» »

Formula 1 2022

Formula 1 2022

««
5 / 99
»»

PrimozR ::

Hulkenberg.

Sicer pa, crash testi, reading too much into it, kot rečeno. Pač bojo ojačali nos, to je to. Malce 'resneje' je pri Mercedesu, ker so kao sprobavali nek bolj radikalen koncept in bodo šli 'nazaj na klasiko', karkoli to pomeni v 2022.

Pod črto je pa tako, TheJudge prispevek, kakor vem, on ne blesti kot najbolj merodajen vir.

Ben Dover ::

Jebo vas Hulkrnberg.. :))

springfield ::

PrimozR je izjavil:

Pod črto je pa tako, TheJudge prispevek, kakor vem, on ne blesti kot najbolj merodajen vir.

TheJudge je kar trac ja, zato sem napisal baje :D

Drugace vsak teden izdajo epizodo o spremembah Albert Parka. Trenutno je zunaj 2. del.

Spremembe zgledajo kar obetavno. Sploh odstranitev sikane po 6. ovinku.

AtaŠtumf ::

A mal laže tale Hulk?

A je sedaj BLM GOAT ali je bil tudi Senna jokica?

https://www.instagram.com/p/CZZ_Ov_tS3I/

AtaŠtumf je izjavil:

A mal laže tale Hulk?

Kakšen Hulk?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

billy ::

AtaŠtumf je izjavil:

A mal laže tale Hulk?

Lol, BLM niti približno ni tako kredibilen, kot je bil senna. BLM so dejansko celo leto gledali skozi prste, na koncu pa on surlo vlači? daj daj...

Tilen88 ::

Bojda Nyck de Vries trenira na simulatorju, ker se Hamltion še ni odločil. Če bi pač moral vskočiti kot last minute call.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

ripmork ::

Brez odpeljane dirke do sedeža v Mercu, to pa bi bil karierni preskok :))

driver_x ::

Ali pa samo Mercedez ustvarja napetost. Mogoče imajo v teku še kakšne dogovore.

Saj testni/rezervni vozniki vec cas trenirajo v simulatorju

hdx ::

Je kdo kupil F1 TV preko VPN? na češkem serverju je cena 49.99. Bi kupil, pa ne vem ali kaj komplicirajo, če gledam dirke preko svojega ipja

AtaŠtumf ::

billy je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

A mal laže tale Hulk?

Lol, BLM niti približno ni tako kredibilen, kot je bil senna. BLM so dejansko celo leto gledali skozi prste, na koncu pa on surlo vlači? daj daj...

Tudi Sennna je surlo vlačil, potem pa "napisal" opravičilo!

Ja, ampak senna je imel zelo legitimen razlog, potem pa se pač vdal pod lobiji.

BLM pa je zgleda bigger than life in se lahko sedaj gre tega, kar se gre. Zakaj to merc dopušča mi ni jasno, ampak zgleda jim ekonomika v ozadju vseeno špila.

DamijanD ::

Sej mogoče so že vse zmenjeni - samo se grejo brezplačno reklamo...

pomoje jim sam še ni ratalo vse posterjev in banerjev o vrnitvi naredit v illustratorju,..ki jih bodo pol limali še 14dni

Greatest comeback ever?

Haas - February 4 (livery)
Red Bull - February 9
Aston Martin - February 10
McLaren - February 11
AlphaTauri - February 14
Ferrari - February 17
Mercedes - February 18
Alpine - February 21
Alfa Romeo - February 27
Williams - TBA

da vidimo kakšne poslikave bodo na avtu GOAT-a Mazepina

Zgodovina sprememb…

Pomeni, 18.2. bomo videli kdo bo vozil za merc, saj takrat se slikajo dirkači poleg aftov?

cuj nea ven ce se slikajo polek aftov :))

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

Hahah, comeback kam, saj ni zapustil moštva? Comeback na družabna omrežja ja.

