Forum » Omrežja in internet » Telemach in EON boxi
Telemach in EON boxi
Martin9 ::
Pozdravljeni,
do hiše imam speljano telekomovo optiko na koncu je GPON, pol je telemachov modem INNbox92, ta je v bridge mode, Innbox ima 4 lane in wan.
trenutno lan1 je internet ostali lani 2,3 in 4 so televizije na EON box. Zanima me sledeče: za Innbox bi postavil Mikrotika, kako potem potuje televizijski signal preko Mikrotika: ali je potrebno nastavit Vlane ali telmachovi EONI ne potrebijejo Vlanov is so sami sposobni prepoznat Tv signal. to bi naredil zaradi tega da ne bi vlekel dveh kablov v vsak prostor ampak bi na koncu le dodat se en mikrotik switch na katerega bi potem priklopil recimo printer, raunalnik, eon box in recimo še kakšno enoto.
do hiše imam speljano telekomovo optiko na koncu je GPON, pol je telemachov modem INNbox92, ta je v bridge mode, Innbox ima 4 lane in wan.
trenutno lan1 je internet ostali lani 2,3 in 4 so televizije na EON box. Zanima me sledeče: za Innbox bi postavil Mikrotika, kako potem potuje televizijski signal preko Mikrotika: ali je potrebno nastavit Vlane ali telmachovi EONI ne potrebijejo Vlanov is so sami sposobni prepoznat Tv signal. to bi naredil zaradi tega da ne bi vlekel dveh kablov v vsak prostor ampak bi na koncu le dodat se en mikrotik switch na katerega bi potem priklopil recimo printer, raunalnik, eon box in recimo še kakšno enoto.
beta1 ::
EON Boxi delajo BP za svojim routerjem. Ni treba nobenih Vlanov...
Jaz imam tudi telekomov gpon, telemachom innbox92, gor je samo preko lan1 bridge na moj Asus mesh sistem. Gor na asuse sta priklopljena oba EON ott boxa. Dela BP od prvega dne.
Jaz imam tudi telekomov gpon, telemachom innbox92, gor je samo preko lan1 bridge na moj Asus mesh sistem. Gor na asuse sta priklopljena oba EON ott boxa. Dela BP od prvega dne.
Huawei LTE CPE master.
Daniel ::
Ne rabiš VLANov. Idealno, če ne rabiš stacionarne telefonije bi sicer bilo, če bi Mikrotika lahko priklopil direkt v GPON pretvornik, nimam pa s tem izkušenj, tako, da ugibam na slepo, ker ne vem če je izvedljivo.
Sicer če gre Innbox v bridge tako dobiš zunanji IP in ni problema, pač ena naprava dodatno dela.
Sicer če gre Innbox v bridge tako dobiš zunanji IP in ni problema, pač ena naprava dodatno dela.
Martin9 ::
Rabim stacionarni telefonsko linijo. tako da moram imeti Innbox, se pravi na Mikrotiku imam nastavljene Vlane za guest in domače omrezje, kaj pol bi ti EON boxi delovali preko domačega omrežja na IP naslovih, ki jih dodeli Mikrotikov DHCP server in tudi na guest omrežju? ali bi prislo tu do problema?
Lightning5 ::
EON boxi delujejo v OTT načinu. OTT pomeni over-the-top oz. po domače preko normalne internetne povezave. Med EON aplikacijo in npr. Netflix aplikacijo ni nobene razlike v povezovanju.
Če misliš, da bo na nekem priključku deloval Netflix ali Youtube app, bo deloval tudi EON app (oz. Box)
Če misliš, da bo na nekem priključku deloval Netflix ali Youtube app, bo deloval tudi EON app (oz. Box)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 426509 (677) | clancy |
» | Telemach (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 42929 (5919) | mat_ko |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 65711 (7596) | Ulixes |
» | Telemach podpora in javni IP na svojem routerjuOddelek: Omrežja in internet | 2732 (2209) | Lightning5 |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21849 (10205) | Ghost007 |