Forum » Loža » Pes mi je pojedel suhi kvas
Pes mi je pojedel suhi kvas

Terminathor ::
Pes mi je sunil in pojedel 1 vrečko ( 7g) suhega kvasa.
Ali mu lahko škodi?
Surov vem da nekateri uživajo... kako pa je z suhim?
Ali mu lahko škodi?
Surov vem da nekateri uživajo... kako pa je z suhim?

V-i-p ::
KVAS IN SUROVO TESTO: Kvašeno testo je za pse privlačno in se ga, če le pridejo do njega, najedo do sitega. To v toplem in vlažnem okolju želodca naraste in tako širi maso testa v želodcu. Želodec se zato tako napne, da začne pritiskati na trebušno prepono, kar zelo oteži dihanje. V najhujših primerih lahko zaradi tega pride do smrti zaradi zadušitve. Kvašeno testo se oprijema stene želodca in ga zato z izzivanjem bruhanja ali izpiranjem skoraj ni mogoče odstraniti. Vretje v želodcu lahko zaustavijo le etilni alkohol, salicilna ali ocetna kislina in nekateri antibiotiki. V najhujših primerih je potrebno opraviti kirurški poseg, odpreti je treba želodec ter ostraniti pline in substrat.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

6151 ::
Zaradi kvasa verjetno ne bo hudega, če bi pojedel surovo testo bi bilo lahko hudo.
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

DamijanD ::
Meni je pes enkrat požrl ene dve pici, ki sta vzhajali -- bruhal je, hujšega pa na srečo ni bilo

Yohan del Sud ::
Hiter guglfu pravi, da zna bit problem, ja. Najbrž odvisno od velikosti pesa. Če je velik in zdrav najbrž ne bo hudega, vetrovi pa to. Veterinar je pravi naslov, ne slo-tech.
www.strancar.com
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 272311 (1647) | c3p0 |
⊘ | Domača pica (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 61673 (41546) | bluefish |
» | Katera zmrznjena pica? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36264 (22437) | joze67 |
» | (Do)peka žemljicOddelek: Loža | 5566 (5323) | francek1 |
» | Kvas v alkohol, pijani Labradorec.Oddelek: Znanost in tehnologija | 3904 (2587) | Pyr0Beast |