» »

S-VIDEO kabel

S-VIDEO kabel

vag ::

Za povezavo compa s TV iščem kabel S-VIDEO--->S-VIDEO, dolžine 10 metrov. Na netu sem našel tegale. Ima kdo takšnega? Kupil bi boljšega, vendar ga ne najdem v nobeni internetni trgovini. Prosim za pomoč.

boštjan ::

kako misliš boljšega,kaj pa temu manjka?
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Redkvica ::

No, če si morda mislil cenejšega, ga imajo v HTE. Pa kot je videti, ima pozlačene kontakte. Sicer pa se men zdi da je kar res, da 'kabel je kabel', kot mi je rekel prodajalec v HTE, ko sem enkrat nekaj komplicirala.

npeq ::

Pozdrav!
Jst bom kabel sam scinil in sicer način Činč=>činč pa me zanima kakšen mora biti kabel (debelina,...) da bo vse delalo normalno.. Ali bo dober dvožilni telefonski 0,6 mm kabel? Čeprav je en problem, ker bom kabel po vsaki uporabi zvil in se bojim da se bo sčasoma zlomil.. Je katera druga možnost še? Zanima me kako bi šlo s stereo 0,14 mm kaoksilnim kablom? Kakšna bi bla slika? Že vnaprej hvala za odgovore..

LP!

Pithlit ::

Video rabi 75ohm-ski koaksialc. To je optimalno. Drugač pa točno tko k Redkvica prav... kabel je kabel. Meni stvar lepo dela z navadnim dvožilnim kablom (klasična rdeče-črna parica za 30SIT/m). Imam ga pa tm ene 75m :P .
Life is as complicated as we make it...

cosmos ::

10m je sicer preveč za optimalno povezavo (2m max) , ampak če hočeš dober kabel, majo v Big Bangu Vivanco kable.
Tista serija, ki ima moder kabel in zlate konektorje. Sam pripravi se na ceno, kaksnih 7-8k sit za 1.5m in od tam naprej. >:D

In BTW kabel ni kabel, vem ker sem sprobu.
Mam 1.5m kvalitetnega Vivanco kabla in Geforce 6600GT. Večina ljudi k pride k meni ne more verjet, da slika prihaja z računalnika, torej se definitvno splača, če si mal filmofila.

Za res dobro sliko rabiš debel, kvaliteten kabel, kar se da kratek, ne sme se dotikat ostalih kablov in ne sme met nobenih adapterjev.
Torej grafična SVHS (nekatere Nvidia kartice majo ViVo konektor, če na navadnem SVHS konektorju odrežeš plastičen stabilizatorček bo pasal) na TV SVHS ali pa na TV S-SCART

Pithlit ::

ne sme se dotikat ostalih kablov
Saj ti je jasno zakaj se rabi oklop pri koaksialcu? Če se kabel ne dotika ničesar (in je torej v vakuumu) ne rabi niti izolacije in je popolnoma brez izgub. Nadalje, če se kabel ne dotika drugih kablov sicer rabi izolacijo (preventivno, le ne druzga), ne rabi pa oklopa. Je pa oklop zlo hecna zadeva drugače - uporablja se namreč za preprečitev cross talk (ko se kabli motijo med sabo) ter izgube signala če se kabel znajde v bližini drugega prevodnika (razno razna železja). Če si 'filmofil' itak nimaš kaj s kompa predvajat. Sploh ne če moraš s-video na TV priklopit prek scart adapterja :P Za 10m kvalitetnega video kabla (s konektorji) boš dal okoli 10-20k SIT (lahko sicer tudi cenej... ampak govora je o kvaliteti 1-2k SIT/m ni redkost). Zraven rabiš še avdio (nekako logično kajne) kar je dodatnih 3-4k SIT. Še kakšen adapterček - 2-4k SIT. Pa ti računica nanese nekje med 15 pa 28k SIT. Pol pa pogruntaš da JAE prodaja Yamado za 18k SIT.

