Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

dronyx ::
Torej po tvoje se hrana ne draži?
Seveda se, ampak že pred Covid so prekomerno tiskali veliko denarja (QE), pa se to več let na potrošniški inflaciji ni bistveno poznalo oziroma so vsako leto izračunali inflacijo pod 2%, potrošniki pa takrat teh podražitev nismo občutili tako, kot se vse draži sedaj po Covid-u, ko so pa natisnili še mnogo več praktično čez noč (30% vsega denarja v obtoku). Tudi denarna masa nasploh raste hitreje, kot pa je "inflacija", ki jo izračuna statistika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
LeQuack ::
Ameriško gospodarstvo nima za burek. Ni čudno da SBI raste 30-40% na leto, S&P pa samo 10-15%.
Pospešek BDP - slovensko gospodarstvo zraslo za kar pet odstotkov, največ v EU
https://si.bloombergadria.com/ekonomija...
https://si.bloombergadria.com/ekonomija...
Quack !

dronyx ::
Sem ves čas trdil, da so Woltovci pridni in da se bo to prej ali slej poznalo v BDP. Pospešit je potrebno samo uvoz delovne sile.
Malidelničar ::
Menite, da bodo pozitivne novice o rasti BDP vplivale na nadaljnjo rast SBI-ja?
Arriba escuadras a vencer. Que en Espana empieza a amanecer.

Musashi ::
Ne, mislim da bo stagnacija na SBI. Norveški nacionalni fond (največji na svetu) je že zaprl vse pozicije. Nazadnje je v 2/4 letos prodal še NLB. Imal pa je pozicije v Luki, Krki, Triglavu, Savi...
P.s: pa rast je samo zaradi dodatnega zadolževanja
P.s: pa rast je samo zaradi dodatnega zadolževanja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Musashi ()
gen Maister ::
Če pa strokovnjak Mušaši pravi, da je norveški sklad pobral že vse cekine iz SBI, potem pa bo sbi SBI res stagniral!??
Pa kje se vse ti strokovnjaki najdejo za komentiranje na tem forumu!?? se sprašujem!
In s čim jih futrajo, da so tako bistri!???
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Musashi ::
Tvoji posti so zmerom polni modrosti in dodane vrednosti. Hvala ker si.
P.s. res manjka ignore button na tem forumu za idiote, ki pišejo sam da pišejo...
P.s. res manjka ignore button na tem forumu za idiote, ki pišejo sam da pišejo...
gen Maister ::
Ignore butn bo, ja!!
Se je tudi meni zdelo, da bo to!!
To manjka!!
Menda so se zato norvežani umaknili iz naložb v sbi in menda bo tudi zato sbi stagniral!!
Kaj češ!? Takšno je življenje#
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko