» »

Izbira on-line brokerja

Izbira on-line brokerja

««
4 / 16
»»

rimljan ::

rimljan

tomaz_1980 ::

Trading 212 z novembrom vsiljuje Share Landing:

What is Share Lending?
Banks and traders borrow shares when they "go short" which means betting that a stock's price will fall. This is a common practice and increases liquidity in the markets.
The borrower of the shares always provides collateral to the lender to safeguard their investment.

How Trading 212 will execute the share lending?
We will loan out some of the shares we hold on your behalf, and we will earn a modest amount of interest on that which will help us maintain a sustainable commission-free model. Share lending will be executed only for Invest accounts.

Will this affect how I can trade?
Not at all.
Even if a share is lent out, you can sell it instantly whenever you decide. All lent out shares would be supported by cash collateral, and you will still receive any dividends due. All of this ensures a seamless trading experience.

What if I don't want to lend my shares?
To make things fair the rules are the same for all Invest clients. To benefit from free commission going forwards you will have to sign up to the share lending program. If you don't want to do it, your account will be limited: you will always be allowed to close existing positions but you won't be able to open new positions.

Poznavalci, a pomenijo te spremembe manj varnosti za stranke in postane s tem kakšna druga (plačljiva) trading platforma bolj atraktivna? Ali se morda podobnim zadevam ne moreš izogniti niti na Interactive Brokers, Tradestation ipd?

tt33 ::

Tisti, ki kupujete ETF-je, kje jih poiščete? Glede na to, da so očitno neke omejitve za EU?

pingme ::

tt33 je izjavil:

Tisti, ki kupujete ETF-je, kje jih poiščete? Glede na to, da so očitno neke omejitve za EU?


Če ima v imenu UCITS, potem je ok.
Za iskanje vpiši etf screener v google, npr. https://www.justetf.com je en tak ali pa https://www.ucits-etfs.com.

andij ::

Zanima me ali se da kupiti CVE delnice in na kateri platformi

tt33 ::

pingme je izjavil:

tt33 je izjavil:

Tisti, ki kupujete ETF-je, kje jih poiščete? Glede na to, da so očitno neke omejitve za EU?


Če ima v imenu UCITS, potem je ok.

Hvala. Lahko v EU kupujemo tudi UCITS, ki so listani v USD?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tt33 ()

pingme ::

tt33 je izjavil:

pingme je izjavil:

tt33 je izjavil:

Tisti, ki kupujete ETF-je, kje jih poiščete? Glede na to, da so očitno neke omejitve za EU?


Če ima v imenu UCITS, potem je ok.

Hvala. Lahko v EU kupujemo tudi UCITS, ki so listani v USD?


Seveda.

tt33 ::

Kako pa je z davki in menjavo valute pri online brokerju? Npr. da zamenjam x EUR v USD (torej EUR prodam na trgu in kupim USD) - je to kaj treba prijaviti FURS-u (davek na transakcije ipd.)?

Gagarin ::

forex ni obdavčen, ne rabiš nič prijavljat.

libreus ::

Je kdo že slišal za Wealthyhood?

HIP_HOP ::

Sam nisem bil pozoren na inactivity fee na Interactive Brokers, zato sem pa začel iskati novega brokerja.

Pri TradeStation Global sem opazil, da lahko lahko prestaviš račun iz IB, ker bi naj bila zadaj ista firma. Zanimivo pa je to, da če prestaviš račun (s tem NE zapreš IB računa), ampak lahko potem uporabljaš oba, ne plačaš inactivity feeja na IB.

Vem... sounds too good to be true. Morda kdo ve, če so kakšne slabosti pri tem?

Moja email izmenjava s TradeStation Global:

email poslan od TSG
Thank you for your email.

If you open an account with us, it means you will open the account with IB + TSG based on the following rules:

Your account is physically with IB. So, you will manage your account only in IB client portal. You can use both platforms: TWS + TSG

You will subscribe to market data with IB and you will share them with both platforms.

Actually, only if the account balance is under $1000 and no trading activity in the month, IB will charge $1. There are no other monthly fees.

Min deposit is ONLY $1000. However, if you would like to use a margin account, you must always keep on your account min $2000.

You will pay commissions based on this pricing:https://www.tradestation-international....