Zanima me kako bi šlo s stereo 0,14 mm kaoksilnim kablom? Kakšna bi bla slika?
Super. Če s tem misliš na un kabel k pride zraven zvočne za zvočnike prpopat na komp. Če pa imaš kakšne High End komponente v vrednosti 1.000.000+ SIT pa kak plazma monstrum doma si pa verjetno komot lahko privoščiš 75-ohmski koaksialc z zlatimi kontakti (pa verjetno bo tud razlika opazna :P )

P.S. Men se čez uno navadno parico tud še noben ni pritožil. Pa je speljana čez in skozi železno konstrukcijo - med drugim par metrov celo vzporedno z elektro inštalacijo. Izguba signala je minimalna.

Včasih se pač splača spomnit kako se je v bivši Jugi dalo kompenzirat finančni primankljaj z improviziranjem.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

cosmos ::

LOL vedno mi je všeč kako ljudje, ki nimajo nobenih konkretnih izkušenj z zadevo, komentirajo tiste, ki so zadevo empirično preizkusili.

Delaj se pametnega še naprej,tipično

post, ki sem ga napisal ni bil namenjen zbujat tvojo fovšijo, ampak je bil namenjen tistim, ki jih zanimajo izkušnje nekoga, ki se je že ubado s tem kako dobit kvalitetno sliko iz računalnik na TV.

To mi je tudi uspelo.

BTW SCART je seveda SVHS through pass, zato sem napisal S-SCART. Večina TV-jev ti danes nudi to opcijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

Pithlit ::

Fimofil je nekdo ki do filmov goji neko določeno vrsto ljubezni in jih torej rad gleda v njihovi prvotni obliki. Torej računalnik tukaj sploh odpade. Software-ski dvd playerji so švoh (kar ti bo vsak filmofil wannabe povedal), da ne govorimo od raznoraznih divx variantah.

Dejansko lahko uporabiš navaden koaksialen audio kabel brez strahu. Parica ostaja pogumnim - ne zgleda lepo, če bi mi kdo drug to dal bi ga v rit brcnil ampak dokler to delam sam zase je čisto v redu. Aja... s telefonskim kablom bi načeloma šlo... ne pa se nadejat nekih rezultatov. Cenovno pa tud dvomim da se ravno splača.
Life is as complicated as we make it...

cosmos ::

:D

čist si zgrešu kaj je filmofil, tipična slovenska definicija

ne ni štos v tem kakšen TV al kvaliteto slike maš, narediš pač najboljš iz tistga kar maš
štos je v tem da gledaš filme in v njih uživaš

tko kt tipičen slovenc k misli da je "športni voznik" aka "cestni dirkač" , če kupi nek avto z 200KM za ful keša, seveda karavan :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

ferjan ::

da še jest svoje izkušnje dodam:

imam radeon8500 - SVHS kabel 10m (un za jurja) - S-SCART

kabel je napeljan mimo ostalega kablovja in za zvočniki do tv-ja.

Rezultat: slika je porazna! na TV-ju sta dva VELIKA barvna fleka, ki sta očitno rezultat motenj.

Slišal sem, da pomaga če daš na konce kabla ene "obročke" ...sam ne vem kje to čudo dobit.

cosmos ::

obročki so feritni obročki - ferrite
ne vem kje jih lahko dobiš, mogoče Conrad
drugače pa nabavi en LPT kabel za jurja, ki jih ma na obeh straneh (vidiš po tem, da je zelo odebeljen tik pred konektorjem) in jih izreži.

samo dvomim, da je to problem
Radeon 8500 (Hercules) je mel pri meni dobro sliko, tako da verjetno je kriva slaba kvaliteta kabla

Jaz bi šel po enega od prej omenjenih kvalitetnih Vivanco kablov (modre barve, zlati konektorji, cena od 7k sit naprej) v Big bang in vprašu prodajalca, ali ga lahko prineseš nazaj, v primeru, da se slika ne izboljša

K0K0 ::

Kvaliteta slike je odvisna predvsen od same grafične in ne od kabla no sam če kupiš kabl za jurja ma verjetno tud mal izgub sam un za 7k na metr je pa že preseravanje. Jest mam TASKER 1X0.35 Proffessional Noiseless Microphone Cable (Low Capacity) in ne opzaim razlike če ga dam 15 al pa 1m. Drugač pa že obstaja ena full velka tema za to sam mal je treba iskanje uporabit klik!

