» »

Moka

Moka

Jure14 ::

Boljša polovica me je poslala v trgovino po moko. Ostro moko. Belo.

In potem tam stojim ko bebec pred polico z mokami.
Posebna bela tip 400
Namenska tip 500
Pšenična bela tip 400
"Ta boljša moka" tip 400
Primorska posebna

Vse tam malo čez 1€.
Ampak katera je gladka katera pa ostra?

Potem pa je tam na polici še
Štajerska gladka tip 500
Štajerska ostra tip 400
Ampak obe čez 2€.

In potem probam po moški logiki iz ta zadnjih dveh ugotovit:
gladka je tip 500, ostra je tip 400.

Ma hudiča je.
Prinesem posebno belo tip 400, gladka.

Kako hudiča lahko iz deklaracije ugotovim, a je zadeva gladka al ostra?

OldSkul ::

Ja, obstajata dva tipa, gladka t400 je za vlečena testa.
Pogledaš kaj je na embalaži, večinoma piše gor. Če ni ostra, pa piše "za peciva" ali pa "za vlečeno testo". Ostra je za peciva.

Hypathia ::

Oznake "gladka", "ostra", "namenska" se nanašajo na to kako fino/grobo je moka zmleta, od česar je odvisno za kaj se uporablja, kar ponavadi tudi piše na embalaži. Številke pa povedo kako je prečiščena, nižja kot je številka, bolj je moka bela, višja kot je številka, bolj je polnozrnata, vsebuje večji delež otrobov.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Tody ::

Kot ta prav tip vzames vse pa naj se baba zafrkava :)

Jure14 ::

Hypathia je izjavil:

Oznake "gladka", "ostra", "namenska" se nanašajo na to kako fino/grobo je moka zmleta, od česar je odvisno za kaj se uporablja, kar ponavadi tudi piše na embalaži.

Za pomokat sardelce rabim ostro moko. Na nobeni embalaži ne piše "za sardelice". Kaj naj uporabim?
(razen ta najdražje, kjer piše "ostra")

OldSkul je izjavil:

Pogledaš kaj je na embalaži, večinoma piše gor. Če ni ostra, pa piše "za peciva" ali pa "za vlečeno testo". Ostra je za peciva.

Sem pogledal in potipal Žito "posebna bela t400", pa zraven so rogljički in potica narisani. In je to čisto navadna gladka moka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jure14 ()

Hypathia ::

Če rabiš ostro moko, pač kupi ostro moko, v Sparu jo imaš za 0.65 evra https://www.spar.si/online/ostra-moka-s..., v kakšnem diskontu verjetno še ceneje, za sardele pomokat ne rabiš neke vrhunske kvalitete/znamke.

Ne vem kaj več bi še rad.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Jure14 ::

Točno to bi rad.
Ampak polica je bila prazna. Je zgleda res poceni.

keworkian ::

Tole je resnično problem človepštva, ljudje hodijo po forumih spraševat o moki in govorit svoje izkušnje pri nakupovanju. Why mate?
Obscenities in B-Flat

drvo ::

Ko enkrat švicaš pred polico z moko ugotoviš, da si težava ABSOLUTNO zasluži svojo temo.:)

wcpapir ::

Jaz imam enake probleme vsakič ko imam na listku moko :)

Vzamem vsake nekaj in je to to.

keworkian ::

Razumem koncept kolektivne zavesti in prenosa kulture itd. ampak to je bilo že obdelano par 100 let nazaj, opažam nazadovanje xD
Obscenities in B-Flat

Magic1 ::

V naših časih imaš nešteto izbire, a vsaka ima kup detailov zadaj. Lahko veš ogromno, a hakrati še vedno veš zelo malo.
Magic

zobnik ::

še dobr da ti nii omenila 850, 1200/1700 tip moke.
Drugače pa tist k pečemo kruh doma poznamo TIP mok. Pečem ga iz 1700

harvey ::

Hypathia je izjavil:

Oznake "gladka", "ostra", "namenska" se nanašajo na to kako fino/grobo je moka zmleta, od česar je odvisno za kaj se uporablja, kar ponavadi tudi piše na embalaži. Številke pa povedo kako je prečiščena, nižja kot je številka, bolj je moka bela, višja kot je številka, bolj je polnozrnata, vsebuje večji delež otrobov.

Številke, tip moke, povedo koliko pepela ostane po sežigu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

D3m ::

keworkian je izjavil:

Tole je resnično problem človepštva, ljudje hodijo po forumih spraševat o moki in govorit svoje izkušnje pri nakupovanju. Why mate?


|HP EliteBook|R5 6650U|

Hypathia ::

harvey je izjavil:

Hypathia je izjavil:

Oznake "gladka", "ostra", "namenska" se nanašajo na to kako fino/grobo je moka zmleta, od česar je odvisno za kaj se uporablja, kar ponavadi tudi piše na embalaži. Številke pa povedo kako je prečiščena, nižja kot je številka, bolj je moka bela, višja kot je številka, bolj je polnozrnata, vsebuje večji delež otrobov.

Številke, tip moke, povedo koliko pepela ostane po sežigu.

Več kot je otrobov več je pepela, saj to sem povedala.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pekač za pizzo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15148573 (11779) MArkusPrimus
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742149053 (69558) mailer
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7625971 (6199) zuz3k

Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22456433 (36306) bluefish
»

Domači kruh (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6417193 (14635) WallSreet

Več podobnih tem