» »

Sončna elektrarna z hranilniki

Sončna elektrarna z hranilniki

««
8 / 8
»
»»

WaterBoy ::

joez7 je izjavil:

Že deluje.
Obstoječa SE se je pustila nedotaknjena.
Nov Deye pa se vezal kot UPS (Na Grid port) - celotna hiša na Load port.
Gen port je trenutno prost - mogoče pride gor bencinki agregat (če bo potreba) ali pa polnilnica za EV.
Baterija 20kWh. Jo furam med 30-100% (100%=3.4V) kar pomeni 90% dejanske polnosti.
Po konfiguraciji, deluje powershaving, fazno balansiranje in še najbolj zanimivo powershifting.
UPS mam nastavljen na -500W. Toliko večidel jemlje iz omrežja, preostanek porabe pa iz hranilnika.
Ko je višek sonca, gre poraba omrežja na 0W in višek shranjuje v hranilnik, in šele ko je hranilnik poln v omrežje. Ko je hranilnik pod nastavljeno vrednostjo (30%) se izklopi P.shifting, še vedno pa deluje P.shawing. Še nekoliko nižje pa se vklopi polnjenje hranilnika iz omrežja (še vedno deluje P.shaving). Polnjenje se lahko nastavi po %, po času in po moči.
So pa izgube UPSa po predvidevanjih (prej po tehnični dokumentaciji) reda 100-200W (24/7).

Razsmernik pa je preko Solarmon konfiguriran na HA.

Torej če prav razumem imas dovod iz PMO na Grid in potem hišo na load, kamo je tudi vezana obsoječa SE?
Pa bo delovala SE v primeru izpada omrežja?

joez7 ::

Ne. Obstoječa SE je vezana na omrežje - Grid (pred hibridom). Obstoječa SE ob izpadu omrežja tudi izpade.
Sami porabniki (hiša) pa na izhod (hibrida) - Load. Je blo tako še najlažje izvest.
Če bi bla novogradnje (ali adaptacija) bi verjeto na porabniški strani mel podprt (UPS) del in del, ki ni podprt.
Obstoječe SE namerno nisem dal na Gen. port ali na Load port. Vem, da bi s tem dosegel tudi otočno obratovanje - sam ni potrebe.
Me je malce skrbelo obnašanje v otočnem režimi, pa popolnoma nič nimam potrebe po otočnem.
Za moje potrebe je trenutno tako idealno.
Zakasnitev ponovnega vklopa = 300s.
Self check =0s (20ms) - preklop ob motnji na omrežju.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj so baterijski hranilniki prava stvar (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
363118970 (179) joez7
»

Fotovoltaika je udarila ob zid - Od 1. marca ne priklapljajo novih fotovoltaik (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Loža
1641221669 (67437) Fluido

Sončna elektrarna? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27870954 (41344) BigWhale
»

Tesla Powerwall v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9528195 (21353) hruske

Več podobnih tem