» »

Golob in davek na pijače

Golob in davek na pijače

«
1
2 3 4

Ashrack ::

Elektroniko in belo tehniko kupujem v tujini saj je ceneje.
Očitno je Golob dosegel da bo pri pijaci tudi tako.

Imate kaksne wholesale ali podobne trgovine da si narocim Pepsi in Coca-Cola?
....

feryz ::

Kupi si soda stream in Pepsi, Miranda, 7up sirupe.
Boš lahko tega namešal đabe kolikor hočeš. Dokler ti ne bo iz ušes gledalo ven.

tetriandoch ::

Robert ti hoče pomagati, da se odvadiš strupa, ti pa takole kar iz tujine.

krho ::

Saj ta predlog se je drugače valjal naokoli že vsaj 5 let. Sedaj so ga končno dali v uporabo.. Vprašanje je, če velja tudi za sadne sokove. Večina tega je iz koncentratov. In marskije tudi dodajo sladkor.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

tetriandoch je izjavil:

Robert me je naučil davcne optimizacije. Od kar je na vladi sem poskrbel da mu na popolnoma legalen nacin placujem skorajda 0% davka

@all
Tema ni o strupenosti pijac, ampak o tem kje narociti iz tujine. Tako da prosim da se drzite neumesnih komentarjev
....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ashrack ()

mtosev ::

A se je Coca Cola v Sloveniji že podražila?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Magic1 ::

Sej že nekaj časa rinejo povsod na sladila. Prejšnji teden sem kupil breskov sok od fruktala in mi je bilo po požirku jasno, da je sladilo not... A to bo davek na splošno sokove, ali samo na sladkane? A bo navadna cola xx% dražja od zero?
Magic

svecka ::

Kaj ti pomagajo novi davki, če pa se ne porabljajo za tisto kar so bili ustvarjeni. Vlada dela isto, kot povsod drugje, pobira davek, ko pa pride račun, pa se spreneveda in pravi da denarja ni, saj je šel za nakup podrtije na Litijsko.

Bo zaradi novega davka kaj manj čakalnih vrst na odelku za odvisnost od "sladkih stvari"? Kaj pa preiskave in zdravljenje skadkornih bolezni bo kaj hitrejše? Zdravljenje debelosti? Preventivna obveščanja in opozarjanja pred dolgoročno škodljivostjo pred sladkimi produkti, vplivi na zdravje, razpoloženje in odvisnost? Malo morgen.

Morajo pa seveda nabrati denar, saj so naredili dobro delo in si dvignili plače za 4000€ bruto.

svecka je izjavil:

Kaj ti pomagajo novi davki, če pa se ne porabljajo za tisto kar so bili ustvarjeni. Vlada dela isto, kot povsod drugje, pobira davek, ko pa pride račun, pa se spreneveda in pravi da denarja ni, saj je šel za nakup podrtije na Litijsko.

Bo zaradi novega davka kaj manj čakalnih vrst na odelku za odvisnost od "sladkih stvari"? Kaj pa preiskave in zdravljenje skadkornih bolezni bo kaj hitrejše? Zdravljenje debelosti? Preventivna obveščanja in opozarjanja pred dolgoročno škodljivostjo pred sladkimi produkti, vplivi na zdravje, razpoloženje in odvisnost? Malo morgen.

Morajo pa seveda nabrati denar, saj so naredili dobro delo in si dvignili plače za 4000€ bruto.

Ravno zato pa poskrbim da drzavi ne dajem davkov. In tudi te sokove raje jih neham piti kot pa da placujem Golobu novo vilo
....

kuglvinkl ::

No potem je namen dosežen, dlje boš živel.

Iz tujine naročit stvar, ki je poceni, hkrati pa volumensko in masno zahtevna, pa ni dobra ideja, se ti ne zdi? Sicer pa, kolk pa spiješ tega na dan?

BTW, maš psa?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

socialec ::

kuglvinkl je izjavil:

Sladkor ni edini, niti najpomembnejši do sedaj znan dejavnik, ki vse vpliva na trajanje življenja.

