» »

(Do)peka žemljic

(Do)peka žemljic

Kron ::

Verjamem, da ravno ni za tako stvar pravi forum, pa vendar:

je že mogoče kdo zasledil kje se da nabavit pri nas tole: gre za žemljice, ki jih lahko v domači pečici spečemo do konca, tako da so karseda sveže ko jih rabiš (npr. za zajtrk v nedeljo).
=**=C64=**=

Icematxyz ::

Prvi "supermarket"?

Kron ::

Še nisem zasledil.

EDIT:
Spar, Mercator, Tuš nimajo
=**=C64=**=

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kron ()

gendale ::

neke podobne sem videl v lidlu
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Kron ::

V bistvu bi morale biti globoko-zamrznjene. Kvašeno testo, ne listnato ;)

Gendale:

Ok, bom še tam pogledal.
=**=C64=**=

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kron ()

DimmniBurek ::

Hofer jih ima pri stalaži od kruha, spodaj. Vsaj tako je v šiški, niso zamrznjene.
pa Lidl jih ima verjetno tudi.
There Is No Stronger Drug Than Reality

gendale ::

tiste iz lidla so ble take, da si imel v eni vrečki 6 kosov, 2x navadna, 2x s sezamom, 2x z makom (za to zadnje nisem siguren)

niso ble v zmrzovalniku, ampak pač v vrečki, ko si jo odprl, je morala stat v hladilniku

lahko si jih ubistvu jedel tudi brez da bi jih spekel, ampak je bil čuden okus

lahko si jih pa pekel še nekje 10 minut in je bil okus kot da si ravno kupil sveže
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

dzinks63 ::

Žemljice si lahko narediš sam doma, vzameš boljšo belo gladko moko tip 400, sol kvas in mleko, zamesiš, pustiš da na toplem vzhaja, razkosaš testo na manjše dele (iz 1Kg moke dobiš 18 lepih žemljic, ravno za tri pekače), oblikuješ v male podolgovate hlebčke, daš na pekač, vsakega po sredini pritisneš z ozkim ploščatim predmetom (ravnilom, latico) do dna, Pokriješ s krpo in še pustiš malo vzhajati, ter pečeš 20min na 200°C, za lepši videz jih pred peko s čopičem premažeš s stepenim jajcem. Garantirano tako okusnih žemljic ne dobiš nikjer

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

DimmniBurek ::

Pa je pač lažje kupit, ne :)
There Is No Stronger Drug Than Reality

gendale ::

pa kupljene majo not kake ojačevalce okusa in so zato bolj okusne
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Kron ::

Saj se že drugače tudi skoraj vsakič peče domač kruh.

Ampak včasih bi pa tudi rabil nekaj na hitro "sveže" pečenih žemljic.
=**=C64=**=

dzinks63 ::

Napečeš si jih na zalogo, ko se ohladijo jih daš v zmrzovalno skinjo, pred uporabo jih daš za minuto v mikrovalovno pečico in so kot pravkar sveže pečene.

DimmniBurek ::

dzinks63 je izjavil:

Napečeš si jih na zalogo, ko se ohladijo jih daš v zmrzovalno skinjo, pred uporabo jih daš za minuto v mikrovalovno pečico in so kot pravkar sveže pečene.

No ja, kruh iz mikrovalovne je tak..moker in gumjast.
Če že, pol raje kak toaster ali pečica (IMO še najboljš, ker se ne speštajo)
There Is No Stronger Drug Than Reality

bozicek ::

Te zemljice v bistvu niso nobena umetnost.
Vse kar naredimo je, da jih delno specemo in ohladimo pri -40 ter skladiscimo potem pri -20.
V trgovinah samo odtaja in dopece (par min)

Najbolje bi bilo, da greste v bliznji supermarket in prosite peka ce lahko dobite se zmrznjene (da jih se ni on dopekel) in potem pac na blagajni placate kot da bi bile pecene, samo da greste v bistvu domov s "surovimi".
V nedeljo zjutraj v sporhet na 240 za pet minut pa je...Bi pa vseeno predlagal da jih pred tem vsaj malce odtajate, ker se zna zgoditi da bodo na sredi se mrzle...saj ko boste enkrat dobili grif ne bo panike

Kar se pa tice teh katere dopecete in niso zamrznjene, jaz nebi prevec jemal, ker prvic niso sveze in pa cel kup dodatkov da nimajo roka samo dva dni...



Ce boste prosili v kaksni stacuni, obvezno recite za delno peceno zamrznjeno, ker se zna zgoditi da boste dobili ohlajeno (surovo testo, nic peceno, ohlajeno na 0°C in potem hajano ter peceno v trgovini)
Darila letos samo za poredne

Brias ::

DimmniBurek je izjavil:

dzinks63 je izjavil:

Napečeš si jih na zalogo, ko se ohladijo jih daš v zmrzovalno skinjo, pred uporabo jih daš za minuto v mikrovalovno pečico in so kot pravkar sveže pečene.

No ja, kruh iz mikrovalovne je tak..moker in gumjast.
Če že, pol raje kak toaster ali pečica (IMO še najboljš, ker se ne speštajo)


mikrovalovka z weight defrost programom ti jo odmrzne ne na ravno peceno, ampak na taksno kot si jo dal v skrinjo ...

drugace pa spar v city parku pri toastih ima teh pol pecenih ajjjoj velik ...

dzinks63 ::

No ja, kruh iz mikrovalovne je tak..moker in gumjast.
Če že, pol raje kak toaster ali pečica (IMO še najboljš, ker se ne speštajo)

Kruh je nekaj drugega, tudi odtaja se veliko dlje kot minuto v mikrovalovki in res postane vlažen. Žemljice so veliko manjše, se hitro pogrejejo, 30s po eni strani jih obrneš in 30s po drugi strani in so prav hrustljavo toplo odtaljene, seveda te domače pripravljene, tiste chip gumijaste kupljene v trgovini po 10 skupaj so poponoma druga (bolj ž) kategorija.

francek1 ::

Vedno jih dopečem v mikrovalovni(z izklopljenimi mikrovalovi) s toplim zrakom na 200 stopinj, 16 minut. Dam jih pa kar v hladno. Rezultat več kot vrhunski.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitri (malo manj hitri) prigrizki

Oddelek: Loža
71454 (1138) fosil
»

odmrznjeno meso nazaj zamrzniti?

Oddelek: Loža
368289 (6862) Furbo
»

Ve kdo kaj o mikrovalovnih pečicah?

Oddelek: Loža
326106 (4120) mojsterleo
»

Mikrovalovke škodljive ali ne? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17848033 (42961) Gandalfar
»

Sprijete tortolije - kaj naredit?

Oddelek: Loža
291652 (975) Jazzie

Več podobnih tem