» »

excel

excel

lolko ::

Živ.

Kakšna bi bila enačba za:
tam kjer je najnižja vrednost števila, da ti namesto tistega števila ki je najnižji napiše datum, tam kjer je to število?

Hvala

kogledom ::

Poglej si funkcije MIN, VLOOKUP in HLOOKUP

Ajrina ::

Ne pozabi na IF!
Če imaš v a stolpcu podatke, kjer hočeš minimum spremeniti v datum, vpišeš to v stolpec b recimo: =IF(A1=MIN($A$1:$A$5);TODAY();A1).

P.s.: Koliko mi je znano, ne boš mogel brez makrov imeti v stolpcu in vrednost in formulo, ki bi jo uporabil na tej vrednosti. Lahko pa elegantno skriješ ta stolpec in je.

Volk| ::

da ne odpiram nove teme:
jaz pa bi rabil da mi poveča števec v enem polju če je v nekem stoplcu nek znesek. Torej, plačam obrok za kredit, pa mi poveča število plačanih obrokov. Če imam v vsaki vrstici posebej je simp(=IF(C74;D73+1)), toda da pa to dela v za cel stolpec pa mi ne grata.
kak predlog?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

joze67 ::

sum, sumif
Za kaj več pa moraš povedati, kaj je v stolcu C

toxius ::

Volk| je izjavil:

da ne odpiram nove teme:
jaz pa bi rabil da mi poveča števec v enem polju če je v nekem stoplcu nek znesek. Torej, plačam obrok za kredit, pa mi poveča število plačanih obrokov. Če imam v vsaki vrstici posebej je simp(=IF(C74;D73+1)), toda da pa to dela v za cel stolpec pa mi ne grata.
kak predlog?


COUNTIF

v excelu 2007 pa tudi z več pogoji COUNTIFS

Volk| ::

=COUNTIF(B2:B61;">1")
:)

Hvala, fantje
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Perse ::

Živjo,
iščem eno formulo pa jo ne najdem in sicer:
kater ukaz naj napišem v E2, da bi mi tja napisal tisti text ki bi ga izbral z "x" (v C stolpcu). Text je seveda v B stolpcu.
 exel ukaz

exel ukaz

prtenjam ::

Tole:
=INDEX(B2:B5;MATCH("x";C2:C5;0);0)
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Perse ::

hvala... če še kaj nevem prašam majstre :)

SimonMS ::

Pozdrav!

Ali je možno v excel datoteko urediti kakšen "ukaz", da bi bilo datoteko možno odpreti samo določen čas ali nekaj takega. Recimo kot so demo verzije programov. V glavnem excel datoteko bi rad nekako zaščitil. Hvala lepa za morebitno pomoč!

Hvala in lep pozdrav!

Simon

toxius ::

SimonMS je izjavil:

Pozdrav!

Ali je možno v excel datoteko urediti kakšen "ukaz", da bi bilo datoteko možno odpreti samo določen čas ali nekaj takega. Recimo kot so demo verzije programov. V glavnem excel datoteko bi rad nekako zaščitil. Hvala lepa za morebitno pomoč!

Hvala in lep pozdrav!

Simon


Samo določen čas ni možno nastaviti zaščite...

darkkk ::

Ja, da se :)

V vba kodo daj neko funkcijo, ki gre nekam na internet pogledat datum (oz. uporablja sistemski datum, sam to lahko postavi datum 5 let nazaj), izračune (oz. vsaj kritične) izvajaš v password protected modulu samo če je datum manjši od nekega prednastavljenega)

Ni rocket science, ampak ne more disablat makrojev in hkrati uporabljat workbooka :)

SimonMS ::

Zadevo sem "rešil" tako, da sem na bistvene liste dal na "ozadje" na veliko z rdečo "watermark" in zvezke zaščitil z geslom (proti odstranitvi zaščite).

Hvala vam vseeno za ideje :)

toxius ::

darkkk je izjavil:

Ja, da se :)

V vba kodo daj neko funkcijo, ki gre nekam na internet pogledat datum (oz. uporablja sistemski datum, sam to lahko postavi datum 5 let nazaj), izračune (oz. vsaj kritične) izvajaš v password protected modulu samo če je datum manjši od nekega prednastavljenega)

Ni rocket science, ampak ne more disablat makrojev in hkrati uporabljat workbooka :)

Se oproščam za odgovor na prvo žogo, shame on me :)
Nisem niti pomislil na makre. Odlično idejo si dal...

SimonMS ::

...da bi v vsako formulo vpletal časovno funkcijo ali da bi posnel nek makro s pomočjo katerega bi sploh dostopil do "glavnih" zvezkov?