Ne, na stezo, če se mu je zgodila nepredstavljiva krivica in sedaj je zbral moči, da se vseeno vrne!

Sej vem da so ruski zdej,.. ampak kaj v tem stilu za letos bi pa bilo lepo za videt

Danes pa kar že predstavitev pri Haasu, opoldne po našem času baje. Upam, da ne bo sam standard f1 model prefarban v nove barve :) @Tilen88, dobr tale paleta izgleda.
So pa že releasali ekskluzivno sliko Mazespina med pripravami na novo sezono :D

Sej sm par postov gor dal datume,.. has ima danes samo livery predstavitev 11:00 GMT

A je kdo tule zadnjih 10 let obiskal kakšno dirko v živo?

Iščem priporočila za letošnjo sezono. Do zdaj imam samo izkušnje z VN Avstrije.

Avstrija je OK, enostaven dostop z avtom. V Imoli se malo bolj zagužva na izvozu z avtoceste, za ogled dirke moraš biti na tribuni. Sicer je pa za ogled brez tribune zelo dobra tudi Budimpešta.

Jaz sem bil v Imoli v 90desetih letih :D smo se kar šetali okoli

Hockenheim, malo manj kot 14 let nazaj (madona gre hitr čas8-O).
Stojišče v Paraboliki je bila kul, ker si lahko šetal po celem hitrem ovinku (kjer vozijo na polno) skoraj vse do ostrega zavoja (kjer je dobesedno grmelo iz izpuhov). Ne vem pa, če so zdaj kaj zamejili vmes. Je pa kar vožnja do tja. Če bi še kdaj šel na kako dirko, definitivno nekaj bližjega :)

codeMonkey ::

hdx je izjavil:

Je kdo kupil F1 TV preko VPN? na češkem serverju je cena 49.99. Bi kupil, pa ne vem ali kaj komplicirajo, če gledam dirke preko svojega ipja

Kako bos pa placal? Obicajno se mora kreditna kartica ujemati z drzavo, tako da samo VPN IMHO ne bo dovolj.

Zgodovina sprememb…

driver_x je izjavil:

Avstrija je OK, enostaven dostop z avtom. V Imoli se malo bolj zagužva na izvozu z avtoceste, za ogled dirke moraš biti na tribuni. Sicer je pa za ogled brez tribune zelo dobra tudi Budimpešta.

Imola me kar mika.

Ma sej se bom skeširal za tribuno oz. kar bo najbolj primerno, ena dirka na n let se ne izplača škrtarit za izlet

čez 16min mate hass live stream reveal na youtube

Odvisno s kakšnim namenom greš na dirko. Jaz še nisem bil, ker me pretirano niti ne vleče. Sediš tam, vidiš zelo omejeno dirko, ne veš točno kaj se dogaja...skoraj sigurno moraš imeti torej app, da slediš vsaj časom.

Mi pa je privlačna ideja, da greš recimo z avtokampom/avtom in si ob progi ter prižgeš kak žar, pir, ipd. In si cel vikend. Recimo HU vem da tako delajo. To bi pa šel.

billy je izjavil:

Odvisno s kakšnim namenom greš na dirko. Jaz še nisem bil, ker me pretirano niti ne vleče. Sediš tam, vidiš zelo omejeno dirko, ne veš točno kaj se dogaja...skoraj sigurno moraš imeti torej app, da slediš vsaj časom.

Mi pa je privlačna ideja, da greš recimo z avtokampom/avtom in si ob progi ter prižgeš kak žar, pir, ipd. In si cel vikend. Recimo HU vem da tako delajo. To bi pa šel.

Kot pri vsakem športu, velja tudi za F1. V živo je vse bistveno drugače. Že barve dirkalnikov, nadalje zvok, slišiš lepo kako gume škripajo, vidiš prehitevalne manevre mnogo bolj razburljivo, občutek hitrosti je čisto drugačen, itd itd Po koncu dirke se zlije folk do podelilnih tribun.

