» »

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca

Temo vidijo: vsi
««
52 / 52
»
»»

delavec44 ::

Ampak če niti služb ne bo? Kako potem firmino?

enavlaka ::

Sej ne rabiš imeti službe v taborišču

3p ::

Moj vtis, ko malo prebiram to temo, je, da večina ljudi precenjuje lastno pamet in jo enači z neko božansko iskro.

AI je le papiga, ki zna iskati vzorce in bla bla bla (ni, ampak, ok). Pameti nima, le posnema kar je prebral in pregledal.
Janez pa je... enostavno je pameten. Pa s svojo glavo misli, zato ni zadnja tri leta prebral nobene knjige. Je nastal tak kar sam od sebe. :))

c23po ::

karafeka je izjavil:

Bigwhale, tako kot v fevdalizmu ali tako kot v komunizmu?

Pa ti je uspelo spregledati ravno tisti družbenopolitični sistem, v katerem so prav zaradi tega delavci šli umirati na cesto. Genij!
Računalniki nimajo spominov.

enavlaka ::

Tatcherizem ?

To ni družbenopolitični sistem.

karafeka ::

c23po je izjavil:

karafeka je izjavil:

Bigwhale, tako kot v fevdalizmu ali tako kot v komunizmu?

Pa ti je uspelo spregledati ravno tisti družbenopolitični sistem, v katerem so prav zaradi tega delavci šli umirati na cesto. Genij!

Izkoriščevalski kapitalizem?

Sedi, pet!

Še kolcalo se nam bo po tem...

pegasus ::

Tole bo next big thing in science:

Katere free llm modele uporabljate za programiranje, ki imajo api na openrouter oz. podobno?
Inštaliral sem si hermes plugin za vscode in čist vesel začel uporabljat ox-alpha, pa je bil na voljo ravno 2 dni.

pujsekpepe ::

3p je izjavil:

Moj vtis, ko malo prebiram to temo, je, da večina ljudi precenjuje lastno pamet in jo enači z neko božansko iskro.

AI je le papiga, ki zna iskati vzorce in bla bla bla (ni, ampak, ok). Pameti nima, le posnema kar je prebral in pregledal.
Janez pa je... enostavno je pameten. Pa s svojo glavo misli, zato ni zadnja tri leta prebral nobene knjige. Je nastal tak kar sam od sebe. :))

Ne ne ni tako. Sem imel izpuscaje sem slikal in poslal geminiju ker sem mislil da imam raka ze UI mi da analizo. Nic strasnega izginilo bo cez teden dni. Grem do dermatologa ki mi da identicno analizo. Na kratko veliko sluzb bo izginilo

mirator ::

Ne ne ni tako. Sem imel izpuscaje sem slikal in poslal geminiju ker sem mislil da imam raka ze UI mi da analizo.
Pa saj o tem ves čas debatiramo. Analiza UI je lahko pravilna (tudi slepa kura zrno najde) lahko pa hudo napačna. UI ni zdravnik, niti ni inženirske stroke, niti ni mojster za vse stvari. Je pa odličen pripomoček za pomoč, ko iščeš neke približke ali potrditve svojega razmišljanja.

BigWhale ::

pujsekpepe je izjavil:

Ne ne ni tako. Sem imel izpuscaje sem slikal in poslal geminiju ker sem mislil da imam raka ze UI mi da analizo. Nic strasnega izginilo bo cez teden dni. Grem do dermatologa ki mi da identicno analizo. Na kratko veliko sluzb bo izginilo

Darwin si ze mane roke. :>

mirator je izjavil:

Je pa odličen pripomoček za pomoč, ko iščeš neke približke ali potrditve svojega razmišljanja.

