» »

Kredit - 3 plačilne namesto 12

Kredit - 3 plačilne namesto 12

David4747 ::

Kot v naslovu, katere banke upoštevajo zadnje 3 plačilne in ne 12ih? Zaenkrat sem se pozanimal na intesi, nkbm in addiko - od teh le addiko zahteva le 3, a so pogoji neugodni (previsoki stroški odobritve).

Shegevara ::

Pri gorenjski banki vem, da gledajo le 3 (isti zaposlovalec, nedoločen čas), na nlb-ju sicer 12, ampak se da tudi dogovorit, da samo 3 upoštevajo.

yamahko ::

Upoštevajo tam, kjer si se pripravljen pogajat.
Osebno sem pri SKB dobil z 6-imi. Zahtevano je bilo 12 vendar ko so videli papirje, da sem se zanimal tudi drugje so hitro speljali "odobritev"

lp

wcpapir ::

Za kakšen kredit pa sprašuješ ?

OZZY ::

po pravilih če si zaposlen 12 mesecev morajo banke upoštevati prilive za zadnjih 12 mesecev oz. sorazmerni del, če si zaspolen manj časa. To preračunavajo nato na mesečno raven.
Da si zaposlen 12M in bi ti upoštevali samo 3M povprečje, če je le ta višje ne smejo.
Go with the flow.

OZZY je izjavil:

Da si zaposlen 12M in bi ti upoštevali samo 3M povprečje, če je le ta višje ne smejo.

Kar ti govoriš velja samo, če si vseh 12 mesecev zaposlen pri isten delodajalcu. Vem ker sem pred kratkim dal jaz tak primer skozi.

feryz ::

Logično, a? Najbrž si šel na boljše in bi bilo neumno upoštevati tudi slabše.

Shegevara je izjavil:

OZZY je izjavil:

Kar ti govoriš velja samo, če si vseh 12 mesecev zaposlen pri isten delodajalcu. Vem ker sem pred kratkim dal jaz tak primer skozi.

Tukaj gre s strani banke samo za izigravanje pravila. Banka upošteva prejemke iz vseh dohodkovnih virov za zadnjih 12 mesecev, kot jih opredeljuje zakon o dohodnini, razen prejemkov občasne narave (npr. jubilejne in izredne nagrade). Banka lahko izjemoma upošteva dohodek v preteklih treh mesecih, preračunan na letno raven, če kreditojemalec pred tem ni bil zaposlen.

Se pravi, če si bil prej zaposlen pri enem delodajalcu, nato pa pri drugem bi moreli vzeti tudi prihodke za zadnjih 9 mesecev pri starem delodajalcu. Pogodba ne igra vloge. S tem izigrajo to, da si verjetno pri starem delodajalcu imel slabši dohodek in v samo vlogo zapišejo, da si zaposlen šele 3 mesece.
Go with the flow.

Ja še to. addiko banka je ena izmed bank, ki najbolj izigrava take zadeve. Po izkušnjah ti tudi odkrito povejo (če rabiš višjo kreditno sposobnost), da kljub temu, da imaš otroke, lahko to izpustiš ali prilagodiš sebi v korist (napišeš manj otrok), saj to nihče ne preverja. Samo da pridobijo stranko.
Go with the flow.

OZZY je izjavil:

Banka upošteva prejemke iz vseh dohodkovnih virov za zadnjih 12 mesecev, kot jih opredeljuje zakon o dohodnini, razen prejemkov občasne narave (npr. jubilejne in izredne nagrade). Banka lahko izjemoma upošteva dohodek v preteklih treh mesecih, preračunan na letno raven, če kreditojemalec pred tem ni bil zaposlen.

To si siguren, da velja za vse banke?

