» »

Od kod lepote tvoje... bruh!

Od kod lepote tvoje... bruh!

«
1
2 3
...
5

bajcert ::

Geografsko je slovenija zelo lep kos zemlje.
Prebivalsto vredu, če se le ne družis prevec s sosedom.
Politično pa brez brez besed...

To kar se dogaja zadnih 15 let, odkar spremljam to greznico, je škoda vseh fotonov, ki imajo karkoli z slovensko politiko, da samo projecirajo senco politika ali pa prenesejo informacijo po kosu stekla. Pa naj bodo levi ali desni, zgornji ali spodnji. Vsi, čisto vsi, državni ali lokalni delajo za svoj žep, eni aktivno, drugi pasivno. Kjer je denar bo tudi zginil. Zadnjih par let gledam lokalno politiko iz druge roke in je katastrofa...

Namen te teme pa je malo drugačen kot pa pljuvanje vsega povprek.

Ker imam vsega dovolj in ker državni aparat najbolj boli manjko denarja oz. davkov, razmišljam kako kar najmanj dati ali pustiti državi.
Katerih metod se poslužujete pri optimizaciji plačila davkov? Seveda legalnih s pridihom kreativnosti.

Če lahko veljaki, naj tudi vsi ostali.
  • spremenilo: bajcert ()

Scaramouche3 ::

bajcert je izjavil:

Ker imam vsega dovolj in ker državni aparat najbolj boli manjko denarja oz. davkov, razmišljam kako kar najmanj dati ali pustiti državi.

Neumen človek se bori, pameten gre tam kjer ni takih pritiskov...
Dodaš še možnost vojne, pojdi če imaš dovolj denarja..

leeg ::

bajcert je izjavil:

Katerih metod se poslužujete pri optimizaciji plačila davkov? Seveda legalnih s pridihom kreativnosti.

Skratka, če ne moreš preprečit, se pridruži in še sam ogoljufaj vse od staršev, do prijateljev, ostalega sorodstva,... ki bojo zaradi tebe plačevali višje davke. In potem imaš jajca, se javno zgražati nad "državnimi in lokalnimi", sam pa si enak.

Ne veš ne kaj so davki in ne kako delujejo, mar ne? cccccccc...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: leeg ()

c23po ::

To je tisti vic o Slovencih, ki še v peklu tlačijo eden drugega v drek, Hudiču pa dajo mir.

V petnajstih letih si prišel do zaključka, da živiš v greznici. Kot odrasel moški si se odločil za drugi pristop. Prav. Premisliti moraš sledeče: bo tvoj novi pristop kaj spremenil greznico, v kateri boš živel še vsaj 30 let.
Računalniki nimajo spominov.

AgJ1 ::

bajcert je izjavil:

To kar se dogaja zadnih 15 let, odkar spremljam to greznico, je škoda vseh fotonov, ki imajo karkoli z slovensko politiko, da samo projecirajo senco politika ali pa prenesejo informacijo po kosu stekla. Pa naj bodo levi ali desni, zgornji ali spodnji. Vsi, čisto vsi, državni ali lokalni delajo za svoj žep, eni aktivno, drugi pasivno. Kjer je denar bo tudi zginil. Zadnjih par let gledam lokalno politiko iz druge roke in je katastrofa...

Predno imaš otroke se odseli iz te greznice, ki je zavožena in plačuj davke drugje. To ti bo najboljša optimizacija davkov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgJ1 ()

feryz ::

Ker drugje ni zavoženo. Navedi eno državo, kjer tega ni.
Ne moreš, ker ne obstaja.

PacificBlue ::

Kako da ne, Slovenija je na indeksu zaznave korupcije na 44.mestu.
Je še veliko držav nižje na lestvici:>
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

Politiki, župani,.. so taki, kot jih volijo ljudje..ponavadi ogledalo ljudstva.
Davki so visoki, ker večina to podpira (ponavadi pod pogojem, da jih plača nekdo drug)..nenazadnje, sociala, .... niso zastonj.

Sicer pa je že slovenski ljudski junak živel od šverca.