Sc0ut ::

Če si iz Maribora - Ekz Berta - včasih je bila to debela Berta.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sc0ut ()

socialec je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Sladkor ni edini, niti najpomembnejši do sedaj znan dejavnik, ki vse vpliva na trajanje življenja.

a ful cukra poješ?

kuglvinkl je izjavil:

socialec je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

a ful cukra poješ?

Ne, navadno jemo brez sladkorja in tudi brez soli. Do sedaj ne poznam nobenega, ki bi umrl zaradi sladkorne, ne v ožjem sorodstvu, ne v širšem znanstvu. Za rakom pa, to pa nekaj naših nese, to pa res, navadno pod povprečno pričakovano življenjsko dobo.

Kaj je tvoje naslednje vprašanje?

moje vprašanje je bilo retorično, sam si premal cukra pojedel, da bi skužil.

Če si prišel najedat, te bom vtgel iz teme.

Kuglvinkl, ti si tukaj moderator brez omejitve trajanja mandata. Napravi, kot se ti zdi najbolj primerno glede na kakovost tvojih vprašanj, primerjujoč z mojimi odgovori.

Aja, raka ne dobijo zaradi kajenja!

mtosev ::

Sem pogledal ceno Coca Cole in je 1.66€ v sparu. No jaz jo bom še naprej pil.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Coca Cola Zero in Pepsi Zero (tako nekako, vem sicer samo, da sta črna) nimata sladkorja, ima neko drugo kemijo not. To je tudi zajeto?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

starfotr ::

Ashrack je izjavil:

tetriandoch je izjavil:

Robert me je naučil davcne optimizacije. Od kar je na vladi sem poskrbel da mu na popolnoma legalen nacin placujem skorajda 0% davka

@all
Tema ni o strupenosti pijac, ampak o tem kje narociti iz tujine. Tako da prosim da se drzite neumesnih komentarjev

Čudno, da se Snežicem nisi ze prej povezal v prejšnjih vladah.

dronyx ::

kuglvinkl je izjavil:

In država se že veseli številnih 90 letnikov, ki bodo potrebovali dolgotrajno oskrbo, če želijo čez stotico. :))

no comment ::

socialec je izjavil:

Coca Cola Zero in Pepsi Zero (tako nekako, vem sicer samo, da sta črna) nimata sladkorja, ima neko drugo kemijo not. To je tudi zajeto?

Ja.

Razumem, smelo pač ne bi, če ne vsebuje sladkorja v raztopljeni obliki.

LeQuack ::

socialec je izjavil:

Razumem, smelo pač ne bi, če ne vsebuje sladkorja v raztopljeni obliki.

Moraš razumeti kako povprečen levičar kot Golob/Mesec razmišlja. In sicer za njih si ti kapitalist, sovražnik, zato ker imaš toliko denarja da si lahko privoščiš coca colo. In zato ti je treba vzet ta denar.
PS: Levičarji tudi zmeraj sebe izvzamejo iz teh pravil.
Quack !

paradajzos ::

Kaj pa čips, sladoledi, čokolada, bonboni in ostalo sranje te sorte?
Kaj pa TORTICE?
Poleg bencina in dizla s Hrvaške tudi s coca colo & co.?
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

VelkBla ::

mtosev je izjavil:

A se je Coca Cola v Sloveniji že podražila?

Če misliš trgovce, da, so jo že večkrat podražili.

Glugy ::

Kok ste eni bolani z tem izogibanjem davkom. Imel bi vse prednosti urejene države, ne bi ji pa plačeval poštenih davkov. Naj jih reveži plačujejo ane? Sej veste da manj ko jih vi plačujete več jih bodo mogl že tako najrevnejši. Dejansko kradete revnim posredno.
To jokcanje okol davkov je prov nagravžno.
Če vam Slovenija ni všeč spokite. Adijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

Kako že krademo, saj je ta davek šele nastopil veljavo?
Pa menda ni zadnji davek, kjer še niti ni mogoče krasti.
Slovenija je sicer všeč, trenutne obdavčitve pač ne.
K sreči smo pa vajeni in željni distopije.
Mogoče bo pa vdrugi polovici 2026 Slovenija še bolj všečna.
Adijo!

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

socialec je izjavil:

K sreči smo pa vajeni in željni distopije.

