» »

Investiranje

Investiranje

Cupakabra123 ::

Mi lahko kdo, ki uporablja Interactive Brokers razlozi kako to deluje?

Prebral sem si, da je najboljsi broker za investiranje in vecina ljudi investira v VWCE ETF. Pojma nimam kaj je to, samo ocitno je dobro in bi rad probal :D Moj razlog je namrec, da raje investiram cca 10% place, kot pa da mi visi na banki, kjer od pozitivnih obresti nimam nic. Crypto je tudi v kurcu zadnji cas in bi raje sel na bolj "resne" zadeve.

1) Kaksni so stalni stroski za take investicije?
2) Ali je treba tak racun komurkoli prijaviti (kot na primer Revolut FURSU)
3) Ali lahko denar, ki ga investiras dvignes dol in ali je v tem primeru kak strosek, je treba komu prijavit, ko se nakaze na TRR.

...

Karkoli kar bi bilo dobro vedeti (for dummies prosim)

user4683 ::

1) Mesecna/letna fiksna narocnina na IBKR (relativno drobiz). Pri vsaki transakciji (nakup/prodaja) so potem se feeji glede na transakcijo (nekaj eur), zato se splaca vsaj po par 100eur naenkrat kupovat.
2) Ne
3) Prodas kar si investiral, nakazes na TRR in cez par dni zapravljas. V zacetku naslednjega leta porocas vse prodaje FURSu in placas davek na dobicek.

Also this.

Sparkxl ::

Samo da ponoviva: nimaš pojma niti o osnovah...vtaknil bi denar v nekaj, za kar so ti "vsi" rekli da je to ok?
En resen nasvet: idi študirat osnove trgov, investiranja, ekonomije, ciklov, davkov ..., Šele čisto na koncu kako broker funkcionira. Ko vse to obvladaš, pridi nazaj pa se pogovorimo o detajlih. Torej se vidimo čez 2-3 leta. Če imaš svoj denar rad ga imej na banki. Ker drugače boš spušil veliko več kot ti zdaj inflacija žere. Vprašaj mojstre tukaj, jih je polno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
798205886 (3051) Vaseer
»

P2P posojilnice denarja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38379315 (3433) buttcrack
»

Varčevanje denarja (strani: 1 2 )

9513431 (9065) Sparkxl
»

Obdavčitev kriptovalute vprašanje

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
197433 (6328) Cubaka

Več podobnih tem