Urbano#Desno ::

bajcert je izjavil:

Zaposli se v javnem sektorju in postani neto prejemnik. :))
Ali pa selitev v tujino, delo v gospodarstvu je v slo. no go (izjema so razni paradržavni kolohozi je k JS samo brez omejitve plač :)))

MIHAc27 ::

feryz je izjavil:

Eto, tudi mene zanima, kje tega ni. Mogoče na Luni.

Od države se moraš sam pozanimati, kaj ti pripada. Otroški, olajšave, mogoče subvencija najemnine. Če ti kaj pripada, vzemi. Jaz sem za subvencijo 2 meseca spraševal, a bi mi pripadala ali ne, mi nihče ni niti okvirno hotel povedati. Dal na koncu vlogo in samo gledal za koliko je bilo (recimo da sem pričakoval 3x manjši znesek). Pa lahko bi že leta prej dal.

Vozi točno po omejitvah, da še redarčkom nič ne daš.

Drugega se pa ne spomnim.

feryz je izjavil:

Nekje je več, drugje je manj. Pri nas je več. Greš tja, kjer je manj. Hkrati še optimiziraj rizik vojne, ki se v Evropi močno povečuje zaradi retardiranega folka, ki podpira Putina in Trumpa.

Zgodovina sprememb…

TheTrick ::

Problem pri nas je da smo dobili karierne politike ki so se izpeli že 20 let nazaj. Zdaj so tam samo zato da so blizu korita iz katerega ni nobena znanost jemat, včasih so to delali prikrito od zadnjih 2eh mandatov pa še to ne več. To svojo kariero zdaj predajajo že naprej svojim potomcem in s tem se nekako oblikuje kastni sistem vladanja.

Politične funkcije je treba omejiti na 2 mandata max. Da se bodo ljudje menjali. Politika bi morala biti privilegij podajanja znanja in izkušenj družbi. Mi pa imamo 90% politikov ki ni ničesar drugega počelo v življenju razen se svaljkalo po funkcijah. No vmes jih pospravijo na kako dobro plačano poziciji, ali da se prah poleže od aferice ali pa ko se čaka na nov krog levo-desno.

Samo 1 stranka ima omejitev v programu. Pirati.

JanBrezov ::

TheTrick je izjavil:

Politične funkcije je treba omejiti na 2 mandata max. Da se bodo ljudje menjali. Politika bi morala biti privilegij podajanja znanja in izkušenj družbi. Mi pa imamo 90% politikov ki ni ničesar drugega počelo v življenju razen se svaljkalo po funkcijah. No vmes jih pospravijo na kako dobro plačano poziciji, ali da se prah poleže od aferice ali pa ko se čaka na nov krog levo-desno.

Se strinjam. A problem je v tem: če hočeš doseči omejitev mandatov, moraš imeti dovolj politične moči, da to narediš. Torej se bodisi pridruži stranki, ki ji bo to cilj ali pa naredi svojo. Potem delaj na pridobivanju politične moči 20 let, da dobiš ustrezno večino za sprejem omejitev. In v trenutku, ko boš imel dovolj moči za sprejetje omejitev mandatov, boš ugotovil, da ti to v bistvu ni v interesu. In začaran krog je sklenjen.

profii ::

Če politiko omejiš na dva mandata, bodo ljudje v tem "malem" časovnem oknu še bolj filali svoje male žepke, ker čez 4 ali 8 let jih itak ne bo več na stolčku.

Invictus ::

Saj ni samo Slovenija taka, je praktično cela Evropa.

Politiki so ugrabili državo, volitve so samo show za plebs...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

DeeJay ::

išči državo, ki deluje po načelu solidarnosti in ne pohlepa.... ne vem pa, če sploh obstaja.... mogoče kako oceansko otočje... Tonga?
V kapitalizmu se pa ve, da državo že dolgo ne vodi več politika, ampak pohlep (kapital).
Don't f with me.

Ashrack ::

Slovenia je prav lepa za ziveti. Pogoj je da imas lepe prihodke in da si si uredil davcne optimizacije. Vcasih je kar grozljivo na kak nacin dobis vse mozne socialne transferje kljub temu da zivis na veliki nogi in to vse legalno.
....

DeeJay je izjavil:

išči državo, ki deluje po načelu solidarnosti in ne pohlepa....

Kako se naj lotim iskanja take države?