cosmos ::

Najprej, se strinjam, da je za sliko na TV-ju na prvem mestu grafična, zato sem sam nabavu Nvidio 6600GT,ki je HDTV ready in na kateri, za razliko od vse 6800 serije, razen 6800NU, dela Pure Video.
TV-out zato podpira resolucijo 1024*786 in je opazno boljši, kot na vseh grafičnih, ki sem jih mel do zdaj (R9800PRO - RIP :'(, R8500,GF4ti 4200 in celo od starega dobrega Sigma DVD dekoderja).

On ima R8500, ki je bil delan v času, ko je ATI še imel popolno kontrolo nad kvaliteto izdelanih Radeon kartic in zato sem prepričan, da kvaliteta njegovega TV-out izhoda ni nič slabša od mojega bivšega R8500.

7k sit ni nobeneo preseravanje, če je slika neprimerno boljša, kot s kablom za jurja in če ti je kvaliteta slike pomembna, nisi pa pripravljen kupovat plasma TV-ja za gazillion sit in DVD playerja za 100k sit, kot je nekdno prej namignil, da je zahteva za filmofile. :D

Se pa strinjam, da je verjetno kabel vreden manj, kot 7 jurjev, samo na žalost, maš pri nas, v trgovinah, ki jih jaz poznam, izbiro med poceni kabli za 1-2ksit in zelo kvalitetnimi, precenjenimi kabli za 7k sit+.

Pa preden govoriš, da je to preseravanje, vsaj preizkusi oba kabla, ne pa neki nalagat v tri dni brez, da bi sam sprobu zadevo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

RacMan007 ::

Vag:
Ne bom ti solil pameti, kako in kaj. jaz sem si kupil v Ljubljani kabel (imeli so že narejene 9,5 metrov dolge s-video na scart + vzporedno kabel za zvok) pri Redline na Viču. So privat firma, ki zalaga Mercatorje in Mercurje, če se ne motim. Tam bi morda našel že pripravljene kable za ugodno ceno - vsaj meni se je zdela.

Tle je še link na njihovo stan:
Redline kabli

Jaz sem z njim kar zadovoljen. Kako je potem z raznimi interferencami in podobnim, pa ti ne bom razlagal. Boš moral kar sam ugotovit, ko boš povezal zadevo, če te kaj jebe. Sam, slika je pri meni v redu tudi na taki razdalji.

Uživaj v filmih
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!

Pithlit ::

ne ni štos v tem kakšen TV al kvaliteto slike maš
*ahem* zakaj je pol važno kak kabel maš? No pa da se ne bova brez veze kregala... :D če dela je super, če ne dela pač ni super.

Večino zadev je treba pač probat a dela al ne. Konkretno v primeru moje parice - pri meni dela super na 75m, premešana z vse živo kablovja. Sem pa enkrat to nesu h sosedu za probat - nobenega drugega kabla ni blo zraven, parica speljana po parketnih tleh in slika na TV tako meglena kot da bi jo gledal skozi dno od literskega krigla :/. Smo pa probal tud video kabel - slika je bila opazno boljša, vendar se vedno precej meglena (podnapise je bilo nemogoče brat). Uni kabli od redline so več kot dovolj. Ni treba v neke ekstreme se podajat tko k jest in cosmos. :D :D
Life is as complicated as we make it...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tv out= čb slika

Oddelek: Zvok in slika
253120 (2653) romario
»

zakaj imam crno-belo sliko na tvju?

Oddelek: Zvok in slika
102251 (2106) Gadjit
»

Kabl za TV-OUT

Oddelek: Kaj kupiti
101397 (1285) Zavo
»

PC------- kabel--------- TV

Oddelek: Zvok in slika
111294 (1083) Vesoljc
»

spet TV OUT

Oddelek: Pomoč in nasveti
71302 (1102) mato22

Več podobnih tem