» »

Volitve - noob

Volitve - noob

SVGA ::

Živijo, se opravičujem ker imam takšna noob vprašanja ampak ne najdem vseh odgovorov ne netu in vas lepo prosim za odgovore.

1. Sem iz nekega sela, tam imam stalno prebivališče, rad bi pa v nedeljo glasoval v Ljubljani, ker se tu nahajam. Oddal sem že vlogo preko GOV strani, brez e-identitete, in zdaj ne vem ali dobim na mail ki sem ga vnesel kakšnmo obvestilo ko bo to rešeno ali ne. Ve kdo kako je glede tega? Tam ne piše nič o postopku.

2. Ali bom potem v nedeljo na omni volišču v LJ glasoval za poslance iz svojega okraja ali za tiste iz LJ? Predvidevam da za tiste iz svoje občine?

3. Ali potrebujem za udeležbo volitev na omni volišču samo svoj osebni dokument ali še kaj drugega? Po vabilo se ne bi vozil v svojo občino, saj je ravno to namen tega da mi ni treba delati poti iz LJ in nazaj samo za volitve - ali potrebujem vabilo?

4. Zasledil sem da je potrebno obvestiti volilno komisijo v svojem okraju o tem da bom volili na omni volišču drugje. Ali je to res potrebno in če je, kako to izvesti elektronsko?

Najlepša hvala za odgovore!

V-i-p ::


Volivke in volivci, ki bodo na dan volitev (24. 4. 2022) izven okraja stalnega prebivališča, se lahko odločijo za glasovanje na t. i. volišču omnia (gre za posebna volišča, ki bodo organizirana na sedežih okrajnih volilnih komisij oz. upravnih enot). V priponki objavljamo seznam t. i. omnia volišč. V tem primeru morajo najpozneje v sredo, 20. 4.2022, do 24. ure oddati posebno vlogo za posebno obliko glasovanja: https://e-uprava.gov.si/podrocja/drzava.... Vlogo za glasovanje na volišču omnia lahko oddajo tudi izseljenci, ki imajo stalno prebivališče v tujini, a bodo na dan glasovanja v Sloveniji. Volivec za glasovanje na t. i. volišču omnia potrebuje osebni dokument, s katerim se lahko identificira (npr. osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

SVGA ::

To sem tudi sam prebral.

1. - Na mail sem ta čas dobil obvestilo da je vloga pozitivno rešena, to je pa vse kar je od informacij.
2. - Poslance iz svojega okraja, upam.
3. - Piše da potrebujem osebni dokument, ne pa da potrebujem SAMO osebni dokument, ampak predvidevam da je to vse kar potrebujem.
4. - Predvidevam da to naredi GOV, zdaj ko so rešili mojo e-vlogo... Nejasno skratka.

V-i-p ::

Vabila ne rabiš, vabilo je za to, da te lažje najdejo. Mislim, da nimaš strahu: Volilec, ki je obvestil okrajno volilno komisijo, da želi glasovati na volišču zunaj območja svojega okraja, se na dan glasovanja zglasi na volišču v okraju, ki si ga je izbral. S seboj potrebuje osebni dokument, s katerim bo izkazoval svojo identiteto.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Norveška ukinja glasovanje prek interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
14257929 (53511) BigWhale
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94646220 (28291) poweroff
»

Slovenija poživlja ali o glasovanju na volitvah preko interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11112884 (10056) Daedalus
»

E-volitve v Sloveniji: odprto- ali zaprtokodne? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12313012 (10936) darkolord
»

E-volitve tudi v Sloveniji?

Oddelek: Novice / Zasebnost
234319 (3986) BigWhale

Več podobnih tem