Kaj je razlika med solidarnostjo in socialno državo? Ker meni se zdi, da je socialna države regulirana/prisilna solidarnost, skozi davke. In OP bi rad plačeval manj davkov. Torej on v bistvu ne išče solidarne države, ampak obratno. Razumem narobe?

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Vatikan:D
I’m out.
:3

FrRoSt ::

bajcert je izjavil:

...

Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

DeeJay ::

JanBrezov je izjavil:

DeeJay je izjavil:

išči državo, ki deluje po načelu solidarnosti in ne pohlepa....

Kako se naj lotim iskanja take države?

Kaj je razlika med solidarnostjo in socialno državo? Ker meni se zdi, da je socialna države regulirana/prisilna solidarnost, skozi davke. In OP bi rad plačeval manj davkov. Torej on v bistvu ne išče solidarne države, ampak obratno. Razumem narobe?

tako kjer so ljudje zadovoljni in imajo dovolj, da z veseljem plačujejo davke in kjer bogati in revni ne obstajajo. Utopija, vem.
In to bi bla lahko vsaka, če bi odvzel pohlep iz človeške narave.
Don't f with me.

Tako, tako, tako ... Taka ne obstaja, dajte si zabiti že enkrat v glavo.
Vsak drug mulc, če ne še več, želi spizditi iz tukaj tako opevane Avstrije.
Ob dejstvu, da ima veliko večji problem, kot Balkanci. Z Balkana ni težko spizditi na bolje, z Avstrije pa je. Pa če si še tako želiš.

Greš nekam, kjer so kazalniki korupcije nizki, nekako je logično, da so potem davki porabljeni bolj koristno in imajo vsi več od tega.
Nova Zelandija.

Novo Zelandijo si našel? Nisi resen, verjetno.
Sicer pa te tam, tako ali tako, ne vzamejo. Če nisi ravno jedrski fizik.

MIHAc27 ::

Danska je menda na top 1 mestu. Sledita Finska in NZ.

AgJ1 je izjavil:

Greš nekam, kjer so kazalniki korupcije nizki, nekako je logično, da so potem davki porabljeni bolj koristno in imajo vsi več od tega.
Nova Zelandija.

Razen, če so merilniki korupcije manipulirani. Ne pravim, da so, špekuliram, da so lahko. Kakšna Rusija in Kitajska ziher manipulira oz. pritiska na lastne agencije za merjenje korupcije, kako naj ocenjujejo korupcijo.

No, če smo mi na 44. mestu, pa je korupcija totalna, resnično na vsakem koraku, na vseh nivojih, potem si lahko zgolj mislimo, kako je za nami.
Pred nami je pa tudi samo za odtenek bolje, vključno s prvim mestom. Javni sektor povsod krade na polno, kolikor se da.
Letvica korupcije zgolj pove, kdo zna bolje skriti te zadeve, ne kje jih je manj.

feryz je izjavil:

Ob dejstvu, da ima veliko večji problem, kot Balkanci. Z Balkana ni težko spizditi na bolje, z Avstrije pa je. Pa če si še tako želiš.

Daj povej kaj več o tem, res me zanima.

Par dni nazaj sem nekje zasledil, da bojda večina Nemcev ocenjuje, da v Nemčiji nič ne funkcionira tako, kot včasih.

ripmork ::

DeeJay je izjavil:

išči državo, ki deluje po načelu solidarnosti in ne pohlepa.... ne vem pa, če sploh obstaja.... mogoče kako oceansko otočje... Tonga?
V kapitalizmu se pa ve, da državo že dolgo ne vodi več politika, ampak pohlep (kapital).

Slovenija je zelo solidarna država; po višini socialnih prispevkov smo krepko nad EU povprečjem, državljani pa v solidarnostnih akcijah (od zbiranja za naravna nesreče in medicinske primere do projektov kot je Covid sledilnik, ipd) delamo in zbiramo precej bolj efektivno kot skorumpiran državni aparat (ki bi moral delat za vse nas in v katerega se preko davkov steka več kot dovolj denarja).