Ker jaz točno vem kaj je bilo recimo na gorenjski banki. Svetovalka še povohat ni želela prilivov zadnjih 12 mesecev - iz naslova prejšnjega delodajalca. Rekla je, da je važno samo razmerje s trenutnim delodajalcem in da mora to razmerje obsegati vsaj 3 mesece. Drugo jih ne zanima. Takrat, ko sem pri njih to urejal sploh še nisem dopolnil vseh treh mesecev pri novem in je takrat tudi rekla, da drugače sploh ne bo šlo, kot da počakamo še en mesec.

Potem sem po dopolnjenih treh mesecih šel še na nlb, kjer mi je v faco rekel svetovalec, da bo zame bolje, če bo on upošteval le zadnje tri mesece, ker bo lažje na podlagi nove in višje plače zrihtal tudi znižanje obrestne mere.
Dvomim, da bi imel dva kriterija, enega za kreditno sposobnost, drugega pa za določanje obrestne mere. Enostavno ne vnesejo prejšnjega delovnega razmerja, ko dela kalkulacijo in je to to.
In pol smo vse to podpisali in je bil kredit kmalu za tem odobren. Nič niso naknadno komplicirali.

damyan33 ::

David4747 je izjavil:

Kot v naslovu, katere banke upoštevajo zadnje 3 plačilne in ne 12ih? Zaenkrat sem se pozanimal na intesi, nkbm in addiko - od teh le addiko zahteva le 3, a so pogoji neugodni (previsoki stroški odobritve).

Ne vzami tako visokega kredita, da ga ne boš zmogel odplačevati. Mislim, da je teh 12 mesecev z razlogom. Enostavno rečeno: če ti bo mesečni obrok 500 evrov, si moral v preteklih 12 mesecih bit sposoben prišparati 12.000.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: damyan33 ()

Shegevara je izjavil:

OZZY je izjavil:

Banka upošteva prejemke iz vseh dohodkovnih virov za zadnjih 12 mesecev, kot jih opredeljuje zakon o dohodnini, razen prejemkov občasne narave (npr. jubilejne in izredne nagrade). Banka lahko izjemoma upošteva dohodek v preteklih treh mesecih, preračunan na letno raven, če kreditojemalec pred tem ni bil zaposlen.

To si siguren, da velja za vse banke?

Ker jaz točno vem kaj je bilo recimo na gorenjski banki. Svetovalka še povohat ni želela prilivov zadnjih 12 mesecev - iz naslova prejšnjega delodajalca. Rekla je, da je važno samo razmerje s trenutnim delodajalcem in da mora to razmerje obsegati vsaj 3 mesece. Drugo jih ne zanima. Takrat, ko sem pri njih to urejal sploh še nisem dopolnil vseh treh mesecev pri novem in je takrat tudi rekla, da drugače sploh ne bo šlo, kot da počakamo še en mesec.

Potem sem po dopolnjenih treh mesecih šel še na nlb, kjer mi je v faco rekel svetovalec, da bo zame bolje, če bo on upošteval le zadnje tri mesece, ker bo lažje na podlagi nove in višje plače zrihtal tudi znižanje obrestne mere.
Dvomim, da bi imel dva kriterija, enega za kreditno sposobnost, drugega pa za določanje obrestne mere. Enostavno ne vnesejo prejšnjega delovnega razmerja, ko dela kalkulacijo in je to to.
In pol smo vse to podpisali in je bil kredit kmalu za tem odobren. Nič niso naknadno komplicirali.

Če nisi njihov komitent pred temu lahko tako naredijo in se delajo neumnega, zato tudi tak odgovor. Dejstvo je, da je lepo napisano kaj morajo upoštevati in kako. Gre samo za izigravanje cele zadeve, da lahko odobrijo kredit .. po navadi višji saj ko greš k novem delodajalcu imaš tudi višjo plačo. To je pač prinesela makrobonitetna omejitev, da vsakdo išče neke luknje.
Go with the flow.

