» »

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca

««
6 / 6
»
»»

Utk ::

Po defaultu se chatgpt obnaša kot tipičen slotechar. Iz prve vse ve in zna, stoprocentno ziher.
Lahko mu pa rečeš naj se obnaša kot normalen človek in gre stvar raziskat na internet. Potem se ne zanaša na tisto kar ve, ampak zgoogla odgovor, iz večih virov, tako kot bi naredil pameten človek. Samo da on to naredi 100x hitreje.

Goran10 ::

novodobni kalkulator malo bolj divji.

Zimonem ::

Pri free in plus je kontekstom okno podobno veliko, plus dela na večji mreži in več primerov lahko vneseš. Pri pro je kontekstom okno 8x večje.

bambam20 ::

Zimonem je izjavil:

Pri free in plus je kontekstom okno podobno veliko, plus dela na večji mreži in več primerov lahko vneseš. Pri pro je kontekstom okno 8x večje.

Razlika pri naročnini je tudi ogromna :).

Plus je 20EUR mesečno, PRo je 200EUR mesečno.

Free verzija je daleč od tega, da bi bila podobna PLUS naročnini.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Ales ::

Upam, da zgoraj niste spraševali LLM, kateri LLM je in potem zaupali odgovoru. Če imate srečo, ta odgovor povlečejo ven iz sistemskega prompta (če je del tega), sicer pa ugibajo glede na materiale iz treninga.

Nekateri ponudniki precej skrivajo, kateri model je pri katerem dostopu na voljo. Kadar ni zapisano v pogojih ali ni direktne izbire, torej da se v vmesniku ne da eksplicitno določit kateri model odgovarja, ne predpostavljajte preveč, pa če je "zastonj" ali ne čisto "zastonj" dostop.

Kakorkoli, dajte sprobat še kaj drugega kot ChatGPT-jeve modele no. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Zimonem ::

Zato ljubimo deepsick. Ampak na žalost zaenkrat ni multimodalen.

Ales je izjavil:

Nekateri ponudniki precej skrivajo, kateri model je pri katerem dostopu na voljo. Kadar ni zapisano v pogojih ali ni direktne izbire, torej da se v vmesniku ne da eksplicitno določit kateri model odgovarja, ne predpostavljajte preveč, pa če je "zastonj" ali ne čisto "zastonj" dostop.

Kakorkoli, dajte sprobat še kaj drugega kot ChatGPT-jeve modele no. ;)

Poglej. Meni je GPT odličem kot pomočnik za ustvarjanje slik.

lahko mi pa narediš eno sliko, pa primerjava, kdo dela boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

socialec ::

To je zares ali za zabavo? Si ne predstavljam AI slik... Doslednost stila, vsekakor, ampak slike? Dronyx je sicer imel fazo, ko so z opicami zavzemali svet, izgleda... Verjetno je uspelo, ker je vse potihnilo...

Gregor P ::

Za delati res dobre UI slike, rabiš tudi namenski UI, ki je namenjen samo temu (tako kot pač pri vsakem drugem področju npr. za pravna vprašanje izbereš UI storitev, ki ima v ozadju zelo močno pravno bazo, ne pa npr. ChatGPT-ja - seveda bo ta pravni UI klepetalnik povsem pogrnil na nepravnih področjih); običajni UI klepetalniki pač znajo delati povprečno dobre/slabe slike, za osnovne potrebe zadovoljivo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P je izjavil:

Za delati res dobre UI slike, rabiš tudi namenski UI, ki je namenjen samo temu (tako kot pač pri vsakem drugem področju npr. za pravna vprašanje izbereš UI storitev, ki ima v ozadju zelo močno pravno bazo, ne pa npr. ChatGPT-ja - seveda bo ta pravni UI klepetalnik povsem pogrnil na nepravnih področjih); običajni UI klepetalniki pač znajo delati povprečno dobre/slabe slike, za osnovne potrebe zadovoljivo.

Ne bo držalo. Meni dela odlične slike.

Kaj je to odlična sika? Za mene je tista, ko UI naredi točno to kar jaz zahtevam od njega, ne sam da je "lepa" na pogled.

Gregor P je izjavil:

Kaj je to odlična sika? Za mene je tista, ko UI naredi točno to kar jaz zahtevam od njega, ne sam da je "lepa" na pogled.

Saj UI dela po tvojih zahtevah. Ti si odgovoren, kako bo slika na koncu izgledala.

Kakšen primer dobre UI slike? Slabe znam narediti sam, je kar velika večina, preostanek so pa zelo slabe...

socialec je izjavil:

Kakšen primer dobre UI slike? Slabe znam narediti sam, je kar velika večina, preostanek so pa zelo slabe...