Kapitalizem ni srž problema. Problem je kombinacija pohlepa (ki se pojavlja v vseh -izmih) in slabo delujoče pravne države, ki slednjega ne zna (ali noče) brzdat. V državi, kjer veliko procesov kriminala zastara oz. procesi trajajo bizarno dolgo (kljub temu, da imamo relativno veliko sodnikov glede na prebivalca) se dobesedno splača krast. Poglej politiko, pa ti je takoj vse jasno. Milijoni se razmetavajo mimogrede - zato da potem en Mesec v parlamentu tuli, kako bi bilo treba dvignit davke za večje blagostanje, cel javni sektor pa štrajka za večje plače (s tem, da je povprečna plača v JU višja od tiste v zasebnem, vsi državni aparati od železnic naprej pa delujejo relativno slabo). V zadnjih 5-ih letih je JS zrasel za 20.000 delovnih mest (v dobi digitalizacije), to ni normalno.

Skratka, kar Slovenija rabi je:
- boljše sodstvo (konec z zastaranji, prenovitev zakonodaje, hitrejše procesiranje primerov, dvig zaupanja ljudi v pravno državo)
- optimizacija JS oziroma manj države (ergo: manj korupcije in razmetavanja z denarjem)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

ripmork je izjavil:

- boljše sodstvo (konec z zastaranji, prenovitev zakonodaje, hitrejše procesiranje primerov, dvig zapuanja ljudi v pravno državo)

Kot vidimo, država/vlada določa plače sodstva, ki je pomemben faktor boljšega sodstva. Koruptivna vlada niti pod razno noče boljše sodstvo in zato plače ne dvigne. Kaj sedaj?

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Novo Zelandijo si našel? Nisi resen, verjetno.
Sicer pa te tam, tako ali tako, ne vzamejo. Če nisi ravno jedrski fizik.

Preberi moj originalni post. In ja, te vzamejo.

feryz je izjavil:

No, če smo mi na 44. mestu, pa je korupcija totalna, resnično na vsakem koraku, na vseh nivojih, potem si lahko zgolj mislimo, kako je za nami.
Pred nami je pa tudi samo za odtenek bolje, vključno s prvim mestom. Javni sektor povsod krade na polno, kolikor se da.
Letvica korupcije zgolj pove, kdo zna bolje skriti te zadeve, ne kje jih je manj.

Kje bolj smrdi, v kraju, kjer imajo ogromno svinjsko farmo ali v kraju, kjer tega ni in so vsi WCji lepi urejeni? V katerem od teh krajev bi rajši živel? Seveda je drek v obeh, ampak če ni ogromne svinjske farme, je … bolj ugodno kar se smrada tiče.

Zgodovina sprememb…

Na zahodu ne bi več.
Kar je bilo še 10 let nazaj vzor čistoče in urejenosti, je danes navadna greznica.
Govorimo, recimo, za Italijo, Francijo, Belgijo, Nemčijo ...

feryz je izjavil:

Na zahodu ne bi več.
Kar je bilo še 10 let nazaj vzor čistoče in urejenosti, je danes navadna greznica.
Govorimo, recimo, za Italijo, Francijo, Belgijo, Nemčijo ...

…Ljubljano…

JanBrezov je izjavil:

feryz je izjavil:

Par dni nazaj sem nekje zasledil, da bojda večina Nemcev ocenjuje, da v Nemčiji nič ne funkcionira tako, kot včasih.

:)):)):))

Tudi ne bo več funkcioniralo, kot je nekoč! 8-)

Menda pa bodo Nemci, po tejle ukrajinski vojni, iznašli nov gospodarski model!? :))
komu zvoni; zvoni tebi.

damirez ::

Mislim, da gre za krizo demokaricije in kapitalizma. Če je bilo še 15 let nazaj nemogoče, da bi nas kakšen komunističen ali diktatorski sistem dohitel ali celo prehitel bi se ti folk smejal v glavo. No danes 2024, karkoli Kitajci zahtevajo se samo priklonimo in kimamo. Oni lahko vse in mi smo samo tiho.

Ni samo Slovenija, poglejte si recimo zahodne predsednike, Biden, Johnson, Macron.... Al pa izpred 16-20 let, boh ne daj izpred 40 ali še nazaj. Pač standardi padajo. Eden izmed razlogov je struktura prebivalstva. Povprečen volilec 30 let nazaj je bil star 35 let, danes pa okoli 60. Lažje jih je manipulirat.

