Forum » Strojna oprema » Problem z matično ploščo ASUS A7N8X-X ter GigaCube R9100
Problem z matično ploščo ASUS A7N8X-X ter GigaCube R9100
Tradewind ::
Omenjeni komponenti delujeta sicer dokaj stabilno vendar nepravilno! Glede matične plošče imam problem z nameščanjem MotherBoard Monitor, in sicer program ne zazna senzorjev na plati. Zraven se dogajajo tudi problemi z programom D-Tools, kjer se sicer naredijo navidezni cd-romi, ampak zmeraj ob zagonu le teh računalnik zablokira (zafriza)!
Grafa pa po večkratnem ponavljanju 3DMarka2001SE deluje stabilno, ampak v igrah (Command@Conquer, MotoGP2...) izrisuje artefakte, včasih pa v Windovsih nastajajo artefakti, nato izgine miška, potem pa sistem zablokira in moram resitirati?
Sploh me zanima kaj storiti glede grafe, ker nisem prepričan ali je kriva grafa ali gonilniki! Je mogoče da ima grafa hardwersko napako, ali je problem v driverjih!?
Grafa pa po večkratnem ponavljanju 3DMarka2001SE deluje stabilno, ampak v igrah (Command@Conquer, MotoGP2...) izrisuje artefakte, včasih pa v Windovsih nastajajo artefakti, nato izgine miška, potem pa sistem zablokira in moram resitirati?
Sploh me zanima kaj storiti glede grafe, ker nisem prepričan ali je kriva grafa ali gonilniki! Je mogoče da ima grafa hardwersko napako, ali je problem v driverjih!?
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
2X2giga ddr2 800mhz, Maxtor SATA 250GB 8MB,HITACHI 500GB 8MB,
XFX Alpha dog 8800GT 512mb rama
nAVID ::
Kar se senzorjev na matični tiče, probaj s Sandro in pa s Probe (to, kar si dobil na CD-ju zraven plate).
Grafa se ti pomoje pregreva. Za tak dnar je to TO!
LP
Grafa se ti pomoje pregreva. Za tak dnar je to TO!
LP
nAVID do konca....
Hja, ne vem zakaj ampak matična asus nforce2 (-X) tudi v sisoft sandri 2004 ne najde temp., oz ne najde senzorjev.
A ima kdo podobne probleme z odčitavanjem temp za cpu na tej matični. Kot sem že prej navedel tudi na MBM5 se ne najdejo senzorji, v biosu pa seveda so, ampak to mi nič ne pomeni.
Že vnaprej povem da mi ta nova zadeva (utility) od nvidie ne ustreza, zato mi prosim svetujte kaj drugega!
A ima kdo podobne probleme z odčitavanjem temp za cpu na tej matični. Kot sem že prej navedel tudi na MBM5 se ne najdejo senzorji, v biosu pa seveda so, ampak to mi nič ne pomeni.
Že vnaprej povem da mi ta nova zadeva (utility) od nvidie ne ustreza, zato mi prosim svetujte kaj drugega!
Hmm, a noben nima te plate?
Resno bi potreboval informacije, ker me res zanimajo temp., da bi videl do kolk naj grem z voltažo in seveda nastavitvitjo rpm. pri ventilatorjih!
Resno bi potreboval informacije, ker me res zanimajo temp., da bi videl do kolk naj grem z voltažo in seveda nastavitvitjo rpm. pri ventilatorjih!
DFI DK P45 - T2RS PLUS, INTEL Q8400, napajalnik 650W,
nAVID ::
Jest mam to plato, sam nabor od VIA, pa mi "najde" senzorje BP vsaka aplikacija. Zakaj se pa ne bi na senzorje iz bios-a zanesu ????
nAVID do konca....
overman ::
Pomoje je nekaj z plato narobe al pa probaj stvar z kaksno drugo grafo. Imam maticno A7N8X deluxe in nisem imel noben problemov pri instalaciji programa asus probe, sandre....vse senzorje mi je takoj prepoznalo.
bambi ::
Mislim da je problem v plošči,jaz sem imel enako in so bili sami problemi,potem sem jo zamenjal za Delux verzijo in sedaj dela super.
Hja, pa za to tudi velja garancija, če grem tja in zahtevam novo? Grafa je bila kupljena v Comtronu, a je to možno, kako je to bilo s tistimim programom Asus Probe, ker mislim da tega nisem dobil zraven matične, ali pa tudi.? Ta program velaj za vse asus nforce2 verzije?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 22090 (13240) | DJ MartiNi |
» | TemperatureOddelek: Pomoč in nasveti | 1995 (1596) | joker16_7 |
» | GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1957 (1320) | Mirč |
» | Grafična Kartica point of view 6600 128MB AGP8X prosim za pomoč :'( (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4100 (3422) | DR4G0N |
» | May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Navijanje | 33138 (19965) | OwcA |