Forum » Pomoč in nasveti » Excel 2016 - randombetwewen, vendar brez nekih številk
Excel 2016 - randombetwewen, vendar brez nekih številk
jedateruk ::
Bom kar povedal, kaj delam.
Na vsaki strani - delovnem listu imam dobivanje naključnih števil od 1 do 7. Naključno število se dobiva po vrsti od prve strani naprej. Na strani 2 imam z indirect prikazan kot vrednost kopirano naključno številko iz strani 1, na strani 3 sta številki iz lista 1 in 2.. in tako naprej. Če so npr na strani 4 iz prejšnjih strani dobljene številke 1,3,6, bi mi morala na strani 4 priti 2,4,5 ali 7.
Nič makro ali VBA, hočem uporabljati samo neke funkcije. Bi se dalo narediti seznam številk, ki so še na voljo, potem bi pa uporabil index z randbetween od 1 do count - količina preostalih številk. Ni mi jasno, kako bi dal prej omenjene preostale številke skupaj, brez praznih celic vmes.
Verjetno je kak drug način. Povejte, kako se naredi.
Hvala v naprej.
Na vsaki strani - delovnem listu imam dobivanje naključnih števil od 1 do 7. Naključno število se dobiva po vrsti od prve strani naprej. Na strani 2 imam z indirect prikazan kot vrednost kopirano naključno številko iz strani 1, na strani 3 sta številki iz lista 1 in 2.. in tako naprej. Če so npr na strani 4 iz prejšnjih strani dobljene številke 1,3,6, bi mi morala na strani 4 priti 2,4,5 ali 7.
Nič makro ali VBA, hočem uporabljati samo neke funkcije. Bi se dalo narediti seznam številk, ki so še na voljo, potem bi pa uporabil index z randbetween od 1 do count - količina preostalih številk. Ni mi jasno, kako bi dal prej omenjene preostale številke skupaj, brez praznih celic vmes.
Verjetno je kak drug način. Povejte, kako se naredi.
Hvala v naprej.
- spremenil: jedateruk ()
DostMam ::
Prav razumem, da na vsaki strani želite dobiti naključno število iz razpona 1-7 tako, da se števila ne ponavljajo?
No, naredil sem malo na dolgo.
Od B16 so številke iz prejšnjih listov. Na C16 imam =IF(COUNTIF($B$16:$B$23;ROW(A1));1+1;1), od C17 pa =IF(COUNTIF($B$16:$B$24;C16+1);C16+2;C16+1), da se tako številka pomika za eno ali pa za dva. Potem v C24 =COUNT(C16:C23), nato =randbetween(1;C24), to kopiram kot vrednost na C29. Potem pa še =INDIRECT("C"&15+C29)
To je vse.
Od B16 so številke iz prejšnjih listov. Na C16 imam =IF(COUNTIF($B$16:$B$23;ROW(A1));1+1;1), od C17 pa =IF(COUNTIF($B$16:$B$24;C16+1);C16+2;C16+1), da se tako številka pomika za eno ali pa za dva. Potem v C24 =COUNT(C16:C23), nato =randbetween(1;C24), to kopiram kot vrednost na C29. Potem pa še =INDIRECT("C"&15+C29)
To je vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jedateruk ()
Formula IF(COUNTIF($B$16:$B$24;C16+1);C16+2;C16+1) ni prav. Če sta na seznamu 3 in 5 iz prejšnjih listov, mi pri tej formuli za 3 potem določi 5, pa čeprav tudi 5 ne sme biti. Moram si izmisli kaj drugega :)
A kdo ve, kako se lahko pokaže preostale številke skupaj v stolpcu, brez praznih celic vmes?
Dobil sem to: =IFERROR(AGGREGATE(15;6;ROW(A$1:A$10)/INDEX(COUNTIF(B$16:B$24;ROW(A$1:A$10))=0;);ROW(A1));""). To dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7993 (3570) | -JM- |
» | excelOddelek: Programska oprema | 4793 (3402) | xtrat |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2518 (2211) | smetko |
» | Excel - seštevanjeOddelek: Programska oprema | 1070 (830) | BlackHole |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4161 (3805) | rferrari |