Pa itak ni samo F1 dirka. Recimo v Avstriji so mel razstavljene in celo odvozli par krogov dirkalnike iz prve turbo ere, pol so mel mini letalski miting, pa dirke nekih drugih serij.

Skratka priporočam za ljubitelja F1 vsaj enkrat v življenju.

Res pa je, da ne vidiš vsega dogajanja sproti kot na F1. Zato bom kombiniral s F1 TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

Spremljanje dirke F1 je nekaj povsem drugega, kakor spremljanje po televiziji. Obisk dirke definitivno priporočam vsem ljubiteljem športa. Sicer v turbo obdobju še nisem bil nikoli v živo na dirki, ampak pred tem je bil že sam zvok dirkalnikov precej fascinanten. Po dirkah sem bil na različnih mestih, od "zelene" karte v Budimpešti, raznih zavojih v Imoli in Avstriji ter nekajkrat na štartni tribuni. Na precej tribunah imajo velike zaslone, kjer lahko spremljaš vrstni red in preostalo dogajanje na dirki. Postranskega dogajanja je res precej, vendar mene najbolj zanima F1, zato se nisem nikoli odločil za variante s kampiranjem. Mogoče to deluje v kakšni Budimpešti, kjer je dirkališče obdano s hribi in lahko kaj vidiš izpred avtodoma. V Imoli rabiš nujno sedež na tribuni, saj drugače razen v Rivazzi dirkalnike samo slišiš, vidiš jih ne. Na dirke smo večinoma hodili z lastnim prevozom, nekajkrat pa z agencijo Tentours. Vsaj v Avstiji je bilo lepo poskrbljeno za parkiranje.
Obisk dirke v živo v Avstriji sem planiral za letos, ampak sem med celotno lansko sezono (pika na i je bila zadnja dirka) precej izgubil interes za gledanje, tako da sem za letos tudi F1TV odjavil. Če bi šel na dirko, bi nabavil karto za kakšno dobro mesto (kjer se prehitevajo ali štart) v rangu 500€.

Ful so se pomatral pr poslikavi :D

Zgodovina sprememb…

BT52 ::

[Scarbs] First things first, this is a render and based on the FIA, concept car. It's not a working model, so we need to be careful what we're analysing

Ko je pa reku da je working model ? :D

btw hamilotne je nazaj :D

Zgodovina sprememb…

Feniks vstal iz pepela. Upam, da ostane močen LOL

Če je komu dolgočas, do predstavitev čez 1-2 tedna. Hipotetični aero pregled.

Povzete točke gledanja iz videja:
-bargeboardi so zamenjani z vhodnimi loputami. Pravilo 4 loput na eno stran. Kar omogoča pametno uporabo zaporednih loput za večji AoA, ter poudarjen vrtinec
-undercutt pri sidepodih bo še verjentno vedno zaželjen. Haas renderjev brute force način je zanimiv koncept samo verjento veliko več minusov, kot plusov
-coke bottle je še vedno key
-vrnitev škrg na zato določenem mestu bo dodatno skrčilo hladilne izhode nad difuzorjem in pred beamwingom. Tudi iz naslova večjega gradienta, ki ga bodo naredili beam wing, ter tuneli
-Y250 je prepovedan, vendar mikrovrtinec na vrhu sredine krilca še vedno možen (siva cona pravil z navihano uporabo "štelanja" krilca)

Osebno bi dodal še nekaj potencialnih točk izboljšav:
-pullrod spredaj zelo mamljiva kombinacija
-pushrod zadaj naredi prostor za tunele
-prednji nos z brčicami. Nos ozek in v najvišji možni poziciji
-goljufaj z upogibanjem dna in prednjega krilca koliko se da. Teoretično mogoče lahko kje ("pomotoma") stallaš tunnele

-pa moli boga, da ti Bireli guma ustreza

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Že 9.2 bomo videli mogoče drugo različico

Ehh pričakujem BS predstavitve.