Please let me know if you have any further questions.

Moj odgovor
Thanks for your answers.

I still have a couple of questions:
- If I open the TSG account, I don't lose any functionality of IB and I don't need to pay an inactivity fee on IB if I have balance greater than $1000?
- Account balance is measured with positions sizes or actual cash on the account?
- What happens if I deposit less than $1000 to TSG?

Email od TSG
you should not lose the functionality of IB and you are not going to pay the inactivity fee which you have now. You are going to pay only $1 if the account balance is under $1000 and no trading activity in the month.
The account balance is measured with positions too.
If your deposit will be less than $1000 you will not receive TSG login details.

If you are not satisfied, we will disconnect the account from TSG within a week. It is free.

Best regards
Renata

barakus ::

A potem lahko še naprej uporabljaš IB web trader al mors prek treadestation terminala kupovat?

HIP_HOP ::

Koliko razumem iz zgornjega odgovora, naj ne bi izgubil nobene funkcionalnosti. Sem še poslal en mail, če so kakšne slabosti. Sporočim, ko izvem.

barakus ::

Lahko prosim konkretno vprašaš, če je trgovanje preko IB web traderja potem še vedno mogoče ali ne?

PowaAaaaH ::

Je mogoče, sam imam sedaj 2 računa, enega preko TSG in enega preko IBKR.. Pri TSG lahko uporabljam tako TWS na racunalniku kot tudi IBKR na telefonu.. in seveda njihovo tradestation platformo. Slabost je ta, da imajo določeno verzijo TWS-ja, ki ga moras uporabljati in je starejši kot zadnja verzija od IBKR-ja.. in njihova platforma ne deluje kot bi morala, glede dnevnega trgovanja.. Mnenje sem napisal tudi v drugi temi..


PowaAaaaH je izjavil:

"Kratko" mnenje glede TradeStation Global platforme, če jo ima kdo namen uporabljati...

Sama platforma deluje preko Interactive Brokers in uporablja vse njihove podatke, prav tako imaš na razpolago iste delnice za shortat kot pri sami TWS platformi od IB. Tudi po združitvi oz. prelokaciji na TSG imaš dostop do TWS platforme in lahko iz nje tudi trguješ, vendar prevzameš vse fee-je od TSG. Se pravi dokler ne preklopiš na TSG imaš najmanjši fee na nakup 1$ in 1$ na prodaji ali 0,005$ na delnico, prav tako imaš mesečni fee 10$ na neaktivnost, če se ne motim nad 2k acc. Ko enkrat preklopiš na TSG in tudi, če uporabljaš platformo od IB (TWS), tvoj fee za nakup znaša najmanj 1,5$ in 1,5$ na prodaji ali 0,007$ na delnico, mesečnega fee-ja ni.

Sam sem se odločil za TSG predvsem zaradi uporabe njihove platforme "tradestation 9.5" (matrix, grafi), ki pa se je kasneje izkazala (verjetno) za napačno potezo. Malo večji fee-ji na nakupe me ne motijo, če mi da sama platforma več nazaj oz. če se na nje bolje znajdem in počutim.

Že prvi dan TSG platforme sem imel veliko problemov:

1. Grafi so delali samo do 18:00 ure, po te uri je vse zamrznilo.
2. Support - katastrofa v primerjavi z IB, ni live chata, odziv zelo slab, kdaj počasen in informacije katere hočeš dobiti glede platforme jih ne dobiš oz. ti pošlje nek video, ki kaže vse drugo sam tisto kar te zanima ne.
3. Nenormalno počasno nalaganje grafov - npr. odprem 4 grafe v 15,5,2 in 1 minuti - ista delnica zamenjam symbol delnice in nalaga po tudi 20 sekund ali več. Res pa je, ko enkrat naloži, da naslednič veliko hitreje nalaga. Ko vtipkaš neko novo delnico, ki jo pred tem še nikoli nisi, postopek traja zelo dolgo pa ne nalagam za veliko dni nazaj podatkov, tudi internet imam hiter in IB TWS dela ko šuš.
4. Matrix (buy center) - vrjetno glavni razlog zakaj sem šel na TSG. Enako kot pri chart-ih vendar še 2x slabše. Kliknem oz. vpišem neki delnico, ni važno tudi, če sem jo imel vpisano že 100x je odzivni čas oz. "waiting for data..." zelo dolg - vrjetno vsaj 15sek ali več, kdaj tudi zmrzne.. Ugotovil sem da samo trgovanje valut nalaga veliko hitreje - tako matrix kot charte. Za delnice imam dokupljen live market data preko IB.