Enterprise ::

Pozdrav vsem!
Rabim pomoč pri ustvarjanju grafa v Excelu.
Imam podane neke podatke, če poenostavim, pa recimo da raziskujem nihanje dnevnih temperatur v določenem mesecu ob določenih urah v dnevu. Sedaj imam podatke, na primer:
17. maj 2012 ...... Najnižja izmerjena temp. .....Najvišja izmerjena temp.
...... 8h ............................ 7C ................................ 16C
..... 10h ........................... 12C ............................... 19C
..... 12h ........................... 13C ............................... 24C
..... 14h ........................... 17C ............................... 26C
C = stopinja celzija
Rad pa bi narisal graf, ki bi imel stolpec postavljen med vrednosti najnižje in najvišje temperature. Sigurno ste že kdaj videli tak graf, evo, prilagam skico :) ampak take oblike pa nikakor ne najdem v Excelu ... Imam pa verzijo 2010.
 Skica grafa

Skica grafa

klemenSLO ::

Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

ratek ::

Vstaviš navadni stolpični graf (stacked column) in rečes, da je spodnji stolpec prozoren (fill -> no fill).

mgermo ::

Stacked sešteje vrednosti kar pa op noče.
Z Stock charts deluje.

ratek ::

No saj bi lahko drugi stolpec preračunal. Prvi stolpec je Tmin, drugi stolpec je (Tmax-Tmin).
Hotel sem samo povedati, da gre tudi na ta način.

prtenjam ::

To kar opisuje 'ratek' zagotovo deluje in je opisano tukaj...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Enterprise ::

evo sem poskusil po postopku, ki sta ga predlagala ratek in prtenjam in mi je uspelo :)
Najlepša hvala!

Zgodovina sprememb…

SimonMS ::

Če se v excelu kaj z makri dela je potem potrebno v nastavitvah za makre nastaviti varnost nizka, sicer makrov ne zažene. Pa me zanima, tam v "shrani kot" pa je možnost shraniti "Excelov delovni zvezek z OMOGOČENIMI makri". Kar bi po moji logiki pomenilo, da za ta delovni zvezek veljajo take nastavitve, da makre zaganja....ampak kolikor jaz to sprobavam zadeva ne deluje-namreč makrov prav tako ne zažene...

LP!

ratek ::

Če bi bilo to mogoče, bi bile tiste varnostne nastavitve brez pomena.

SimonMS ::

...misliš v smislu če bi jaz nekomu z makri želel kaj slabega... Samo čemu potem ta opcija v "shrani kot"?

ratek ::

Če hočeš shranit datoteko z macri jo moraš, v formatu xlsm. Verjetmo je MS ločil .xlsx in .xlsm, da se že na zunaj vidi katera datoteka vsebuje kodo.

toxius ::

SimonMS je izjavil:

Če se v excelu kaj z makri dela je potem potrebno v nastavitvah za makre nastaviti varnost nizka, sicer makrov ne zažene. Pa me zanima, tam v "shrani kot" pa je možnost shraniti "Excelov delovni zvezek z OMOGOČENIMI makri". Kar bi po moji logiki pomenilo, da za ta delovni zvezek veljajo take nastavitve, da makre zaganja....ampak kolikor jaz to sprobavam zadeva ne deluje-namreč makrov prav tako ne zažene...

LP!


Dovolj je srednja varnost, kar pomeni, da bo uporabnika vprašalo ob odpiranju če želi omogočiti makre, ki so vsebovani v delovnem zvezku...

Darko ::

Rad bi pretvoril besedilo v stolpce, vendar je težava v ločevanju podatkov.
npr:
Št., Ime in Priimek, teža, višina, starost, čas.

Kadar podatke prenašam iz drugih datotek, običajno ni ločil med posameznimi podatki razen presledka. Ker pa "Ime in Priimek" lahko vsebuje več besed (2-4) in več presledkov, mi potem ostale podatke razmeče v različne stolpce. Zato me zanima, ali je možno funkcijo "Besedilo v stolpce" uporabljati od zadaj naprej, da se ne mučim s funkcijami FIND, RIGTH, LEN in podobnimi, oz. ali obstaja kakšna druga primerno enostavna rešitev.

prtenjam ::

Na žalost so odgovori na vaša vprašanja NE in NE... Torej čarovnik za pretvorbo je takšen kot je in drugič; če so podatki "slabi" ni lahkega načina za njihovo obdelavo...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

eales ::

Živjo
Imam eno vprašanje: na listu št1 imam neko tabelo, kjer so z raznimi formulami izračunane določene vrednosti. kako bi sedaj lahko skupiral te vrednosti, kot gole številke, brez formul, na nov list. Če copy/pastam, se mi vse podre, ker v ozadju še vedno ostanejo formule in računajo s praznimi celicami. Upam da me razumete kaj bi rad :) Npr, na prvem listu imam v celici =2*4=8. sedaj pa bi na nov list rad skupiral samo to 8ko, brez kakršnekoli formule v ozadju.

eales ::

Sem našel rešitev...Če bo imel še kdo podoben problem kopiraš in kjer želiš prilepiti klikneš na desni klik in med možnostmi se pojavi "možnosti leplenja", kjer klikneš "vrednosti".

xtrat ::

Problem
Na skupnem imam datoteka excela v skupni rabi, tako da jo lahko vsi vidijo. Težava je v tem, da mi samo na ene računalniku datoteke ne odpre. Format sem že spreminjal na excel 2003-2007 ker imam starejšo verzijo MS Office. Zanimivo je tudi to, da ostale excelove datoteke z istim formatom odpre. Komu kaj jasno?
A: I'll be back!
B: You've been back enough!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Excel

Oddelek: Pomoč in nasveti
172304 (1593) Spider9
»

Uvoz txt datoteke v excel

Oddelek: Programska oprema
294635 (4272) sebavet
»

Excel sklicevanje na podatke iz neke druge tabele v drugi excel datoteki

Oddelek: Programska oprema
102338 (2202) prtenjam
»

makro v excelu

Oddelek: Programska oprema
61444 (1075) thor24
»

[Excel]Vrednost celice = ime dokumenta

Oddelek: Programska oprema
314506 (3928) veteran

Več podobnih tem