Forum » Na cesti » Cena servisa vozila
Cena servisa vozila
tony1 ::
Ni mogoče oceniti, kaj je bilo. Ko teksašani pomerijo delež vode v 6 let starem bremz olju je lahko ta še skoraj ničen, ampak mi nimamo njihovega podnebja.
Scorpy84 ::
Ce pedalo ostane "trdo" oziroma se ne spremeni pri zaviranju so diski pregreti. Ce bi zavrelo, bi ti pedalo propadlo...
vojkoj ::
Samo da nekaj dodam glede Toyote in tako opevanega jamstva. Kot prvo, ne vem če so popravili je bil totalen nateg, ker so ponujali garancijo do 10 let. Ko si kliknil na link se ti odpre jamstvo. Ker sem malo bolj podučen v tem sem jim pisal, dobil pa zelo osorne odgovore. Poleg tega, ko se kot vedno pri vseh znamkah prinesel svoje "originalno" olje, jamstva ni. Torej te prisilijo da plačaš olje po cca 35€ če hočeš jamstvo. Torej totalen nateg
Utk ::
Nateg bi bil, če ti nekaj ne bi krili kar naj bi krili.
Prvi odstavek pogojev:
Jamstvo Toyota Relax velja samo v primeru, ko je vozilo vzdrževano skladno s proizvajalčevim
programom vzdrževanja, pri vzdrževanju pa so uporabljeni izključno originalni deli Toyota,
dobavljeni s strani pooblaščenega servisa, ki je vzdrževalni poseg tudi opravil.
Vseeno mi žal da sem kadarkoli šel na en toyotin servis. Predrago. Res zelo težko ti toliko crkne kot preplačaš te njihove servise v 10 letih.
Prvi odstavek pogojev:
Jamstvo Toyota Relax velja samo v primeru, ko je vozilo vzdrževano skladno s proizvajalčevim
programom vzdrževanja, pri vzdrževanju pa so uporabljeni izključno originalni deli Toyota,
dobavljeni s strani pooblaščenega servisa, ki je vzdrževalni poseg tudi opravil.
Vseeno mi žal da sem kadarkoli šel na en toyotin servis. Predrago. Res zelo težko ti toliko crkne kot preplačaš te njihove servise v 10 letih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Ganon ::
Samo da nekaj dodam glede Toyote in tako opevanega jamstva. Kot prvo, ne vem če so popravili je bil totalen nateg, ker so ponujali garancijo do 10 let. Ko si kliknil na link se ti odpre jamstvo. Ker sem malo bolj podučen v tem sem jim pisal, dobil pa zelo osorne odgovore. Poleg tega, ko se kot vedno pri vseh znamkah prinesel svoje "originalno" olje, jamstva ni. Torej te prisilijo da plačaš olje po cca 35€ če hočeš jamstvo. Torej totalen nateg
Nekaj je garancija, drugo pa podaljšana garancija oz. jamstvo. Servisiranje na nepooblaščenem servisu, ne sme biti razlog za razveljavitev garancije. Pri jamstvu pa pogoje postavlja prodajalec. Kupec mora pretehtati, če se mu izplača.
LeQuack ::
V Lj daš pri pooblaščencih že 300-400 za redni servis z menjavo olja. Vsako leto povečajo za 10%.
Quack !
PacificBlue ::
Kupiš vw id polo. 37kwh baterija in 330 km dosega.
Servis pa ko zacnejo cvilit pakne na kolesih.
LeQuack ::
Zato se pa kupi EV. In to tak, ki ne rabi servisa 2x na leto.
Verjemi da boš moral isto 1x na leto na servis in ne bo nič ceneje.
Quack !
Verjemi da ne bom.
Naredil sem 70,000 km z rabljenim EV, baje najslabšem kar obstaja na cesti, brez enga servisa.
Mene ne bo več nihče jebal, drugi pa kakor hočete.
Naredil sem 70,000 km z rabljenim EV, baje najslabšem kar obstaja na cesti, brez enga servisa.
Zgodovina sprememb…
Pudarek je da avto servisov ne rabi. Serviserji rabijo servise.
Torej kupiš takega, ki nima serviserjev, ki rabijo servise.