Glede grafov, ki so "delali" samo do 18:00 ure je bil v sami platformi narobe vtipkan session time oz. vtipkan je že bil prav vendar sama platforma neki čudno preračunava čase med US in našim in moraš vse ročno nastavit (support mi tega ni znal odgovoriti oz. sem dobil nek 3. video ali ostal brez odgovora). Udeležil sem se celo live sessiona, k ti kao kaže kako delat preko platforme ampak ti kaže vse iz USA, ki jim dela vse normalno tako, da nimajo teh problemov.. Zato tudi preko tistega nisem dobil nobenih koristnih informacij, vse sem mogel ugotoviti sam.

Za enkrat zelo razočaran nad samim supportom in celostno platformo. Napisal sem jim tudi že 2 maila glede tega, včeraj kot priponko dodal še video počasnega nalaganja itd, vendar nikoli dobil odgovora.
Odgovor dobim samo od neke ženske "Renate", ki me je dobila, predvidevam pri samem odprtju acc-ja in me je vodila skozi ta proces in osnovna vprašanja.. Če njo kej vprašam mi pošlje nek 3. video, ki nima veze z mojim vprašanjem.

Še nekaj časa bom vztrajal, drugače definitivno pridem nazaj na sam IB. Moram še preveriti, če so kakšni stroški oz. kako sploh preidem nazaj.



Edit: glede časa in drugih problemov je prišlo zaradi tega, ker nisem imel prave verzije TWS-ja od IBKR gor in se ni dobr sihroniziral na Tradestation.. kljub temu, da sem odpravil to težavo, sem imel še vedno težave z dolgim nalaganjem matrixa in grafov. Se je pa malenkost izboljšalo. Support mi je tudi pisal da pričkaujejo posodobitev, ki pa še vedno ni prišla.

Zgodovina sprememb…

HIP_HOP ::

PowaAaaaH, a IB web trader pa ne uporabljaš?

Ker je IB znan kot res dober broker, me zanima, zakaj bi sploh gledal ostale brokerje? V primeru, da je plan long term investing. Ali so kakšne slabosti, ki jih ne vidim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HIP_HOP ()

HIP_HOP ::

Ker je IB znan kot res dober broker, me zanima, zakaj bi sploh gledal ostale brokerje? V primeru, da je plan long term investing. Pač odpreš account pri IB in ga linkaš s TSG in je to to.

Ali so kakšne slabosti, ki jih ne vidim?

PowaAaaaH ::

HIP_HOP je izjavil:

PowaAaaaH, a IB web trader pa ne uporabljaš?

Ker je IB znan kot res dober broker, me zanima, zakaj bi sploh gledal ostale brokerje? V primeru, da je plan long term investing. Ali so kakšne slabosti, ki jih ne vidim?


Jaz ga osebno ne uporabljam, če kaj rabim na hitro kupiti/prodati in nisem na računalniku uporabljam applikacijo na telefonu od IBKR. Kolikor mi je znano pa lahko uporabljaš vse storitve od IBKR. TWS, app ter web trader.. Kar je drugače je to, da imaš support od TSG (ki pa je za enkrat slabo odziven v primejravi z IB). Če kontaktiraš IB Live support te vedno skenslajo in ti napišejo, da kontaktiraj svojega brokerja (TSG). Nejasno je samo še kako bo po 1.1.2021, ko nas bodo selili na EU serverje zaradi Brexita. (Obe platformi TSG in IBKR sta v UK, če se ne motim).. Mislim pa, da ne bi smelo biti preveliko komplikacij - ni še veliko informacij za enkrat.

Drugače pa imam tudi jaz take plane za long term acc. - Linkan IB acc. na TSG (sem pregledal veliko možnosti in se mi je ta zdela najboljša pred vsemi saj za nas v EU).