Za Slovenca je prava zadeva absurdistan.

Absurdistan is a term sometimes used to satirically describe a country in which absurdity is the norm due to the ubiquity and incompetence of its bureaucracy.

luli ::

Glugy je izjavil:

Kok ste eni bolani z tem izogibanjem davkom. Imel bi vse prednosti urejene države, ne bi ji pa plačeval poštenih davkov. Naj jih reveži plačujejo ane? Sej veste da manj ko jih vi plačujete več jih bodo mogl že tako najrevnejši. Dejansko kradete revnim posredno.

Kolk ste eni rečni s tem moraliziranjem. Živel bi v Sloveniji, ne bi pa nas imel za sosede. Če ti kaj ne paše marš v Srbijo.
Pravzaprav če ti je Sirci tako pri srcu se preseli tja.
A vidiš Point?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

delavec44 ::

Glugy je izjavil:

Ne, ne vemo. Revež je na socialni, ki jo mi plačujemo. Kaj šele, da bi več davka plačal kot mi. Tudi dohodninska lestvica to potrjuje.

Spokajo pa nesposobneži, ki doma ne morejo nič spremeniti. Zato pa imamo migrantski problem.

Telbanc ::

paradajzos je izjavil:

Kaj pa TORTICE?
Poleg bencina in dizla s Hrvaške tudi s coca colo & co.?

Tortice pobi, jaz in moja kolegica jeva une brez sladil in cukra, - Se dajo dobit, sam račun no, je pa sladak.

Kdo še pije uno sranje od koka kole? Kva vam je? Pravi moški pije pir al pa vino eventuelno tudi beli rum in vodko. No, edino če 10 letnike puščate na forum, no.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

kamiKaZaA ::

Če bi bil bogat bi samo kupoval in ne bi gledal na cene. Vseeno bi mi bilo koliko kaj stane. Samo v košaro bi vrgel. A žal nisem takšne sreče in sem prisiljen kupovati, kjer je ceneje, ker se na letni ravni lahko tako prišpara tudi za dopust ali dva.

Avstrija ima znatno cenejše trošarine na alkohol in posledično je pivo, viski, rum.. konkretno cenejši kot v Sloveniji. In 1x-2x mesečno delam nakup v Avstriji na srečo naredim tja in nazaj maksimalno 70 km in minimalno 50 km. Strošek vožnje tako znaša 4-6€.

Ravno danes sem bil v našem Sparu gledal koliko stane rum Plantation XO, ker mi gre zaloga proti koncu in ga še je zelo malo in čas za nabavo nove flaše. In glej na srečo je bil na akciji v Sparu Europark in sicer znižan iz 70€ na 59€ in če bi danes ponucal še -10% popust pri nakupu nad 30€ bi ga dobil za 53€:
https://www.spar.si/online/rum-plantati...

Če bi bil bogat bi točno to naredil. A sem v istem trenutku sredi trgovine preko telefona preveril ceno v Spar Leibnitz (65 km v obe smeri od doma) in glej ti ceno 43€. In še Spar Avstrija ima 4 Jokerje (-25% popust na en izdelek (tudi žgane pijače) in 4 izdelke lahko na enkrat kupiš in daš na vsak izdelek -25%). Torej dobim ta rum za 32€ v Avstriji:
https://www.interspar.at/shop/lebensmit...

Isti rum:
32€ Spar Avstrija (z uporabljenim popusti -25% Joker)
53€ Spar Slovenija (z uporabljenim dodatnim popustom na že popust)

Zakaj je rum v Avstriji toliko cenejši? Ker imajo dosti nižje trošarine na alkohol. Isto je pivo Union ali Zlatorog nekje 20 centov ceneje na flašo/pločevinko 0,50L.

Prihranek na tem rumu bo: 21€. Strošek prevoza tja in nazaj 5€-6€. Na koncu še vedno več kot 15€ profitiram. In to na enem izdelku, kje so še drugi 3 izdelki z -25% oz. več njih po redni ceni, ker je gori marsikaj ceneje in kupujem vse kar potrebujem in je cenej kot pri nas. V pomoč mi je telefon, da v živo primerjam, če se mi splača kupiti ali raje kupim, ko se vrnem v Slovenijo. In če si vzameš čas, lahko ogromno prihraniš na letni ravni. Pred Novim Letom sem tako kupil veliko Milko za 3€ ob pogoju, da sem 3 vzel. Torej 3 velike Milke za 9€, pri nas pa ista Milka 5,50€ (ena).