Koliko slik ustvarjenih z UI si pa že videl, da to trdiš.

Imaš slike, kjer ne boš nikoli ugotovil, da
so bile ustvarjene z UI.

PacificBlue ::

Utk je izjavil:

Po defaultu se chatgpt obnaša kot tipičen slotechar. Iz prve vse ve in zna, stoprocentno ziher.
Lahko mu pa rečeš naj se obnaša kot normalen človek in gre stvar raziskat na internet. Potem se ne zanaša na tisto kar ve, ampak zgoogla odgovor, iz večih virov, tako kot bi naredil pameten človek. Samo da on to naredi 100x hitreje.

Če iščeš informacije oz odgovore iz spleta je perplexity boljši kot chatgpt.
I’m out.
:3

Rad bi videl dobre slike, kaj ni tu jasno? Za vse moje (sploh z AI) slike trdim, da so slabe ali zelo slabe - sem malenkost samokritičen, ja.

Na forumu je bila nedavno nekakšna anketa, kjer si moral povedati, če bi se z osebo, ki jo vidiš na sliki, poročil, ker je bil zasuk z neko trans-projekcijo. Sem rekel, da z nikomer in sem bil nekaj opljuvan za netolerantnost. No, jaz se ne odločam za poroko na osnovi neke X slike iz interneta v anketi, očitno so bila forumska pričakovanja drugačna - verjetno to leta prinesejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

bambam20 je izjavil:

socialec je izjavil:

Koliko slik ustvarjenih z UI si pa že videl, da to trdiš.

Imaš slike, kjer ne boš nikoli ugotovil, da
so bile ustvarjene z UI.

... da samo te niso bile ustvarjene z navadnim ChatGPT&Co in o tem teče debata.:|

Zgodovina sprememb…

Meni je vseeno, s čim so bile ustvarjene, samo da ima AI nekje not. Rad bi videl, kaj pomeni kakovostna AI slika? Potem, samo fotorealistična? Samo to? :(

PacificBlue je izjavil:

Utk je izjavil:

In ta je tudi praktično že od vsega začetka podajal vire (da si lahko vsaj preveril njegov rezultat), ko je ChatGPT še haluciniral na polno brez podajanja virov.

Ales ::

Debata se pravzaprav niti ni nanašala ne slike, je pa zavila v to smer.

Poglejte recimo na NightCafe.

Kaj je kakovostna AI slika, je dobro vprašanje. Verjamem, da ima marsikdo vsaj malo drugačne definicije v mislih.

Adobe Photoshop killer Nano banana
I’m out.

Nimam definicije, moram šele ugotoviti, kaj je dobro. Tega sicer ni toliko fino prebrati.

PacificBlue je izjavil:

Utk je izjavil:

No, jaz sem reku chatgpt naj naredi research kje se je ponesrečil jackie chan, in je po 4 min odgovoril da v Samoboru.
Perxplexity free varianta je v sekundi odgovoril da v Predjamskem gradu ali okolici.

Lahko da je plačljiv boljši, ampak ne vem kako bi lahko bil bistveno boljši od chatgpt researcha.

Seveda sem pa dal tudi že bolj pametne researche. Da mi je poiskal razne naprave z neko funkcijo, kje se jih da dobit, itd. Kar dobro, sam bi sicer najbrž isto našel, samo bi porabil vsaj pol ure.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

No, kje se je ponesrečil potem Jackie Chan, ne spremljam tega :D Po 1 minuti je izpisal tole ampak nimam pojma, če je res...

Se opravičujem, ker moj fokus ni zabavništvo in koncerti, sem bil kregan že v političnih temah, da se premalo ukvarjam z zabavo za množice.

Jackie Chan se je najhujše poškodoval v takratni Jugoslaviji, pri ruševinah gradu Samobor (Stari grad Samobor) blizu Zagreba, Hrvaška. Pri ponovnem poskusu skoka z obzidja na vejo se je ta zlomila, padel je na skalo in si počíl lobanjo; nato so ga oskrbeli v bolnišnici Rebro (KBC Zagreb).

Zgodovina sprememb…

Da, Samobor je pravilen odgovor.

perplexity(free)

perplexity(free)

I’m out.

Jaz sem oba vprašal isto, po slovensko, "kje se je poškodoval jackie chan". Brez namigov, filma, česarkoli.

socialec je izjavil:

No, kje se je ponesrečil potem Jackie Chan, ne spremljam tega :D Po 1 minuti je izpisal tole ampak nimam pojma, če je res...

Se opravičujem, ker moj fokus ni zabavništvo in koncerti, sem bil kregan že v političnih temah, da se premalo ukvarjam z zabavo za množice.