Zgodovina sprememb…

HIP_HOP ::

Se strinjam s tabo. IB mobile appa se pa nisem preizkusil. Fingers crossed, da bo slo vse dobro z Brexitom.

plavi69 ::

Pred nekaj leti sem si zastavil cilj da si ustvarim pasivni dohodek, katerega vir bojo dividende. Ker mi je nemščina bližja od ang. uporabljam Captrader, kateri uporablja prav tako platformo IB. Vsak mesec del dohodka in prihodek od dividend nanenim za nakupe delnic na NY borzi. Kupujem podjetja katera plačujejo div. mesečno in kvartalno. Zoper Captradera nimam pripomb, poceni in odlična podpora.

HIP_HOP ::

Plavi69, če ni skrivnost (za motivacijo za nas ostale :)), koliko pa dobiš dividend? In kako dolgo že vlagaš?

BogyX ::

plavi69, koliko časa ti vzame vsakoletna prijava na FURS, če nekatere dividende prejemaš mesečno je pozicij ogromno? Imaš za to kak program, ali ročno vnašaš?

plavi69 ::

Višina dividende mesečno varira saj imam izbrana podjetja razdeljena v kvartale, vendar skušam imeti približno enako izplačilo skozi celo leto. Sem pa pri trenutno 190 do 200 USD. Izbiram pa predvsem podjetja z daljšo zgodovino izplačil in letnega povečanja dividend - aristokrati iz USA in CAN.

plavi69 ::

Captrader mi v začetku meseca pošlje podatke o prejetih dividendah za pretekli mesec, katere si vnesem v excel seveda preračunane v EUR in odvedenim davkom 15%. Tako da si tekoče za vsak mesec pripravim podatke, katere ob koncu leta posredujem preko e-davkov Fursu. Je pa dejstvo če imaš več mesečnih plačnikov kot so O, MAIN, GOOD.. ti vzame malo več časa. Kakšno uro na mesec ter ob koncu leta mislim med 2 do 3 ure bo že vendar na to nisem nikoli polagal pozornost.

Ascendor ::

plavi69, katere dokumente vse iz Captraderja je potrebno posredovati FURSu glede dividend? Narediš ob koncu neko letno poročilo z vsemi prenosi, ki verjetno vsebuje tudi witheld tax?

plavi69 ::

- na edavkih izpolnim napoved o prejetih dividendah seveda za celotno leto, vsaka prejeta div mora biti posebej vpisana (podjetje, naslov, dš, datum prejema znesek v eur po tečaju BS na dan prejema)
- kot dokazilo pa prložim letni izpisek o prejetih div, katero mi posreduje moj broker - Captrader

redtech ::

Margin call pri CAP TRADER-ju ima kdo izkušnje? Ali imaš kakšen dan za nakazilo depozita ali ti likvidirajo pozicije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: redtech ()

redtech ::

redtech je izjavil:

Margin call pri CAP TRADER-ju ima kdo izkušnje? Ali imaš kakšen dan za nakazilo depozita ali ti likvidirajo pozicije?


Sem našel, če bo še koga zanimalo:

You may deposit funds to your account pursuant to the procedures specified on the CapTrader website, however, your account remains subject to liquidation until funds are received and credited and the margin deficiency is eliminated.

We will automatically liquidate when an account falls below the minimum margin requirement. However, to allow a customer the ability to manage risk prior to a liquidation, we calculate Soft Edge Margin (SEM) during the trading day. From the start of the trading day until 15 minutes before the close of the trading day, Soft Edge Margin allows for an account's margin deficit to be within a specified percentage of the account's Net Liquidation Value, currently 10%. When SEM ends, the full maintenance requirement must be met. When SEM is not applicable, the account must meet 100% of maintenance margin.

If an account falls below the minimum maintenance margin, it will not be automatically liquidated until it falls below the Soft Edge Margin. This allows a customer's account to be in margin violation for a short period of time. Soft Edge Margin is not displayed in Trader Workstation. Once the account falls below SEM however, it is then required to meet full maintenance margin.

Lahko nastaviš vrstni red za likvidacijo v platformi:

To „protect“ certain positions in your portfolio, you can determine the order of the positions of your portfolio in which you liquidate.

zlahkoto ::

Mene pa zanima specifično glede IB (interactive brokers) in davkov od tistega ki je to že delal. IB ima export, ali se ga predela in pošlje na davke, ali v taki obliki kot je?

