» »

TV po hotelih

TV po hotelih

Hangman ::

Zanima me, kako imajo hotelske sobe urejeno TV. Ponavadi imaš neke standardne nemške, italijanske, balkanske kanale. Če si v kakšnem slovenskem hotelu imaš morda še glavne slovenske kanale in kup regionalnih. Se pravi, zadaj stoji nek TV provider, ki zagotavlja shemo kanalov. To mi je jasno. Ne razumem pa naslednjega: Vsak TV provider ti ponavadi pošlje neko kištico oz. TV komunikator - ta se priklopi direktno na router, TV pa preko HDMi kabla povežeš s komunikatorjem. Daljinec TV-ja ponavadi rabiš samo za vklop in izklop, medtem ko kanale menjaš z daljincem TV komunikatorja. Tako sem do sedaj videl v vsakem gospodinjstvu. Hoteli pa imajo to drugače urejeno: Tam nimaš TV komunikatorja in dodatnega daljinca, ampak imaš antenski kabel direktno priklopljen v TV. Kanali so torej shranjeni direktno na TV, kakor je to bilo včasih (v času uporabe anten in kabelske TV).

Zanima me, kakšna strojna oprema se nahaja zadaj in kje je nameščena? Kakšno shemo povezave naprav bi rad videl, da si lažje predstavljam. Vse skupaj zgleda kot kabelska TV, ampak te so menda iz mode, odkar se uporablja IP TV.

mtošev ::

Hint - v Google (ali sedaj popularno ChatGPT) napiši "how do hotel TVs work".

Pithlit ::

Joj no. Hotel dobi eno tako čarobno škatlico (ki se jo ponavadi postavi nekam na varno) kamor se spelje koaksialca (no, dandanes utp).

Na drugi strani te škatlice je pa antena (iptv, Netflix, whatever).

Bo v redu odgovor?
Life is as complicated as we make it...

Ales ::

mtošev je izjavil:

Hint - v Google (ali sedaj popularno ChatGPT) napiši "how do hotel TVs work".

Iskalnik in LLM ni eno in isto.

Scorpy84 ::

Tv tudi znajo zakleniti, da ne moreš uporabljati npr. hdmi. Ampak to danes ni problem sploh ker ti chatgpt, za vsak tv najde kodo, da odkleneš. Sicer pa imajo mešane rešitve, na sodobnejše tv-je če so v načinu hotel, se lahko samodejno na daljavo naloži aplikacija in dajo svoje vsebine, ter programe. Samo LAN povezava more biti.

c3p0 ::

Ti hotelski TV so beda od bede. Daj mi na voljo apps in hdmi in je to to. Pa vsiljujejo nek glup zastarel GUI in 100 brezveznih lokalnih kanalov.

starfotr ::

Odvisno. Pri nas ima en starejši hotel pogodbo z enim od operaterjev, da jim zagotavlja storitve.

Ker so imeli od prej v sobe napeljane telefonske kable, so se odločili da jim dajo VDSL modeme in v kleti postavijo DSLAM ter tako furajo kot da je vsaka soba npr. stanovanje ali zasebna hiša. Do hotela je napeljana optika, seveda.

Skratka, to je precej odvisno od lokacije in sredstev naročnika. Je pa danes en ethernet do sobe vrh glave dovolj, za internet se pa uporablja dostopne točke, ki so lahko v sobi ali izvem nje.

IL_DIAVOLO ::

Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1954492320 (1447) socialec
»

Poplava lažnih knjig o gobarjenju, ki so smrtno nevarne

Oddelek: Novice / Ostale najave
336356 (3801) nejc_nejc
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

24685946 (28351) Tilen
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

65958824 (19148) dinozaver7
»

Siol tv in kakovost slike

496668 (5132) Tilen

Več podobnih tem