Torej kupiš takega, ki nima serviserjev, ki rabijo servise.

Blinder ::
Verjemi da ne bom.
Če je bil v garanciji si ga moral vozit na servis.
Za EV avte bodo servisi postali kreativni, naredili bodo 20 kontrolnih točk, tako da na koncu bodo naredili svojih 200 *#8364; marže za 30 min dela.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Tesla nima predpisanih servisov. Nek kitajc ga ima menda prvega na 100,000. Nekateri pa na 10,000. In vse možnosti vmes.
Izbiro imaš. Pri ice je praktično nimaš.
Izbiro imaš. Pri ice je praktično nimaš.
Zgodovina sprememb…
ššš ::
Subaru uradni servis te dni:
Menjava olja in filtra kabine
Skupej 300 evrov.
Avto je nov, .... cena garancije. Je pa to tko, tut neuradni zaston ne bi bil. Verjetno pa kake 100e cnej. To pa spet ni tok, da bi bil konc sveta,.....
Skupej 300 evrov.
Avto je nov, .... cena garancije. Je pa to tko, tut neuradni zaston ne bi bil. Verjetno pa kake 100e cnej. To pa spet ni tok, da bi bil konc sveta,.....
Neuradni ti to naredi za 100 evrov, ne pa 100 ceneje.
Pa to je samo basic servis. Kaj ko so svečke, bremz olje, olje v menjalniku itd.
Pa to je samo basic servis. Kaj ko so svečke, bremz olje, olje v menjalniku itd.
Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

WizzardOfOZ ::
Skupej 300 evrov.
Menjal so samo olje, oljni filter, zračni filter in kabinski filter? Al še kaj drugega?
Olje še 0W-20 al si že na 5W-30?
Ker mene bi na starejšem subaruju prišel isti servis:
5 litov olja motul 5W-30 - 40€ (4 litre) + 14€ (1 liter)
oljni filter mahle - 6.5€
zračni filter mahle - 14.5€
kabinski filter mahle - 18.5€
Če bi po kosih kupoval.
Ker pa so pri bajti trije avti z enakimi kosi in oljem, kupim sodček (60 litrov) olja in za ene par nadaljnih servisov materiala naenkrat (da dobim več popusta), delam pa itak sam, tako da so cene konkretno nizke.
Pa še paše malo sprostitve po sedenju za računalnikom, ko lahko odklopiš možgane in "sestavljaš lego kocke" (servisiraš avto).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Pomota zgoraj
6 litrov olja bi moral napisat. 5 litrov je 40€, liter je pa 14€. V mašino gre skoraj 6 litrov pa še malo v filter in je.
5 litrov 5W-30 za 40€. A kdo ve kok je to pri nas?
https://alvadi.ee/en/item/motul-102898
5 litov olja motul 5W-30 - 40€ (4 litre) + 14€ (1 liter)
6 litrov olja bi moral napisat. 5 litrov je 40€, liter je pa 14€. V mašino gre skoraj 6 litrov pa še malo v filter in je.
5 litrov 5W-30 za 40€. A kdo ve kok je to pri nas?
https://alvadi.ee/en/item/motul-102898
darkolord ::
joez7 ::
Narediš sam. Pri petih avtih pri hiši, je to nekje 1k letnega prihranka. Pač umazane roke in čas penzionista.
Zadnjih 25let delam servise sam. Ko ne bom mogel, al tamlad, ali pa odpret denarnico. Z jamstvi tak tak, včsih je bolš kupit srečko
.
Aja, servisiram smrečice HDI stare, 20, 18, 10, 2 leta.
Bo pa zanimivo ko prispe nov EV.
Zadnjih 25let delam servise sam. Ko ne bom mogel, al tamlad, ali pa odpret denarnico. Z jamstvi tak tak, včsih je bolš kupit srečko
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Ganon ::
Skupej 300 evrov.