Drugo, se lahko trejdanje prijavi na normirani sp, in potem obdavčuje po dohodek?

Če bi mi lahko kdo malo razjasnil te davčne zadeve, bi bil zelo vesel =) Sem pa že kar nekaj googlal, in raziskoval slo-tech, potrebujem pa first-hand informacije.

RoccoC ::

pod 2) ne gre (bi blo pa fajn ja ;)), 54. člen ZDOH-2, dividende, kapitalski dobički ....niso priznan prihodek s.p.

jurko123 ::

Pozdrav.

Kateri borker omogoča prenos delnic na račun. Situacija, prodal sem podjetje in v zameno dobil nekaj denarja in nekaj delnic. Te denlnice rabim prenesti na trgovalni račun. Kaj priporočate?

lp
Če ne prvič pa drugič!!!

pingme ::

jurko123 je izjavil:

Pozdrav.
Kateri borker omogoča prenos delnic na račun. Situacija, prodal sem podjetje in v zameno dobil nekaj denarja in nekaj delnic. Te denlnice rabim prenesti na trgovalni račun. Kaj priporočate?
lp


Katere delnice si dobil? Slovenske? Kam pa? Na KDD? Če si dobil Slovenske delnice, potem je najboljše (verjetno druge opcije niti nimaš), da odpreš račun pri eni izmed Slovenskih Borzno Posredniških Hiš.
Pokliči recimo Iliriko (edina BPH, ki ni v lasti banke), kjer lahko odpreš trgovalni račun on-line čez video identifikacijo.

pingme ::

zlahkoto je izjavil:

Mene pa zanima specifično glede IB (interactive brokers) in davkov od tistega ki je to že delal. IB ima export, ali se ga predela in pošlje na davke, ali v taki obliki kot je?


PDF izvoz iz IB lahko priložiš na FURS-u kot dokaz, sicer moraš pa podatke pretvoriti v ustrezno Doh-KDPV in/ali Doh-Div obliko.
To narediš ali programsko (generiraš XML iz IB izvoza + zunanjih entitet) ali pa ročno vnašaš - v vsakem primeru zgolj podatki, ki jih dobiš iz IB ne zadostujejo, ampak moraš najmanj vse pretvoriti v EUR po ECB tečaju (faktorje lahko seveda prav tako programsko potegneš iz spleta in avtomatično narediš preračun), pri dividendah rabiš pa še naslove, davčne številke in člene za upoštevanje tujega davka.

johny3 ::

Ima kdo izkušnje z E*TRADE?

barakus ::

Je še kdo prejel email od Interactive Brokers, da nas hočejo preselit iz UK na entiteto pod Madžarskem? Madžarska se mi ne sliši ravno zaupanja vredna niti ne vem zakaj bi podpiral njihovega diktatorja s selitvijo portfelja tam. Obstajajo še kakšne opcije?

Machete ::

Nisem še prejel ali pa spregledal. No vsaj rešitev so našli.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

pingme ::

barakus je izjavil:

Je še kdo prejel email od Interactive Brokers, da nas hočejo preselit iz UK na entiteto pod Madžarskem? Madžarska se mi ne sliši ravno zaupanja vredna niti ne vem zakaj bi podpiral njihovega diktatorja s selitvijo portfelja tam. Obstajajo še kakšne opcije?


Lahko preseliš drugam, ampak ravno veliko izbire nimaš, ker je tudi večina ostalih zgolj resellerjev in uporabljajo IBKR.
So pa delnice na ločenem računu in kot take niso del stečajne masa.
Primer je recimo stečaj Moje Delnice - uporabniki, ki so imeli kupljene delnice na svojem trgovalnem računu, niso izgubili nič.
Uporabniki, ki so imeli delnice v upravljanju, pa je Moja Delnica vodila pod svojim računom in ti so bili upravičeni le do 20k eur kolikor je zakonsko (to plačajo ostale BPH, če ni dovolj denarja), ostalo pa le, če kaj ostane iz stečajne mase.



9. What do I have to do if I want to continue doing business with Interactive Brokers?

If you would like to continue to do business with Interactive Brokers, we require your cooperation and action.

