Forum » Programska oprema » Excel - seštevanje
Excel - seštevanje
maslo12 ::
Zanima me, kako v excelu narediti, da bi štelo enake besede (besede, ne vrednosti - številke) v poljih.
Npr. da bi se v eni celici seštevali isti vnosi (iste besede). Npr. če bi v celico 1 in 3 napisal KEKEC, in v celici 2 in 4 PEHTA, bi mi v celici 6 seštelo vse KEKCE in v 7 vse PEHTE....
nikakor ne morem pogruntati seštevanja. nekaj sem probaval z IF, pa mi ne gre najbolje...
Npr. da bi se v eni celici seštevali isti vnosi (iste besede). Npr. če bi v celico 1 in 3 napisal KEKEC, in v celici 2 in 4 PEHTA, bi mi v celici 6 seštelo vse KEKCE in v 7 vse PEHTE....
nikakor ne morem pogruntati seštevanja. nekaj sem probaval z IF, pa mi ne gre najbolje...
Tea Time ::
Zdravo,
meni gre brez težav tudi z if:
=(IF(B3="Kekec";1;0))+(IF(C3="Kekec";1;0))+(IF(D3="Kekec";1;0))+(IF(E3="Kekec";1;0))+(IF(F3="Kekec";1;0))
ali recimo countif:
=COUNTIF(B3:F3; "Kekec")
LP
meni gre brez težav tudi z if:
=(IF(B3="Kekec";1;0))+(IF(C3="Kekec";1;0))+(IF(D3="Kekec";1;0))+(IF(E3="Kekec";1;0))+(IF(F3="Kekec";1;0))
ali recimo countif:
=COUNTIF(B3:F3; "Kekec")
LP
Have a break!
BlackHole ::
Ne moreš tega reševat z If stavkom, ker verjetno gre za več kot štetje v samo štirih celicah. Uporabi COUNTIF in problem je rešen.
LP Marko
ja, sem probal z obema funkcijama (IF in tudi COUNTIF), vendar je problem, predvidevam, ker niso vse celice v istem stolpcu.
Npr. Kekec je napisan v A2, C4, D5, H6 itn..., Pehta pa v A1, B4, C5... seveda pa bi rad, da tudi pogleda v celice, kjer trenutno ni zaveden Kekec ali Pehta - npr. celice A3, B1, C2...
Kakšen nasvet?
Npr. Kekec je napisan v A2, C4, D5, H6 itn..., Pehta pa v A1, B4, C5... seveda pa bi rad, da tudi pogleda v celice, kjer trenutno ni zaveden Kekec ali Pehta - npr. celice A3, B1, C2...
Kakšen nasvet?
prtenjam ::
Kot so vam že svetovali:
Kot prvi parameter pač vpišete večje območje; to je vse...
=COUNTIF(A1:H100; "Kekec")
Kot prvi parameter pač vpišete večje območje; to je vse...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
BlackHole ::
Saj COUNTIF ne išče izključno po enem stoplcu, pač pa v območju celic, ki ga navedeš.
LP Marko
hvala, sem uredil, tako da zdaj deluje.
malo sem sešteval COUNTIF-e. :)
=COUNTIF (I22:I23; "Kekec") + COUNTIF (U11:U14; "Kekec") + itn... in na koncu sešteje Kekce v teh poljih.
Hvala za odgovore in nasvete.
malo sem sešteval COUNTIF-e. :)
=COUNTIF (I22:I23; "Kekec") + COUNTIF (U11:U14; "Kekec") + itn... in na koncu sešteje Kekce v teh poljih.
Hvala za odgovore in nasvete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 732 (508) | joker16_7 |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2516 (2209) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4148 (3792) | rferrari |
» | Excel problemOddelek: Programska oprema | 669 (586) | milc |
» | Povprecja v ExceluOddelek: Programska oprema | 2216 (1761) | prtenjam |