Forum » Programiranje » Izdelava operacijskega sistema (ASM + C++)
Izdelava operacijskega sistema (ASM + C++)
camx ::
Mene pa zanima če se je že kdo ukvarjal kej z izdelava operacijskega sistema s C++om (bootloader v asm) ? Rabil bi pa kašen tutorial od SVGA in VESA, oz. če ma kdo že spisan drajver za grafiko, in če ma kdo za miško...
DMouse ::
Ja, če boš zelo priden in vztrajen, ti bodo driverji za miško mogoče prišli v poštev še pred pomladjo
Senitel ::
Imaš int 10h, prej pa v ax spraviš 13h in veselo pišeš piksle na A000... Za SVGA načine moram pa pogledat, če še imam file/link/papir...
hash ::
Jaz sem naredil preprost operacijski sistem(preprost kernel in stdio in stdlib knjiznica...) + bootloader, kaj vec se mi pa ni dalo.
BigWhale ::
Hash:
Opensource it!
:)
Resno... Sicer pa, ali lahko kaj vec poves o svojem sistemu? Kak kernel, delovanje in tko naprej...
?
Opensource it!
:)
Resno... Sicer pa, ali lahko kaj vec poves o svojem sistemu? Kak kernel, delovanje in tko naprej...
?
hash ::
Kode zal nimam vec, sem vmes ze stokrat reparticioniral disk in ohranjanje te kode ni bilo ravno najvecja prioriteta.
Glede mojega operacijskega sistema - ubistvu ni ravno omembe vreden, sej pravim cisto preprost kernel napisan v Cju, malo memory managementa in input(tipkovnica) ter tiste knjiznice z osnovnimi funkcijami - to je skoraj vse, ce se prav spomnim.
Par strani, ki ti lahko pridejo prav:
OSNews
OSdev.org
Operating system design & implementation tutorial
SigOps OS development
Glede mojega operacijskega sistema - ubistvu ni ravno omembe vreden, sej pravim cisto preprost kernel napisan v Cju, malo memory managementa in input(tipkovnica) ter tiste knjiznice z osnovnimi funkcijami - to je skoraj vse, ce se prav spomnim.
Par strani, ki ti lahko pridejo prav:
OSNews
OSdev.org
Operating system design & implementation tutorial
SigOps OS development
DMouse ::
Kako ti je lahko nekaj drugega večja prioriteta kot svoj lastni OS. Jest bi ga čuval ko pes čuvaj
c++ kernel tutorial
če kdo ne šteka kako se kompajla, kako nardi/kopira botsector na disketo naj vpraša tle...
če kdo ne šteka kako se kompajla, kako nardi/kopira botsector na disketo naj vpraša tle...
|CyGNUS-x ::
Je že kdo compajlav kodo?
Me prau zanima kak OS je
Me prau zanima kak OS je
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.
jaz sem.. ma čisto simple video drajver ti izpiše na črno podlago z belo pisavo "Hello World" :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119299 (34973) | RedDrake |
» | Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 65700 (29438) | Prospekt |
» | Odkrita varnostna luknja v privzeti namestitvi OpenBSDOddelek: Novice / Varnost | 4285 (3220) | poweroff |
» | Vista (x64) bo zahtevala digitalno podpisane gonilnike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9898 (7760) | Gavran |
» | BeOS ima 10 let (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9650 (7761) | ZetaNeo |