Specifically, we need you to consent and agree to the Proposed Transfer and the Customer Agreement and other
Documents available under the Important Information section of the Proposed Transfer process and to the
regulatory matters outlined in the Covering Letter, the Important Information and Consent sections of the
Proposed Transfer process. You can do this by following the instructions in the Covering Letter.

To be clear, you do not have to consent to the Proposed Transfer if you feel that you may be adversely affected by
it. However, you should be aware that if you decide to decline, IBUK may not be able to keep servicing your account at
the end of the Brexit transition period. If that happens, your account will be restricted from opening new transactions or
transferring new assets. You always have the ability to transfer your account to another broker. If you wish to decline,
please follow the instructions in the Covering Letter.

barakus ::

Dear Client,

A short while ago we emailed you about the arrangements we were making to ensure that you will be able to continue to do business with the Interactive Brokers Group (“IBKR”) at the end of the Brexit transition period.

We now invite you to transfer your account from Interactive Brokers (U.K.) Limited (“IBUK”) to Interactive Brokers Central Europe Zrt. (“IBCE”). We hope the information we have set out below is helpful and makes clear what we are proposing, why we are proposing it, and what you need to do to continue to do business with us.

1. WHY DO THINGS HAVE TO CHANGE?

Your relationship with IBUK utilises what is known as a financial services passport which allows the provision of services across Europe. IBUK’s passporting rights are expected to expire at the end of the year, and IBKR therefore plans to do business with you through a European entity as of 1 January 2021.

2. WHAT IS THE PLAN?

We propose to transfer your account (including all positions, such as your cash, securities, and contracts) from IBUK to IBCE. Our intention is that once your account is transferred, all investments and services will be provided by IBCE (for convenience we will refer to this as the “Proposed Transfer”). For more detail on the Proposed Transfer, please read our FAQs.

3. WHO IS IBCE? IS IT SIMILAR TO IBUK IN TERMS OF REGULATORY STATUS?

IBCE is authorised as an investment firm by the Central Bank of Hungary. IBCE’s regulatory status and profile is very similar to IBUK’s. Both IBCE and IBUK are authorised pursuant to the second Markets in Financial Instruments Directive (Directive 2014/65/EU). The purpose of MIFID is to harmonise, as much as possible, how investment firms are regulated across the European Union.

However, there are some differences between the regulations that apply. There will be some important changes to the way your assets will be protected:
Currently, your eligible assets are protected from loss either under the US Securities Investor Protection Corporation or the UK Financial Services Compensation Scheme (which regime applies depends on the relevant segment of your IBUK account). The FAQs provide further details in Question 2 of Part B available here.
After the Proposed Transfer, the Hungarian Investor Protection Fund will protect your assets from loss should IBCE default and be unable to meet its obligations to you. The FAQs provides further details in Question 4 of Part B.
We encourage you to review this document carefully. If you have any further questions having read the FAQs, please consult the heading “WHAT IF I NEED FURTHER INFORMATION” below.

4. WILL MY PREVIOUS CLIENT CATEGORISATION CHANGE?

For the avoidance of doubt, the previously agreed client categorisation that applied to your relationship with IBUK will apply to your new relationship with IBCE (for example, if you were categorised as a Retail Client with IBUK, you will also be categorised as a Retail Client by IBCE).

5. I CURRENTLY TRADE OTC DERIVATIVES WITH IBUK – WHAT WILL HAPPEN TO MY OPEN POSITIONS?

Your open positions will be transferred to IBCE. The FAQs provides further details in Part C, Question 3. Please also consult the new Key Information Document that is available on our PRIIPs KID website. We encourage you to review these documents carefully. If you have any further questions having read these materials, please consult the heading “WHAT IF I NEED FURTHER INFORMATION?” below.

6. WHAT DOES THIS MEAN FOR ME? WILL THERE BE ANY MATERIAL IMPACTS FOR ME?

Outside of what we have set out immediately above, we do not anticipate any material impact to the services provided to you.

7. WHAT IF I NEED FURTHER INFORMATION?

If after reading this communication and the FAQs, you have questions or you would like to discuss the matter further, please do not hesitate to contact the Interactive Brokers help desk.

8. WHAT DO I HAVE TO DO TO MAKE A DECISION IN RELATION TO THE PROPOSED TRANSFER?

Please click HERE to complete the process.

