Forum » Zvok in slika » Televizija na vikendu
Televizija na vikendu

Sharp999 ::
Zdravo, na vikendu ki ni pogosto uporabljen (nekje 6-8x na leto po nekaj dni) iščem najbolj ugodno rešitev za TV. Neumno se mi zdi plačevati vsak mesec Telemach po cca 40€, ko velikokrat cel mesec ni nobenega na vikendu. Preko mobilnih podatkov ali preko prenosnega računalnika in s kablom povezano do TV odpade, ne pride v poštev. Iščem primerno rešitev, hvala.

gruntfürmich ::
Preko mobilnih podatkov ali preko prenosnega računalnika in s kablom povezano do TV odpade, ne pride v poštev. Iščem primerno rešitev, hvala.
potem očitno vse odpade.
zapri temo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kurzweil ::
Če bi rad dobil ceneje in če ti ne pridejo v poštev mobilno podatki in če ne bi uporabljal nobene druge naprave, da prideš do video... potem nimaš kaj...
Če pa boš malce manj trd, pa vzameš Hot mobil, dobiš za par fičnikov zraven še en shitty modem, ki je dovolj za TV... potem pa pač uporabiš recimo Siol NEO oz. nekdaj Tvin, če ga imaš recimo doma... tudi sicer ima večina ponudnikov tovrstne storitve?
Jaz imam podobno situacijo... hot mobil... modem sem sicer dokupil boljši... potem pa ko grem na vikend, dopust... lahko vzameš tisto s seboj... 10€, gledam pa potem Siol NEO, ki ga doma plačujem... ko ne rabiš kakšen mesec pač ne plačuješ... ko spet plačaš je active... imaš lahko pa to potem kjer hočeš... dejansko lahko s powerbankom imaš net tudi na vrhu kakšne gor, na morju, doma, na vikendu...
Če pa boš malce manj trd, pa vzameš Hot mobil, dobiš za par fičnikov zraven še en shitty modem, ki je dovolj za TV... potem pa pač uporabiš recimo Siol NEO oz. nekdaj Tvin, če ga imaš recimo doma... tudi sicer ima večina ponudnikov tovrstne storitve?
Jaz imam podobno situacijo... hot mobil... modem sem sicer dokupil boljši... potem pa ko grem na vikend, dopust... lahko vzameš tisto s seboj... 10€, gledam pa potem Siol NEO, ki ga doma plačujem... ko ne rabiš kakšen mesec pač ne plačuješ... ko spet plačaš je active... imaš lahko pa to potem kjer hočeš... dejansko lahko s powerbankom imaš net tudi na vrhu kakšne gor, na morju, doma, na vikendu...

Jure14 ::
...Preko mobilnih podatkov ali preko prenosnega računalnika in s kablom povezano do TV odpade, ne pride v poštev. ...
Pa ravno preko mobilnih podatkov je najlažje.
Najprej potrebuješ eno pametno televizijo, na katero lahko namestiš Telemachovo EON aplikacijo. (nekaj 100€)
Potem potrebuješ en GSM WiFi router (30€)
Potem eno SIM kartico za podatke. (Hofer, 10€ za en mesec)
Na vikendu vklopiš SIM kartico v GSM router.
Vzpostaviš WiFi toćčko.
Televizijo povežeš na WiFi.
Namestiš EON aplikacijo, jo registriraš v tvojem telemachovem računu.
Gledaš.
Ko je enkrat nastavljeno bo znala tudi žena gledat PopTV.

OutOfTheBox ::

iKst_ ::
Najprej potrebuješ eno pametno televizijo, na katero lahko namestiš Telemachovo EON aplikacijo. (nekaj 100€)
Če že ima TV na vikendu, lahko enostavno kupi en Android TV stick za 30-50€, in je efekt enak.
Za podatke pa lahko uporabi svoj telefon, če ne želi komplicirati z routerji in plačevati dodatne naročnine. Enostavno narediš hotspot, TV povežeš na wifi in je.
Ampak mogoče ni signala oz. obstaja kak drug pameten razlog, da ne želi zadeve preko mobilnih podatkov.

komunist1945 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Kupi DVB-T anteno in glej rtv.
To je edina opcija ki si jo z omejitvami, ki jih je postavil še ni zaprl.
Kaj pa satelitska antena, FTA programi, Astra + hotbird? Enkratni izdatek, potem pa nobenih naročnin, kolikor vem.

Satelitsko sem tudi imel v mislih, sam sem mislil da je naročnina obvezna. Mogoče imam samo zelo outdated informacije. ^_^
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

OutOfTheBox je izjavil:
Satelitsko sem tudi imel v mislih, sam sem mislil da je naročnina obvezna. Mogoče imam samo zelo outdated informacije. ^_^
Free satelistski programi niso neka nova zadevščina, samo dokaj obskurna, ker se nobenemu tega ne splača reklamirat na vsakem vogalu.

Offtopic drgač - a je satelitska sploh še dejansko kaj v uporabi? Ne vem kdaj sem zadnjič videl krožnik na hiši (al pa samo zelo slabo opazujem).

Magic1 ::
Kupiš en TV box/dongle in povežeš preko telefona na net ter furaš domao TV2GO varjanto. Mogoče lahko tudi stramaš direkt iz telefona na TV, ali s Samsung S serijo se povežeš direkt s USB-HDMI na tv. Jaz sem si zrihtal, probal, a v letu nikoli gledal, ker na vikendu ni časa za TV.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

starfotr ::
OutOfTheBox je izjavil:
Offtopic drgač - a je satelitska sploh še dejansko kaj v uporabi? Ne vem kdaj sem zadnjič videl krožnik na hiši (al pa samo zelo slabo opazujem).
Seveda je. Ampak ne ve Sloveniji, ker imamo visoko pokritost s kabelskimi povezavami.

OutOfTheBox je izjavil:
Ja, bolj malo, ampak ni razloga, da ne bi mogel tega koristit, če hočeš ugodno gledat TV.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: komunist1945 ()

Sharp999 ::
Hvala za predloge in pomoč. Mobilni podatki so problem, ker malo signal zajebava in pride do ˝štekanja˝ - zakasnitve televizije.

Tody ::
Tudi to se bi dalo rešiti z kako anteno, če si lih v kaki zidanci z 1 m debelimi zidovi. Je pa stvar mikrolokacije, ni da zdaj kupiš pa bo sigurn delal.

Klobasa ::
Jaz sem zadevo rešil na sledeč način:
- vikend lte mikrotik povezan na domači mikrotik (wireguard)
- v moj T2 sem dodal vikend smart TV
- HOT giga paket po potrebi
stvar rešena, zadeva dela super preko lte.
- vikend lte mikrotik povezan na domači mikrotik (wireguard)
- v moj T2 sem dodal vikend smart TV
- HOT giga paket po potrebi
stvar rešena, zadeva dela super preko lte.

IL_DIAVOLO ::
Prodaj vikend.
Lp
Lp
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach EON TVOddelek: Omrežja in internet | 13378 (403) | skinwalker09 |
» | AP in dve mobilni dostopni točki?Oddelek: Omrežja in internet | 1254 (1071) | johnnyyy |
» | Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 13165 (8739) | Scorpy84 |
» | Repetitor / ojačevalec 3G/HSDPA signala ali alternativa za bogu za hrbtomOddelek: Mobilne tehnologije | 3989 (3630) | D3m |
» | Satelitska TVOddelek: Zvok in slika | 6630 (4833) | chrush |