Ja, naravnost odlicen je za potrjevanje tudi najbolj zblojenih idej. Samo dovolj dolgo mu moras razlagati svoje stalisce in se bo zapletel v nek loop in ti na koncu pritrdil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

endelin ::

Mene zanima kaj bomo počeli ko bodo vse opravili roboti in bomo imeli ogromno prostega časa? Viseli 24/7 na forumih?

codeMonkey ::

Odvisno na kateri strani ograje bos. Na strani z roboti, ali brez >:D

mirator ::

BigWhale je izjavil:

mirator je izjavil:

Je pa odličen pripomoček za pomoč, ko iščeš neke približke ali potrditve svojega razmišljanja.

Ja, naravnost odlicen je za potrjevanje tudi najbolj zblojenih idej. Samo dovolj dolgo mu moras razlagati svoje stalisce in se bo zapletel v nek loop in ti na koncu pritrdil.

Lej, ne pravim, da nimaš prav, vendar meni koristi. Res pa je, da sem že večkrat dosegel njen plafon.
Samo UI je še v "beta" verziji.

LeQuack ::

Kakor vem so rekli da zaradi sindikatov AI ne bodo več dajali zdravstvenih in pravnih nasvetov.
Quack !

endelin je izjavil:

Mene zanima kaj bomo počeli ko bodo vse opravili roboti in bomo imeli ogromno prostega časa? Viseli 24/7 na forumih?

Already there.

pujsekpepe ::

mirator je izjavil:

Ne ne ni tako. Sem imel izpuscaje sem slikal in poslal geminiju ker sem mislil da imam raka ze UI mi da analizo.
Pa saj o tem ves čas debatiramo. Analiza UI je lahko pravilna (tudi slepa kura zrno najde) lahko pa hudo napačna. UI ni zdravnik, niti ni inženirske stroke, niti ni mojster za vse stvari. Je pa odličen pripomoček za pomoč, ko iščeš neke približke ali potrditve svojega razmišljanja.

Je bolj zanesljiva kot marsikateri (splosni(zdravnik. Ne gre se za potrditve ampak dejstva. Da imas reakcijo na kozi ne bos sam preko googla nikoli prisel do zakljucka ker je lahko tudi rak ali pa aids v zacetbem stadiju. Sem ga 3x vorasal kaj je in vedno isti odgovor. A vas je strah da tako trmarite.
To je sele zacetek AI bo menjala tudi psihoterapvte/psihologe za veliko manjse zneske

Heh, grejo pa zato cene ostalih stvari zaradi AI gor. Pa očitno bodo šle še bolj, ko je tako navdušenje.

iloveboobz ::

karafeka je izjavil:

Katere free llm modele uporabljate za programiranje, ki imajo api na openrouter oz. podobno?
Inštaliral sem si hermes plugin za vscode in čist vesel začel uporabljat ox-alpha, pa je bil na voljo ravno 2 dni.

GLM-5.2-Flash, k je bil dejasko ox-alpha, lohk z malo.. uhm.... budgeta poganjas tut doma. weightsi so itk ze na voljo...

https://www.aliexpress.com/item/1005013...

6-8 takih kart pa q4 quant pa si in business.
smoki

TucoX ::

Tole je suhega zlata vredno: :))
parodija na AI investicijo

pegasus ::

Tole spada sem:

Musk ima prave ideje, samo timeline ga mal jebe ;)

Ker imam čas in sem pogledal video:

Ali ne v EU jemljejo velikim korporacijam (preko tožb) in s tem subvencionirajo startupe? Musk pa govori, da EU podpira samo ta velike.