Torej 4 Jokerji (popusti) mi veljajo do 7.1.2025 in v torek grem delat večji nakup v Avstrijo (v ponedeljek je zaprto) in mi je čisto vseeno, če bo DDV na hrano 50% v Sloveniji, ker imam pod nosom Avstrijo in bom vedno kupoval tam kjer je ceneje, ker nisem dovolj bogat, da bi lahko razmetaval s težko prigaranim denarjem, kateri še je povrhu moćno obdavčen (prispevki na plačo).

Tudi v Italiji je pijača cenejša.

Švicarji hodijo v Nemčijo po nakupih. Slovenci hodijo delat v AT. Švedi hodijo pijančevati v baltske države. Avstrijci so nekoč tankali v Sloveniji. Za to smo glasovali na referendumu in ideji prostega pretoka blaga in storitev rečemo EU. Glugyjevi ideji kupovati dražje pravimo neumnost.

Glede na to, da imajo Slovenci na delu v AT možnost plačevati davek v Avstriji, v Sloveniji pa doplačati samo razliko mi je nadvse čudno, da so se v večini odločili, da bodo vse plačali v Sloveniji. Glede na to, da jih je 20.000 in da plačujejo nadpovprečno veliko, naše ustavno sodišče pa jim je pritisnilo prst v rit, se čudim odlocitvi. Jaz bi se na njihovem mestu potrudil, da bi večina ostala v AT.

luli je izjavil:

Glede na to, da imajo Slovenci na delu v AT možnost plačevati davek v Avstriji, v Sloveniji pa doplačati samo razliko mi je nadvse čudno, da so se v večini odločili, da bodo vse plačali v Sloveniji. Glede na to, da jih je 20.000 in da plačujejo nadpovprečno veliko, naše ustavno sodišče pa jim je pritisnilo prst v rit, se čudim odlocitvi. Jaz bi se na njihovem mestu potrudil, da bi večina ostala v AT.

Sam delam v Sloveniji. Poznam pa kar nekaj ljudi, kateri delajo v Avstriji in so dnevni migratni.

Enostavno se ne splača gori živeti s takšno plačo kot jo prejemajo (delavska plača) in če ne prejemaš ravno njihove minimalne plače (trgovina, čiščenje...) imaš doplačila nekje 600€ letno, ker se ti upoštevajo olajšave (če vse prijaviš). Če pa ne prijaviš in te dobijo, pa ti olajšav ne upoštevajo in v tem primeru namesto 600€ plačaš 1500€ ali več za vsa leta nazaj. Kdor pa gori dela za minimalno plačo, pa mu Slovenski dacarji vzamejo plačo ali pa še malo več (med 1200€ do 1800€), kar pa je žalostno, ker je gori minimalna plača minimalno obdavčena s prispevki pri nas pa ti skoraj 40% poberejo in potem moreš doplačati to razliko. To pa je žalostno, da te tako oderejo.

Ne govorim da živiš v AT. Govorim o plačilu dohodnine, kjer imaš dve možnosti
1 del v AT in razliko v SI
2 vse v SI.
Jaz bi izbral 1. opcijo.

Kurzweil ::

Jaz podpiramo davek na sladke pijače! ... ampak v primeru, da bi se potem ta davek porabil za nižje cene zdravih/bolj zdravih pijač!

Sicer je prav, da se pusti človeku kaj bo počel, užival, konzumiral... dokler ne pridemo recimo do zdravstva, ki ga ljudje, ki uživajo to greznico najbolj bremenijo!

Mimogrede, bi po zgledu recimo Danske prepovedal prodajo napolitank, ker dokazano vsebujejo preveč transmaščob, posledično dobimo vojsko ljudi, ki pokasira raka...

