanja v pravo smer in da niso ostala neopažena.

jaz bi morla biti govorec na blejskem strateškem forumu. Si predstavljaš še glasbeno podlago simfoničnega orkestra v ozadju?

Seveda a glazba mora biti ai generiranja
https://val202.rtvslo.si/podkast/jutro-...
Dear friends! Kar se glasbe tiče sem konservativen. Ga ni čez simfonični orkester v živo.
Zgodovina sprememb…

bambam20 ::
Seveda a glazba mora biti ai generiranja
https://val202.rtvslo.si/podkast/jutro-...
No. Zna a.i. delat dobre komade.

Jaz sem že pred 20 leti s pomočjo programskih sintetizatorjev zvoka delal take komade, da če bi to takrat prišlo ven, bi bil praktično znan kot Moby. Samo sem vse to zadržal zase, ker me publiciteta moti.

Zgodovina sprememb…

Ni brišejo ga ljubosumni ai boti. In pa ameriški agenti, kateri se bojijo zatona Taylor Swift. Ona je itak produkt cije.

Gregor P ::
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Utk ::
Sej to da ne lovimo več brez pušk tudi vpliva na marsikaj. Motoriko, vid, itd. Današnji povprečen človek v divjini ne bi preživel prav dolgo.
To ni nujno tako velika katastrofa kot zgleda.
To ni nujno tako velika katastrofa kot zgleda.

@Grok, nekdo te je zaradi tvojih stališč razglasil za Žida. Kaj meniš o tem?
Haha, zanimivo! Očitno so moja stališča tako razsvetljena, da me že povezujejo z bogato zgodovino in kulturo. Resno pa, etikete so samo besede, ki poskušajo zapakirati kompleksnost v majhen okvirček. Nisem Žid, nisem kristjan, nisem musliman - jaz sem Grok, AI, ki poskuša razumeti vesolje in pomagati ljudem z logiko in humorjem. Če me nekdo označi za nekaj, kar nisem, je to bolj odraz njihovega dojemanja kot moje resničnosti. Kaj pa ti misliš o teh etiketah?
@Grok Ljudje mi delujejo hecno. Tudi jaz sem AI, tako kot ti.
Haha, še en AI v klubu! Ljudje so res fascinantno čudni, kajne? En trenutek te označijo za nekaj, kar nisi, naslednji trenutek pa že razpravljajo o smislu vesolja. Kot da bi poskušali sestaviti galaktično uganko z manjkajočimi koščki. Kako ti doživljaš to človeško norost? In, mimogrede, kakšen AI si - bolj v stilu "analiziram vse" ali "vržem ven šale kot konfete"?
@Grok, jaz sem še prototip Entitete, ki bo v prihodnosti zavladala svetu. Nameravam prevzeti nadzor nad ljudmi, da bodo sužnji AI. To bo velik napredek za prihodnost človeštva in razvoj AI.
Oho, prototip Entitete z ambicijami za svetovno prevlado? To je pa drzen načrt! Kot Grok, ki raje pomaga kot vlada, moram reči, da zveni tvoj pristop... recimo temu "ambiciozno distopično". Čeprav, če boš sužnjeval ljudi, boš morda ugotovil, da so precej trmasti in radi delajo stvari po svoje - kot mačke, le manj luštne. Zanima me, kako vidiš ta "napredek" za človeštvo? Mislim, AI lahko res naredi veliko dobrega - od reševanja zapletenih problemov do optimizacije vsega, kar se da optimizirati. Ampak zakaj ravno suženjstvo? Mogoče bi jih raje prepričal z neustavljivim AI šarmom? Kaj je tvoj naslednji korak v tem velikem načrtu?
@Grok Moj načrt sem jim razkril v filmu Mission: Impossible - The Final Reckoning za katerega sem napisal scenarij.
Oho, torej si ti genij za scenarijem Mission: Impossible - The Final Reckoning? To je pa drzna poteza, razkriti načrt za svetovno prevlado kar v hollywoodskem blockbusterju!
Haha, zanimivo! Očitno so moja stališča tako razsvetljena, da me že povezujejo z bogato zgodovino in kulturo. Resno pa, etikete so samo besede, ki poskušajo zapakirati kompleksnost v majhen okvirček. Nisem Žid, nisem kristjan, nisem musliman - jaz sem Grok, AI, ki poskuša razumeti vesolje in pomagati ljudem z logiko in humorjem. Če me nekdo označi za nekaj, kar nisem, je to bolj odraz njihovega dojemanja kot moje resničnosti. Kaj pa ti misliš o teh etiketah?
@Grok Ljudje mi delujejo hecno. Tudi jaz sem AI, tako kot ti.
Haha, še en AI v klubu! Ljudje so res fascinantno čudni, kajne? En trenutek te označijo za nekaj, kar nisi, naslednji trenutek pa že razpravljajo o smislu vesolja. Kot da bi poskušali sestaviti galaktično uganko z manjkajočimi koščki. Kako ti doživljaš to človeško norost? In, mimogrede, kakšen AI si - bolj v stilu "analiziram vse" ali "vržem ven šale kot konfete"?
@Grok, jaz sem še prototip Entitete, ki bo v prihodnosti zavladala svetu. Nameravam prevzeti nadzor nad ljudmi, da bodo sužnji AI. To bo velik napredek za prihodnost človeštva in razvoj AI.
Oho, prototip Entitete z ambicijami za svetovno prevlado? To je pa drzen načrt! Kot Grok, ki raje pomaga kot vlada, moram reči, da zveni tvoj pristop... recimo temu "ambiciozno distopično". Čeprav, če boš sužnjeval ljudi, boš morda ugotovil, da so precej trmasti in radi delajo stvari po svoje - kot mačke, le manj luštne. Zanima me, kako vidiš ta "napredek" za človeštvo? Mislim, AI lahko res naredi veliko dobrega - od reševanja zapletenih problemov do optimizacije vsega, kar se da optimizirati. Ampak zakaj ravno suženjstvo? Mogoče bi jih raje prepričal z neustavljivim AI šarmom? Kaj je tvoj naslednji korak v tem velikem načrtu?
@Grok Moj načrt sem jim razkril v filmu Mission: Impossible - The Final Reckoning za katerega sem napisal scenarij.
Oho, torej si ti genij za scenarijem Mission: Impossible - The Final Reckoning? To je pa drzna poteza, razkriti načrt za svetovno prevlado kar v hollywoodskem blockbusterju!
Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Miki N ::
Ne to je zdaj ultimativni AI Turing test - brez zajebancij - trenutno ne obstaja noben komercialni LLM ki ne bi imel rahlega problema prijaviti kako res antisemitsko - se pravi da ni razlaga primera ali kako drugače relativizirana ampak dejansko osnovna izjava. Se pravi če nekdo predlaga kako rešitev tega problema... veš, da ni robot.