Potem, govori o 30% rasti globalnega BDPja in kako prosperiteto bo to prineslo. Komu le kaj?? V istem videu govori, kako bo AI v naslednjih 18 mesecih popolnoma "nadigrala" programerje podobno kot pred leti šahiste. Ti verjetno ne bodo imeli prosperitete. Pa tudi vsi ostali pisarniški poklici ne. Takim bo standard celo padel verjetno.
V drugem delu pa govori, kako po produktivnost robota v naslednjih 10 letih 5x večja od človeka in da jih bo takrat že milijardo, kateri bodo bolj produktivni kot pa celo človeštvo. Le kam se bo dalo to človeštvo potem?
Na koncu pa butne ven, da bo velik primanjkljaj energije za te AI centre, že letos, drugo leto pa zagotovo, ker poraba po AI čipih raste hitreje kot pa viri energije. A ne bo potem to zavrlo ves napredek pri AI in robotiki, ki ga je prej omenjal?

tikitoki ::

Musk je že tolk bedarij natrosil, da ga ne smeš resno jemati.

Chalky ::

Dobrodošli v dobi AGI, pravi OpenAI ob predstavitvi GPT-6 Astra

OpenAI je v četrtek predstavil GPT-6 Astra, ki ga je predsednik podjetja Greg Brockman označil za generacijski preskok in dejal, da bi ga lahko sčasoma razumeli kot začetek dobe umetne splošne inteligence oziroma AGI. Zakaj je pomembno: Astra približuje umetne inteligence vlogi, v kateri lahko samostojno opravljajo kompleksno strokovno delo hkrati pa odpira vprašanja o tem, kako varno jih je mogoče uporabljati.

Glavna novica: Brockman pravi, da osebno verjame, da je OpenAI že dosegel AGI, vendar prepušča uporabnikom, da sami presodijo, ali Astra ustreza tej definiciji. Mislim, da bi lahko šlo za ta model, je Brockman dejal na novinarskem brifingu, ko so ga vprašali, ali bi Astra lahko pomenila prihod AGI. Brifing je zaključil z besedami: Dobrodošli v dobi AGI.
https://www.axios.com/2026/09/03/openai...

ZDA so razred zase. Denar in delo bosta v roku 10 let izgubila pomen. Tisti ki so delali celo življenje bodo verjetno v hudi depresijo ko bodo ugotovili da so zapravili svoje dragoceno življenje za delo ki je zdaj izgubilo pomen. Je pa res da se bodo lahko tolažili da v njihovem obdobju niso imeli alternative...ampak kljub temu bodo globoko v sebi čutili bolečino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Pa kakšno bolečino? Ti sploh bereš za sabo kaj pišeš?

Chalky ::

delavec44 je izjavil:

Pa kakšno bolečino? Ti sploh bereš za sabo kaj pišeš?

Bolečino v smislu da so zapravili celotno svoje življenje za delo medtem ko bo imela nova generacija alternative. Čas je nekaj kar ne moreš kupiti oziroma zavrteti nazaj in verjemi da se bodo starejši ljudje začeli spraševati v tej smeri. Sploh če se bo to kar bluzi Musk uresničilo, da bo denarja v izobilju in da bo delo poljubno po želji.

Magic1 ::

Kaj pa ti veš, kakšne opcije bodo mladi imeli. Mogoče bodo samo potrošna roba, imeli nič in nepotrebni...
Magic

Ampak saj ne moreš izbirati kdaj boš rojen. Včasih so pa v vojnah umirali. Brez njih in nas tudi AI ne bi bilo.
Zakaj bi zaradi tega čutil bolečino. Prej veselje, če za otroke ustvariš boljši svet. Sem sicer skeptičen, ker delovne navade so dobra stvar.

Ales ::

Dokler skrollerji "medijev" goltajo vse, kar taki CEO bluzerji nakladajo, se za AGI ni ravno bat, za tak folk pa...

feryz ::

Če ljudje ne bodo potrebni, jih tudi ne bo. Simpl.
««
52 / 52
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anthropic opozarja, da se bo umetna inteligenca kmalu sama izboljševala (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5212831 (8107) c3p0
»

Applovo Siri bo poganjal Googlov Gemini

256596 (5363) bambam20
»

GPT-5.2 je tu (strani: 1 2 )

9012659 (5033) kriptobog
»

O tveganjih in stranskih učinkih se posvetujte s ChatGPT Healthom