Isto kot pri tej nezdravi in presladki pijači bi stisnil hitro prehrano, še posebej te velikane tipa McDonalds... pri nas pobirajo dobiček, puščajo pa za sabo ogromno debelih ljudi, ki posledično kasirajo razne sladkorne polezni, raka,... torej direktno bremenijo naše zdravstvo. Ampak tudi tu sem istega mnenja kot pri pijačah, naj potem ta davek gre za zdravstvo oz. še bolje, nižje cene zdrave prehrane, pijače...

Ja, ampak če potegnemo vzporednico iz sosednje teme, bi morala biti prva coca-cola neobdavčena, vse naslednje pa lahko tudi progresivno 8-)

paradajzos je izjavil:

Kaj pa TORTICE?

Brez skrbi, to še vse pride.
Quack !

Še slikica zaloge ruma, da ne bo kdo mislil, da trolam:

BuDi79 ::

Povprečen slovenček izmed 400.000 "svobodnih":
- Mislim, da je davek na sladke in slajene pijače čisto ok, to sranje samo ubija. Otrokom se naroči voda iz pipe pa je, zdrava je pa odžeja.
- Mislim, da je davek na prazna stanovanja čisto ok, naj plačajo tisti, ki imajo preveč. Kdor ne more naj proda. Jaz rad plačam.
- Jaz mislim, da višji prispevek za RTV ni napačen, RTV mora biti pošteno plačan, saj imajo edini dobre dokumentarce pa otroške oddaje, pa oddaje za manjšine. Radovedni Taček, Smrkci, Čebelica Maja, Svet ki izginja... to imaš samo na TV Slovenija. Jaz rad plačam.
- Da se dvignejo plače zaposlenim v javni upravi je edino prav, saj so eni dobili plače pod minimalcem, pa višje so izobraženi kot v realnem sektorju. Pa tudi če se dnevno poveča št. zaposlenih za 8 jih je vedno premalo. Da se dvignejo vodjem in funkcionarjem precej več kot enim za šalterjem je pa tudi jasno zakaj. Če hodiš v šolo pač dobiš več. Kakorkoli, končno bodo snažilke pa gasilci pošteno plačani.
- Davek na pse bi morali že davno uvesti, če imaš psa plačuj. povsod so dreki. Saj vem, da bo šlo za zavetišče, samo tko, povsod so dreki, naj lastniki plačujejo.
- Kaj pa potem če imamo vesoljsko agencijo, to ne bo nek strošek, bo pa plus v očeh mednarodne javnosti.

Na koncu dneva... ta isti povprečen slovenček izmed 400.000 "svobodnih":
- Samo še vedno ne vem zakaj se vse draži? A je krivo tiskanje denarja? Verjetno Ukrajina! Kdaj bo Golob končno trgovce privil? Čeprav se očitno povsod po svetu draži, lani sem si lahko privoščil Novaljo, letos bo težka. Tudi v Bosni, Romuniji pa Srbiji višajo cene pa imajo sigurno pol nižje plače kot mi, sigurno, sem bil 2003 en vikend dol pa vem. No, globalno smo v dreku očitno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Kurzweil je izjavil:

Jaz podpiramo davek na sladke pijače! ... ampak v primeru, da bi se potem ta davek porabil za nižje cene zdravih/bolj zdravih pijač!

Sicer je prav, da se pusti človeku kaj bo počel, užival, konzumiral... dokler ne pridemo recimo do zdravstva, ki ga ljudje, ki uživajo to greznico najbolj bremenijo!

Mimogrede, bi po zgledu recimo Danske prepovedal prodajo napolitank, ker dokazano vsebujejo preveč transmaščob, posledično dobimo vojsko ljudi, ki pokasira raka...

Isto kot pri tej nezdravi in presladki pijači bi stisnil hitro prehrano, še posebej te velikane tipa McDonalds... pri nas pobirajo dobiček, puščajo pa za sabo ogromno debelih ljudi, ki posledično kasirajo razne sladkorne polezni, raka,... torej direktno bremenijo naše zdravstvo. Ampak tudi tu sem istega mnenja kot pri pijačah, naj potem ta davek gre za zdravstvo oz. še bolje, nižje cene zdrave prehrane, pijače...