Prosim? Nazadnje sem plačal 33EUR za 5 litrov Elf evolution 900 SXR 5W-40. 8EUR je oljni filter (Mann). Filtrov kabine je več vrst. Ti sploh povedo, katerega so ti vgradili? Najcenejšega lahko kupim za 7EUR, tisti najdražji (Mahle) z aktivnim ogljem itd. me stane 18EUR. Strošek: 58EUR. Če mi kdo reče, da mi to opravi za 300EUR, se lahko samo smejim celotno pot nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
tony1 ::
PacificBlue je izjavil:
Kupiš vw id polo. 37kwh baterija in 330 km dosega.
Cvilijo že od novega. Daš razdreti in namazati vodila, še vedno cvilijo.
Naslednje leto na računu od prejšnjič pozabijo odstraniti razdiranje zadnjih zavor, delali niso, računajo pa...
feryz ::
Na tem forumu smo itak sami supermeni.
Kaj pa je menjati olje? Pičkin dim, pravijo.
Za vse ostalo, je jutube.
V resnici pa folk niti brisalcev ne zna več prižgati.
Da bi olje menjal? Ne se zajebavati.
Največje orodje, ki ga imajo doma, je jedilni pribor.
Kaj pa je menjati olje? Pičkin dim, pravijo.
Za vse ostalo, je jutube.
V resnici pa folk niti brisalcev ne zna več prižgati.
Da bi olje menjal? Ne se zajebavati.
Največje orodje, ki ga imajo doma, je jedilni pribor.
ššš ::
Cene so take kot so. Se mi zdi da že od korone naprej. To ni od včerej.
Olje je na uradnem tale.
https://www.mimovrste.com/motorna-olja/...
Računajo ga 85e.
Oljni filter 16e, (aftermarket verjetno kake 10e manj)
dihtunga 2,
filter kabine 28e (aftermarket tut verjetno kake 10e manj)
Pa dve delovni uri po 57e. Kar je IMHO edina stvar k mi je tako-tako klele. Menjava filtra kabine ti vzame 10 sekund časa.
Zdej, z svojimi deli pršparaš ene 50e na takem servisu. Pr kozolčarju tut ne plačaš 50 evrov davka. Teh 100e daš za "pregled" vozila, garancijo in potencialno višjo vrednost vozila ob prodaji. Avto brez štemplov v knižci bo težko šel ...
Nič, drugo leto avto ni več v garanciji in gre k enmu drugmu mehaniku. Vseeno bom najdu vsaj nek servis z nekim imenom. Na plohih pod hruško avta vseeno še nekej cajta ne bom servisiral,... pač.
//////
A upa kdo napisat kok ma tak servis recimo Renault pri Malgaju, VW/Škoda pri Vrtaču,
Olje je na uradnem tale.
https://www.mimovrste.com/motorna-olja/...
Računajo ga 85e.
Oljni filter 16e, (aftermarket verjetno kake 10e manj)
dihtunga 2,
filter kabine 28e (aftermarket tut verjetno kake 10e manj)
Pa dve delovni uri po 57e. Kar je IMHO edina stvar k mi je tako-tako klele. Menjava filtra kabine ti vzame 10 sekund časa.
Zdej, z svojimi deli pršparaš ene 50e na takem servisu. Pr kozolčarju tut ne plačaš 50 evrov davka. Teh 100e daš za "pregled" vozila, garancijo in potencialno višjo vrednost vozila ob prodaji. Avto brez štemplov v knižci bo težko šel ...
Nič, drugo leto avto ni več v garanciji in gre k enmu drugmu mehaniku. Vseeno bom najdu vsaj nek servis z nekim imenom. Na plohih pod hruško avta vseeno še nekej cajta ne bom servisiral,... pač.
//////
A upa kdo napisat kok ma tak servis recimo Renault pri Malgaju, VW/Škoda pri Vrtaču,
"Menjava filtra kabine ti vzame 10 sekund časa."
Na naši C4 pol ure minimalno, pa še ležat moraš zraven
.
Na naši C4 pol ure minimalno, pa še ležat moraš zraven

"Menjava filtra kabine ti vzame 10 sekund časa."
Na naši C4 pol ure minimalno, pa še ležat moraš zraven.
Eni mešajo zračni filter za motor in kabinski filter.
In se majo za razgledane.
Že ena navadna pumpica za pranje stekel v večini pomeni , da moraš razdreti spredaj zaščito pod blatnkom ipd..