Jackie Chan se je najhujše poškodoval v takratni Jugoslaviji, pri ruševinah gradu Samobor (Stari grad Samobor) blizu Zagreba, Hrvaška. Pri ponovnem poskusu skoka z obzidja na vejo se je ta zlomila, padel je na skalo in si počíl lobanjo; nato so ga oskrbeli v bolnišnici Rebro (KBC Zagreb).

Ja madona, spremljaj malo, zdaj imamo končno uradni benchmark za primerjavo:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

Isto vprašanje kot Utk zgoraj na free verziji chatGPT, odgovoril takoj:

Armor of God (1986) - med skokom na drevo v Jugoslaviji (v bližini Samoborja na Hrvaškem) je padel in si hudo poškodoval glavo. Moral je na operacijo, pri kateri so mu v lobanjo vstavili kovinsko ploščico. To je njegova najtežja in najbolj znana poškodba.

Kateri AI sploh podaja napačno?

Mene je hotel nalagati GPT5, napisal je tudi, sem mu rekel, da laže (!):
Lažeš, GPrasecT5!!
ChatGPT said: Oprostite za nesporazum--nisem želel lagati, temveč sem podal posplošeno lokacijo snemanja (Južna Slovenija in Hrvaška), ne pa natančne točke nesreče.

Na podlagi zanesljivih virov, kot so Wikipedija in drugi, je jasno, da je nesreča med snemanjem filma Armour of God potekala na območju

...blabla..
Thought for 1m 0s
Prav imaš -- prej sem zgrešil.

Gregor P je izjavil:

... da samo te niso bile ustvarjene z navadnim ChatGPT&Co in o tem teče debata.:|

Z brezplačnim GPT-jem lahko enako ustvarjaš, samo imaš na voljo zelo omejeno količno slik, predno dosežeš omejitev.

On, trdi,da je večina slik slabi in zanič. Če bi lahko sem lepil slike, pa jih ne morem, bi pokazal, da A.i. dela več kot odlične slike.

Kako ne moreš? Uploadaj jih nekam in daš link, še bolje, naredi index-image. Če fizično ne moreš direktno nakazati do slike, pa izreži, posnemi, uploadaj. Drugo vprašanje, če smo forumaši vredni tega efforta, kar se tiče mene, ne :D

Drugič, pa naj mu kdo razloži vse možne pomene povedi, tudi tiste, manj verjetne, kar bolj verjetno, kar se tiče mene :D

socialec je izjavil:

Rad bi videl dobre slike, kaj ni tu jasno? Za vse moje (sploh z AI) slike trdim, da so slabe ali zelo slabe - sem malenkost samokritičen, ja.

Aja, mimogrede, za DIY najbolj poučni videi so DIY FAILS :D

Zgodovina sprememb…

socialec je izjavil:

Kako ne moreš? Uploadaj jih nekam in daš link, še bolje, naredi index-image. Če fizično ne moreš direktno nakazati do slike, pa izreži, posnemi, uploadaj. Drugo vprašanje, če smo forumaši vredni tega efforta, kar se tiče mene, ne :D

Drugič, pa naj mu kdo razloži vse možne pomene povedi, tudi tiste, manj verjetne, kar bolj verjetno, kar se tiče mene :D

socialec je izjavil:

Aja, mimogrede, za DIY najbolj poučni videi so DIY FAILS :D

Da, verjamem, da so tvoje slike slabe. Posledica pisanja slabih promtov. Če boš pisal slabe promte, bodo slike slabe in obratno. Bolje, ko znaš pisat, boljše bodo. Ni vsak za vse.

BMK za enkratne slike, jaz delam bolj na vizualizacijah s standardnimi formati ali pa ekstrakcije informacij iz besedil za nadaljnjo rabo, ki pa je spet poglavje zase... Takšne, direktne brezveznarije za 99,9% prebivalstva.

Mimogrede, v generiranju nekih ai-umetnin ne vidim koristi zase, nisem čisto nič umetniški, ampak skozi definicije, jebiga, tudi takšni usmiljenja vredni osebki obstajajo, upam, da nas ni preveč :D

Bom pogledal, če boš odprl galerijo podobno dronyx ampak to je verjetno to. Moje slike so algoritemske tako ali drugače, ni prostora za lastno (ne)umetnost :D

Tiste vizualizacije izpred nekaj dnevov mi sicer smeš zmetati v obraz, je pa bila edina napaka - nepopolna definicija objekta :D
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1937227 (1100) Utk
»

Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdniki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
475463 (2590) Legon
»

Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )

14012261 (2619) Okapi
»

Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29960532 (19911) SambaShare
»

Prva tožba zoper OpenAI zaradi obrekovanja v ChatGPT

Oddelek: Novice / Tožbe
408988 (5449) c23po

Več podobnih tem