Včasih je veljalo več znaš več veljaš, danes pa več imaš več veljaš, tako da imajo na vaše otroke precej večji vpliv infulencerji, kot pa magistra biologije, ki predava vašim otrokom.

Penziči odločajo o naši prihodnosti. Tako da imamo v bistvu samo dve stranki že 20 let, Janša in tista proti Janši, obe sta pa totalne smeti.

FrRoSt je izjavil:

JanBrezov je izjavil:

feryz je izjavil:

Tudi ne bo več funkcioniralo, kot je nekoč! 8-)

Menda pa bodo Nemci, po tejle ukrajinski vojni, iznašli nov gospodarski model!? :))

Torej kaj je sanjska destinacija povprečnega avstrijskega ekonomskega migranta? Nemčija menda ne, tam je pol Balkan pol pa Turčija.

WhiteAngel ::

bajcert je izjavil:

Vidim, da bolj malo razmišljaš. Glavnina davkov gre za socialo, sledi zdravstvo, izobraževanje in infrastruktura, občine. Česa torej nočeš financirati? Tistih 90 revežev v parlamentu, predsednik, župana al kdo te najbolj "jezi"?

WhiteAngel je izjavil:

bajcert je izjavil:

Vidim, da bolj malo razmišljaš. Glavnina davkov gre za socialo, sledi zdravstvo, izobraževanje in infrastruktura, občine. Česa torej nočeš financirati? Tistih 90 revežev v parlamentu, predsednik, župana al kdo te najbolj "jezi"?

Verjetno vseh parazitov, ki se skrivajo pod "sociala", pa tudi metanja denarja proč pod tako imenovano "zdravstvo" (vse preplačano, UKC LJ v minusu) in "infrastrukturo" (Teš6). Tudi kakšno izobraževanje se najde (dodatek za stalno pripravljenost; prenosniki, za katere še vedno ne vejo, za koga so). Pa seveda famozna "nova" sodna palača.

JanBrezov je izjavil:

Evo, tule sem prebral:

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-nem...
"Večina Nemcev ima občutek, da v državi nič ne deluje, kot je prej"

Nemčija je prešla zenit svoje moči in prebivalci to čutijo. Skrbijo jih naraščajoči kriminal med prebežniki, priliv beguncev in islamistične skupine. Razlike v dojemanju varnosti se med prebivalci zahoda in vzhoda povečujejo, kažejo izsledki raziskave.

Nemci se, zlasti na vzhodu, v protest proti vladi obračajo k skrajno desnim strankam. Med ljudmi se krepita negotovost in nezadovoljstvo. To so sklepi reprezentativne raziskave javnega mnenja, ki jo pripravlja center za strategijo in vodenje, je za Radio Slovenija poročala dopisnica iz Berlina Maja Derčar.

Katere skupine Nemce najbolj skrbijo? Po vrsti: islamisti, arabski klani, desni skrajneži, teoretiki zarot, levi skrajneži, AfD … Toda na vzhodu države Alternativo za Nemčijo (AfD) podpirajo veliko bolj kot na zahodu. In bolj kritični so do vlade. Želijo si, da bi vlada ukrepala proti množičnemu prihodu prebežnikov in poskrbela za stanovanja in kakovost izobraževanja.

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel je izjavil:

bajcert je izjavil:

Bojim se, da gre glavnina davkov za provizije in fiktivne službe, ostanki pa za namen, za katerega se zbirajo.

Glugy ::

če boš ti manj davkov plačeval ne bo zarad tega nič manj korupcije bo pa več kriminala zarad slabšanja vloge države blaginje.

Žal ne boš dosegel s tem nič dobrega. Edino kar lahko dosežeš s tem je da hočeš imeti več denarja zase pa si želiš čiste vesti, zato se pač okleneš te zgodbice. Državi politiki kradejo se prav če ji jz kradem ji kvečjemu pomagam. Nevem men je to čist mim logika. Pranje svoje slabe vesti z takim izgovorom..nimam besed.

JanBrezov je izjavil:

ripmork je izjavil:

- boljše sodstvo (konec z zastaranji, prenovitev zakonodaje, hitrejše procesiranje primerov, dvig zapuanja ljudi v pravno državo)

Kot vidimo, država/vlada določa plače sodstva, ki je pomemben faktor boljšega sodstva. Koruptivna vlada niti pod razno noče boljše sodstvo in zato plače ne dvigne. Kaj sedaj?