Res pa je, da je pri Tesli menjava 3 filtorv res enostavno. V minuti _:).
sbawe64 ::
Narediš sam. Pri petih avtih pri hiši, je to nekje 1k letnega prihranka. Pač umazane roke in čas penzionista.
Zadnjih 25let delam servise sam. Ko ne bom mogel, al tamlad, ali pa odpret denarnico. Z jamstvi tak tak, včsih je bolš kupit srečko.
Imaš dvigalo ali kanal? Pod motorjem imaš zaščito motorja, ki jo moraš prvo odstraniti, da prideš do čepa za izpust olja (hdi jo ima, benc verzije ne).
Citroen znak ni smrekca, temveč 'helical gear' (spiralni zobnik).
https://fabrikbrands.com/branding-matte...
Na periferiji pride mali servis pri 'nepooblaščencu' z menjavo olja/filtra, ter filter za gorivo ~100 EUR: olje je 4l total 9000 5w40, ne neka Lidl varianta.
Ostale cene filtrov (kabinski, zračni) ste že napisali.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
karafeka ::
Imaš dvigalo ali kanal? Pod motorjem imaš zaščito motorja, ki jo moraš prvo odstraniti, da prideš do čepa za izpust olja.
Za to ne rabiš dvigala. Na čoke oz. na rampo zapelješ ali pa z dvigalko dvigneš in ga postaviš na stojala.
Je pa z dvigalom veliko lažje. Še posebej če se s tem pogosto baviš.
Problem je ko je treba kako vodno pumpo menjat ali kak drug del, kjer moraš motor dvignit, da lahko sploh zraven prideš.
Ampak ob takih cenah mehanikov, se ti hitro povrne znesek orodij. Če prišparaš tisoč € letno, je to že kar nekaj.
"Imaš dvigalo ali kanal? Pod motorjem imaš zaščito motorja, ki jo moraš prvo odstraniti, da prideš do čepa za izpust olja (hdi jo ima, benc verzije ne).
Citroen znak ni smrekca, temveč 'helical gear' (spiralni zobnik)."
Če bi kdaj servisiral kakega bavarca, bi videl, da celotne plastike ni potrebno šravfat dol, ma pokrovček fi=70mm na mestu vijaka za olje.
To narediš tut na plastiki smrekce. Naš mehanik (pred penzijo) ma kar lepe domače izraze, ... .
Citroen znak ni smrekca, temveč 'helical gear' (spiralni zobnik)."
Če bi kdaj servisiral kakega bavarca, bi videl, da celotne plastike ni potrebno šravfat dol, ma pokrovček fi=70mm na mestu vijaka za olje.
To narediš tut na plastiki smrekce. Naš mehanik (pred penzijo) ma kar lepe domače izraze, ... .
Elf FE 5W30 c4/c3 - 5l 35€ - gre pa not ~3.5l, filter olja MAN 9€ na10k, 12€ filter zraka na20k ali 30k, kabinski 15€ - enkrat letno. Na 100k - filter nafte ~20€. Ostalo po patrebi - ATE ploščice (karbonske) ~ 150€.

Jaz sme si naredil rampo. 2 trama 4m dolžine 30x30cm debeline. Pa avto je 22cm od tal serijsko. Tako da je to že pol metra od tal. Brez problema se z vozičkom zapeljem pod avto in ga pošraufam.
Prav reče naš sosed, če si zadost gorenjca, boš našel poceni rešitev
.

Če te servis pride pod 100€ in ura dela, če narediš sam, za isto delo pa hočejo 300€ na uradnem servisu, se splača. Še posebaj, če imaš 3 avte in vsak naredi po 30k na leto, to pomeni 6x 200€ prihranka.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Menjava olja, filtrov... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 25421 (19828) | MadMax |
| » | Velik servis - absurdna cena? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 87393 (72841) | robo125 |
| » | Porsche Slovenija bolana cena servisa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 48649 (31212) | bbbbbb2015 |
| » | Mali servis - cena? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 34110 (31745) | Tilen |
| » | Drag servis? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 85713 (59657) | D3m |