Forum » Zvok in slika » Blue-ray predvajalnik cena
Blue-ray predvajalnik cena

Netrunner ::
Sem gledal, da bi si nabavil klasičen blue-ray predvajalnik za gledanje filmov in sem zasledil cene teh enot malo čez 100€, en par jih je bilo okrog 250€ in našel sem tudi take ki so skoraj 400€
Kakšna je razlika med poceni in dražjimi enotami saj pri vseh piše 4k + hdr + dolby atmos ipd... ??
Kakšna je razlika med poceni in dražjimi enotami saj pri vseh piše 4k + hdr + dolby atmos ipd... ??
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

smarkic ::
Cenejši predvajalniki imajo ponavadi samo izhod hdmi, nimajo displaya, ohišje in mehanizmi so cenejši (več ropotanja, manj vzdržljivo). Najcenejši niti nimajo 4k. Imaš veliko 4 k vsebin? Je pomembno, da lepo prikazuje tudi stare DVDje?
Dodaten digitalni audio izhod stane.
Omrežni priključek, wifi, bluetooth? Cena raste.
Bi rad še analogni audio izhod z dobrim DAC pretvornikom? Hoho, smo že skoraj v premium razredu.
Želiš predvajati SACD, DVD ali celo blu-ray audio diske? Težka bo, plačaj.
Ostalo, hdr, upscaling, barvna natančnost, atmos.. itd., so detajli med redkimi preostalimi tabori.
Tehnologija je že v tržnem zatonu, kupi, kdor rabi, po ceni, ki je na voljo. In ta je precej ugodna - kakšen Sony X800 na nemškem Amazonu je že huda mašina za svoj denar, ali primerljivi Panasonici. Te lahko priporočim glede vzdržljivosti, vsaj starejše (DVD) modele, delajo že 15+ let brez težav, so pa malo glasni na račun ventilatorjev. Mogoče pa ravno zaradi njih delajo tako dolgo.
Dodaten digitalni audio izhod stane.
Omrežni priključek, wifi, bluetooth? Cena raste.
Bi rad še analogni audio izhod z dobrim DAC pretvornikom? Hoho, smo že skoraj v premium razredu.
Želiš predvajati SACD, DVD ali celo blu-ray audio diske? Težka bo, plačaj.
Ostalo, hdr, upscaling, barvna natančnost, atmos.. itd., so detajli med redkimi preostalimi tabori.
Tehnologija je že v tržnem zatonu, kupi, kdor rabi, po ceni, ki je na voljo. In ta je precej ugodna - kakšen Sony X800 na nemškem Amazonu je že huda mašina za svoj denar, ali primerljivi Panasonici. Te lahko priporočim glede vzdržljivosti, vsaj starejše (DVD) modele, delajo že 15+ let brez težav, so pa malo glasni na račun ventilatorjev. Mogoče pa ravno zaradi njih delajo tako dolgo.

val46 ::
Če se ti gre le za gledanje filmov preko blu-ray, enostavno kupi najcenejšega. Za tisto bo to več kot dovolj. Ali še boljše, druge roke kupi nekje PS3 ali PS4 z disk enoto in boš prišel najceneje skozi, pa še občasno boš lahko kako igro odigral, če ti je to všeč.

Netrunner ::
Bom kar na računalniku predvajal, samo hdmi kabel iz druge sobe moram povleči ker se mi zdi metanje denarja proč za blue ray enoto
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

mtosev ::
Jaz npr imam external usb UHD Blu-ray pogon in gledam videe na kompu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 36012 (25377) | sasoe |
» | Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 34975 (26514) | p|X| |
» | Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 50994 (32459) | Anney |
» | Zvočni sistem za 500€ (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 8804 (6102) | PlayRoom_si |
» | HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 61607 (23673) | umexteacher |