Jaz tudi verjamem v davek na nakup nepremičnine. Samo naj bo 50% in naj bo namenjen mladim pri nakupu prvega šotora - torej za prvo nepremičnino. Pa verjamem v davek za elektriko. Samo naj bo namenjen tistim, ki doma še kurijo sveče. Pa verjamem v fiziko. Vse razen v gravitacijo. Ta mi ni všeč in verjamem, da bodo na filofaksu končno kaj našli. Pa verjamem, da bi bilo treba bolj obdavčit športnike, samo kaj ko že danes noben izmed uspešnih ne plačuje davka v SI. Aja pa v zobno vilo tudi verjamem, ker mi je enkrat, ko sem bil majhen pustila tolarje pod povstrom.

Utk ::

BuDi79 je izjavil:

Povprečen slovenček izmed 400.000 "svobodnih":
- Mislim, da je davek na sladke in slajene pijače čisto ok, to sranje samo ubija. Otrokom se naroči voda iz pipe pa je, zdrava je pa odžeja.
- Mislim, da je davek na prazna stanovanja čisto ok, naj plačajo tisti, ki imajo preveč. Kdor ne more naj proda. Jaz rad plačam.
- Jaz mislim, da višji prispevek za RTV ni napačen, RTV mora biti pošteno plačan, saj imajo edini dobre dokumentarce pa otroške oddaje, pa oddaje za manjšine. Radovedni Taček, Smrkci, Čebelica Maja, Svet ki izginja... to imaš samo na TV Slovenija. Jaz rad plačam.
- Da se dvignejo plače zaposlenim v javni upravi je edino prav, saj so eni dobili plače pod minimalcem, pa višje so izobraženi kot v realnem sektorju. Pa tudi če se dnevno poveča št. zaposlenih za 8 jih je vedno premalo. Da se dvignejo vodjem in funkcionarjem precej več kot enim za šalterjem je pa tudi jasno zakaj. Če hodiš v šolo pač dobiš več. Kakorkoli, končno bodo snažilke pa gasilci pošteno plačani.
- Davek na pse bi morali že davno uvesti, če imaš psa plačuj. povsod so dreki. Saj vem, da bo šlo za zavetišče, samo tko, povsod so dreki, naj lastniki plačujejo.
- Kaj pa potem če imamo vesoljsko agencijo, to ne bo nek strošek, bo pa plus v očeh mednarodne javnosti.

Na koncu dneva... ta isti povprečen slovenček izmed 400.000 "svobodnih":
- Samo še vedno ne vem zakaj se vse draži? A je krivo tiskanje denarja? Verjetno Ukrajina! Kdaj bo Golob končno trgovce privil? Čeprav se očitno povsod po svetu draži, lani sem si lahko privoščil Novaljo, letos bo težka. Tudi v Bosni, Romuniji pa Srbiji višajo cene pa imajo sigurno pol nižje plače kot mi, sigurno, sem bil 2003 en vikend dol pa vem. No, globalno smo v dreku očitno.

Skoraj točno tako. Sicer bi tu lahko našteli še 100 davkov in prispevkov, in vsak je za vsakega, RAZEN za tistega katerga bi moral on plačat.
Vsak je tudi proti vsaki subvenciji, ki je on ne dobi, bog pa ne daj da ukinejo subvencijo njemu.

Kurzweil ::

luli je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Jaz tudi verjamem v davek na nakup nepremičnine. Samo naj bo 50% in naj bo namenjen mladim pri nakupu prvega šotora - torej za prvo nepremičnino. Pa verjamem v davek za elektriko. Samo naj bo namenjen tistim, ki doma še kurijo sveče. Pa verjamem v fiziko. Vse razen v gravitacijo. Ta mi ni všeč in verjamem, da bodo na filofaksu končno kaj našli. Pa verjamem, da bi bilo treba bolj obdavčit športnike, samo kaj ko že danes noben izmed uspešnih ne plačuje davka v SI. Aja pa v zobno vilo tudi verjamem, ker mi je enkrat, ko sem bil majhen pustila tolarje pod povstrom.

Možnost, da se trudiš biti smešen, pa nisi...