Yours sincerely,
Interactive Brokers Client Services

Krenforum ::

Jaz imam na IB problem, da ko vpisem ID number, mi piše invalid format in me ne spusti naprej. Se to še komu dogaja?

lp Matic

pingme ::

Krenforum je izjavil:

Jaz imam na IB problem, da ko vpisem ID number, mi piše invalid format in me ne spusti naprej. Se to še komu dogaja?
lp Matic


Odvisno kaj vpisuješ. Vpisati moraš emšo in ne id osebne.

Krenforum ::

Hvala

zlahkoto ::

@pingme Hvala za odgovor. Se mi je zdelo da bo kaj takega, zato letos ne prodajam nič, da si pridobim dodatni čas pred naslednjim furs eventom :)

pingme ::

zlahkoto je izjavil:

@pingme Hvala za odgovor. Se mi je zdelo da bo kaj takega, zato letos ne prodajam nič, da si pridobim dodatni čas pred naslednjim furs eventom :)


Če si kupil kakšno podjetje, ki izplačuje dividende, si jih verjetno tudi prejel in moraš posledično oddati Doh-Div obrazec.

Future30 ::

Ali se je pred kratkim kdo prijavil na TSG? Cel postopek.
Podpisati je potrebno za US davčno neke dokumente/izjave.
Je precej nejasno... Je komu jasno :-)

zlahkoto ::

pingme je izjavil:

zlahkoto je izjavil:

@pingme Hvala za odgovor. Se mi je zdelo da bo kaj takega, zato letos ne prodajam nič, da si pridobim dodatni čas pred naslednjim furs eventom :)


Če si kupil kakšno podjetje, ki izplačuje dividende, si jih verjetno tudi prejel in moraš posledično oddati Doh-Div obrazec.


Prav zanalašč sem se izogibal dividendam iz tega razloga :D Se mi pa je porodilo še podvprašanje, sodelujem v stock yield enhancement program, in iz tega naslova dobim manjše prilive mesečno, kako se pa to tretira davčno?

drmadžiks ::

Future30 je izjavil:

Ali se je pred kratkim kdo prijavil na TSG? Cel postopek.
Podpisati je potrebno za US davčno neke dokumente/izjave.
Je precej nejasno... Je komu jasno :-)


To glede US je verjetno obrazec W-BEN8 s katerim boš povedal, da nisi zanimiv za ameriško davkarijo. Dobra stvar, še vedno pa moraš prodaje/dividende prijaviti naši davkariji.

Drugače pa TSG - nič posebnega, v ozadju je itak IB. Pri meni se je na začetku nekam izgubilo nakazilo. Po enem mesecu so sicer rešili, mi pa gre to vseeeno na jetra. Ni vse zlato kar se sveti, niti na zahodu. Kriv je pa najbrž IB in njegove procedure, da ne bo pomote.

enemon ::

Tisti, ki ste na TSG, ste že dobili kakšno obvestilo, na katero evropsko podružnico vas IB s 1.1. prestavlja? Jaz še nič, ne vem, ali jih je treba kontaktirati?

drmadžiks ::

enemon je izjavil:

Tisti, ki ste na TSG, ste že dobili kakšno obvestilo, na katero evropsko podružnico vas IB s 1.1. prestavlja? Jaz še nič, ne vem, ali jih je treba kontaktirati?


Ne še. Počakaj, da se odločijo.

enemon ::

drmadžiks je izjavil:

enemon je izjavil:

Tisti, ki ste na TSG, ste že dobili kakšno obvestilo, na katero evropsko podružnico vas IB s 1.1. prestavlja? Jaz še nič, ne vem, ali jih je treba kontaktirati?


Ne še. Počakaj, da se odločijo.


OK, kaže, da bomo mi s TSG zadnji na vrsti pri IB-ju. :)

enemon ::

Mi je pa recimo čudno, da bo Trading212 nadaljeval s poslovanjem v UK tudi za EU uporabnike, medtem ko IB seli vse EU uporabnike v na novo ustanovljene podružnice v EU?
««
4 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20940639 (983) Slayer69
»

Kje kupiti svetovne delnice in kako je z imetništvom?

Oddelek: Loža
172490 (590) JankoR
»

Degiro online broker (in alternative) - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
547143100 (7803) Thomxy

Več podobnih tem