BT52 je izjavil:

Feniks vstal iz pepela. Upam, da ostane močen LOL

Če je komu dolgočas, do predstavitev čez 1-2 tedna. Hipotetični aero pregled.

Kul video, hvala.
Na prezentacijah sem realno pričakoval le prebarvane standardne modele, tale Haasov izgleda že kar lepo razvit koncept (ne dvomim sicer, da bomo na testiranjih še marsikaj novega videli).

Trenutno live, če koga zanima

Še majn so pokazal se mi zdi kot HAAS :D

Zgodovina sprememb…

Te predstavitve so brezvezne. Vse ekipe bi pobarvale F1 render in bi objavli na spletni strani F1. Bi prisparali kar nekaj denarja.
Je pa hecno, da se trudijo naredit F1 bolj dostopno ljudem, potem pa ne bo live streama prvega testiranja. Sploh letos, ko so nova pravila in povsem spremenjeni bolidi. Upam, da bodo vsaj kake slike usle.

jap res je

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Kar naj ukinejo predstavitve, nimajo nobenega smisla. Vsi bodo predstavili samo barvne sheme in nič več. Gre za prebarvan predstavitveni dirkalnik.

No ja, sej Haas je le pokazal nekaj drugačnega. Sam načeloma so cajti, ko so dejanske nove dirkalnike predstavili že lep čas mimo. Pač lahko prehitro kdo kaj skopira. Še na začetku testiranj se skrivajo ideje. Vseeno pa zgleda hudo dobro, moram rečt 8-)

Qualcomm podpisal sodelovanje s ferarijem polek ostalih

Ferrari je baje prekinil sodelovanje s Philip Morrisom (ali obratno). Nic se ni uradno, a Mission Winnow letos zagotovo ne bo na bolidih.

Ni več title sponzor, to je dejstvo, ne vem pa, kaj to pomeni za sponzorstvo na splošno.

Zanimivo tole s Qualcommom, včasih so sponzorirali Mercedes.

EDIT: na seznamu ni ničesar, kar biv oči padlo kot del PM-ja: https://www.ferrari.com/en-EN/formula1/...
Je pa nov Velas, ki je neka kripto scena. Kripto kar hara v F1 zadnje čase :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Koliko vem je Phillip Morris sodelovanje z Ducatijem in Ferrariejm zakjučena stvar. Tudi uradno. No vsekakor manjko potrditev novih navez in posledični molk pove vse.

Official: Philip Morris (Marlboro, Mission Winnow) out of motorsport as Ferrari and Ducati end long-time partnerships with the tobacco giant.

https://twitter.com/decalspotters/statu...

Še zdaj mi gre na kozanje, ko kateri objavi tole spodnjo besedno greznico. Kako lahko spiš doma, ko napišeš tak PR statement. 8-O
Mission Winnow is a change lab focused on reframing global conversations, sparking open debate, connecting people and supporting the realization of innovative ideas.

As a change lab, Mission Winnow provides an environment for ambitions and progressive ideas that promote positive change to be shaped and developed. It’s the role of a change lab to uncover and recognize these innovative ideas and create discourse around them, to find common ground, find the flaws through open debate and come together to find the best way to move forward. This vision permeates all of our work in driving progress.

Pravilno, da gredo na svoje in ubijajo vse nas kje drugje. Navsezadnje mislim, da smo odrali stram od tega. Vape in E-cig pa postajo neka prehodna uteha za katero še ne vemo posledic. In upam, da imamo večjo srečo in ni tako škodljivo. Čeprav sem rezerviran. Vsekakor pravilna pot.
««
5 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

Oddelek: Na cesti
6916441624 (209623) BT52
»

Formula 1 2020 (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

2375206517 (126909) ripmork
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616185182 (119742)          
»

Formula 1 2016 (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

1975231304 (145231) kosta

Več podobnih tem