True, to je glavni problem. Očitno imajo takšno sodstvo, kakršno jim prav pride. Samo dvig plač sicer ne bo magično boljših sodnikov naredil, bi pa z višjimi plačami predvsem privabili boljši kader na sodišča ter zmanjšali tveganje koruptivnosti.

WhiteAngel je izjavil:

bajcert je izjavil:

Kaj spremljaš novice? Če bi bilo tako poetično kot pišeš, ne bi noben take teme odpiral. Dokler pa država z milijoni državnega denarja razmetava podolgem in počez (afere zadnjega pol leta so najverjetneje le vrh ledene gore), hkrati pa piska kako bi bilo treba davke dvignit za xyz, je negativna nastrojenost in nezaupanje v državo popolnoma upravičena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Glugy je izjavil:

če boš ti manj davkov plačeval ne bo zarad tega nič manj korupcije bo pa več kriminala zarad slabšanja vloge države blaginje.

Žal ne boš dosegel s tem nič dobrega. Edino kar lahko dosežeš s tem je da hočeš imeti več denarja zase pa si želiš čiste vesti, zato se pač okleneš te zgodbice. Državi politiki kradejo se prav če ji jz kradem ji kvečjemu pomagam. Nevem men je to čist mim logika. Pranje svoje slabe vesti z takim izgovorom..nimam besed.

Seveda bo manj korupcije, ker bo manj denarja za razmetavat.

AgJ1 je izjavil:

Seveda bo manj korupcije, ker bo manj denarja za razmetavat.

Točno to.
Podobno Parkinsonovemu pravilu (vsako delo narašča v obsegu tako dolgo, dokler ne zapolni vsega časa, ki je na voljo za dokončanje tega dela), sam da je namesto časa denar. Ne glede koliko dobijo, vedno je premalo. Državni aparat ne ve kaj pomenita efektivnost in racionalnost, ker zanje pač denar zraste v bankomatu. Denarja je kot kaže dovolj za najrazličnejše kozlarije, očitno jim ga mečemo preveč.

Scaramouche3 ::

Tukaj je dober pogovor z nomad capitalist, ki se je odrekel ameriškega državljanstva ker ni več hotel plačevati visokih davkov!

fur80 ::

bajcert je izjavil:

Zanimiva opcija je postalo, da odpreš podjetje v Bosni. Baje 10% davek, če bodo še dvigovali davke, bodo ljudje pobegnili dol. Ko se začne med malimi privatniki šušljati, veš, da stiskajo in bo slej ko prej nekdo našel trotel ziher varianto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

fur80 je izjavil:

Zanimiva opcija je postalo, da odpreš podjetje v Bosni. Baje 10% davek, če bodo še dvigovali davke, bodo ljudje pobegnili dol.

Pa ti sploh poznaš to novodobno Bosno!? Si kaj tam? 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

fur80 ::

FrRoSt je izjavil:

fur80 je izjavil:

Zanimiva opcija je postalo, da odpreš podjetje v Bosni. Baje 10% davek, če bodo še dvigovali davke, bodo ljudje pobegnili dol.

Pa ti sploh poznaš to novodobno Bosno!? Si kaj tam? 8-)

Ne poznam, če bi, bi napisal kaj več, se pa šušlja v krogih, ne poznam pa koga, da bi rekel kako to izpeljati in kaj so pasti. Zankrat sem slišal za 10% davek. :)

Webmojster ::

Tako kot so nizki davki sploh pri normirancu se pa res ne splača države okol prnašat.

Krat dva odkar je hunta na oblasti.

fur80 je izjavil:

Ne poznam, če bi, bi napisal kaj več, se pa šušlja v krogih, ne poznam pa koga, da bi rekel kako to izpeljati in kaj so pasti. Zankrat sem slišal za 10% davek. :)

Šušlja? Snežič ima že sto let plačano reklamo na portalu Siol o odpiranju podjetij v BIH. Zadnja je bila objavljena danes, kjer tudi vse razloži.
«
1
2 3
...
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19240376 (36002) Utk
»

Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43685453 (79044) Go-ahead
»

Razpad evro območja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
79088657 (65789) -valvoline-

Več podobnih tem