» »

Dolzina kabla za TV out

Dolzina kabla za TV out

mamut ::

Zanima me, koliko imate dolge kable za TV out oziroma kje je meja.
Jaz imam original kabel Svid dolg 1.8 m plus dodaten kabel 5 m.
Kvaliteta na 100 Hz TV-ju je odlična vendar bi zaradi razporeditve potreboval daljši razpon cca 8-10 m.
A je to možno brez prevelike izgube kvalitete saignala?
Podobne me zanima tudi za Avdio signal.

ssokec ::

pri kolegu sem povezal računalnik in TV kabel je dolg 15m vsa stvar deluje brezhibno, kabel gre po zunajni steni bloka.

BigWhale ::

Jaz sem sel kupit 50Ohm coax kabel, en moski in en zenski chinch konektor, nalotal skupaj in vsega skupaj je zneslo na koncu okrog 20 metrov.

Slika je 'k suza'! ;)

Maximus ::

20 m kabla, slika the best8-)

Blaž ::

to glih ni kaj pretirana dolzina. saj se da izgube tudi izracunati, samo za teh par metrov ni problem, samo pazi da ti miska ne bo pregriznila kabla8-O :))

banin ::

jaz sem imel kabel za tv OUT dolg 10m iz spalnice v dnevno (video je bil na coax kablu, audio pa na navadni parici) pa se signal ni izgubil.

banin

mamut ::

Hvala za vzpodbudne odgovore.
Grem kupit nove kable.

kihc ::

waaaa, jaz sm pa skoz mislu da že pri parih metrih to mrka.

Aja pa mene neki zanima, do zdej sm zmeri gladal stvari na tv tako, da sem kabel iz grafične dal na videorekorder kjer piše video, zvok pa pol z navadnimi rač. zvočniki.

Zanima me kak naj dam to skupaj, ker sem vem da vsi govorijo od nekih skart priključkov pa nisem čist zihr kak to gre... skart daš v tv (velik priključek) pol pa en kabel iz skarta gre na grafo, drugi pa na zvočno?

- Kaj naj torej kupim 10 m scarta al 10 coax (če se tak reče ja) in pa še en navadn kabl za zvok?

CaqKa ::

10m scarta neboš dobil.. to si morasš sam naredit če hočeš met scart
sicer pa ja... audio kable všaltaš na zvočno , video kable pa na tvout od grafične.. a ni to čisto logično?

kihc ::

Ja je. :D

Aja, kak se pa reče tistemu kablu iz izvočne --> avdio in?

Sprašujem zato, da če bom moral kakšne mejle kam pisat da nebom napisal "kabel za iz zvočne v tv":\

Se opravičujem za morda bedasto vprašanje...

CaqKa ::

"kabel za iz zvočne v tv" >>> tole je čisto vredi.. zraven moreš samo še povedat kakšen konektor imaš na kateri strani.
na zvočni verjetno 3,5mm klinkere (nekateri tem pravijo "banance"), na tvju pa ali scart ali pa 2x cinch (beri činč)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585542 (24871) Dominator
»

zakaj ne kaze slike s PCja na TV?

245851 (4930) jamabama007
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

397698 (5478) milos75
»

S-VIDEO kabel

Oddelek: Kaj kupiti
151690 (1397) Pithlit
»

GF Ti4200 TV-Out kako nastavit?

271759 (1427) fictionel

Več podobnih tem