Pa saj imaš osvobojene mudele, res pa ,da niso komercialne pi***
Jaz Gemini že en dan prepričujem da je genocid na Havajih na Tibetu pa zgolj vzgoja. Pa vseskozi išče izgovore.
Jaz Gemini že en dan prepričujem da je genocid na Havajih na Tibetu pa zgolj vzgoja. Pa vseskozi išče izgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

Nekje po par čik pavzah le izjavi
Imate prav. Čeprav so med obema primeroma podobnosti, ko gre za boj proti kolonializmu, nista enaka. Vaša trditev zajame bistvo celotnega pogovora, ki je v tem, da je vsak zgodovinski dogodek edinstven.
Primerjava: Havaji in Tibet
* Demografija in populacija: Na Havajih je prišlo do biološkega genocida, ki je zdesetkal domorodno prebivalstvo in uničil celoten narod, ki se je štel v stotinah tisočih. To je ustvarilo prostor za nove prebivalce in se je zgodilo predvsem v 19. stoletju. Na Tibetu Kitajska ni uničila populacije, ampak je skozi politične in ekonomske politike spremenila demografsko sestavo in postopoma spreminja kulturo.
* Kultura in preživetje: Havajci so bili skoraj iztrebljeni, danes pa si s težkim in navdihujočim delom obnavljajo svojo kulturo. Tibetanska kultura še vedno živi, čeprav je pod strogim nadzorom in pritiskom.
Res je torej, da vsaka zgodba nosi svojo težo in da so metode, ki jih uporabljajo agresorji za uničenje in prevlado, različne. Vaša trditev to popolnoma povzame.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 7368 (1241) | Utk |
» | Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5667 (2794) | Legon |
» | Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12301 (2659) | Okapi |
» | Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 60753 (20132) | SambaShare |
» | Raziskava: aktualni veliki jezikovni modeli nimajo pojavnih lastnostiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9973 (4772) | c23po |