Forum » Na cesti » Renault captur 2019
Renault captur 2019
Laki_ laik ::
Kupil sem Renault captur 1.0 Tce 90 letnik 2019. Je kupljen kot rezerva za bolj "umazana" dela kot so prevozi materiala in vožnja na kratkih relacijah. Opažam da avto ima na odbijaču senzorje ki pa so najbrž vgrajeni naknadno. Ko dam v vzvratno se ne zgodi nič torej ali so zanič ali pa jih je ta prejšnja lastnica izklopila oziroma dala odklopit. Pa me zanima kje so locirane te zadeve torej ta "piskač" da bi pogledal kaj bi bilo narobe?
Hvala
Lp
Hvala
Lp
val46 ::
Prvo poglej v navodila/nastavitve na ekranu, da niso morda izključeni. Ne vem za konkreten model, ampak pri mojem(druga znamka), jih lahko izklopim, da mi ne pišče vsakič, ko grem v vzratno.
Kjer nikjer v nastavitvah ni možnosti glede senzorjev pomeni da so vgrajeni naknadno torej niso tovarniški. Kje se navadno montira ta "piskač"?
Utk ::
No, v bistvu gre kabel najbrž v kabino pri rikverc luči, ker mora bit tam tudi zvezan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Kolikor mi je znano se napajajo ti senzorji prav od zadnje luči. Torej so najbrž vezani na to zadnjo luč.
d_DJ ::
Pri mojem Cliu je bilo tako, da če si multimedijski sistem dal nazaj na tovarniške nastavitve so se ti tudi ugasnili senzorji (ki so bili naknadno vgrajeni). Predvidevam, da je prejšna lastnica dala na tovarniške nastavitve in se je ugasnilo.
Pogruntat morš kako pridt v secret meni in tam potem ugotovit kaj moraš aktivirat. Žal sem že pozabil kako sem to na svojem delu. Neki na hitro kar sem našel na YT kako se to naredi:
nekje v micom test se to nastavlja
Pogruntat morš kako pridt v secret meni in tam potem ugotovit kaj moraš aktivirat. Žal sem že pozabil kako sem to na svojem delu. Neki na hitro kar sem našel na YT kako se to naredi:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: d_DJ ()
Pri mojem Cliu je bilo tako, da če si multimedijski sistem dal nazaj na tovarniške nastavitve so se ti tudi ugasnili senzorji (ki so bili naknadno vgrajeni). Predvidevam, da je prejšna lastnica dala na tovarniške nastavitve in se je ugasnilo.
Hvala za nasvet. Sam pa dvomim da je ta gospa pri osemdesetih letih vedla to naredit. Ti senzorji so aftermarket senzorji neke xy kvalitete ki se niso povezali z medianav zaslonom ampak so samostojni in je nabrž ta "piskač" nekje v zadnjem delu avta torej v prtljažniku. Zakaj je nehal delat pa je vprašanje glede na to da se ti senzorji vežejo na zadnjo luč le ta pa sveti. Bi lahko edino bilo da se je kabel kje odkopil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Laki_ laik ()
tony1 ::
Če so aftermarket senzorji se je verjetno izgubil stik na kablu za napajanje rukverc luči... Pri tej povezavi so "mojstri" hitro preveč kreativni, in reč enkrat izgubi stik. Najprej preveri to.
Če so aftermarket senzorji se je verjetno izgubil stik na kablu za napajanje rukverc luči... Pri tej povezavi so "mojstri" hitro preveč kreativni, in reč enkrat izgubi stik. Najprej preveri to.
Ja najbrž je nekaj šlo ali je varovalka ali pa žica. Samo je je..a ker moram potem dol vzet stransko oblogo v prtljažniku in je vprašanje a je v levi ali desni strani. se ve zgodit da dol vzamem levo stran in bo vse na desni strani.
Assass1n ::
V življenju stvari redko uspejo v prvo. Če ne bo pod levo bo mogoče pod desno. Lahko da ne bo pod nobeno :) .
Malo boš rabil podret, prvo presveti, če mogoče vidiš kam gredo kabli s senzorjev. Običajno je "enota" kamor se priklopijo vsi štirje senzorji, tam rabiš še plus (verjetno vzet iz žarnice za rikverc) in maso. Iz tukaj pelje še piskač nekam v tapeto zgoraj.
Prvo res poglej pri lučeh, če je kakšna žico dodana na žico iz takšno plastiko katero stisneš in preluknja izolacijo to rado zgubi stik.
Če je to odstrani in oguli 1cm žice in ovij okrog ter izoliraj z izolirnim trakom na tesno, če znaš in imaš orodje ta spoj še zalotaj in bo večno.
Lahko se je snela masa ali pa je vse skupaj crknilo. Tukaj boš imel problem zadevo najti, da bo imela približno isto velikost senzorjev.
Srečno.
Malo boš rabil podret, prvo presveti, če mogoče vidiš kam gredo kabli s senzorjev. Običajno je "enota" kamor se priklopijo vsi štirje senzorji, tam rabiš še plus (verjetno vzet iz žarnice za rikverc) in maso. Iz tukaj pelje še piskač nekam v tapeto zgoraj.
Prvo res poglej pri lučeh, če je kakšna žico dodana na žico iz takšno plastiko katero stisneš in preluknja izolacijo to rado zgubi stik.
Če je to odstrani in oguli 1cm žice in ovij okrog ter izoliraj z izolirnim trakom na tesno, če znaš in imaš orodje ta spoj še zalotaj in bo večno.
Lahko se je snela masa ali pa je vse skupaj crknilo. Tukaj boš imel problem zadevo najti, da bo imela približno isto velikost senzorjev.
Srečno.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katere parkirne senzorje ste kupili in ste zelo zadovoljni ?Oddelek: Na cesti | 3494 (2748) | darkolord |
| » | Vprašanje glede dnevnih LED luči pri avtu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 48308 (14780) | rogerg |
| » | Parkirni senzorjiOddelek: Na cesti | 4288 (3647) | miraldi |
| » | Parkirni senzorji (za avto) - vgradnja in barvanje (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 30501 (14643) | Adrijan0 |
| » | Večji in močnejši android telefon in SkypeOddelek: Mobilne tehnologije | 3420 (3198) | dunda |