Twixz ::

A je za osebni oz. gotovinski kredit potrebna zaposlitev za nedoločen čas?
S stanovanjskim se mi ne da več zabavat, vzel bom pa 25k.

bambam20 ::

Twixz je izjavil:

Ne. verjeli ti bodo na besedo in odobrili 25 tisačakov.

bambam20 je izjavil:

Twixz je izjavil:

NLB in Addiko imata na spletu napisano, da dobiš kredit z pogodbo za določen čas.
Vseeno me zanima za druge banke, če kdo ve iz prve roke. Sparkasse naprimer, vem da je kar mutil z pogoji pa vsem :))

Twixz je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Twixz je izjavil:

NLB in Addiko imata na spletu napisano, da dobiš kredit z pogodbo za določen čas.

Vseeno me zanima za druge banke, če kdo ve iz prve roke. Sparkasse naprimer, vem da je kar mutil z pogoji pa vsem :))

Zagotov ne boš mdobu 25 jurjev ;) niso nori.

bambam20 je izjavil:

Twixz je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Twixz je izjavil:

Lahko da odobrijo z kakim ali dvema porokoma, ki so SLO državljani in so polno kreditno sposobni. Nikoli ne veš.
Go with the flow.

OZZY je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Twixz je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Twixz je izjavil:

Lahko da odobrijo z kakim ali dvema porokoma, ki so SLO državljani in so polno kreditno sposobni. Nikoli ne veš.
đ

NE bodo. Ni šans.

bobby ::

No way da se gre kdo komu za poroka! To je pa najvecja neumnost kar lahko kadarkoli odobris kateremukoli prijatelju, znancu, familiji, whatever!!! To naj vam bo ultimativno jasno. Ce ni sposoben sam za kredit potem NI SPOSOBEN ZA KREDIT!!
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby je izjavil:

No way da se gre kdo komu za poroka! To je pa najvecja neumnost kar lahko kadarkoli odobris kateremukoli prijatelju, znancu, familiji, whatever!!! To naj vam bo ultimativno jasno. Ce ni sposoben sam za kredit potem NI SPOSOBEN ZA KREDIT!!

To ni popolnoma res. Je pa velik riziko ampak men mati, oče, teta lahko brez problema za prooka, vsaj za začetek, če bi bilo potrebno.

bobby je izjavil:

Kako ljudje, kot si ti potem komentirajo dejstvo, da lahko človek z minimalcem preživi z 350€ najemnine na mesec plus ostale stvari, kreditno je pa sposoben za mesečni obrok 150€ - pa še to samo za hitri kredit. :))

bobby ::

Vidva zgoraj, probajta izluscit se kaj iz mojega posta, ker ne eno ne drugo ni bila moja poanta.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Mato989 ::

Twixz je izjavil:

bobby je izjavil:

Kako ljudje, kot si ti potem komentirajo dejstvo, da lahko človek z minimalcem preživi z 350€ najemnine na mesec plus ostale stvari, kreditno je pa sposoben za mesečni obrok 150€ - pa še to samo za hitri kredit. :))

Zato ker če ne bo plačal najemnine bodo ga pač fuknili ven s fleta, če pa ne plačuje kredita ma pa banka problem... pa tudi zakon o davčni izvršbi to prepoveduje...

Eni kar ne dojamete da nekaj je uradno po "zakonu o kreditiranju" drugo je pa individualno in civilno pravno... ne more tebe nobena država zaščitit da se ti zmeniš z nekom da mu boš dal celo plačo vsak mesec... država pa ti lahko in ti prepove se zakreditirat uradno pod nek ostanek
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 454 55 56 57 )

Oddelek: Loža
2817470484 (3072) SasoS
»

Vaša obrestna mera za stanovanjski kredit? (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1167216219 (38345) celje
»

Nakup nepremičnine v praksi (strani: 1 2 )

6913876 (8211) MrNighthawk
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

802112248 (78424) Baja
»

Kje vzeti kredit in koliko je maximum?

347556 (5706) Twixz

Več podobnih tem