Namesto, da berem tvoje debilizme, bi bil precej bolj vesel, da vidim tvoj predlog?! Glede na to, da te smeti samo ustvarjajo sladkorne, rakave in še kakšne bolnike (torej najbolj premenijo zdravstveni sistem) in da so osnovna in zdrava živila za večino predraga, vidim jaz v tem edino možnost, ker kar tako znižala država ne bo ničesar, torej morajo nekje vzeti, no, tu se mi zdi prav, da se odzvame tistim, ki tudi državi največ odvzamejo... obstaja bolj fair način?

In kako bi drugače stimuliral ljudi kot tako, da poceniš zdravo hrano/pijačo... in podražaš te smeti, ki samo daljšajo kolone v zdravstvu in bremenijo zdravstveni sistem... mimogrede, taisti ljudje so tudi največji problem države, ko pride do bolniškega dopusta... v zadnjih 10 letih se je slednji izdatek za državo povečal za 3x... pa mislim, da ste to zasledili zadnje dni, ker je bilo o tem precej govora na RTV....

In ja, tudi pri potencialneg nepremičninskem davku sem podobnega mnenja, če že mora obstajati... naj se ta denar nameni direktno za stanovanjski sklad oz. na kakšren koli način za vse, da bodo lažje prišli do nepremičnine.

Če pa država potem ne uspe ustrezno razporejati finance, pa je stvar za drugo debato in s tem vse kar sem napisal zgoraj nima veze s tem.

Koraaz ::

luli je izjavil:

2 vse v SI.
Jaz bi izbral 1. opcijo.

In zakaj bi izbral 1. možnost namesto druge?

Imaš kakšno korist od tega (npr. da manj davka plačaš)? Al se gre tu samo za metanje polen pod noge naši državi in simpanje z avstrijci?

Če se plača enaka količina denarja v obeh primerih, potem ne vidim smisla, da bi plačeval tujcu davek, če ne bom imel nobene koristi od tega. Medtem ko pa doma, vsaj upam, da določen % pa bo nekam pametno vložen.

Ena korist je, da je višja plača in standard, marsikdaj je to že dovolj velika korist...

Lahko se tudi z okna na vlaku pove z drugimi besedami.

Zgodovina sprememb…

Koraaz je izjavil:

luli je izjavil:

2 vse v SI.
Jaz bi izbral 1. opcijo.

In zakaj bi izbral 1. možnost namesto druge?

Imaš kakšno korist od tega (npr. da manj davka plačaš)? Al se gre tu samo za metanje polen pod noge naši državi in simpanje z avstrijci?

Če se plača enaka količina denarja v obeh primerih, potem ne vidim smisla, da bi plačeval tujcu davek, če ne bom imel nobene koristi od tega. Medtem ko pa doma, vsaj upam, da določen % pa bo nekam pametno vložen.

1 možnost bi bilo treba izbrati zaradi izsiljevanja ugodnosti. Podobno kot to počne javni sektor.

kriptobog ::

Glugy je izjavil:

Vbistvu je bolana drzava s temi davki. V zameno za visje davke se pricakuje boljse storitve. Imamo pa vedno visje davke in vedno slabse storitve. Dokler so davki samo za polnjenje drzavne blagajne in ne namenski in transparentno porabljeni, se bomo izogibali in placevali minimalno kar lahko

Ima pa dosti ljudi in NVOjev lepe službe. To je pa tudi nekaj vredno.

kriptobog je izjavil:

Vbistvu je bolana drzava s temi davki. V zameno za visje davke se pricakuje boljse storitve. Imamo pa vedno visje davke in vedno slabse storitve. Dokler so davki samo za polnjenje drzavne blagajne in ne namenski in transparentno porabljeni, se bomo izogibali in placevali minimalno kar lahko

Tudi za 1.4 miljarde za višje plače v javni upravi se pricakuje boljse storitve. Ampak so in bodo vedno slabše.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()
«
1
2 3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114202258 (29403) MrStein
»

Davek na sladko, ste kaj veseli?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25143023 (36290) Raptor F16
»

Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16625927 (19594) RejZoR
»

Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43687118 (80709) Go-ahead

Več podobnih tem